Joka paikassa liian kuuma - Miksi?

miksi niin kuuma?

Miksi toimistoissa ja julkisissa tiloissa pitäisi olla talvella selvästi viileämpää kuin kesällä? Ei pelkästään huomattavan lämmitysenergian säätön takia vaan siksi, että ihmiset joutuvat liikkumaan ulkona pakkasessa ennen työpäivää, työpäivän aikana tulee liikuttua ulkona enemmän tai vähemmän, ja työpäivän jälkeen joutuu poistumaan jäätävään ulkoilmaan. Tämän takia ihmiset ovat, yllätys yllätys, pukeutuneet lämpimämmin kuin kesällä.

Ei ole mielekästä, että liikkeissä, toimistoissa, kaupoissa, työpaikoilla ja virastoissa on sisällä 23 astetta talvella! Joku 19 tai 20 astetta saattaa vaikuttaa kylmältä, mutta tuskin se asiakas, joku tulee ulkoa untuvatakki päällä, ehtii paleltua 20 asteisessa myymälässä. Tai se työntekijä joka hikoilee 8 tuntia päivässä toimistossa, jonka sisälämpötila on epäloogisesti korkeampi talvella kuin kesällä!

Lämmitysenergian säästämisessä on aivan tajuton potentiaali koko Suomessa. Ihan oikeasti. Kuka ottaa vastuun energian tuhlaamisesta ja liian lämpimistä liiketiloista? Isännöitsijät, talohuolto vai kiinteistön omistaja?

5

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työpaikoilla on ympärivuotisella "dieetillä" olevia palelevia toimistonaisia.
      (Eivätkä laihdu, keräävät ihraa vyötärölle. Liikuntaa tarvitsisivat)

    • miksi niin kuuma?

      http://www.kiinteistolehti.fi/asuntomarkkinat/asuntomarkkinat/joulusesonki-saattaa-ylikuumentaa-tunteiden-lisaksi-kauppakeskuksia

      "Kuumat paikat saattavat tulla myös kauppakeskuksissa, jos ostosryntäykseen ei valmistauduta kunnolla. Kiinteistöteknisiä palveluita tarjoava Caverion kertoo, miten kauppakeskukset huomioivat asiakkaat ja itse kiinteistöt ennen sesonkia ja sen aikana. Kauppakeskuksen lämpötilaa pyritään säätämään asiakasmääriä ja toppatakkikelejä vastaaviksi, jolloin turha hikoilu vähenee ja shoppailumieliala kohenee."

      Asia on siis muillakin mielessä kuin minulla. Sisälämpötila puhuttaa ja se on talvella ongelma: ihmiset pukeutuvat ulkolämpötilan mukaan talvitakkeihin ja -housuihin, mutta ovat sisätiloissa samat vaatteet päällä jopa tuntikausia. Sisälämpötila ei voi olla vaikkapa 23 astetta talvella.

    • Vaatekaupat saunoja

      Erityisesti vaatekaupoissa tuntuu olevan käsittämättömän kuuma! Ulkona -30C ja vaatekaupassa myyjä sipsuttaa suunnilleen narubikineissä 30C lämpötilassa..... koetapa siinä sitten etsiskellä villahousuihin ja untuvatakkiin vuorautuneena itsellesi tai lapsillesi vaatteita!

      Eikös muuten jossain työterveyslainsäädännössä ole määritelty työskentelylämpötilaksi jotakuinkin 17C? Koskee käsittääkseni myös vaatekauppoja....

      • Miksei meillä

        Kerrotko missä tuollaisia myyjiä löytyy, niin vaihdan kauppaa heti.


    • joku098

      "Miksi toimistoissa ja julkisissa tiloissa pitäisi olla talvella selvästi viileämpää kuin kesällä?"

      Ja juuri siksi näin myös monesti on...

      Toisaalta kysymys ei ole ihan näin yksiulotteinen. Kaikki tilat eivät ole keskenään samanlaisia, eikä niiden lämpöoloja voi vetää ihan noin suoraviivaisesti yhteen..

      Esimerkiksi kaupoissa aika usein lämpötila päästetään hieman viileämmäksi, koska kaupoissa harvemmin asiakkaat riisuvat ulkovaatteitaan. Mutta toimistoissa ja virastoissa valtaosa ei käytä ulkovaatteita, joten lämpötilat voi perustellusti pitää lähempänä normaaleja huonelämpötiloja. On syytä huomata, että myös kylmyys aiheuttaa epämukavan olon ja häiritsee keskittymistä. Paikallaan istuva toimistotyöntekijä saattaisi hyvinkin herkästi alkaa kärsimään kylmästä.

      Muilla työpaikoilla sopiva lämpötila riippuu sitten paljon siitä miten fyysistä työ on. Jos työtehtävät edellyttävät jatkuvaa liikkumista, niin huomattavasti viileämpi työpiste saattaa hyvinkin olla juuri se miellyttävin työympäristö.. Mutta jos töissä joutuu seisoskelemaan tai istumaan paikoillaan, tulee herkästi kylmä, aivan kuten toimistotyössäkin.

      Mutta sitten asiaa mutkistaa vielä se, että me ihmiset olemme kaikki erilaisia. Se mikä tuntuu yhdestä mukavalta, voi jonkun toisen mielestä olla "tukahduttavan kuumaa" ja seuraavan kaverin mielestä "jäätävän kylmää"... Siksi on jotakuinkin mahdotonta koskaan miellyttää aivan kaikkia, ja epäilen vahvasti että aloittajan esittämä "tajuton potentiaali" on loppujen lopuksi aika pieni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe