Etäopiskelun ongelmia?

landelainen

Eli mitä teillä tulee mieleen etäopiskelusta? Onko etäopiskelussa olennaisia ongelma-aukkoja ja onko teistä niihin ratkaisu? Itse harkitsen etäopiskelua mahdollisimman pitkälle, koska asun kaukana kaupungista.

4

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+34

      Suurin ongelma taitaa olla se, että ei osaa patistaa itseään hommiin. Siihen auttaa, että menee ikäänkuin töihin opiskelupaikkaansa (kirjoituspöytä). Sitten vaan aloittaa, pitää tauot ja lopettaa työpäivän kun sen aika on.

    • OiNäitäAikoja

      Etäopiskelu olisi ihan ok jollei tukisi kirjautua ohjelmaan omalla nimellään ja hetullaan. Nääs työkkäri kyttää ihmisten etäopiskelujakin. Eli jos etänä opiskelet työkkärin mielestä enemmän kuin 5 ov keskimäärin kuukaudessa, menetät työttömyysturvasi.

    • neliö kourassa

      Etäopiskelu on toiminut minulla paljon paremmin kuin tunneilla käyminen. Yksin sitä viitsii tehdäkkin paljon kun pystyy kiinnostumaan kurssin aiheista, eikä tarvitse tuhlata aikaa koulussa tunneilla. En kotona enää jaksanut ja kerennytkään tekemään yhtikäs mitään tavallisina lukiopäivinä. Lukionkursseilla käymisellä sain lähinnä vain 5-7 luokan numeroita, nyt etänä olen saanut 8-9 numeroita.

      Ongelma on se etänäopiskelussa itselläni, että jos tarvitsee apua, niin opettajia on vaikea saada joissakin opiskelupaikoissa kiinni. Ainakin Eirassa on niin. Myös se on ongelmana, että välillä vaikea sovittaa koeviikkoa omaan aikatauluunsa. Olisi helpompaa jos olisi mahdollisuus tehdä koe silloin kun jo pystyy, eikä odottaa uusintapäivää tai koeviikkoa.

    • jukuri4

      No näin lapsiperheellisenä on ensinnäkin vaikea löytää aikaa sille opiskelulle (verrattuna kun olisi PAKKO mennä koulun penkille), toisakseen kotona ei ole koskaan niin rauhallista, että pystyy keskittymään "työpäivällisen" verran opiskeluun. Välillä on ollut teknisiä ongelmia, esim koneeni ei olekaan toistanut äänitiedostoja kuuntelukokeessa, joten koe on jäänyt sille iltaa tekemättä, mutta kun on heti opettajaan yhteydessä (joka yleensä päivystää kokeiden aikana) niin ongelmaan saadaan ratkaisu esim siirtämällä koetta seuraavalle päivälle tälle yhdelle oppilaalle. (ja itse on saanut koneen käytyä läpi missä ongelma)

      Kyllähän se isoin ongelma on varmaan tämä, että miten saada itsensä motivoitua. Koulut maksaa kuitenkin jokaisesta kurssille ilmoittautuneesta kurssimaksun vaikka sitä oppilas itse ei tiedä, joten jos oppilas ei suoritakaan kurssia, jää koulu miinukselle, eikä se nyt miinukselle jäänti tiedä koskaan hyvää. Että kyllähän se olisi hyvä tehdä parhaansa jos opiskelemaan alkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7776
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2862
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1835
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1444
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1405
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe