Miksi ei tee potalla mitään?

Äiti 2013

Lapseni on 1v9kk eikä tee potalle mitään. Hän käy kyllä istumassa siinä ja nauraa,leikkii ,muttei tee tarpeitaan sinne. miten saitte lapsenne oppimaan, miten potalle tehdään kakat ja pissat.

6

255

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tarroja

   En nyt osaa mitään vinkkejä antaa, mutta laitoin omani jo 10 kk iästä eteenpäin aina ruoan jälkeen potalle. Ajattelin että on helpompi totuttaa potalle kun ei pääse "karkaamaan" siitä:)
   Aika nopeasti oppi tekemään tarpeet pottaan. Sitten joskus yli 1 vuotiaana ei sitten halunnutkaan enää potalle. Sain tytön houkuteltua niin että aina kun teki pissit tai kakat pottaan niin laitettiin joku tarra hänen vihkoonsa, sen jälkeen onkin sujunut taas hyvin. Nyt samanikäinen tyttö kun teillä.

   • pönttöpää..

    Osta pöntön supistaja. Omista muksuista kaks ei oo ikinä tykänneet potasta, mutta pöntölle oppivat heti kun vaan ensin itse tajusin niille sitä ehdottaa.


  • ei ymmärrystä

   Tuon ikäinen ei vielä varsinaisesti tajua, miksi potalle mennään. Siksi on tärkeää että laitat lapsen potalle kun itse menet pissalle, ja kerrot, että nyt äiti pissaa, eli näytät ihan esimerkkiä, muutenhan se on lapselle vain leikki muiden joukossa. Sitten kun lapselta tulee pottaan se pissa tai kakka, niin kovasti kehuja suorituksesta, ja vakuuttelua, että tämän takia käydään vessassa, iso poika/tyttö ei tarvitse vaippaa kun osaa käydä potalla.
   Potalle opettelu vaatii kärsivällisyyttä ja järjestelmällisyyttä, ottakaa se osaksi päivärutiinia. aamulla ensimmäiseksi potalle, pissaatte yhdessä, tai sinä pissaat ja näytät sitä esimerkkiä, leikkien lomassa voi käydä välillä potalla, voit esim. ääneen arvailla, olisiko pissa nyt tulossa tmv. joka ruokailun jälkeen, päiväunien jälkeen,ulkoilua ennen ja sisälle tullessa, eli joka välissä vaan, niin eiköhän se pissa sinne pottaankin lopulta eksy. Kun lapsella alkaa olemaan kakka hätä, niin sitten vaan potalle. kyllä lapsesta yleensä huomaa kun alkaa kakattamaan, ja joillakin lapsilla on ihan tietty aika päivästä jolloin kakka tod. näk. tulee, päikkyjen jälkeen, aamupalan jälkeen jne.. ensalkuun lapsi voi oudoksua sitä pottaan kakkaamista, koska useammat lapset menevät jonnekkin nurkkaan/piiloon omaan rauhaansa mutta kyllä sekin sitten alkaa sujumaan. oma poikani kakkasi mieluummin isolla pöntöllä, mutta pissasi pottaan. Yksilöllisiä erojakin löytyy siinä, kuinka äkkiä oppii potalle, eli ei vielä tarvitse ottaa asiasta stressiä jos ei suju. pojilla kestää usein kauemmin kuin tytöillä, ja myös siinä on eroja, kuinka lapsi oppii hädän tunteen erottamaan. Kotona voi olla ilman vaippaa, ja jos pissa tulee housuun niin sitten voi lapselle kertoa, että nyt tuli pissa, ja että käydään kohta potalla kokeilemassa,jos se tulisi sinne eikä uudelleen pöksyihin, märissä pökissä on kurja olla...

  • Kärsivällisyyttä

   Meillä meni myös pitkään, että pottaan tuli harvoin mitään. Käytin kyllä mm. heti ruokailujen jälkeen ja yöunilta/päiväunilta herätessä. Vaikka vaippa oli aamulla ihan kuiva niin silloinkin saattoi kestää tunnin ennen kuin pissa tuli! Lyhensin potalla istumisaikaa ja lisäsin potalla istumisen tiheyttä. Muistuttelin/kyselin alvariinsa, että onko hätä. En tiedä auttoiko se vai tuliko vaan oikea aika, että alkoi tulemaan tulosta useita kertojakin päivässä. Kakan kanssa sai odottaa pidempään kuin pissan. Ja kakka tuli niin nopeasti aina, että se oli jo tulossa/ihan kohta tulossa ennen kuin lapsi hoksas kakkahädän. Sit ei enää ehditty potalle. Meillä kaksi pottaa, toinen vessassa, toinen esim. olkkarissa, että on mahd.lähellä, jos hätä tulee.

   Jossain vaiheessa kannattaa kokeilla myös jättää vaippa pois vaikka ihan vaan kotona ollessa.

   Tarrat myös käytössä. Ja kun on tietty määrä tarroja saa palkinnon. Kehuja aina kovasti kun tarpeet tuli pottaan.

   Esimerkkiäkin kyllä näytettiin, oli aina mukanani kun kävin itse vessassa asioilla... Joten ei siitä ollut kiinni.

  • jurjjrjrjjrr

   Meillä lapsi kävi potalla noin puoli vuotta, ennen kuin alkoi vain yhtäkkiä tekemään kakat ja pissat sinne, ilman mitään painostusta.
   'Parhaat' ajat saada tulosta on aina heti herättyä ja ruuan jälkeen. Ja kirja voi olla mukana tai joku lelu.

  • 2v:n äiti

   se on tää ikävaihe. Älä stressaa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   191
   4341
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   237
   2317
  3. 133
   1657
  4. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1331
  5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   181
   1107
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   80
   1056
  7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   64
   1054
  8. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   57
   990
  9. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   74
   984
  10. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   70
   955
  Aihe