Seurat ukkoontuu

Tumpelot

Uudessa Ase&Erä lehdessä oli kirjoitus siitä kun metsästysseurat ukkoontuvat kun nuorten on vaikea saada aselupia. Aivan turha syyttää aselupia, ei se ukkoontuminen siitä johdu. Se johtuu siitä, että seurat eivät ota jäseneksi kuin maanomistajia. Ottakaa nuoria jäseniksi, sillä se ukkoontuminen pysähtyy. Nuoret ovat muuttaneet kaupunkeihin opiskelemaan ja töihin. Metsästysharrastus loppuu pian kaikilta mikäli meno ei muutu. Nuoret kaupunkilaiset, jotka aikanaan perivät vanhempiensa maat eivät enää vuokraa metsästysoikeuttakaan seuroille, koska eivät itse metsästä eikä heillä ole kosketusta paikallisiin ihmisiin.

9

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dedzeppelin

      kyl se taitaa olla niin vaikeaa päästä "piireihin", joskus tuntuu liian sisäänpäin lämpiäviltä. Pitää olla suosituksia ym.
      Mutta kun ei ajatella kuin sitä oman elon ajanjaksoa

    • pyssymies

      Eihän sitä seuralla metsästetä vaan aseella ;-)

    • milwaukeesta

      Niin ja suurin osa nuorista näpeltää mieluummin koneitaan sisätiloissa.
      Ulkoharrastukset ovat väistyvä ala eli kohta ollaan ameriikan mallissa jossa syömällä pulskistuneet ihmiset näpeltävät colatölkki kädessä kännyköitään ostarilla.
      Siis eivät kaikki, mutta satojatuhansia metsästäjiä ei kohta enää ole.

    • muitta mutkitta

      No ei kyllä ole riistaakaan jos metsästäjämäärä lisääntyy koko ajan, toki metsästyskortin suorittaneita on paljon ja tulee koko ajan mutta siihen on syynä myös kiristyvä aselaki, kun ei saada lyhyttä käsiasetta niin suoritetaan metsästäjätutkinto ja ostetaan järeä kivääri tai haulikko niin päästään räiskimään.

      Tuo väite että seurat ukkoontuu pitää osin paikkaansa mutta ei kaikkialla ja ei siitä haittaa ole vaikka ukkoontuukin, moni seura käyttää esim hirvenmetsästyksessä esim "vuokrametsästäjiä", sillähän hommat hoituu, se että pienriistän metsästäjiä ei pian ole kovinkaan paljoa niin siitä nyt ei haitaa ole, metsästyksen vastustajat sun muut ****** ovat siitä innoissaan.

      Kyllä se luonto hommansa hoitaa ja maailma rullaa eteenpäin vaikka metsästys loppuisi tyystin, hirvikanta jos paisuu niin liikenne tekee tehtävänsä lisääntyvine hirvikolareineen ja jänikset vie rutto..näin se menee..ei ihmisen tarvitse siitä olla huolissaan, olis vaan siitä huolissaan kuinka ei hukkuisi paskaan ja muuhun roinaan.

    • kyllästynyt

      Kyllä ne kulkee kohta rollaattoreilla metälle jos tyyli ei muutu.
      Vanhaa jermua seurat täynnä ja jos ei omista maata ei ole jäseneksi mitään mahdollisuutta. Vieraanakaan ei viitsi vuosikaupalla juosta, koiran hommaa.

    • osta metsää

      Maattomat voi aina mennä Valtion maille mettälle, jos ei ole varaa maita ostaa.

    • pyssyneiti

      Alottajan teksti kyllä niin totta kuin vain voi... ite 18v sain kesällä seuran jäsenyyden ja syksyllä hankin aseluvan niin pääsee koiran kanssa jänismettälle. Lupa tuli nopeasti ja lisäksi vielä pitkäaikaisena, mutta tätä helpotti seuran jäsenyys (ja metsästystaustainen virkamies).
      Pakko vielä mainita, että jotkut seurat ovat nuoria onnistuneet hienosti ottamaan mukaan toimintaan, mutta toisaalta kyse on myös nuorten omista asenteista, itsekin saan välillä kohdata hämmästyneitä katseita, kun ilmoitan viikonloppua suunnitellessa, että pitäisi hirvijahtiin mennä...

    • Seuraton metsästäjä

      Totta joka sana; seuroihin on lähes mahdotonta päästä ilman maanomistusta tai vahvoja hyväveli-suhteita.
      Itse olen käynyt erään seuran mailla vieraskortin turvin 28v eikä seuran jäsenyys ole yhtään lähempänä kuin alussa.
      Mutta ei huolta - metsällä olen ollut ihan tarpeeksi. Hyvänä puolena pidän sitä ettei minulla vieraskorttilaisena ole minkäänlaisia sitoumuksia tai velvoitteita seuran suhteen vaan saan käydä ainoastaan poimimassa sattumat keitosta muiden tehdessä riistanhoito- yms talkoot!
      Mikä on sitten hyvä se jää makuasiaksi mutta seuraan kuulumattomuus ei ole este hyvälle ja reippaalle harrastukselle. Mielikuvituksen puute ja laiskuus sen sijaan on sitä.

    • metsäntakaa

      Jos seuran on otettava mukaan kaikki halukkaat, ja alue kohtalaisen pieni voi linnut loppua nopeasti, ja muutkin. Siis mahdollista.
      Ja sitten metsästäjiä monenlaista, osa ampuu kaikki mikä mahdollista, välittämättä kiintiöistä rauhoituksista puhumattakaan.
      Ja alueen rajatkin voi hieman venyäkin....

      Ymmärrän hyvin miksi kaikkia ei seuraan oteta, seurojakin monenlaisia.
      Mutta oletan että suurin osa metsästäjistä järkeviä ja noudattavat sääntöjä ja osaavat muutenkin käyttäytyä.
      Tosin välillä tulee itse hölmöiltyä :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe