Lumoutuneena Madeiraan!!!

sipsu4

Kaksi viikkoa uskomattoman ihanaa lomaa takanapäin,ja energiavaroja tankattu auringosta!! Olen kyllä kuullut kehuja Madeirasta,ja nyt yhdyn niihin 110 prosenttisesti!! Yksinkertaisesti miulla ei ole mitään moitittavaa matkastamme. Ilmat olivat ihanteelliset,pikkuruisia sadekuuroja alkupäivinä,yhtenä päivänä kunnon sademyrsky,joka osui kohdallemme rantapromenadi kävelyllä,mutta kun oli kahden viikon loma,ei sekään säikäyttänyt. Sen jälkeen paistoikin isä-aurinkoinen meille melkein pilvettömältä taivaalta joka päivä!!! Illat tarkeni ilman pitkähihaista,kaduilla sai kävellä rauhassa,,ei kaupustelijoita, eikä sisään heittäjiä,kohteliaat autoilijat suojateillä,ystävälliset ihmiset,ei pitkäkyntisiä,ruoka maukasta,ei liian maustettua,varsinkin Espada-kalaa ja Espedata-lihavarrasta kannattaa ehdottomast maistaa!!! Hotellimme Alto-Lido Lidon alueella oli erittäin siisti ja öisin hiljainen. Aamupala oli runsas,paitsi että kalatuotteita jäimme kaipaamaan,ja aamiainenhan noudatti joka aamu samaa kaavaa,mutta vatsamme saimme täyteen,ja varsinkin leipävalikoima oli maukas. Ravintolassa syöminen on edullisempaa kuin Suomessa,kahden hengen ateriat viinipulloineen maksoi noin 40-50 euroa,ja annokset ovat suuria,kyllä niillä nälkä lähtee!!! Te,joilla on vielä loma edessäpäin,nauttikaa jo nyt,koska teitä odottaa kaunis vehreä "paratiisi",jonne anakin mie tulen palamaan varmasti uudelleen ja uudelleen!! Iloisen nautinnollista lomaa kaikille Madeiran matkaajille,,,NAUTTIKAA !!!!

20

1096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madeiraan rakastunut

      Totta puhut! Madeiran saari on uskomattoman kaunis! Joka kerta sieltä löytää mielenkiintoista nähtävää. Vuoristo lumoavan kaunis. Suosimme nykyisin keskustan hotelleja, on niin helppo lähteä aina illalla kaupungin sydämeen istuskelemaan ja nauttimaan.

    • Jäikö mieleen joitain hyviä ruokapaikkoja (sipsu4)? Kävittekö levadoilla ja/tai järjestetyillä bussimatkoilla?

    • Pabaar

      Lähtö maanantaina! Kivaaaa! Tää Suomen marraskuu on niin ankeaa. Pääseeköhän Pico Ruivolle tähän aikaan?

    • Loiskis

      Tänään ainakin pääsi.

    • sipsu4

      Joo,kaikki ruokapaikat joissa kävimme olivat Lidon alueella,ja niissä ruoka oli erittäin hyvää,annokst suuria,ja söimme kaikkea salaateista majoneesiin,ja vatsa tykkäsi.Tässäpä muutamia,jotka löytyvät Lidon pääkadun varrelta: Summertime,Granny`s House,La Paella ja Terrace Ajuda,,kannattaa kokeilla!!Matkatoimiston järjestämällä Levada/Maalaismarkkina retkellä kävimme,mutta omat Levada retket antoivat enemmän.Levadoja on vähän joka puolella,eikä eksyminenkään onnistu,jos pysyttelee kaupungin läheisyydessä. hyvät kengät vaan jalkaan,ja menoksi,kaikkea kivaa löytyy,,pieniä paikallisia kyliä,kujia jotka eivät vie mihinkään,mutta aina löydät takaisin. Matkakassaa miulta hupeni kahden viikon reissulla noin 800euroa,sisältäen myös tuliaiset,ja joka ilta ruokailtiin eri ravintoloissa,ja ruuan kanssa kyytipojaksi pullo paikallista niin hyvää valkkaria tai punkkua.Buffetaamiainen kuului matkan hintaan. Hitsi ku tulee taas kaipuu sinne,mut jospa vuoden päästä pääsis taas kokemaan kaiken sen saaren ihanuuden. Jänskää matkafiilistelyä kaikille,,teitä odottaa ihana saari elämyksineen!!!!

    • Matkaan lähtijät

      Tämän kuun lopulla mennään, jos ei vaan maapalvelun lakko vaikuta lentämiseen.

    • Loiskis
    • Levada-kävelijät

      Olemmejo kahdenkymmenen vuoden ajan lomailleet Madeiralla ja olemme jääneet "mökkeilyn " tavalla kiikkiin =aina tuttava paikka.Uudenvuoden ilotulitus-vau.Kukkaisjuhlat-emmepä suomalaisina ymmärrä,että se on totta.Ystävällisyys-uskomatonta.Jotenkin tuntuu suomalaiselta suvelta-ei hikikuumaa ja silti saa väriä(nenäkin voi palaa).Kahden viikon päästä olemme taas menossa "mökille".Maalaisjuhlat sopivat huhtikuun lomaamme.

    • zorroperro..

      "eikä sisään heittäjiä,kohteliaat autoilijat suojateillä,ystävälliset ihmiset"

      En nyt mitään "kuraa halua heittää" hyvään matkakohteeseen mutta noista
      sisään heittäjistä ja autoilijoista sanoisin omia havaintoja.

      Kyllä siellä turistibusseihin oli vähemmän ystävälliset (jopa aggressiiviset)
      nuoret naiset jalkakäytävällä matkaa tuputtamassa (lienee provikkapalkka)?

      Ja mitä tulee autoilijoiden kohteliaisuuteen niin sen ylenpalttisuuden kyllä
      tulin havainneeksi kummastellen ja hämmästellen. - Tuntui jopa täysin pöl-
      jältä kun nuoretkin ihmiset pysäytti autonsa odotellakseen, että ehtii katua
      ylittämään - toki on parempi niin kuin esim. viron tyyliin autoileminen.

      Luin sittemmin netistä, että Madeiralla voi saada jopa 500€ sakot jos ei py-
      sähdy vaikkapa suojatien ylittäjää kohdatessa. (Kanarialla sama käytäntö?)

      • Puhetta mahtuu

        Kyllä niihin hop off busseihin pyytelijöitä on pysäkillä, mutta entä sitten, ei ne estä oman matkan jatkamista eikä juokse perään, antaa heidän höpöttää...


    • Samoilija33

      Tosi kaunis saari kuvien ja kertomusten perusteella. Missä sijaitsevat lähimmät Levadat Funchalin keskustasta tai hotelleilta päin katsottuna? Jaksaako tuonne siirtyä jalkaisin vai onko niin paljon korkeuseroja, että auto alle tai bussiin? Millaisia ne ovat pituudeltaan, pääseekö kiertämään sopivasti lenkin, onko taukopaikkoja jne.?

      • Reissaaja_

        No just oltiin viime viikolla ja kolmatta kertaa saarella. Rotherin suomenkielinen tarjoaa hyvää opastusta, parempaa kuiin Korpelan, joka ei huono ole sekään.

        Kehno kun sattui Atlantilla olemaan joku trombi - joka teki sään Madeiralla hieman epävakaaksi vuodenaikaan nähden, joten Arieiron - Ruivon väli jäi taas tekemättä - noh, seuraavalla kerralla sitten.

        Auto kannattaa vuokrata netin välityksellä nettivuokraamosta - on meinaan suht. halpaa hommaa - ja toimivaa...


      • Hartsa16

        Kaupunkilevadalle, joka kulkee noin 200-300m päässä hotelliaslueen yläpuolella on helppo siirtyä jalkaisin tuolta Lidon hotellialueelta.Tosin jonkinmoinen ylämäki, mutta mäkeähän oikeastaan joutuu kiipeämään koko saarella.


      • Sightpoint
        Hartsa16 kirjoitti:

        Kaupunkilevadalle, joka kulkee noin 200-300m päässä hotelliaslueen yläpuolella on helppo siirtyä jalkaisin tuolta Lidon hotellialueelta.Tosin jonkinmoinen ylämäki, mutta mäkeähän oikeastaan joutuu kiipeämään koko saarella.

        Näkymät ei vaan pärjää paremmille urille...


    • Reppu pakattu

      Mitkä ovat kaupunkilevadan jälkeen parhaimpia uria Funchalin lähistöllä?
      Onko antaa tarkempia suuntatietoja?

      • Kuratassu

        Riippuu "mausta", paljonko haluaa patikoida ja onko auto käytettävissä sekä kestääkö korkeita paikkoja jne.
        Turisteille suunnatut levadat:
        http://www.visitmadeira.pt/?s=menu&e=/madeira/trekking&i=eng
        Youtuubissa materiaalia hyvin arviointiin, onko maisemat omaan makuun.

        Arieiro-Ruivo reitistä on em. sivustolta hävinnyt nyt suljettu tieto.

        Helppo ja lyhyt on Ribeiro Frio - Balcoes, jossa maisema ko. parvekkeelta ovat hyvät (säävaraus, kuten kaikissa...).


    • risto3

      6. kerta Madeiralla takana. Ravintolat tulleet tutuiksi aiemmilta reissuilta, nyt söimme useampana iltana Pinco Doce kaupassa, joka oli n. 100m Raga hotellista länteen. Ihan hyvää ruokaa kilohinnalla ja täydet A-oikeudet. Kahden ruuat puolikkaan punkku maksoi n. 7€. Kaupanpäälle ihmeteltiin paikallisia, ravintolat täynnä turisteja.

      • Lore

        Sama täällä. Syötiin aikamme ravinteleissa ja tuskailtiin isoja annoksia, joista aina jäi osa syömättä. Jos tilasit illalliseksi vain salaatin tai keiton, tarjoilijat näyttivät pettyneiltä. Hehän ovat kovia passaamaan. Siispä siirryttiin ruokailemaan pääasiallisesti sinne Lidon lähikauppaan heti, kun se sinne tuli. Eipä jää enää ruokaa lautaselle ja saa valikoida annokseen just sitä mitä haluaa. Ja tosiaan, tosi edullisesti! Kyllähän me sitä kautta työllistetään myös paikallisia.


      • lunakka

        Seitsämän vuotta käyty Madeiralla sama hotelli Eden Mar ja sama huone. Aamiainen syödään vaimon kanssa Pingo Docen kaupasta(hotellin alapuolella) hankituilla eväillä huoneen parvekkeella. Aamuaurinko paistaa juuri sopivasti suurelle parvekkeelle. Ei voi kuin nauttia ja saada vatsan täyteen päivän askareisiin usein levadalle lähtöön. Päivällä jotain pikkupurtavaa jostain paikallisesta tai turisti kahvilasta selviää yhteensä kympillä. Iltaeväät useimmiten ei niin turistirysästä vaan jostain missä paikallisetkin käy. Kotona maalla ihan tarpeeksi tekemistä, joten Eden Mar on meidän "kesämökki".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe