Talopakettia ei kannata rakentaa

rakennusalalla20v

Kilpailutatte kaikki rakennusmateriaalit.
Suunnittelette talon yhdessä arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan kanssa.
Hankitte hyvän vastaavan mestarin.
Rakennatte itse niin paljon kuin pystytte.
Käytätte vain tunnettuja urakoitsijoita joilta löytyy referenssejä ja vastuuvakuutukset ovat kunnossa.

Näin saatte sellaisen talon joka on suunniteltu ja vastaa teidän tarpeita.

Talopaketti tulee oikeasti kalliiksi. Talopakettia ostaessa ostatte hyvä katteisia rakennuskomponetteja.

75

9351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Talo 2014

      joo olen kanssa aloittamassa rakentamista ja pyytänyt tarjouksia talopaketeista, niin että katto on asennettuna, runko ulkoverhous ja ikkunat asennettuna. talopaketti tarjoukset on ollut 120000-150000e.
      Sitten kun laskee materiaalit metrien, neljöjen ja kpl mukaan saan niiden hinnaksi 70000-80000e. Siis jää 50000-70000e "työ" osuudeksi .
      Eli saa kyllä palkattua kirvesmiehiäkin pariiin kertaan runkon rakentamaan.
      talopaketissa mennee 70000-80000e materiaaleihin, työhön 30000e ja talopaketti firman kassaan kilahtaa 20000-40000e.

      • fgsgd

        Just näin.. ja sitten heräsin kesken laskutoimituksen...


      • mistänäitäsikiää

        Ei ne firmat tee noita taloja harrastuksena->siitä pitää jäädä voittoa.....


    • 6+18

      Paljonko näillä opeilla tulee hintaa noin 130 m2 yksikerroksiselle talolle? Talossa on maanvarainen perustus ja puuverhous. Varustelutaso normitasoa. Tonttia ja maanrakennusta ei tarvitse tässä huomioida.

      • mek

        Muuttovalmis 150000€ ja siihen tontti ja pihatyöt päälle ja se siitä. Jos ostat vain runkovalmiin talon niin paketin hinta 40-80t€ valmistajasta riippuen ja sen kerrot kolmella niin saat talon valmiiksi.


      • realistinen arvio

        Rakennutamme juuri 112 KERROS neliön simppeliä taloa, johon tulee lisäksi autokatos varastot avaimet käteen periaatteella. Talon rakennuttaminen sokkeleineen maksaa n. 150 000e. Kokonaisrakennuskustannus nousee n. 210-220 000 euron tietämille kun kaikki kustannukset otettaan huomioon; helpot maatyöt (maksoi 20 000e), liittymät, pihatyöt, luvat, valvojat, maaperätutkimukset, ym. Tässä ei ole mukana tonttia.


    • 20 v gryndausta

      Vauu, kuunnelkaa nyt näitä hienoja sanoja. Kaveri tietää 20 v ollut rakennus alalla. Vauu....

    • Ei se nyt ihan noin mene. Miksi kaikki ammattigrynderit nykyään käyttävät talopaketteja jos se olisi kallista? Etenkin huomioden se tosiasia, että he saavat rakennustarvikkeet paljon halvemmalla kuin yksikään yksityisrakentaja (kilpailutti sitten kuinka paljon tahansa).

      Lisäksi laskelmasta takuulla puuttuu oman työn arvo, eli se raha jonka olisit tienannut tekemällä jotain muuta työtä saman verran kun käytät talon rakentamiseen.

      Lisäksi talopaketit ovat loistava valinta ihmiselle joka haluaa tehdä paljon itse. Kuivalla tuotantolinjalla valmistetaan talo joka on paikalle tuotuna ja pystytettynä vedenpitävä, sen jälkeen voi itse väkertää sisätiloja vaikka kymmenen vuotta. Pitkästä tavarasta syntyy pahimmillaan homepommi jo ennen kuin se on vedenpitävässä kunnossa.

      • ei koskaan pakettia!

        no näinhän se alottaja sano että otat AMMATTIMIEHIÄ projektin yhteis työ kumppaneksi, palkollisiksi. ammattitaitonen suunnittelijakin jo auttaa paljon.
        talopaketit kasataan kuivassa mutta siihen se kuivuus jääkin usein.


      • oiiiiioooiiii

        Kato niitä sun kasetteja, kun ne kuljetuksissa ja räkeissä seisoo, vesisateessa ja tuiskussa, ilman suojaa.
        Niin, onhan siinä myyjän lupaama näkymätön suoja kaikkea vastaan, jopa säteilyä, ei tartte tinaa päässä.

        Pitkätavaralainen rakentaa rungon/katon ennen kuin alkaa muut työt.

        Vedet ja kosteuskin pysyy ulkona.

        PS Outoa, ettei rikkaat tee paketteja, rakentajat eikä grynderitkään niissä viihdy, velkasepolle, parasta mitä on. JUST NIINKU MYYJÄN ESITE NELIVÄREIN KERTOIKIN.
        NETISSÄKIN HIENOST SIVU8T...


    • kustannukset

      Kyllä aloittaja puhuu täyttä asiaa.Mitä enemmän pystyt ,osaat, viitsit tehdä itse.
      Sitä paremman palkan itsellesi saat ja vielä hyvän talon.Eikä sitä tarvi kymmentä
      vuotta väkertää.

    • onkonäin

      Niin toisaalta luulis talofirmojen maksavan palkkaa työntekijöilleen, että kyllä kai sekin kannattaa huomioida, et kuinka monta tuntia mahtaa mennä ja kuinka monta työmiestä vaatii???

    • näähty o molemmat pu

      talopaketissa ostaa kyseenalaista laatua olevia rakennusmateriaaleja. Tuo on yksi syy miksi paketit on halpoja, itse rakentamalla et hyväksyisi niin heikkolaatuista ainesta taloosi.

    • j a a k k o

      ^Osaatko perustella väittämääsi, siis mikä on talopaketin kyseenalaista laatua olevaa rakennusmateriaalia? Meinaan, kun ihan samaa ce-hyväksyttyä rautakauppatavaraa nämä just rakennetun talopaketimme seinät, eristeet ja katto ovat.

      Vai tarkoitatko noita valmiita älvsby yms. tilaelementtitaloja ja niiden heppoisia rakenteita ja materiaaleilla pintamateriaalea sekä kalusteita? Jos näin, niin olen samaa mieltä.

      • bdrs

        Ruotsalaisten talojen puutava on kyllä parasta mahdollista samoin kuin perustukset. Se pintamateriaali ei ole kustannuksissa kovin kallis jos vaikka vaihtaa mieleiseen.


    • raksamestari

      Kyllähän fakta on se, että talotehtaat joutuvat käyttämään määräysten mukaisia materiaaleja, muuten tulee ongelmia=reklamaatioita. "Pitkän tavaran" rakentajat voivat hakea esim. puutavaraa vaikka naapurin Reiskalta, joka on ne sahoittanut omasta mielestään "hyvistä" pihakuusista. Eipä niissä taida kuitenkaan olla ce-merkintää, mutta Reiska vakuuttaa, että kyllä ne varmasti kestää...

      En sano, etteikö pitkästä tehtynä voisi tulla halvemmaksi, mutta se kyllä vaatii rakentajilta alkumetreillä puolipäiväistä keskittymistä projektiin: kilpailuta puutavara, eristeet, ristikot, kattomateriaalit etc. Tänä päivänä ei vain tahdo olla tietämystä / aikaa siihen.

      Talon pitkästä rakentaneena sanon, että talopaketti vesikatteeseen/säältä suojaan asennuksella olisi varteenotettava vaihtoehto, jos vielä rakentaisin.

      • JUSTJOODD

        Sä oot talopakettimyyjä, OLEN ITSE KIRVESMIES, KUKAAN EI KOSKAAN KEHU NÄITÄ AMMATTIPIIREISSÄ, PAKETEILLE NAURETAAN JA TOIVOTETAAN "SUOMESUKUSSI ASENTAJI SAAPUVAKSI TEINKI TYÖMAAL".


    • + ja -

      Taas on sellaisia näkijöitä jotka eivät ole varmaan rakennustyömaata nähneetkään.
      Olen itsekin pystytellyt taloja pitkästä tavarasta vesisateessa enkä yllättyisi, jos sieniä kasvaa siellä sun täällä.

    • 6-7 kk

      Design-talo yllätti!
      Aikataulu piti, hinta piti, laatu piti.
      Ja avaimet käteen.
      Ei huono.

      • nolla111

        katoppa ala pohojaa!


      • senientti

        Millä SINÄ PENA TARKASTIT LAADUN?
        SINUN AMMATTITAIDOLLA?

        Ihmettelette vielä miksi on kaikki paikat homeessa, Pena 43v toimistotyöläinen tarkkailee laatua rakennuksilla...

        JUSTJOO PENAT!


    • myyjil tylysää

      Talopakettimyyjät täällä vauhkona. Kaikkihan sen ymmärtää, että pakettitalotoimituksien sisältö on sitä alhaisinta mahdollista laatua. Sellaista, jota ei omaan haluaisi.

      • exdeus

        Kyllä se on se pitkästä rakentaja kun haalii sitä "b" tavaraa halavalla kun sain meiningillä.Jos kerran pääasia pitkästä tekoon on se hinta.


    • Apupoika Antero

      Olen muutaman talon rakentanut (rakennuttanut) ja väitän, että talopaketti on tullut halvemmaksi kuin "pitkästä tavarasta tehtynä".

      Näiden paikalla rakennettavien talojen "20 vuotta alalla olleiden" työvoimakustannukset ovat tähtitieteelliset. Tavallisen timpuriparin tuntiveloitus lähentelee 100 euroa ja jos töitä on paljon tarjolla/useita työmaita, tehdään kiireessä sutta ja jos taas töitä ei ole paljoa tarjolla, veltoillaan työmaalla ja maksetaan taas turhasta.

      Viimeksi rakensin timpurivetoisesti n. 70 m/2 kokoisen 2-auton tallin ja hintaa luomukselle tuli lähes 70 te! Palkkoja suurin osa... Vastaavan valmiin paketin olisin saanut noin 50 000 eurolla.

      • kevät tulee

        Rakentaapa miten tahansa niin aina se maksaa paljon. Suurelementit ovat paljon turvallisempi tapa rakentaa nyky määräykset täyttävä talo. Toki jos se kappaletalo on tehty teltassa niin sitten ok. Loppupeleissä hintaerot näillä eri rakennustavoilla on lähes samat. Rakennutin 2009 rakennusliikkeellä "avaimet käteen" ja ko. Firma on mennyt nurin jo kolme vuotta sitten. Ei tarvi paljon takuuta kysellä, kun ei ole ketään miltä kysyä. Keväällä alkava uusi talo projektprojekti on sitten elementeistä tehty ja olen sata varma et on parempi ratkaisu kuin aiempi rakennuttaminen. Tuleva Talo on meille suunniteltu yhdessä talotehtaan arkkitehdin kanssa eikä se maksa sen enempää kuin joku kuvaston talo.
        Intoa puhkuen odotan, että pääsee taas raksalle. Ja nyt voin olla ihan varma ettei minun villat ole sateessa vettyneet. Olen valmis maksamaan laadusta.


      • torpparit

        plus maatyöt,perustukset kaikki sisälle eristeet,jne
        SIINÄ SUN VALMISTA PAKETTIA ALEHINTAAN, YKSINKERTAISI HÖYNÄTÄÄN. Monet myyjät taitavampia myymään kuin sinä ostamaan, vaikket sitä ymmärrä.


    • niintekisin

      Ostin v. -86 talopaketin. Talopaketti oli pienelementti ja runkorakenne ei täyttä puuta. Tunnelma oli jotenkin parakkimainen . Äänet kuului sisälle ja ulko ovea sulkiessa tärähti koko talo.
      Mielestäni oikea talopaketti on suurelementti tai jokin muurattava/valettava.
      Nykyajan vaatimus on talopaketeissa muuttunut parempaan suuntaan mutta ei kaikissa. On runko jämäkämpi. Höyrynsulkumuovia ei kai kukaan kunnon talopakettitehas käytä vaan on höyrynsulkulevy niinkuin muualla maailmassa ollu kai aina.
      Jos osaa ite tehdä tai teetättää on paikalla rakennettu mielestäni parempi kun ei kastele rakennusvaiheessa kriittisiä rakenteita tai kuivattaa ennen villoitusta aluskatteen alla ja levytettynä. Sen jälkeen ilmankosteuden poistokone.

    • Rakennuttaja

      Minkähän takia monet raksa ammattilaiset valitsee talopaketin tehtynä säänpitäväksi. Tietenkin siksi, että säästöä ei synny runkovaiheessa, vaan siitä eteenpäin työvaiheissa voi hyödyntää omaa kilpailutusta ja työpanosta kannattavammin. Samoin talon teko edistyy siitä lähtien oman työtilanteen mukaan mukavasti säältä suojassa.

      • jepjoo

        Varmaan sen takia että raksa ammattilainen saa hyvät alennukset kun näyttää esimerkkiä maallikolle.
        Minä kuulin että saavat käytännössä yhden talon tarpeet niillä kustannuksilla mitä ne tehtaalle ostettuna maksaa.
        Kyllä kai minäkin niillä ehdoilla tyyppitalon rakentasin.


      • eiseniinmene
        jepjoo kirjoitti:

        Varmaan sen takia että raksa ammattilainen saa hyvät alennukset kun näyttää esimerkkiä maallikolle.
        Minä kuulin että saavat käytännössä yhden talon tarpeet niillä kustannuksilla mitä ne tehtaalle ostettuna maksaa.
        Kyllä kai minäkin niillä ehdoilla tyyppitalon rakentasin.

        pienten rakennusfirmojen alennukset eivät ole niin suuria kuin luulette. Lähes saman saa yksityishenkilöt jos kyseessä on isompi hankinta. Esim. talon puutavarat.


      • on se kultakaivos
        jepjoo kirjoitti:

        Varmaan sen takia että raksa ammattilainen saa hyvät alennukset kun näyttää esimerkkiä maallikolle.
        Minä kuulin että saavat käytännössä yhden talon tarpeet niillä kustannuksilla mitä ne tehtaalle ostettuna maksaa.
        Kyllä kai minäkin niillä ehdoilla tyyppitalon rakentasin.

        "Minä kuulin että saavat käytännössä yhden talon tarpeet niillä kustannuksilla mitä ne tehtaalle ostettuna maksaa."

        Kertoo hevosmiesten tietotoimisto.


      • jepjoo.
        on se kultakaivos kirjoitti:

        "Minä kuulin että saavat käytännössä yhden talon tarpeet niillä kustannuksilla mitä ne tehtaalle ostettuna maksaa."

        Kertoo hevosmiesten tietotoimisto.

        Jos hevosmiesten tietotoimisto on talofirman pystytysryhmä niin sitten on.


    • Kustannukset

      Yhtä kaikille sopivaa rakennustapaa ei ole olemassa.Mikä sopii hyvin jollekkin ei taas toiselle sovi alkuunkaan.Raha,aika,helppous,oma taito,näitä asioita ainakin joutuu ajatteleen.Jokainen sitten rakentaa itselleen sopivimmalla tavalla.Joka tavalla voi onnistua tai sitten epäonnistua.

    • mek

      Jos talon saa muuttovalmiina 150000€ niin ei paljon kannata pitkästä tavarasta rakentaa ja ssätää siinä hirveessä työmäärässä ja kuka kerkiaa oman työ ohella paljon rakennella ja se siitä. Kyllä niissä rakennusmateriaaleissakin sitä katetta on ja kenellä työssäkäyvällä rittää aika kilpailuttaa kaikki materiaalit ja se siitä. Talon hinta on siinä 200000e nykyisin rakensi miten päin vain ja se siitä.

    • Jali1231

      Minä olen ostanut aiemmin tilaelementtitalon (nostettu paikalle) hinta oli todella järkevä laatuun nähdän. Kelvolliset materiaalit ja budjetti piti. HIntataso oli 1600e/m2. Aikaa tästä kohta 10 vuotta.

      Vuonna 2013 tein suurelementtitalon, joka oli myös laadukas toimitus. Paikanpäällä tehtävien töiden suuri määrä sekä kalliit palvelut (ontelolaatat, valut, pellitykset ym) yllättävät kustannuksiltaan. Rakentaminen ja liittymät makoivat (ilman tonttia) 2200e/m2.

      Kyllä tilaelementtitoimitus (Designtalo, valmiit Kannustalot, Muurametalo) tai Kastelli Economy järkevä tapa on rakentaa jos ei itse osaa pellittää, lujuuslaskea, hienoa kipsilevyseiniä, asentaa kylpyhuonekalusteita jne jne)

    • amatööri vain

      Mistä tavallinen kaupunkilainen tietää, että kuka on hyvä arkkitehti / rakennusmestari / timpuri ??? Omaan kaveripiiriini ei kuulu kuin yksi tuttu sähköasentaja ja putkiasentaja, mutta ketään muita rakennusalan ammattilaisia en tunne. Ehkä maaseudulla on eri tilanne, jossa tunnetaan kaikki naapurit ja sitä kautta tuttavapiirissä on rakennusalan ammattilaisia kymmenittäin.

      Tavalliselle ihmiselle paras vaihtoehto on talopaketti. Itse olen naisihminen ja vaikka olen remontoinut useamman kodin siten, että olen maalaillut, tapetoinut, laittanut uudet laminaatit ja listat lattiaan, niin en silti voi sanoa tietäväni mitään esim. lämmitysjärjestelmistä, ilmanvaihtokoneista, perustuksista tms. rakentamiseen liittyvästä.

      Omalla kohdallani tavoitteenani on 3-5 vuoden päästä rakennuttaa pieni 1-kerroksinen omakotitalo ja ehdottomasti otan talopaketin avaimet käteen -periaatteella. Joitakin yksittäisiä asioita aion vaihdattaa esim. ulko-oven, ovi- ja ikkunahelat, sähkökalusteet talopaketin standardeihin verrattuna. Minulla ei ole osaamista eikä aikaakaan tehdä itse rakentamista. Paljon järkevämpää minun on tehdä töitä ja hankkia rahaa, jota siis teen nytkin tämän 3-5 vuotta ennen kuin on tarpeeksi rahaa kasassa.

      Avaimet käteen -periaateen yksi hyvä etu on myös siinä, että tiedän jo etukäteen sen, mitä talo tulee maksamaan. Pitkästä tavarasta rakennettaessa on paljon suuremmat riskit siihen, että asiat eivät menekään putkeen ja tulee yllätyskuluja. Jos päätimpuri joutuu jäämään pitkälle sairaslomalle, niin mistä löydät äkkiä toisen ammattilaisen, joka tuosta noin vain pystyy hyppäämään toisen saappaisiin? Valmistaloa pystyttävistä timpureista taas ei ole samaa ongelmaa, vaan yksi sairaslomalainen on korvattavissa.

    • Tyytyväinen

      Meillä Älvsby-talo. Olemme asuneet siinä 5 vuotta ilman mitään ongelmia. Talo on lämmin, kaikki toimii jne
      Rakentamisessa ei mitään ongelmia ja hinta oli kohtuullinen. Olemme tyytyväisiä.

      En usko että, nämä ns itserakentajat laskevat minkäänlaista arvoa/palkkaa niille sadoille tunneille, kun viettävät työmaalla! Tuskin muutenkaan työtä ilmaisesti tekevät!

      Ja valitettavasti kommenteista huomaa, ettei taloa ole koskaan rakennettu. On vain kuultu "luotettavasti" sitä ja tätä.

    • ei kelpaa minulle

      Älvsby-talo lienee halvin, mutta kaikki tietävät, ettei halvalla saa hyvää!

    • Keijo5

      apupoika anterolla on ollut kallis talli kun itsella" juuri valmistui 120m2 talli ja sen teki timpuri pitka"sta" ja tuli maksamaan tasan 35000e ja talotehtiin myo"s pitka"sta" ja se tuli maksamaan kaikkineen 160000e kokoala 158,5m2 asuinpintaala 142m2. Vastaava talopaketti olisi maksanut n.205000e talli.
      Na"ma" kaikki saatiin valmiiksi n.2viikkoa sitten joten ainakin hinnat pitaa paikkansa.

    • I l k k a

      Aika vaikea kuvitella, että joku älvsbytalo, tai vastaava parakki (anteeksi) olisi asuinkäytössä vielä 40-50 vuoden päästä. Halvempi purkaa ja rakentaa uusi, kuin peruskorjata. Vaan ei siinä mitään, kyllä älvärikin kerrostaloasumisen voittaa - tai siis melkein aina :-)

      Kuultiua ja nähtyä:
      - erään tutun 1. talo oli ävsby. Olisi pitänyt polttaa sanoi.. Ei oikein muuta halunnut kertoa, mikä lie..?

      - naapurin älvärin rossipohjassa pyörii sähköllä toimiva ilmankuivain, on kuulemma älvsbyn vakiokamaa.... Liekö totta, mutta viritys, mikä viritys ja rakennusvirheitä tuollaisilla vaan yritetään peittää. Uskomatonta, sanoisin..

      - samainen naapuri sanoi, että sisälle kuuluu kaikki mitä pihalla puhutaan ja tottahan tuo näkyi (siis kuului) olevan.

      - Ilmanvaihtoakin kehui. Ei kuulemma pyöri sukat jaloissa mutta hiukset heiluu ilmavirrassa. On kiva, kun ihmiset osaa suhtautua ikäviinkin asioihin huumorilla :-)

      - Samaisessa älvärissä tapetit revenneet / saumat kupruilleet lattiasta kattoon elementtiviipaleiden liitoskohdissa. Perustusten täytynee elää, mitenpä tuo muuten...?

      - Vastattain tuohon lähelle rakennettiin ävsby. En voi kuin hämmästellä perustusten heppoisuutta. Itselleni tekisin korkeintaan kesäasunnon noin..

      - On niissä hyvääkin. Kun tällaista tilaelementtitaloa myy ja jos sattuu kohdalle joku ensimmäisen okt:n hankkija, niin tilinhän sillä tekee. Toisaalta, enpä haluaisi olla huonon älvsbyyn myyjä.. Ostajan onneksi kun on se 5 vuoden vastuu myyjälläkin.
      Mutta jos olisi hyvä ja liikkumattomat perustukset = vimpan päälle hyvä ja kova rakennuspaikka, niin samanhan sillä saa kuin naapurin 2 x kalliimmiin rakennetulla talolla.

    • avaimet käteen

      Ilmeisesti itse olet rakentanut hometalon ja se tietysti harmittaa.

    • tommit1

      "talotehtiin myo"s pitka"sta" ja se tuli maksamaan kaikkineen 160000e kokoala 158,5m2 asuinpintaala 142m2. Vastaava talopaketti olisi maksanut n.205000e "

      Talon rakentaminen täysin valmiiksi maksoi siis 1000 euroa/m2? Tämä ei ymmärtääkseni ole mitenkään mahdollista, jos merkittävää osaa rakennustarvikkeista ei saada ilmaiseksi ja suurimman osan työstäkin (muustakin kuin omasta) pitää olla veloituksetonta. Tilannetta ei muuten selitä edes se, että rakentaja on rakennusalan ammattilainen.

      Lisäkysymys: mikä talofirma tekee 158m2:n omakotitalon valmiiksi 205000 eurolla? Ja minne?

      • jckhk

        Desingtalon piippola


    • heh heh heh heh

      Desintalon kalusteet, tekniikka ja materiaalit ovat halvimmasta päästä ja laadultaan sitä hintaluokkaa mitä ovat. Joten ei kiitos. Panostakaa rakentamiseen niin saatte sellaisen kuin haluatte. Mutta jos parakki miellyttää niin mikäs siinä.

      • Talo 2014

        Talopaketissa joka on katto päällä tulee päärakennusmateriaaleja talotehtaalta vain noin 15kpl, näistä tulee koko projenkin kustannuksista 30-40%.
        Tämä on juuri se paikka talon rakentamisessa missä voi itse tekemällä säästää eniten työssä siksi pitää tehdä pitkästä itse.
        Jos pystyy kilpailuttamaan ne kaikki sisälle tulevatkin materiaalit, kyllä pitää pystyä kilpailuttamaa runkoonkin tulevat 15kpl. Ei tämä rakentaminen mitään rakettitiedettä ole.
        Ne mitä pitää kilpailuttaa on: 1.katemateriiaali, 2.ruoteet, 3.kattotuolit, 4. ovet,
        5. villat, 6. välipohja, 7. runkopuut, 8. tyylensujalevy, 9. sisäcyproc, 10. ulkoverhous, 11. koolaukset, 12. puhallusvilla, 13. aluskate, 14. kantavatväliseinät, 15. ikkunat.
        Nämä on ne juuri ne materiaalit myös mitkä vaikkuttaa eniten sen tulevan talon energia kulutukseen, eikä talopakettitoimittajat hanki näihin parhaimpia vaan halvimpia.


      • glvkjl

        Mikä tekee mielestäsi talosta parakin? Desingtalossa laattaperustus


      • kustannukset
        Talo 2014 kirjoitti:

        Talopaketissa joka on katto päällä tulee päärakennusmateriaaleja talotehtaalta vain noin 15kpl, näistä tulee koko projenkin kustannuksista 30-40%.
        Tämä on juuri se paikka talon rakentamisessa missä voi itse tekemällä säästää eniten työssä siksi pitää tehdä pitkästä itse.
        Jos pystyy kilpailuttamaan ne kaikki sisälle tulevatkin materiaalit, kyllä pitää pystyä kilpailuttamaa runkoonkin tulevat 15kpl. Ei tämä rakentaminen mitään rakettitiedettä ole.
        Ne mitä pitää kilpailuttaa on: 1.katemateriiaali, 2.ruoteet, 3.kattotuolit, 4. ovet,
        5. villat, 6. välipohja, 7. runkopuut, 8. tyylensujalevy, 9. sisäcyproc, 10. ulkoverhous, 11. koolaukset, 12. puhallusvilla, 13. aluskate, 14. kantavatväliseinät, 15. ikkunat.
        Nämä on ne juuri ne materiaalit myös mitkä vaikkuttaa eniten sen tulevan talon energia kulutukseen, eikä talopakettitoimittajat hanki näihin parhaimpia vaan halvimpia.

        Hyvin voin alllekirjoittaa juttusi.Olen itse tehnyt kaiken alusta lähtien ja neliöhinta
        jäi alle 900e neliö,myydessä 1800e neliö.Toinen tapaus, levyvalmiista loppuun asti
        1500e neliö,paljoa enenpää ei saa myydessäkään.Jokainen taaplaa tyylillään,mutta
        jos euroja aikoo säästää niin oma työ on se millä voi hintaa painaa alaspäin.


      • p a r a k k i

    • keijo5

      Tommit1
      Tässä nyt en voi sitä paljastaa missä talo sijaitsee mutta 5000m2 tontti maksoi 7500€.
      Itse tein talon ja tallin pohjat sekä täytöt ja salaojat.timpuri valoi anturan ja teki siittä ylöspäin ja teki sisältä levyt pintaan,valoi lattian,asensi takan/hormin,ikkunat,lvi ja sähkö tämä
      n.105th€.kummisetä tuli laatoittamaan ja itse laitoin sisäkaton,tapetit,maalit,lattiapinnan,kalusteet.kaikki loput materiaalit maksoi aika tasan 40th€ sekä vesi ja sähköliittymät ja luvat n.7th€ niin eiköis noista tule n.160th€ ja ainiin sora lasku talliin ja taloon oli yhteensä 4200€.Talli tehtiin samalla periaatteella ja tästä kun papereista lasken niin tallin hinta ilman soria tasan 32550€.
      Kaivuri,bobcat ja lätkä vei polttoainetta yhteensä n.500l.

      • Talo 2014

        keijo5, kun nyt itse myös olen keväällä alkamassa töihin tontilla ja todennäkösesti hylkäämässä talopaketit, koska on omat piirustukset ja luvat valmiina.
        Kiinnostaisi tietää timpurista, että kuinka monta tuntia se oli työmaalla töissä ja mikä oli tuntivelotus?


    • toinen kirvesmie

      käyttäkää järkeä,kesällä tulee vettä ja talvella lunta,jos projekti menee perseelleen kattokaa peiliin tumpelot

      • kolmas kirvesmies

        vaikee muurata talvella sokkelii kun vedet on jäässä.............kyllä vanhojen perinteiden mukaan runkot tehty ja katot korjattu kevät kesästä..........taitaa "toinen kirvesmies" olla työttömänä talvella kun tollasta toitottaa.
        Kyllä talvirakentamin on pelleilyä pitkästä tavarasta,hidasta, kallista ja vaativaa. Talopaketti on toinen juttu talvella, jos antura ja sokkeli on jo ajoissa syksyllä valmiina.


      • toinen kirvesmies
        kolmas kirvesmies kirjoitti:

        vaikee muurata talvella sokkelii kun vedet on jäässä.............kyllä vanhojen perinteiden mukaan runkot tehty ja katot korjattu kevät kesästä..........taitaa "toinen kirvesmies" olla työttömänä talvella kun tollasta toitottaa.
        Kyllä talvirakentamin on pelleilyä pitkästä tavarasta,hidasta, kallista ja vaativaa. Talopaketti on toinen juttu talvella, jos antura ja sokkeli on jo ajoissa syksyllä valmiina.

        Just.tavirakentaminen pitäisi kieltää lailla.Kallista ,hankalaa,epäterveellistä ja jne.vaikka usein sellanen asenne ,et me saadaan tehtyä se. Todella typerää.tiedoksi kolmannelle miellummin työtön.


    • Talopakettimatka

      En ole lukenut kaikkia aiempia viestejä laiskuuttani, mutta kirjoittaja puhuu asiaa.

      Talopaketteja kasanneena tiedän, että niin kireällä aikataululla kuin runkovaihe valmiiksi 2-3 päivässä 2 miehen voimin, ei asiakas saa kuin sutta ja sekundaa. Eritoten mieleeni on painunut seinäelementtien eristäminen. Eristysvahvuus ei todellakaan vastaa nykypäivän normeja. Ja kasausvaiheessa aika monesti pääsee eristykset kastumaan juuri sen takia, kun ei ole työmaalle palkattu vastaavaa mestaria JOKA SIELLÄ TYÖMAALLA OIKEASTI KÄY USEAMMIN KUIN KERRAN VIIKOSSA SEN VARTIN AJAN valvomassa mitä tapahtuu.

      Sijoitat 200-300k talopakettiin, saat sen reippaassa vuodessa valmiiksi, ja parin kolmen vuoden sisällä olet jo homeongelmissa.

      Kiitos, ei muuta.

      • Gabu128

        Mihin on kadonnut tieto/ymmärrys siitä että talon seinät "hengittää" ja siirtää seinissä olevaa kosteutta ulos rakenteista.
        Erittäinkin kosteat villat kuivuu hienosti seinän sisällä kun laittaa sisälle lämpöä. Muovi pitää tietysti olla sisäpuolella. Itse todettua.
        Ei joka pisarasta rakennusaikana kannata meteliä nostaa.
        Puutaloon pystyy tekemään siistin luukun (0.5 m x 0,5 m) ulkovuoreen ja tuulensuojaan takapuolelle josta asian voi myöhemminkin käydä tutkimassa, jotta tulee uni.
        Tämänkin asia on nyt vaan mennyt vouhotuksen takia yli.
        Toki kuivuminen hidastuu kun villaa laitetaan ylimäärin tarpeeseen nähden.


    • rakentajat1

      Muuttovalmiiden talopakettien kustannusten kohdalla kannattaa olla tarkkana. Suomessa on useita talofirmoja ja hintakilpailu on erittäin kovaa. Tämän vuoksi varustelutasosta joudutaan tinkimään, jotta talo saadaan vastaamaan yleistä markkinahintaa.

      Käytännössä tämä tarkoittaa, että materiaalit (keittiöt yms.) ovat tavarantoimittajan malliston halvimmasta päästä ja paremmasta joutuu maksamaan sievoisen lisähinnan. Tähän tuli törmättyä oman taloprojektin kohdalla.

    • tommit1

      keijo5:lle:

      Tonitin hinta kertoo itse asiassa oleellisen tiedon talon sijainnista, ellei hinta ole esim. sukulaishinta. Samalla se kertoo siitä, että timpurin palkka on mitä todennäköisimmin aivan jotakin muuta kuin mitä se on pääkaupunkiseudulla. Ja sukulaismiestenkin apu on helpommin saatavissa. Tästä huolimatta hieno suoritus! Tuolla kokonaishinnalla saa pääkaupunkiseudulta tontin, jos ei ole kovin ronkeli. Ps. Tallin hinta kyllä hieman yllättää talon hintaan nähden.

    • mertsi34

      Tässä linkissä vertailua talopaketin ja pitkästä rakentamisen välillä: http://tietoarakentamisesta.blogspot.fi/2014/04/talopaketti-vs-pitkatavara.html

      • Talottaja

        Jos säästö itse tehden olisi vaikka 40 000€, ja rakentamiseen ottaa töistä vuoden vapaata, niin 40 000€ vuosituloilla ei säästä mitään.

        JOs tekee taloaan normaalityön ohessa, niin kestää rakentaminen monta vuotta.


      • pena54
        Talottaja kirjoitti:

        Jos säästö itse tehden olisi vaikka 40 000€, ja rakentamiseen ottaa töistä vuoden vapaata, niin 40 000€ vuosituloilla ei säästä mitään.

        JOs tekee taloaan normaalityön ohessa, niin kestää rakentaminen monta vuotta.

        Luitko ylempää linkkiä ollenkaan. Tämä linkissä käsiteltävä osa vastaisi kuukauden työtä. Ja on noin 1/3 koko projektista. Jos jollain on kuukaudessa 40 000 palkka niin aika kova on. Ja vaikka hitaampikin rakentaja tekisi sen 2 kuukaudessa niin veikkaan, että aika harvalla on sellainen palkka. Ja jos olisi, niin ei varmaan miettisi edes tällaisia asioita.

        Kuka naputtaa pelkkää runkoa vuoden?


      • mikasii
        pena54 kirjoitti:

        Luitko ylempää linkkiä ollenkaan. Tämä linkissä käsiteltävä osa vastaisi kuukauden työtä. Ja on noin 1/3 koko projektista. Jos jollain on kuukaudessa 40 000 palkka niin aika kova on. Ja vaikka hitaampikin rakentaja tekisi sen 2 kuukaudessa niin veikkaan, että aika harvalla on sellainen palkka. Ja jos olisi, niin ei varmaan miettisi edes tällaisia asioita.

        Kuka naputtaa pelkkää runkoa vuoden?

        Huomauttaisin vielä, että se vastaisi hinnaltaan suunnilleen 1/3 projektista. Mutta rakennusajaltaan tämä osa on kohtuu nopea. Työläimpiä on sisäpuolen viimeistelyt joihin saa menemään aikaa todella paljon.


    • 98jk

      Täällä päin omakotitalojen rungot tehdään alementeissä maassa ja nostetaan pystyyn. Paperilla on oma suunnitelma (itse tehty) niin ei tarvitse miettiä.
      Omakotitalon isonkin runkon tekee näin todella nopeasti,laadukkaasti ja edullisesti.

      Vaikka sinulla olisi palkattu rakentaja.


      Talopaketit ei ole valmiita taloja,mutta hintaero on vähintään puolet itsetehtyyn.

    • talopakettioarempi

      Muutto valmis talopaketti on järkevin tapa rakentaa jos ei omaa osaamista ole. Käyttämällä kirvesmiesporukoita talon rakentamiseen talotehtaan sijaan ei juuri säästä. Talotehtaiden urakat vedetty niin kireäksi. Homma valmistuu sovitussa aikataulussa eikä yllätyksiä tule. Talotehdas ottaa vastuun projektien läpi viennistä. Itse valitsin muuttovalmiin talopaketin ja tuttu samaan aikaan kasasi eri kirves mies porukoita rakentamaan pitkästä. Hinnassa säästöä ehkä 20% mutta aikaa mennyt tuplasti enemmän, puhuttamattakaan omasta ajasta jota minulla ei mennyt juuri lainkaan.

    • nämäajatonohijo

      Enemmän olisin huolissani vastuu puolesta, otat hiace porukan kasaamaan vesisateeseen pitkästä taloa, hometta löytyy 5 vuoden päästä, mitä veikkaat kuka kantaa vastuun

    • Eienääikinä

      Näitä tapauksia on jo tarpeeksi

    • touttaa

      ei onnistu enää tänä päivänä, juuri koitettiin samaa mutta muuttovalmiin saa käytännössä ihan samalla hinnalla, ostamalla tavarat itse sama kate siirtyy timpureille ja suurin osa rautakaupalle mistä yksittäinen asiakas saa lähinnä muodollisen alennuksen

      • Jonskuna

        Pitää itse olla timpurina ym niin kannattaa. Puutavara mieluiten saada omasta metsästä.


      • Ohionajat

        Itse olemalla timpurina ilman muuta pitkästä, mutta muuten ei kyllä millään


    • Paketillamennään

      Näin se vaan näköjään oli

    • Exxeeclii

      Oli tosiaan näin, ei kannattanut paketista eikä levypinnasta, excel oli armoton

    • Niinpäniinjustjoo

      Ompa täällä tyhmää porukkaa. Tottakai talopaketti on kalliimpi kuin itse hankittu ja rakennettu paketti. Sama asia kuin vertaisi itse tehtyä päivällistä ravintolaillalliseen... tai vaikka puffet pöytään. Jos tykkää ruoanlaitosta, niin ei siinä mitään. Eikun tekemään vaan. Toki siinä tarvitaan hieman osaamista ja työkaluja. Kuinkas moni tämänkin palstan lukijoista, joka ei koskaan ole tehnyt ruokaa, omistaa pannut ja kattilat, uunin ja osaamisen esimerkiksi lasagnen tekemiseen. Mitäs luulette että söisikö koko perhe?

    • pekkaorvokki

      no emmää tierä 105 neliöinen avaimet käteen talo maksoi 135 tonnia viimevuonna, sisältäen leivinuuniamyöten kaiken.
      sähköliittymä 3000
      kaivot hiekat 5 000 ja maat.
      1000 lupia yms
      tontti oli omaa plus kaivinkone. ei paha.
      laskin että jos ite oisin rakennellu 5 vuotta omaa mökkii ni paskahan siit ois tullu ja hermoromahus.
      eli alle 150 tonnia ja asumaan pienellä hiekansiirrolla ja nurmihommilla.
      ja jos oisin joutunu ostaa esim kaik talon tarvikkeet ja ne ukot tekemään ne hommat ni eipä olis säästänyt ja sitten vielä suunnitella yms.

      • Tapahtunut

        Kiireinen tai täys tumpelo pitää olla jos 5v aikoo itserakentamallakin aikaa taloonsa kuluttaa. Kyllä talo pitää n 1 v asuttavaksi tulla vaikka pitkästa tavarasta itse rakentaisi.


      • maksankaiken
        Tapahtunut kirjoitti:

        Kiireinen tai täys tumpelo pitää olla jos 5v aikoo itserakentamallakin aikaa taloonsa kuluttaa. Kyllä talo pitää n 1 v asuttavaksi tulla vaikka pitkästa tavarasta itse rakentaisi.

        kiireinen ja tumpelo, täällä!


    • Eienääikinä

      Lasket kaiken mukaan niin ei kannata enää mikään muu kuin muuttovalmis, hinnat on tippunut sille tasolle ettei mitään järkeä jollet itse tee alusta saakka ja ole liiton rahoilla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2541
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1632
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1424
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1149
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      220
      1008
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe