etsinnässä saksanpaimenkoira

saksari

Tänne pääkaupunki seudulle. Muitten laittamia saku ilmoituksia lueskellessa, huomaan että kaikki haluavat ne maalle, toki missä tietenkin on hyvä olla. Eli kysymys kuuluu, että löytyykö täältä ketään joka joutuu luopumaan sakemannistaan,mutta sallii että koira on pääkaupunkiseudulla/ kerrostalossa. Ikää sais olla 2vuotiaasta ylöspäin. :)

Harkinnut tätä koirarotua pitkään, ja lapsesta asti tykännyt kyseisestä rodusta. Ei tule ensimmäiseksi koiraksi. Ja minun etsinnöilläni ei ole kuolettavan kiire, ettätarjouksien mukaan teen harkintoja ja en välttämättä ota ekan tarjoajan koiraa.

Itselläni tällä hetkellä kissa,joka elämänsä aikana tottunut koiriin. Eli ei välitäkkään niistä.
Ken tämän nyt lukeekin ja jos nappasi niin laita ihmeessä viestiä vaikka aluksi tähän mainittuun s-postiini, ja kerro koirasi luonteesta ja tarpeista, ja mitä sinä vaadit jatkoa varten.

[email protected]

18

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rocky.

      " huomaan että kaikki haluavat ne maalle"

      Jaa niinkö on?

      No itse olen tuossa hieman vaan kartoitellut sukuja ja niiden jälkeäisiä,ja ollut tälläkin palstalla joskus mukana keskustelemassa ja osaa ottamassa,kun minullakin oli saksanpaimenkoira 10 vuotta sitten,rocky niminen.

      Nyt kun kaverini on joskus mainostanut jotain kennelliä niin tätäkin olen kartoittanut onko hyvä vai miten on?

      Hänellä on 4 vuotias saku,kun tosiaan olen soittanut niin ei niitä ole tyrkytetty maalle yhtään kertaa vaikka asun maalla,päälimmäisenä on jäänyt mieleen että rahat pitää saada eli kaupat ja valitettavasti koirien taustat on olleet epämääräisiä vaikka kuinka on olevinaan huippusukuja,milloin on ulkonäkö ykkönen ja milloin saa kuulla maailman parhaasta jne...että semmonen on kyllä lievästi ottaen ottanut kupoliin,kun ei maalle näyttelykoiraa halua vaan monipuolisen joka on kaikkialla mukana kaupungissa ja maalla,joka myös omaa vartija taustaa eikä ole pelkoja.

      Niin eli kun olen soittanut mielenkiinnosta niin eivät ole halunneet varta vasten minnekkään maaseudun kotiin,ei ole ollut ehtona.

      No ehkä tämä ei kuulunut edes koko aiheeseen mutta arvelin vaan rohkaista siinä mielessä ettei maaseutu ehkä paina kumminkaan ihan valtavasti.Kyllä sulle joku tarjoaa mutta on rahaa vailla jotkut pyytää paperittomista 600e tietämillä,tuohon törmäsin,rakenne näytti molemmilla vanhemmilla vähintäänkin kohtuullisilta,mutta sukutaustoja ei tiedä tarkemmin,sitä kun voi saada sellaisen pennun ettei siitä ole iloa montaa vuotta,on niitä pentutehtailijoita nykyään aika paljon.

    • Kehnoa

      Hakea saa tosissaan jos aikoo löytää kaikinpuolin hyvän koiran,se on vaikea tehtävä
      tästä materiaalista mitä on tarjolla. Jos sattuis löytään hyvän nartun,vois itse valita sille uroksen ja teettää pennut, tuloksesta ei voi silloinkaan tietää,mutta eipä tarvis
      syytellä ketään jos pentue ei onnistuiskaan.
      Materiaali on aika heikkoa nykyään :(

    • saksari

      Olen kyllä tietoinen asiasta. Voijan sitä aina yrittää löytää.

    • Kehnoa

      Kommentoin nimim. Rockyn kirjoitusta.. unohtui mainita edellisessä kommentissa.
      Mutta toivotaan että löydät sopivan koiran itsellesi. :)

    • saksari

      Kiitoksia. Kyllä minä myös huomioin sellaisetkin koirat joilla saattaa olla allergioita tms jne, ja ymmärrän että ei helpolla löydy täysin tervettä, tai jos on terve ni jotkut ongelmat voi tulla vasta ku enempi ikää koiralla. Ja se taitaa olla niinkin et oli sitten mikä tahansa koira ni eteen tulee jotain...

      • saksalainen koiruus

        Ei kait se asunnon koko sinänsä, vaan se lenkityksen määrä. Jostain tarttui silmään, että saksanpaimenkoiralle olisi hyvä jos noin kolmen/neljän tunnin lenkit päivittäin.


      • sdlfkjaösdgb
        saksalainen koiruus kirjoitti:

        Ei kait se asunnon koko sinänsä, vaan se lenkityksen määrä. Jostain tarttui silmään, että saksanpaimenkoiralle olisi hyvä jos noin kolmen/neljän tunnin lenkit päivittäin.

        Ei se lenkityksen määrä tunneissa merkkaa yhtään mitään. Mitkä hiton kolmen/neljän tunnin lenkit? Tunti riittää vapaana koirapuistossa/metsässä päivittäin liikunnasta. Yheksänkään tuntia ei oo tarpeeks liikuntaa jos kävelet sen kans hihnassa eikä se saa juosta.


      • saksalainen koiruus
        sdlfkjaösdgb kirjoitti:

        Ei se lenkityksen määrä tunneissa merkkaa yhtään mitään. Mitkä hiton kolmen/neljän tunnin lenkit? Tunti riittää vapaana koirapuistossa/metsässä päivittäin liikunnasta. Yheksänkään tuntia ei oo tarpeeks liikuntaa jos kävelet sen kans hihnassa eikä se saa juosta.

        Kolmen/neljän tunnin lenkityksen tarpeen esitti eräs, en muista nimeä, koirankouluttaja teeveessä. Parhaaseen sieniaikaan päästään ed. main. tuntimäärään.
        Mulla on koira aina vapaana lenkillä. On nimittäin metsää ja peltoa lähellä. Metsä on niin vaikeakulkuista ettei me koskaan olla törmätty kuin satunnaisiin hirviin.


    • Saksari

      Joo, sepä se, ja on täällä koirapuistoa ja metikköä vaikka muillejakaa, ja suurimaksi osaksi tunnen tämän paikkakunnan metiköt missä esim ulkoiluttaa koiraa.

      :)

      • saksalainen koiruus

        Ulkoilutan koiraa vapaana läpi vuoden...hieman rikollistanhan tämmöinen touhu. Pysyy lähellä, joskus tekee omineen pienen lenkin tullen takaisin. Saapi enemmän liikuntaa kuin ihmisen vieressä köpitellessä.
        Vapaa lenkitys saattaa tuottaa ylläreitä; kiljuva sienestäjä/marjastaja, anteeksipyynnöillä on selvitty. Hirven perään sännätty: ei potkuja vielä, supin pentu: isäntä päästi hengiltä. Siinä muutama sattumus.
        Olen siis todella sitä mieltä tai kuvittellen koiran olevan, että vapaana pitää saada juosta säännöllisesti omistajan valvonnassa tietenkin. Maalla metsissä tämä on mahdollista, ihmisten ilmoilla mennään hihnassa.


    • saksari

      No itse en kovin helpolla koiraa päästä esim metässä vapaaksi ellen todella ole varma miten se osaa käyttäytyä vapaana, ja varsinki jos ihminen tulee vastaan. Täällä nyt ei kamalasti näy hirviä, et sellasella paikkakunta alueella.

      Itse en nyt mene pahemmin kommentoimaan miten joku toinen koiraansa ulkoiluttaa, vapaana tai ei, mut siinki omat vastuunsa jos jotain vakavaa vahingossa sattuu.

      :)

      • Flick

        Vapaana käskyn alla olo vaatii jo omistajalta sekä koiralta paljon. Tärkeää on tuntea tosiaankin vastuunsa koiranomistajana tai voi käydä ikävästi. Pitää myös ottaa huomioon, että koiralla voi olla saalisviettiä sen verran, että lähtee ykskaks esim. jäniksen perään vaikka muuten olisi hallinnassa ihan missä muussa tilanteessa tahansa, omistajalta vaatii siis jatkuvaa tarkkaavaisuutta päästäessään missä tahansa koiransa vapaaksi.
        Kaupan ulkopuolellekin jätettäessä omistaja vastaa koiransa tekemisistä; toisaalta, mikäli joku tulee koiraa lääppimään, syyllistyy hän laittomuuksiin, sillä toisen omaisuuteen ei lain mukaan saa koskea ilman omistajan lupaa.
        Tuo juoksevan jäniksen takaa-ajamisen estäminen todennäköisesti on vaikeimpia koulutuksellisia asioita useiden sakujen kohdalla. Jotkut ovat käyttäneet laittomasti sähköä opetettaessa, mutta miten opetat koiralle jo pennusta asti, ettei lähde minkään liikkuvan perään, mikäli omistaja sen kieltää positiivisen vahvistamisen keinoin?


    • saksari

      Mä en jätä koiraa edes kauppareissun ajaks mihkään. Nykyään on niin paljon varkaita, et ei uskalla jättää. Ellei tosin ole sellainen koira joka ei anna ihan kenen tahansa paijata tms.

      Ihan asiallisia vinkkejä teiltä tulee.

      • Flick.

        En minäkään muualla kuin valvontakameroin valvottujen kauppojen ulkopuolelle siksi aikaa kun 2 minuutissa haen ruokaa kaupasta. Esim. täällä missä asumme ja jossa kaikki tuntevat meidät, tutut ihmiset usein vahtivat vapaaehtoisesti koiraani kaupan ulkopuolella mihin voin sen jättää hetkeksi mikäli valvontakameroita ei ole. Missään Hesan keskustassa tai vieraassa ympäristössä en jättäisi hetkeksikään, sen verran tärkeä koirani on minulle.


    • saksari

      r. Itseltäni luonnistuu erikseen koiran lenkitys ja kauppareissut. Niin lyhyt reissulle ei nyt ole järkeä koiraa ottaa mukaan.

      • ...

        Mulla on koira aina mukana joka paikassa, yhdistelen useiden asioiden hoitamisen tavallisimmin samalla reissulla suoritettavaksi, joskus käydään autolla hoitelemassa hommat, toisinaan kävellen, aikataulusta sekä ilmasta riippuen.


    • saksari

      Se on kivaa jos koira pystyy olemaan mukana kaikessa. Koirallakin tekemistä ja tutustua uusiin paikkoihin

    • saksari

      Eipä sopivaa ole löytynyt. Tarjolla oli 4kk pentu, itse henkilö otti minuun yhteyttä ja ehotti tapaamista, sitten ei kuulunut mitään. Meni pari pv ni tuli viesti et koira jääkin lähelle heitä. Vähän kyl ketuttaa, ensin jutellaan mukavia ja sit pädäm. Noo ei voi mitään :) se on kun en ihan 7-10vk pentua hae ni hankalaa löytää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe