Mikä rotu sopisi meille?

loora

Olen 13v ja ollaan vanhempieni kanssa mietitty kesästä asti koiraa.
Koira tulisi kotikoiraksi.
Mutta pihassa hypyttäisin.
Koiran koko saisi olla pieni-tai keskikokoinen.
Turkki helppo hoitoinen (pelkkä harjaus ja pesu riittäisi).
Aikasemmin on ollut koira.
Asumme omakotitalossa.
Jos jotakin jäi sanomatta tai haluatte lisää tietoa nii kysykää :)
Olemme harkinneet collieta tai kultaistanoutajaa.
Kertokaa omia kokemuksianne noista roduista.
Asiallisia kommentteja :)

14

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loora

      Unohdin pistää että perheedsäni on myös 11v ja 18v veljet.
      Kaksi siskoakin on mutta ovat muuttaneet pois.

    • Suositus

      Eikö olisi mukava se vanha tuttu rotu, joka on perheessä ollut ennenkin.

    • dog-00

      Pk colliella on aika vaikeahoitoinen turkki, mutta lk on helpompi. Kultaista noutajaa pitäisi välillä trimmata. (Lue lisää GR sivulta) Molemmat rodut on ihania kyllä, muttei ihan pienimmästä päästä. Sheltti olisi myös hyvä vaihtoehto.

    • Italianvinttikoira

      Italianvinttikoira voisi sopia teille. Italianvinttikoira on pienikokoinen, ja sen turkki on helppohoitoinen.

    • Ranskanbulldoggi

      Ranskanbulldoggi. Ranskanbulldoggi on pieni- tai keskikokoinen. Paino 8-14 kg, säkäkorkeus 35 cm. Turkki on helppohoitoinen.

    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Se on tyylikäs seurakoira. Turkki on helppohoitoinen. Se kiillotetaan liinalla silloin tällöin. Pesu tarvittaessa. Bostoni ei välttämättä tarvitse pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa kuitenkin lenkkeillä ja liikkua paljon. Kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle.

      Bostoninterrieri pysyy omassa pihassa, sillä ei ole taipumusta lähteä omille teilleen. Bostoninterrieri on melko terve rotu. Sillä esiintyy polvilumpioluksaatiota ja epilepsiaa. Suuret ja ulkonevat silmät ovat alttiita tapaturmille.

    • Carita

      Chihuahua. Se on pieni seurakoira. Chihuahuaa on kahta eri karvanlaatua; lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen. Lyhytkarvainen harjataan muutaman kerran kuukaudessa, ja pitkäkarvainen pari kertaa viikossa. Chihuahua ei tarvitse paljoa liikuntaa, lyhyet lenkit riittävät sille.

      Kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle. Vaatteista huolimatta ne eivät välttämättä halua ulkoilla kovalla pakkasella. Kaikki värit ja väriyhdistelmät merleä lukuunottamatta ovat sallittuja. Chihuahua on terve ja pitkäikäinen rotu. Se voi elää lähes 20-vuotiaaksi.

    • Maltankoira

      Maltankoira. Se on älykäs ja ihmisrakas seurakoira. Turkki kammataan päivittäin ja pestään kerran viikossa. Maltankoira on helppo kouluttaa. Sen kanssa voi harrastaa agilityä ja tokoa. Se ei vaadi pitkiä lenkkejä. Maltankoiralla ei ole pohjavillaa, jonka vuoksi se sopii joillekin allergisille. Maltankoira on terve rotu, sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia.

    • Pomeranian

      Pomeranian. Se on iloinen ja leikkisä koira. Sopii lemmikiksi kaikenikäisille lapsista vanhuksiin. Pomeranian on helppo kouluttaa. Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan pari kertaa viikossa. Pomeranian ei vaadi paljoa liikuntaa. Se pysyy kotipihassa, sillä ei ole taipumusta karkailuun. Pomeranian on melko terve rotu. Sillä esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia.

    • piste.

      Ei kannata hankkia koiraa, mikäli ei tiedä mitään roduista eikä omista kyvyistään.

    • Whippet

      Whippet. Whippet on kiltti ja lempeä vinttikoira. Turkki on helppohoitoinen. Se kiillotetaan säämiskällä silloin tällöin. Whippet ei vaadi pitkiä lenkkejä, mutta tykkää liikunnasta, ja jaksaa liikkua ja lenkkeillä paljon. Kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle. Whippet on terve rotu, jolla ei ole perinnöllisiä sairauksia.

    • Yorkshirenterrieri

      Yorkshirenterrieri. Se on erittäin seurallinen pieni koira. Turkki harjataan pari kertaa viikossa, ja pestään kerran viikossa. Yorkki ei vaadi pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa kyllä kävellä tuntikausia. Kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle.

      Pohjavillattoman turkin vuoksi yorkista ei lähde karvaa. Yorkshirenterrieri pysyy omassa pihassa, sillä ei ole taipumusta lähteä omille teilleen. Se on melko terve rotu. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia.

    • neitiveksi

      ottakaa silee karvanen mäyris on helppoja luonteeltaan eipä tarvi ammattikouluttajan taitoja, tulee toimeen kaiken ikästen kanssa ja turkin huolto helpompaa kun auton pesu :D

      • neitiveksi

        Lisään vielä että karvaa ei lähre, ei tartte minkäälaisia takkeja talvisin ellei aijo kolmee tuntii kävellä. mutta jos haluut melko helpon koiran nii älä ota pitkä- tai karkeekarvasta mäykkyy luontteessa nimittäin selviä eroja. Karkeet on usein ärhäkämpiä ja pitkäkarvaset vaikeee kouluttaa sisäsiistiks (kokemusta on) huonoja puolia: painon kanssa täytyy olla tarkka, metsästys vietti joillakin yksilöillä todella vahva, remmissä räksyttää (Mutta usein tulee vapaana toimeen kaiken näkösten kans).


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      109
      2169
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1633
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1142
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1070
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      969
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      167
      907
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      824
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      32
      796
    9. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      181
      776
    10. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      52
      773
    Aihe