Apollomatkat ja Montenegro

Meren aallot

Ilokseni huomasin, että Apollomatkat järjestävät kesällä 2014 pakettimatkoja Montenegroon. Olimme viime kesänä ko. matkatoimiston matkalla Kroatiassa ja olimme todella ihastuneita kohteeseen (ja tyytyväisiä Apollomatkoihin).
Onko kenelläkään matkakokemuksia Montenegrosta?

13

3140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yks vaan

      Vuonna 2008 ja 2010 oltiin Kroatiassa ja maa vei sydämen mennessään. Vuonna 2012 päätettiin sitten lähteä Montenegroon, kun ajateltiin että olisi ollut vastaavanlainen kohde kuin Kroatia, mutta voi kuinka väärässä oltiin... En siis voi itse ainakaan suositella Montenegroa, petyttiin kovasti. Kroatiassa oli puhdasta, vedet kirkkaita ja hienoja "betonirantoja", joissa snorklaaminen oli todella antoisaa. Budvassa puolestaan sellaisia "tekemällä tehtyjä" rantoja, joihin turisteja houkuteltiin mutta ei siis mitään aitoa. Tietty riippuu siitä mitä hakee, mutta Montenegron Budva oli ainakin huomattavasti enemmän turistekohde kuin Kroatian kohteet (tosin vertailuna 2010 vuoden tiedot). Mutta nyt kesäkuuksi matkaa mietin ja taas kovasti houkkuttaisi mennä Kroatiaan. Siellä hienot maastot esim. pyöräilyyn, mutta Montenegron vuoristo ei siihen houkuta.

      • Budvyaargh

        Montenegro ei ole oikein rantakohde, mutta muunlaista luontoa ja elämänmenoa sieltä löytyy hyvin, jos jaksaa vain etsiä. Budva on kyllä lähinnä rantahelvetti sellaisille venäläisille ja serbialaisille turisteille, joilla ei ole parempaan varaa. Paikan ainoa hyvä puoli on se, että sieltä on Montenegron skaalassa hyvät kulkuyhteydet muualle.


      • Matkamies maan
        Budvyaargh kirjoitti:

        Montenegro ei ole oikein rantakohde, mutta muunlaista luontoa ja elämänmenoa sieltä löytyy hyvin, jos jaksaa vain etsiä. Budva on kyllä lähinnä rantahelvetti sellaisille venäläisille ja serbialaisille turisteille, joilla ei ole parempaan varaa. Paikan ainoa hyvä puoli on se, että sieltä on Montenegron skaalassa hyvät kulkuyhteydet muualle.

        Montenegrossa on muitakin paikkoja kuin Budva, Kotor on todella hieno mutta sinne on hankalampi mennä.


    • TahdonTäältäKauasPoi

      Olen kovasti suunnitellut ensi kesänä matkaa Montenegroon. Budvasta on varoiteltu sekä kotimaisilla että ulkomaisilla sivuilla. Vaikka Montenegro on pieni, siellä on paljon nähtävää. Reittimme tulee kulkemaan Dubrovnik airport - Igalo - Zabljak- Kotor- Cavtat.

      Igalo on puolen tunnin matkan päässä Dubrovnikin lentokentästä. Majoitushinnat ja kaupan hinnat Kroatiaa edullisemmat. Siitä jatkamme Risanin kautta sisämaahan. Risanin paikkeilla on tien varressa iso luola, josta ryöppyää joki suoraan vuoren sisältä. Joki on kuiva kesäkuumalla, jolloin luolassa voi kävellä.

      Zabljak on kylä vuoristossa luonnonpuiston kupeessa. Hienoa katsella aamupalalla vuoristomajan terassilta metsän takaa nousevia jylhiä vuoria. Zabljak on yli kilometrin korkeudessa merenpinnasta ja ne vuoret kohoaa siitä vielä tuhat metriä lisää. Parinkymmenen kilometrin päässä on Tara-joen silta, joka ylittää Tara-joen rotkon. Se kanjoni on euroopan syvin, mutta sillan kohdalla "vain" 150m. Jos sillan ylitys ei huikaise, aina voi paluumatkan tehdä vaijerin varassa pientä korvausta vastaan.

      Kotor on Euroopan eteläisimmän vuonon pohjukassa. Välimeren turistiristeilyalukset tulevat rantaan saakka. Vanhakaupunki on pieni ja varmaan kerralla nähty, mutta vierestä lähtee kävelypolku vuorelle, jossa on linnoituksen jäänteet. Nousu on raskas, mutta näkymät huikaisevat. Sitten kun on aikansa maisemaa töllötellyt ja se alkaa tuntua tylsältä, kannattaa lähteä autolla Durmitorin luonnonpuistoon. Matkalla noustaan Kotorin viereiselle vuorelle serpentiiniä pitkin ja SITTEN on huikaisevat näkymät !. Durmitorissa on seikkailupuisto ja vuoren huipulla jyhkeä mausoleumi ja näköalapaikka yli Durmitorin vuorisen luonnonpuiston. Matkan varrella on myös paikallinen Turku, entinen pääkaupunki Cetinje, jossa luostari.

      Ja merivesihän on Montenegrossa sellaista, että sitä voisi sellaisenaan tuoda Suomeen uima-allasvedeksi.

      Lopuksi piipahdamme Cavtatissa, joka on Kroatian puolella lentokentän ja Dubrovnikin välissä. Käymme vesibusiilla päiväretkellä Dubrovnikissa ja viimeisenä lomapäivänä raahaudumme voipuneina mutta onnellisina lentokentälle, jonka alapuolella on turistinähtävyytenä karstimaan tippukiviluola.

      Ei pitäisi olla ihan paha reissu.

      • 13+8

        Vaikuttaa ihan hyvältä suunnitelmalta. Taran kanjonia kannattaa ihailla myös sen pohjalta. Zabljakista pääsee halvalla ohjatulle kumivenemelontareissulle, kyseistä jokea pitkin. Virta ei ole niin vuolas, että vaatisi mitään erikoisempia taitoja, sen kun kuuntelee ohjeita koska meloa ja koska ei. En tiedä tuliko tekstiisi joku ajatus- tai jäsennysvirhe, mutta ei Kotorista enää kannata Durmitoriin lähteä, jos olette jo Zabljakissa käyneet. Zabljak nimittäin on nimenomaan Durmitorin luonnonpuiston reunalla. Durmitorissa on hienoja ja eripituisia vaellusreittejä, mutta kannattaa varautua siihen, että loppukesästä monet vedenottopaikat ovat kuivina.


    • Sveti Stefan

      Kävin viime kesänä sekä Montenegrossa että Kroatiassa. Rakastuin Montenegroon ja sen vuoriin. Asuimme viikon Sveti Stefanissa ja muutaman yön Kotorissa. Pidin Budvasta ja varsinkin sen vanhasta kaupungista, myös Kotor oli aivan ihastuttava paikka.Kotorissa meillä oli hulppea kattohuoneisto. Kotorissa voi esim. vuokrata pyöriä ja ja näin tutustua lähialueisiin. Kannattaa käydä veneilemässä, sieltä käsin vuoret ovat todella kauniit sekä Kotorissa että Budvassa. Suosittelen myös auton vuokraamista. Kävimme autolla myös etelässä Ulqinjissa. Siellä oli aivan upea pitkä ranta ja hinnat olivat siellä halvat. Lähtisin heti uudelleen.

    • 65+3455

      Miten Budvasta pääsee esim. pääkaupunkiin tai Albanian puolelle? Kuinka kauan matka bussilla kestäisi ko. paikkoihin ja paljonko arviolta maksaisi? Sujuuko Albanian puolelle matkustaminen helposti? Onko jotain muita kohteita, joita kannattaisi käydä katsomassa Budvan läheisyydestä?

      Katselin alkukesän (toukokuun) matkoja ja vaihtoehtoina lähinnä Budva ja Petrovac.

      Suuri osa perinteisistä kesämatkojen paikoista (vähintään joku kohde ko. maassa) on tullut nähtyä ja kaipailen vaihteeksi jotain erilaisempaa kohdetta. Kroatiassa olen jo käynyt.

      • Balkanisti

        Albaniaan kaiketi pääsee bussillakin ja ei varmasti maksa paljon. Auton vuokraus on kyllä suositeltavaa. Tie Durresiin ja Tiranaankon on hyvä, muualla vähän heikompia. Albania on hieno maa ja siitä voi sitten pyyhkäistä Makedoniaan, Ohrid on todella viehättävä.


      • Zäbäz
        Balkanisti kirjoitti:

        Albaniaan kaiketi pääsee bussillakin ja ei varmasti maksa paljon. Auton vuokraus on kyllä suositeltavaa. Tie Durresiin ja Tiranaankon on hyvä, muualla vähän heikompia. Albania on hieno maa ja siitä voi sitten pyyhkäistä Makedoniaan, Ohrid on todella viehättävä.

        Albaniaan pääsee bussilla Ulcinjista Shkodraan, mistä voi jatkaa Tiranaan.


    • dubrovnik airport

      Onko kenelläkään tietoa bussiaikataulusta Dubrovnik-Bar Montenegro tai edes lähelle Baria? Pitäis kesäkuussa päästä Dubrovnikin kentältä 17. jälkeen tuonne.

      • Vujinec

        Dubrovnikista lähtee päivittäin monta bussivuoroa Montenegroon. Riittää kun ottaa matkan esim. Herceg-Noviin. Montenegron rannikolla minibusseja liikkuu paljon ja ovat lisäksi halpoja: Herceg-Novi - Kotor - Budva - Bar - Ulcinj.


    • LuuLau

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe