Sheltti mix saa rakastavan kodin

vailla valoa elämään

Tervehdys!
Hakusessa olisi edullinen sheltti tai sheltti mix pentu. Olemme vastuuntuntoisia ihmisiä, jotka joutuivat vastikään luopumaan rakkaasta koirastaan onnettomuuden vuoksi ja se reikä olisi nyt täytettävä. Mielummin kertoisin mestä henkilökohtaisesti enemmän vaikka sähköpostitse kuin täällä julkisesti kaikkea huutelisin.
Hakusessa on siis edullinen sheltti/sheltti mix pentu rakastavaan kotiin, narttu ja väritoiveitakin on mutta ovat kumminkin toissijainen asia ;)

3

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rgdhfthf

      Shelttiä, varsinkaan rekisteröimätöntä tai mixiä, ei kannata ostaa. Paperisillakin ihan uskomattomia vanhempia; kaikkea 2-asteen kyynärniveldysplasiasta reikäiseen silmään löytyy. Luonneongelmista puhumattakaan. Buumi vähenee syksyisin, kun puskapennut on saatu myytyä tietämättömille ostajille, jotka eivät halua koiraa talvea vasten. Itselläni tällainen puskapentu; silmät täynnä ripsiä, lonkkavika, heinäallergia.

      Rotu on liian suosittu ja kovaa vauhtia menossa pilalle, ellei jo ole sitä. Kannattaa olla mahdollisimman kyyninen. Koiran puolesta surettaa, jalat ja silmät pilalla ennen 5 vuoden ikää, nyt katsellaan, kuinka kauan sitä kehtaa pitää pitää hengissä. Ainakin vielä on jaksanut olla reipas ja hyväntuulinen, vaikka ontuu kipulääkkeistä huolimatta ja ripset 'itkettävät'.

      • 3 Shelttiä jo ollut

        Voi hyvä tavaton, on sinulla käsitys sheltistä. Sinulle ei saisi koskaan koiraa luovuttaa.Miksi sinun pitää mollata heti kun olet noin tietämätön. jos et osaa pitää huolta koirasta luovu siitä .Minulla on jo kolmas sheltti kaksi ensimmäistä eli neljätoista vuotta, terveenä. tämä nykyinen on kolmenvuoden ikäinen ja terve.


      • rgdhfthf
        3 Shelttiä jo ollut kirjoitti:

        Voi hyvä tavaton, on sinulla käsitys sheltistä. Sinulle ei saisi koskaan koiraa luovuttaa.Miksi sinun pitää mollata heti kun olet noin tietämätön. jos et osaa pitää huolta koirasta luovu siitä .Minulla on jo kolmas sheltti kaksi ensimmäistä eli neljätoista vuotta, terveenä. tämä nykyinen on kolmenvuoden ikäinen ja terve.

        1. Kiistät, ettei rekisteröimätöntä tai sekarotuista shelttiä kannata ostaa. Miksi näin? Sheltti on kuitenkin SUHTEELLISEN terve rotu. Jos sillä ei ole papereita, niin todennäköisesti jokin on pielessä. Ainakin Itä-Suomesta löytyy iloisenkirjava määrä paperittomia shelttejä, jotka on osoitteiden ja nimien perusteella haettu kenneleistä. Niin... eli välipentueita tai sairaiden koirien pentueita. Tämän pitäisi jo herättää kysymyksiä.
        2. Järkyttävät jalostusyhdistelmät ovat fakta. 2-asteen kyynärniveldysplasia on olemassaoleva tapaus männäkesältä. Oman koirani ostin tietämättäni suvusta, jossa lonkkavikaa esiintyy PALJON.
        4. Omani koirani oli terve kolmivuotiaaksi asti, jonka jälkeen alkoi ontua. Silmien jatkuva vuotaminen oli kuulemma normaalia shetlanninlammaskoirilla. No, kävin eläinlääkärissä. Diagnooseina nivelrikko ja ektooppinen cilia.
        5. Sain tuttavan tulkkaamaan koiranetin tuloksia. Lonkkaindeksit suvulla 30-100 ja isän suvulta puuttuivat kaikki tulokset. Kasvattajilta kysyttäessa suku oli terve. Ymmärrät varmaan, miksi minulla on usko koetuksella kasvattajien suhteen.
        6. Eräät kasvattajat ovat jututettaessa itsekin sanoneet, että shelttien menekki kova ja enemmän pitäisi pennuttaa - ja että jotkut tekevät sitä jo, liikaakin. Eli määrää lisätään terveyden kustannuksella.

        Eikö minulle saisi luovuttaa koiraa, kosken ole rotua vaaleanpunaisten silmälasien läpi katsova fanaatikko?

        TUOLLAINEN asenne se vasta kysymyksiä herättääkin. Onko rodun harrastajien keskuuteen pesiytynyt mätäpaise jo niin suuri, ettei se kestä kritiikkiä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe