Onko tämä shamanismia?

10+8

En tiedä mitään luonnonuskonnoista, mutta olen ollut omalla henkisellä polullani jo jonkin aikaa.

Olen nähnyt pari haastattelua eräältä henkilöltä, jonka jo edesmennyt opettaja oli arvostettu parantaja. En tiennyt, että asiat, joista tämä henkilö kertoi tai hänen maailmankuvansa liittyisi mitenkään mihinkään uskontoon saatikka sitten shamanismiin, mutta hän on omalla "harjoittamisellaan" saanut aikaan ihmisten parantumista.

Nyt kysynkin, että onko seuraavanlainen kuvaus shamanismia ja jos on niin mistä saisin lisää tietoa asiasta? Termit eivät siis ehkä ole shamanistisesti korrekteja, mutta pointti onkin tärkein eikä muoto.

Eli kaikella elollisella sekä "elottomalla" on kolme "minuutta" eli tietoinen, alitajuinen ja korkeampi tietoisuus. Tämä pätee kaikkeen, sekä elottomiin objekteihin että eläimiin ja kasveihin ja tietenkin ihmisiin. Kaikelle voi siis puhua ja kaiken kanssa voi kommunikoida, ne siis vastaavat myös takaisin, sekä elottomien esineiden, että eläimien, kasvien ja ihmisten, vaikkei ne olisi edes fyysisesti läsnä samassa tilassa sinun kanssasi. Kaikki ne voivat välittää jotain tietoa sinulle.

Elämän tarkoituksena on puhdistua ikään kuin "karmasta" tai vanhoista alitajuisista muistoista, mitkä pitävät yllä kärsimystä. Kun ensin itse puhdistun, niin ympäristö puhdistuu sen myötä. Ympäristöä en voi muuttaa, mutta itseni parantamalla ympäristökin parantuu. Lopulta kun kaikki puhdistuminen on saatettu päätökseen niin emme enää jälleensynny tänne uudelleen.

Puhdistumme vetoamalla tietoisella mielellämme alitajuntaan esimerkiksi tietyin "rukouksin". Tässä puhdistamisessa voi myös käyttää monenlaisia konkreettisia työkaluja, jotka symbolisoivat ikään kuin näitä rukouksia.

Kun harjoitamme tuollaista puhdistamista tarpeeksi niin alitajunta alkaa tekemään sitä itsestään myös nukkuessamme. Alitajunta ikään kuin välittää viestin korkeammalle tietoisuudelle, joka vastaa taas alitajunnan kautta tietoiselle mielelle. Korkein tietoisuus tekee lopullisen puhdistuksen poistamalla vanhoja juttuja meistä kun olemme ensin vedonneet siihen alitajunnan kautta. Vetoaminen tapahtuu kunnioittavasti, ei vaatien.

Jokainen on vastuussa omasta ilmenevästä todellisuudestaan, joka on vain heijastusta näistä vanhoista muistoistamme, mitkä toistavat itseään ennen kuin tulevat puhdistetuksi.

Saikohan tästä nyt mitään tolkkua. Suurinpiirtein noin se meni. Minkälaisia ajatuksia tämä herättää teissä "luonnonuskovissa"? Liittyykö tämä johonkin tiettyyn uskonnolliseen suuntaukseen? Olisin kiinnostunut perehtymään asiaan tarkemmin.

1

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en ole asiantuntija

      Kyllähän tuo ainakin hyvin selkeää oli minusta. Animismiksi tuota kutsuisin, sopii myös vanhaan suomalaiseen maailmankuvaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 191
      2343
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2134
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      179
      2007
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      5
      1209
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1198
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1080
    Aihe