vauvan kakkaamattomuus...

Kakkajutut

Paljon olen kuullut juttuja, että vauvoilla saattaa helposti olla viikon tai jopa kahden viikon taukoja kakkaamisesta, mutta vastaani ei ole tullut keskusteluja, että tauko olisi tosta kahdestakin viikosta enemmän. Meidän reilu 4kk ikäinen neiti ei ole nyt reiluun kahteen viikkoon kakannut ja alkaa jo huolestuttamaan! Syö pääsääntöisesti rintamaitoa ja nyt toista viikkoa maistellaan luumusosetta. Perunalla aloitin, mutta vaihdoin aika pian luumusoseeseen, kun oli tuossa vaiheessa jo viikko vierähtänyt kakkaamisesta ja pelkäsin, ettei peruna ainakaan edistä suolen toimintaa. Lisäksi olen antanut mallasuutetta ja vettä olen myös hörpytellyt. Pissaa tulee onneksi todella paljon, mutta kakasta ei tietoakaan. Kovasti piereskelee kyllä ja pahanhajuisia onkin! Luulisi, että tässä vaiheessa alkaisi neidin olo olemaan kovinkin tukala, mutta yllättävän hyväntuulinen tyttö on ja päivisin etenkin menee ihan hyvin. Öisin sen sijaan on alkanut itkemään usein tissillä ja tuntuu, että itkee just mahanväänteitä. :( Neuvolaan olen soitellut ja lääkäri arvioi huomenna annetaanko pienoisperäruiske kakan saamiseksi. Onko kellään vastaavia kokemuksia?

9

628

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kakkajuttuja prööt

   Vähän isomman lapsen kanssa on, mutta ei vauvan. 2-vuotias lapsi rupesi kakkaamaan itselleen liian harvoin ja kakka oli sitten hirveän kovaa ja läpimitaltaan hurjan kokoista. Sitä yritettiin vääntää useampanakin päivänä ennen kuin se tuli. Tilanne pääsi niin pahaksi, että lapsi oksensi ponnistaessaan. Ilmeisesti se ponnistamisen paine sai mahan sisällön nousemaan takaisin ja näytti hurjalta, kun sitä tuli sekä suusta että nenän kautta. Ei kakkaa tietenkään vaan mitä lapsi nyt olikin viimeksi syönyt/juonut.

   Kotoa löytyi onneksi Microlax-pienoisperäruiskeita, joita olin hankkinut kaiken varalta kun ummetus näytti jatkuvan. Olihan se ollut sellaista kovaa ja hankalaa vääntämistä jo pitempään, mutta meni yhtäkkiä sitten ihan oksentamiseksi. Tuo sattui ilta-aikaan ja soitin puhelinlääkärille neuvoa kysyäkseni. Hän kehotti laittamaan Microlaxin ja odottamaan sen vaikutusajan. Jouduin laittamaan itse asiassa kaksi ennen kuin suoli toimi noin tunnin kuluessa. Microlaxin sanotaan vaikuttavan 5-15 minuutissa.

   Vein lapsen lääkäriin ja mitään vikaa ei löytynyt. Katsottiin että ruokavaliokin on kunnossa. Keliakia- ja laktoosi-intoleranssikoe olivat negatiiviset. Kehotettiin vain antamaan aamuisin Levolacia tai Duphalacia, jotka lisäävät suolen sisältöä ja pehmentävät sitä laiskistamatta kuitenkaan suolta pidemmässäkään käytössä. Ja jos ei muu auta niin sitten Microlaxia ettei tilanne mene oksentamiseen saakka ja tule lapselle ulostamiskammoa.

   Terveysaseman lääkäri konsultoi asiasta Lastenklinikan lääkäriä, jolta tuli sitten meille kotiin paperi. Hän totesi että näyttö mallasuutteiden tehosta ummetuksen hoidossa on olematon. Microlax ja Levolac/Duphalac sopivat tarvittaessa myös pidempiaikaiseen käyttöön (oisin kuin terveyskeskuslääkäri oli meille sanonut) eivätkä ne laiskista suolta. Verikokeista ei ole paljoa iloa ummetuksen selvittelyssä. Että näin täällä.

   Duphalacia on sitten annettu ja toimiihan tuo maha. Ilman sitä kuitenkin huonosti. Microlaxeja ei ole enää tarvittu.

   Teillä on vielä noin pieni lapsi, että en tiedä voiko hoitaa samalla tavalla. En ainakaan uskalla ohjeistaa siitä mitään. Eiköhän se lääkäri osaa kertoa sitten jotakin. Toivottavasti tilanteenne selviää :)

  • gdf

   Meillä lapsen kakka vauvana oli tiukkaa ja siihen käytettiin mallasuutetta (saa apteekista) maitoon sekoitettuna. Johan lähti joka kerta. Se ainakin toimi meillä joka kerta.

   Vähän isompana sitten luumusosetta,mutta onneksi kasvaessaan kakka on luistanut hyvin

  • Hoookki

   Ei teillä varmasti mitään hätää ole, kun tyttö on ihan hyväntuulinen pääosin kuitenkin. Ei se poikkeuksellista ole, että on noin pitkä tauko. Varmasti johtuu juuri tuosta kiinteiden aloittamisesta. Se on muuten huvittavaa, että meillä esellewn nykyaikanakin hoetaan sitä perunaa vauvan ensimmäiseksi ruoaksi. Useassa muussa maassa kun suosituksissa erikseen mainitaan, että ei perunaa ennen yhden vuoden ikää, kun se on niin kovin huonosti sulavaa. :)

   • Hoookki

    Esellewn = edelleen


  • syö myös

   itse kunnon annos luumua,jospa auttais tissimaidon muodossa siten myös vauvaa.

  • Kakkajutut

   Kainalokakatkin voi näköjään olla näitä äitiyden iloja, kun niitä viimein pääsi tänään pesemään! :D
   Aamulla soitti neuvolantäti ja kehotti hakemaan apteekista Duphalackia ja jos ei se auttaisi, kehotti laittamaan pienoisperäruiskeen. Neiti aamulla ähki ja puhki ja viimeinkin oli vaippa täynnä tavaraa. Meillä näytti aika huonosti toimivan tuo luumusose ja mallasuute. Mutta onneksi ei tarvinnut sen enempää lääkitä, vaan tuli lopulta normaalisti ja onneksi vielä löysänä. Nyt neiti nukkuu todella pitkiä päikkyjä ulkona, kun kertyi varmaan hänellekin univelkaa masuvaivojen takia. Viime yönäkin itki kahteen asti ja yöt on olleet jo pidempään levottomia vatsanväänteiden vuoksi. :/ Jospa noi yötkin nyt taas rauhoittuu. :)

   • vähän myöhemmin

    Olisiko muuten mahdollista jättää ne kiinteät vielä hetkeksi? Vauvan suolisto kypsyy esimerkiksi nelikuisesta viisikuiseksi jo huimasti ja vatsa voisi toimia paremmin, jos siirtäisitte hieman aloitusta. :)


  • ravinto.
   • aegtio

    Haloo, aloittajan vauva on nelikuinen, eikä ole vielä saanut viljoja. Viljat aloitetaan noin viisikuisena. Ap itse voi tietysti välttää ummetusta aiheuttavia ruoka-aineita, jos vauva reagoi niihin rintamaidon kautta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   165
   3073
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   106
   1961
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1775
  4. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   241
   1772
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   69
   1568
  6. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   1397
  7. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1261
  8. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1143
  9. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   465
   1009
  10. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   1004
  Aihe