Päiväunista

Neuvoja

Eli meillä 1v3 kk tyttö joka ei meinaa nykyään millään nukahtaa päiväunille.
Nukkuu omassa sängyssä, omassa huoneessa.
Välillä saattaa pyöriä puolitoistatuntiakin ennen kuin nukahtaa.
Kuinka pitkään olisi sopiva aika antaa tytön pyöriä sängyssä ? Pitäisikö jo tunnin kuluttua ottaa pois jos ei ole nukahtanut?
Harmittaa kun näen kuitenkin että hän tarvitsee vielä päiväunet, jos ne jäävät väliin niin on koko ilta yhtä väsymys kitinää!
Olen myös yrittänyt ottaa päiväunille viereeni, mutta se menee vain leikkimiseksi
(on aina tottunut nukahtamaan yksin)
Ollaan joka aamu vähintään 1,5 tuntia ulkona ettei ulkoilman puutteesta ainakaan johdu ettei nukuta.
Olen myös yrittänyt että päikkärit alkaisivat vasta klo 14, mutta sitten on ihan turha yrittää laittaa tyttöä klo 21 nukkumaan illalla..

11

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gjjj

      Monelta teillä herätään aamulla? Tuleeko aamuherämisen ja päikkäreiden välille riittävästi valvomista? Mutta heti tähän sanon myös sen, että kyseessä voi olla vain jokin vaihe ja päiväunille nukahtaminen helpottuu jo pian.

    • myemarii

      Meillä on ollut samankaltaista ongelmaa ja lopulta ratkaisin asian sillä että nukahtaa myöhemmin päiksyille mutta en anna nukkua kauaa(30-45min) että saan illalla lapsen ajoissa nukkumaan ja silti jaksaa ilman suuria kitinöitä. Kun asiasta omalle äidilleni valitin n iin sain kuulla olleeni samanlainen ja päiväunet on kohdaltani loppunut jo 1v ja 7kk iässä..

      • huolestunut th

        Hyvänen aika! 1 v 7 kk iässä?!

        Johan Mannerheimin lastensuojeluliittokin kertoo lapsiperheisiin ilmaiseksi jaettavissa oppaissaan, että lapsi tarvitsee hermostonsa kehittymisen takia päiväunet viiteen ikävuoteen saakka!

        Vaarannatte lastenne kehityksen kun jätätte heiltä liian aikaisin päiväunet pois!


      • Ja mä olen lääkäri
        huolestunut th kirjoitti:

        Hyvänen aika! 1 v 7 kk iässä?!

        Johan Mannerheimin lastensuojeluliittokin kertoo lapsiperheisiin ilmaiseksi jaettavissa oppaissaan, että lapsi tarvitsee hermostonsa kehittymisen takia päiväunet viiteen ikävuoteen saakka!

        Vaarannatte lastenne kehityksen kun jätätte heiltä liian aikaisin päiväunet pois!

        No, et ainakaan ole ihan oikea terveydenhoitaja, jos et vielä ymmärrä, että lasten unentarve on yksilöllinen ja jotkut lapset nukkuvat niin pitkät yöunet, ettei heillä ole tarvetta päiväunille.


    • ...

      Eikö lapsi tule pois sängystä, jollei häntä nukuta? Jos hän nukkuu häkkisängyssä on aivan ajan kysymys, koska hän tulee sieltä pää edeltä lattialle. Itse en pitäisi vartista kauempaa lasta sängyssä, jollei hän nukahda.

      • h4sgha

        Meillei kumpikaan lapsista ole kyllä pyrkinyt pois sängystä, jostain ihme syystä, ilman "lupaa". Meillä on ollut semmoinen noin puolisen tuntia rajana, että saa hakea unta, mutta jos ei uni tule siinä ajassa, haen pois. Yleensä se siinä noin puolessa tunnissa kuulee jo äänestä rauhoittuuko vai onko ihan vauhti päällä pölinää vielä. Tosin tuo meidän pienimmäinen on jo 2v ja nyt välillä jää päikkäreitä pois, jos on nukuttu aamulla n. 9 asti.


    • ....

      Yritä laittaa nukkumaan aikasemmin päiväunet. Mitä myöhemmin päiväunet, sitä myöhemmin menee nukkuu, ei väsytä lasta. Ruokailut tiettyyn aikaan (ja ulkoilukin)

      • kahden äiti

        Omilla lapsillani ovat jokapäiväiset päiväunet jääneet pois n. 1,5-2vuotiaana; pojalla myöhemmin ja tytöllä aiemmin.

        Jos tyttö (nyt 2v.) on tarpeeksi väsynyt, niin hän ottaa nykyään oman tyynynsä ja kapuaa meidän tai omaan sänkyyn ja menee nukkumaan. Erikseen en nukkumaan "laita" tai "vie".

        Toki molemmilla oli alkuun kitinää ja kätinää, kun illalla olisi sitten väsyttänyt kovastikin. Yleensä lapsi on silloin mennyt aiemmin yöunille.

        Kotona ei siis useinkaan päikkäreitä nukuta, mutta jos vaikka autolla lähdetään liikkeelle, niin lähes poikkeuksetta pienet unet maistuvat ;)

        Yöunet ovat olleet molemmilla noin 21-07. Joskus viikonloppuisin saattavat nukkua jopa kahdeksaan :)


    • yksilöllistä kai..

      Kuulostaa tosiaan hurjalta tuo, että 1v7kk jää päikyt pois. Kun meillä ainakin nukuttiin puolitoistavuotiaaksi saakka kahdet päikyt. (yöunet n. 21-07 ja päikyt n.10.30-12 ja n.16-17.30 aikaan). Vasta tosiaan 1v6kk iässä jaksoi olla noin 5h hyvin hereilllä ja siirryttiin yksiin päikkyihin. Sama lapsi täytti juuri 3v ja jättänyt nyt parin kuukaden aikana päikyt pois. Selvästi ei enää tarvi niitä. Nukkuu hyvin 11h yössä. Eli en myöskään ymmärrä 4-5 v. pakkopäikkyjä.

      • no tosiaan

        yksilöllistä kun täällä siirryttiin vuoden ikäisenä yksiin päiväuniin(joka lapsen kohdalla) ja tämä kuopus(ikää nyt 1v 6 kk) ei ole nukkunut kuin tunnin päiväunet.Ollut koko pienen ikänsä vähäuninen päivällä.


      • yksilöllinen juttu

        Yksilöllistä se on. Meillä siirryttiin tasan vuoden iässä yksiin päiväuniin ja nekin jäivät pois noin 2,5-vuotiaana. Tyttö nukkua hiukan vaihtelevasti 12-14 tunnin yöunia ja jaksaa hyvin 10-12 pituiset päivät osoittamatta väsymisen merkkejä kuin vasta illalla nukkumaanmenon aikoihin.

        Joskus mummolassa yrittävät nukuttaa hänet päiväunille ja jos se joskus harvoin rankan ulkoilun jälkeen onnistuu, niin maksavat siitä sitten sillä, että lasta ei nukuta yhtään illalla vaan sitten keikutaan yli puoliyön. Joten ei tosiaan tarvitse enää niitä päiväunia. Ikää on nyt 3 vuotta.

        Jos lapsi on aikaisin alkuillasta hirveän kiukkuinen ja väsyneen oloinen, niin silloin varmaan tarvitsee vielä päiväunensa, mutta jos koko päivä menee sujuvasti ilman väsymyksen oireita ja siitä johtuvaa kiukuttelua, niin turhahan sitä lasta on väkisin yrittää nukuttaa. Nukkuu sitten paremmin yönsä kun on oikeasti uninen :) Maalaisjärkeä voi käyttää tässäkin asiassa ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe