Haluan tietoa harmaapapukaijasta!

Harmaapapu

Hei! eli siis...myydäänkö harmaapapukaijoja suomessa? Mistä niitä voisi ostaa? paljonko ne yleensä maksavat (plussana varusteet) olisin niistä hyvin kiinnostunut :) olen jo pitkään halunnut vähän isomman linnun..tällä hetkellä on kaksi hyvin iäkästä undulaattia..ja ajattelin seuraavaksi hankkia harmaapapukaijan jos niitä löytyisi jostain :) ??

5

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Whisperbird
    • Harmaista

      Kyllä, harmaita myydään Suomessakin, ja niitä myy sekä yksityishenkilöt että kasvattajat, mutta myös jotkin eläinkaupat. En kuitenkaan suosittele ostamaan lintua kaupalliselta taholta vaan nimenomaan yksityishenkilöltä/-kasvattajalta, jolloin linnun alkuperä on selvillä.
      Lintuyhdistyksen foorumin myyntipalsta (http://forum.papukaijat.net/) on kaikkein turvallisin taho löytää haluamasi lintu, sillä sen moderaattorit ja ylläpitäjät tarkistavat kaikki ilmoitukset eikä siellä ole huijareita.

      Linnun hinta:
      Harmaapapukaijan hinta on pyörinyt Suomessa siinä 1500-2000 euron paikkeilla. Yli kahtatonnia jakosta ei kannata maksaa, se on jo runsaasti yli harmaiden kansainvälisen arvon, joka on noin 1200-1500e.

      Häkki:
      Tehdastekoinen häkki, jossa jakoa voi pitää, maksaa (riippuen ostatko sen Suomesta vai ulkomailta, esim. Saksasta) vähintään 300e, mutta siitä voi joutua Suomessa pulittamaan jopa 700-800 euroa. Häkin pinta-alan tulee olla vähintään 0,75 neliötä, eli vähintään leveys 100cm ja syvyys 75cm.

      Mikäli löydät kivan näköisen häkin, mutta et tiedä soveltuuko se kooltaan linnullesi, voit helposti laskea sen pinta-alan yhdistyksen ylläpitämällä laskurilla: http://www.papukaija.fi/laskuri/
      Tarvitset vain häkin leveyden ja syvyyden, jotka syötät niille tarkoitettuihin kenttiin, ja vihreät sarakkeet kertovat sinulle mitä lajeja häkkiin sopii pistää. Vaaleanpunaisissa sarakkeissa listatut linnut eivät sovellu kokonsa puolesta ilmoitettuun häkkiin.

      Varusteet:
      Ihan ensimmäinen asia mikä tulee hankkia (lintulampun, ruokakippojen ja orsiksi tarkoitettujen, luonnosta haettujen oksien lisäksi tietysti) on VIRIKKEET. Kaupallisia, mielellään luonnon materiaaleista tehtyjen lelujen sekä "älylelujen" ja namipiilojen lisäksi joudut tekemään leluja myös itse, sillä nämä tuhoavat arvokkaat kaupalliset lelunsa yleensä päivien sisällä. Yleensä myös orret saavat kyytiä hyvin nopeasti, eli niitäkin saa olla vaihtamassa tai vähintäänkin sitomassa häkkiin uudelleen sen jälkeen kun ne on tiputettu kaikki maahan tai järsitty poikki.

      Huomioithan, että harmaapapukaija kuuluu CITESin piiriin. Se on B-liitteen laji, eli sinulla täytyy olla alkuperätodistus sekä kauppakirja tehtynä, mikäli viranomaiset niitä pyytävät.
      Alkuperätodistukseen kirjataan mm. linnun laji, kasvattaja, ja renkaan/mikrosirun tiedot, joilla voidaan todistaa linnun laillinen alkuperä (ettei sitä olla pyydetty laittomasti luonnosta). Kauppakirjaan kaupan osapuolten, eli myyjän ja ostajan tiedot, sekä kaupan kohde.

    • Totuuden torvi

      Meillä on aratteja sekä yksi jako.
      Harmaapapukaijan hinta oli 1600e, mutta se oli hyvin halpa verrattuna siihen, mitä siitä edelleen maksetaan ihan joka viikko.
      Kustannukset ovat nämä:

      - Itse lintu maksoi 1600e
      - Häkki 700e
      - Ensimmäiset kolme lelua n. 50e (isojen lintujen lelut maksavat vähintään 20 - 30e kappale)
      - Lintulamppu n. 50e (vaihdetaan muutaman kuukauden välein)
      - Ensimmäiset tuoreruoat tälle linnulle, eli hedelmät ja kasvikset, maksoivat muutaman euron. Tuoreita menee kuitenkin edelleen 2dl päivässä, ja tuoreita ostetaan lisää 3-4 krt viikossa, sillä hedelmät ja kasvikset eivät säily jääkaapissa kauaa. Yhteensä tuoreisiin menee viikossa noin 8e, joka tekee kuukaudessa 32e
      - Kuivaruoka, eli pelletit, maksavat 30e / 1,4kg, joka kestää meillä ehkä 2-3kk.
      - Ensimmäiset lelut maksoivat sen 50e, mutta leluja ostetaan yksi tai kaksi lisää kerran kuukaudessa, sitä vauhtia tuo järsii ne kaikki palasiksi joilla ei tee enää yhtään mitään. Leluihin tosiaan menee vähintään n. 30 euroa/kk, jonka lisäksi tuolle täytyy tehdä itse lisää niistä materiaaleista mitä nyt ulkoa (kävyt, risut, oksat jne.) tai askartelukaupoista, Tiimarista (paju/risuhärvelit, puupalikat yms.) sattuu löytymään, sillä rahaa meillä ei sentään ole niin paljoa että voitaisiin pelkästään kaupallisia ostaa kokoajan, niihin uppoisi pieni omaisuus.. (ihan kuin tämä lintu ei ole nyt jo maksanut omaisuutta!)

      Vuosittaiset kustannukset, mikäli laskuihin ei oteta mukaan häkkiä tai linnun ostohintaa:
      - Virikkeet ja lelut vähintään 360€
      - Tuoreruoka 384€
      - Kuivaruoka (pelletti) 180€. Lisäksi ostan satunnaisesti siemenruokaa, jota en ole ottanut tässä huomioon.
      - Lintulamppu 50€ (kestää parhaimmillaan vuoden)

      Linnun "hinta" vuodessa: 974€, josta puuttuu vielä ne siemenet ja askartelutarvikkeet, sekä häkin pohjamateriaali joka on hiekka.

      Toivottavasti olet pohtinut lajivalintaa tarkasti, harmaapapukaijat eivät ole helpoin laji, etenkään undulaattien jälkeen. Ne vaativat omistajaltaan 100% omistautuneisuutta lemmikilleen.
      Olemassa on muitakin lajeja jotka voivat myös oppia puhumaan ja ovat ihan yhtä älykkäitä, mutta helpompi hoitaa mikäli kokemusta isoista papukaijoista ei ole. Lisäksi isot tosiaan rikkovat nuo lelut ja kaiken paljon helpommin, ja syövät enemmän. Pienemmät aratit tai kääpiöarat ovat esimerkiksi todella loistavia lintuja, joiden nokka ei kykene pistämään isompia leluja heti palasiksi ja syövät vähemmän, mutta ovat ihan yhtä älykkäitä ja niille voi opettaa mitä vaan!

      Mikäli olet päättänyt että jakot ovat sinun lajisi suosittelen käymään jonkun harmaan omistajan luona katsomassa ja kuuntelemassa linnun pidosta. Yhden vierailun aikana opit jakoista enemmän kuin lukemalla sata eri sivua niistä.

      • koukkunokka

        Silloin kun hommasin kaijjan ja ostelin monen moisia leluja jäi lelut käyttämättä. Mieluisinta askartelua kaijjalle on koivuklapi tai tuoreet puun oksat, sekä pahvilaatikot joita se järsii. Pysyy nokka hyvässä kunnossa. Puut pitää olla puhtaita ja homevapaita, pahvilaatikkoina ei painomustetta olevia, teipit ja metallihakaset pois.

        Kaija on leikkinyt jo näillä eväin yli 20vuotta, välillä kokeilen muitakin juttuja, mutta ne ei kiinnosta. Hieman sotkua syntyy varsinkin koijarin ruopiessa jalalla, niin roskia hieman lentelee, mutta virikkeellistä on.


    • Pölinä

      Hei. Jos olet vielä etsimässä ja miettimässä niin meillä etsii kotia lähestyvän muuton ja muun vuoksi 06.2012 kuoriutunut Harmaapapukaija poika. Käsikesy ja eloisa kaveri. Mukaan kaikki tarvikkeet, häkki ja kaikki muu lintutavara mitä meillä on. Ilmoitus löytyy myös Tori.fi:stä. Otsikolla Harmaapapukaija, Jaco. Ota yhteyttä jos olet yhä kiinnostunut. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe