Kuinka monta kissaa mahtuu 35 neliön yksiöön?

14+1=15

Käsitykseni mukaan useampaa kuin yhtä kissaa voi pitää samassa asunnossa, mutta kuinka paljon tilaa yksi kissa vaatii? Eli onko sille olemassa jotain laskukaavaa, että kuinka monta neliötä yksi kissa vähintään tarvitsee, vai onko se vain tapauskohtaista, että jotkut kissat tulevat toimeen keskenään vaikka jossain muutaman neliön huoneessa, mutta taas jotkut toiset kissat eivät tule keskenään toimeen edes todella isossa asunnossa? Miten siis on, kuinka monta kissaa voi hankkia 35 neliön yksiöön vai onko edes järkevää hankkia niitä tämän kokoiseen asuntoon enemmän kuin yhtä, varsinkin kun joskus tulevaisuudessa (luultavasti viimeistään 2-3 päästä) muutan pienempään asuntoon?

57

313

  Vastaukset

  • Meillä on 2 kissaa, asutaan avomiehen kanssa 48 neliön kaksiossa. En missään nimessä tähän enää yhtäkään kissaa ottas lisää enkä tän pienemmässä asunnossa pitäs 2 kissaa. Eikä meillä enää yhtään vessaakaan kissoille tänne mahtus, nytki on jo 1 liian vähän (1 vessa per kissa 1 ylimääränen pitäs olla). Ja isompaa raapimapuutakaan ei oikein mahtus enää, paitsi korkeussuunnassa.

   Toinen kissoista ulkoilee valjaissa vähintään pari kertaa viikossa 30min->1h 30min ja toinen kissa käy joskus harvoin parvekkeella vähä nuuskimassa raikasta ilmaa. Sisällä ollessa laserosottemella juoksutetaan että sais vähän liikuntaa, ei tässä kämpässä kuitenka kovin isoja spurtteja oteta mikä harmittaa :/ Haaveissa isompi kämppä niin sais isomman raapimapuun ja ois enemmän tilaa kissoilla sisälläki leikkii ja juosta.

  • Kissaa ei pidä ottaa kerrostaloon!

   • Ja miksiköhän ei? O.o


   • Naista ei pidä ottaa kerrostaloon. Nainen pihalle pitkään naruun ja vesikuppi eteen.


   • Perustele.


   • Mitäpä luulet, tuleeko kirjoittaja näin reilun viiden vuoden jälkeen perustelemaan?


  • mulla on kolme kissaa ja 35 neliötä, mut oon rakentanu kisuille tilaa ylöspäin. eli hyllyjä katonrajassa ja korkeita kiipeilypuita pari kappaletta joista sinne ylös pääsee. :) näin pärjäillään, kunnes päästään muuttamaan isompaan. neljättä maukujaa en tänne ottaisi.

  • Ei sisätilojen koolla ole juuri mitään merkitystä. Kissat saavat ulkona seikkaillessaan purkaa energiansa. Sisällä sitten enemmän lepäillään ja kerätään voimia uusiin seikkailuihin.

  • Asuin hiukkasen alle vuoden 35neliön yksiössä kahden aktiivisen kissan kanssa ja näin jälkeenpäin ajateltuna niin se kovin ruusuista ollut. Ei oikein ollut kissoilla tilaa vetää rallia ja ahdasta oli.
   Silti mielestäni kaksi kissaa on parempi kuin yksi eikä se yksi kissa nyt fyysisesti vie sen enempää tilaa. Kissoista on toisilleen seuraa ja ne tekevät kissojen juttuja joita ihminen ei voi korvata.
   Kissat olivat tuolloin yksiössa asuessani aika rauhattomia vaikka koitin niitä leikittää paljon. Nykyään kun asutaan 80neliön asunnossa niin vetävät kyllä sellaiset iltarallit että varmasti nukuttaa yöllä. Eivät ole niin rauhattomia enää.

   • mn. mahtuu, mahtuu

    Itselläni on iso asunto., yksi kissa ja chiuahua koira. Ne ovat parhaita ystäviä keskenään. Vetävät iltaisin sellaista rallia keskenään, että ei paremmasta väliä.


  • Mahtuuhan sinne kymmeniä jos ei satoja kunhan vain tukkii. Hyvästä elämänlaadusta tosin ei ole tietoakaan, mutta eihän se sisäkissoja omistavia näytä liikuttavan.

   Antakaan nyt hyvänen aika ne kerrostalokissanne maalle parempiin koteihin, joissa ne saavat nauttia vapaudesta. Itsekkyys pois ja kissat vapaaksi.

   • Pidä sinä asioisa tietämätön urpo mölyt mahassasi!


  • Ihan kuten epäilitkin, ei ole olemassa laskukaavaa kissan tarvitsemille neliöille. On täysin kissakohtaista, viihtyykö se pienemmässä tilassa, vai kaipaako lisää temmellystilaa. Ota kuitenkin huomioon että kissan luontainen reviiri olisi melkoisesti isompi kuin 35m2.

   Sanoisin että tuon kokoiseen asuntoon sopisi korkeintaan yksi kissa, tai max kaksi JOS rakennat niille hyvin kiipeilytilaa hyllyjen päälle jne, kuten yksi vastaaja tuossa olikin tehnyt. Ja totta on myös se, että kaksi kissaa viihtyy toistensa kanssa puuhaten "kissojen juttuja", yksi kissa on helposti yksinäinen ja tylsistynyt jos joutuu kaiket päivät olemaan yksinään 35 neliön asunnossa.

   Kissakuumeesta olen "kärsinyt" vuosia jo, mutta tein aikanaan periaatepäätöksen, että otan kissoja vasta sitten kun on isompi asunto missä niillä on tilaa temmeltää, ja nyt olenkin ihan pian kahden karvapallon omistaja, ja tulevassa talossa niillä on 150 neliötä temmellystilaa! :) Luultavasti jossain vaiheessa tulee ainakin kolmaskin kissa, sen jälkeen jo vähän pitää harkita tuleeko lisää...

  • Minulla on ollut jo vuosikausia vähintään 10 kissaa 29 neliön yksiössäni ja hyvin pärjäämme. Nyt minulla on 24 kissaa, joista tosin 6 on kissavauvoja. Sen lisäksi tässä asunnossa kanssani asuu mieheni, äitini, 12 lasta, 14 koiraa, 6 marsua, 12 rottaa, 15 kaniinia, 8 häkkilintua, ainakin 300 akvaariokalaa, lehmä ja miljoonia hiiriä, luteita, täitä, kirppuja ja ties mitä muuraihaisia, kärpäsiä ja simpanssi.

   • Veikkaisin, että tuherossasi vilistää vähintään 576 satiaista.


  • Meidän mammalla oli kaksiossa kaksi kissaa,sisäsiistejä olivat.Mutta,se kusen haju oli kuvottava.Kokeili kyllä kaikkia mahdollisia hiekkoja,mutta hyi h...Ei ole siivoamisestakaan kiinni.En suosittele kissalaumoja,kuin huonohajuaistisille.Kissat haisee aina,mitä useampi,sen pahempi on kusen haju.Omistajat ei sitä itse haista,kun ovat niin tottuneet,eikä vieraana kehtaa sanoa,että kaamea haju on kokokämpässä.

   • Minusta naiset ovat aina haisseet pilaantuneelta kalalta.


   • Turskan löyhkä kirjoitti:

    Minusta naiset ovat aina haisseet pilaantuneelta kalalta.

    Siitä puhe mistä puute,näyttää pätevän sinuun ;)


   • nm. en ota vuokralle
    Kissojen vessan hiekat on vaihdettava ainakin joka aamu ja muutenkin desisifioida vähintään kerran viikossa. NIIN EI HAISE KISSAN PISSA


  • Ukoilla kitkerä sillin haju, hyi kuvotus, niin kainaloissa kuin sepaluksen takana.

  • Teillähän on isot aaunnot, minulla on 19 neliötä ja kaksi kissaa ja sairastan syöpää. Jotekin nämä kissat alkavat tuntua liialta. Vaikka laitan uutta ruokaa nostavat silmät eivätkä syö. Tapittavat minua ettei ollut tarpeeksi hyvää. Toinen yrittää mennä kaappiin tekemään tarpeensa, vaikka on hiekka-astiakin. Onneksi tekee suurimmat sinne. Itseasiassa en jakaa sairauteni vuoksi enää niitä paljon hoitaa...pienet on tilani. Mutta viihdyn kyllä, tässä onneksi pieni metsä johon voin ne laskea...nyt on vaan vähä kurja keli...

   • Ai ovi auki,lasket,yksi ja kaksi.Kyllä ketuilla,ilveksillä,huuhkajilla ,susilla ja supikoirilla onkin jo kova nälkä.Et leikkiseuraa löytyy,ei kerkiä kylmä tulemaan.


   • anonyymi qli
    Varmasti saamasi hoidot ovat raskaita ja vievät voimisi. Mitä jos antaisit toisen kissoistasi uuteen hyvään kotiin, niin varmasti vähän helpottaisi.


  • Ei ole järkevää.

  • Jos huomioi kissan lajin ja rodun huomioiden sen elinolojen tarpeet. Niin reviirin laajuus on 2ha. Näin edellyttää laki.

   • Mikään laki ei salli kissan heitteillejättöä!
    Laista löytyy tarkat olosuhteet jotka on oltava,mutta ei oo niinkun väität.Laissa lukee myös,et kissan karkaaminen estettävä kaikin keinoin.
    Lueppa kissan pitolakia metsästylaista,ja pitopaikka edellytykset varmaan löytyy kun googlaat.Vaikka omistaisit sen 2ha,ei se katti siinä varttia kauempaa pysy.Heti se on naapureissa,teillä ja kadoksissa.
    Kissa=lemmikkieläin
    Kissan paikka on omistajansa kodissa ja pihassa,ja tarkkaan kuuluu lakien mukaan vahtia ettei se silmistä karkaa,eikä naapuriin mene.Aitaaminen on helpoin ,turvallisin ja varmin tapa ulkoiluttaa kissaa.
    Eli,naapurin pihalle,omien rajojen yli ei saa kissaa koskaan päästää.Omistajan kuuluu se vahtia,ja estää.
    Jos tuntuu vaikealta pitää lakien mukaan kissaa,älä ota kissaa.
    Ja naapurit,kissat sekä eläinsuojelu kiittää.


   • Opilaitkissanetu kirjoitti:

    Mikään laki ei salli kissan heitteillejättöä!
    Laista löytyy tarkat olosuhteet jotka on oltava,mutta ei oo niinkun väität.Laissa lukee myös,et kissan karkaaminen estettävä kaikin keinoin.
    Lueppa kissan pitolakia metsästylaista,ja pitopaikka edellytykset varmaan löytyy kun googlaat.Vaikka omistaisit sen 2ha,ei se katti siinä varttia kauempaa pysy.Heti se on naapureissa,teillä ja kadoksissa.
    Kissa=lemmikkieläin
    Kissan paikka on omistajansa kodissa ja pihassa,ja tarkkaan kuuluu lakien mukaan vahtia ettei se silmistä karkaa,eikä naapuriin mene.Aitaaminen on helpoin ,turvallisin ja varmin tapa ulkoiluttaa kissaa.
    Eli,naapurin pihalle,omien rajojen yli ei saa kissaa koskaan päästää.Omistajan kuuluu se vahtia,ja estää.
    Jos tuntuu vaikealta pitää lakien mukaan kissaa,älä ota kissaa.
    Ja naapurit,kissat sekä eläinsuojelu kiittää.

    Hihihiiiiiiiii!!!!!!!! Pojulla kolahti!!!!! Ei ressukalla ole kissanpitomahdollisuutta!!!!!!Kissin kiduttamismahdollisuudet sulla on hihihihiiiiiiiii!!!!!!!!!!


   • voivoihhhressua kirjoitti:

    Hihihiiiiiiiii!!!!!!!! Pojulla kolahti!!!!! Ei ressukalla ole kissanpitomahdollisuutta!!!!!!Kissin kiduttamismahdollisuudet sulla on hihihihiiiiiiiii!!!!!!!!!!

    Sinun tapa on laiton,minun laillisesti ulkoilee.Minun mirri ei ainakaan päädy pelastettavaksi löytölään,pedon suihin ,autonalle tai mielivaltaiseen taideteokseen.Sinun kisulla se on vaan ajankysymys,mutta hihittele sinä tyttö vaan.


  • Omalla vastuulla voi ottaa. Ajattelemaan kykenevä aikuinen jättää ottamatta. Vuokra-asunnossa korvausvastuuseen joutuu jokatapauksessa. Kerran maksatin vuokralaisella koko asunnon täydellisen pintamateriaalien uusimisen pesuhuoneen ja wc:n vesieristystä ja laatoitusta myöten. Lasku meni hurvattoman vuokralaisen maksettavaksi. Vastuu lemmikeistä ja niiden aiheuttamista vahingoista on lemmikin omistajalla. Ei kannata antaa kissan kusta asuntoa remonttikuntoon. Maksamaan joutuu 15000e hyvin helposti.

   • Olipa hauska satu,keksi lisää😹


   • kiskiskippuraa kirjoitti:

    Olipa hauska satu,keksi lisää😹

    No voi lapsi pikkuinen! Mene nyt sinne äitin helmaan. Kyllä se äiti kertoo niitä satuja sulle samalla, kun antaa tissiä. Pääset tutumaan!


  • Kissoille ainoa sopiva elinympäristö on maaseudulla harvaanasutuilla alueilla. Kissa on hyötyeläin ja sen kesyttämistarkoitus oli hiirten saalistus. Se on tehokkain hiirenloukku vielä tänäkin päivänä. Koska sen lajityypillisyyttä on hiirten saalistus.
   Itsekäs ihminen on riistänyt kissan tarpeellisen lajityypillisen elämän. Joten kissoja on jossain määrin nk. vangittuina sopimattomiin oloihin asuntoihin. Eikä niillä ole kissalle kuuluvaa elämää. Maaseudulla kissat voivat ulkoilla itsenäisesti.


   • 34tazgszegdfgreag kirjoitti:

    Höpöhöpö!

    Yksin liikkuva kissa on vakavassa vaarassa vahingoittua, vammautua tai jopa kuolla.

    Kuten kävi esim. aikoinaan Hyrre-kissalle https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b918495b-a211-4cec-bd3e-9a52bbf1a8f3

    tai kuten äskettäin kävi Nastolassa https://yle.fi/uutiset/3-10635713

    EI KANNATA PÄÄSTÄÄ KISSOJA HEITTEILLE!

    Luuletko, että en tiedä kantaasi asiaan? Sinun vajaamielisyydestäsi johtuvilla mielenliikutuksilla ei ole merkitystä edelleenkään.

    HUOLEHDI NARSISTI KISSASTASI!!!!!!!!!


   • Satua,valhetta.Missään lakipykälissä tai eviran sivuilla ei noin lue,keksit omasta päästäsi koko älyyttömyyden.

    Hiiriin vedoten,ei saa kissaa lakien vastasesti heitteillejättää ja hylätä.Hylkääminen ja heitteillejättö on lailla kielletty.
    Enpä usko,et kävelet kissas perässä.Yksin jätät ulos vasroihin heitteille,eikö?


   • 34tazgszegdfgreag kirjoitti:

    Höpöhöpö!

    Yksin liikkuva kissa on vakavassa vaarassa vahingoittua, vammautua tai jopa kuolla.

    Kuten kävi esim. aikoinaan Hyrre-kissalle https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b918495b-a211-4cec-bd3e-9a52bbf1a8f3

    tai kuten äskettäin kävi Nastolassa https://yle.fi/uutiset/3-10635713

    EI KANNATA PÄÄSTÄÄ KISSOJA HEITTEILLE!

    Ei niin.Mutta aina vaan jotku haluaa katsoa miten kissansa käy.Se kertoo kyllästymisestä kissaan.Helppo tapa päästä eroon lemmikistä jota ei enää viitsi hoitaa.Päästetään ulos,ei se kissankaan tuuri ikuisuuksiin kestä.Ja sitten voidaan leikkiä ettei ymmärretty lakeja,eikä vaaroja,kun kissalle käy köpelösti laittomilla reissuillaan.Hölmönähän ne muut tietysti pitää,mutta sääliä ja huomiota saa,se on kai tarkoitus kissasta eroon pääsemisen lisäksi.


   • HOHOHOHOHOHHOOO kirjoitti:

    Luuletko, että en tiedä kantaasi asiaan? Sinun vajaamielisyydestäsi johtuvilla mielenliikutuksilla ei ole merkitystä edelleenkään.

    HUOLEHDI NARSISTI KISSASTASI!!!!!!!!!

    Eikö narsisti pyri itse hyötymään ja alistamaan muita?
    Kissan ulosjättäminen heitteille,vaikuttaakin siltä.
    Kyllä ihmisellä on kylmä sydän,kun lakeja rikkoo,ja ei välitä että eläin siitä kärsii.Voihan se narssi olla,kissalle kurjaa joka tapauksessa.


   • Pelkkäävalhetta kirjoitti:

    Satua,valhetta.Missään lakipykälissä tai eviran sivuilla ei noin lue,keksit omasta päästäsi koko älyyttömyyden.

    Hiiriin vedoten,ei saa kissaa lakien vastasesti heitteillejättää ja hylätä.Hylkääminen ja heitteillejättö on lailla kielletty.
    Enpä usko,et kävelet kissas perässä.Yksin jätät ulos vasroihin heitteille,eikö?

    Eihän täällä kissakeskustelussa kukaan mitään voi sinun täysin puutteelliselle kyvyllesi ymmärtää lakipykäliä. Kissaa eikä mitään muutakaan eläintä saa pitää täysin sopimattomissa elinoloissa.


   • HÄPEÄRÄÄKKÄÄJÄ kirjoitti:

    Eihän täällä kissakeskustelussa kukaan mitään voi sinun täysin puutteelliselle kyvyllesi ymmärtää lakipykäliä. Kissaa eikä mitään muutakaan eläintä saa pitää täysin sopimattomissa elinoloissa.

    Asiallista tietoa kissojen pitämiseen liittyvistä säännöksistä laissa löytyy poliisin ylijohdon lausunnosta SMDno/2009/2437, linkki lausuntoon: http://www.dewi.info/wp-content/uploads/2018/01/Vastaus-kirjeeseen-kissan-vapaana-pidosta.pdf

    Lausunnon luettuaan tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää, ettei kissaa voi missään pitää HEITTEILLÄ.

    Tuottaako tuon niin kovin yksinkertaisen asian ymmärtäminen sinulle edelleen vaikeuksia, vai mistä on kyse?

    -


   • 3taeggaerthgh7eisx kirjoitti:

    Asiallista tietoa kissojen pitämiseen liittyvistä säännöksistä laissa löytyy poliisin ylijohdon lausunnosta SMDno/2009/2437, linkki lausuntoon: http://www.dewi.info/wp-content/uploads/2018/01/Vastaus-kirjeeseen-kissan-vapaana-pidosta.pdf

    Lausunnon luettuaan tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää, ettei kissaa voi missään pitää HEITTEILLÄ.

    Tuottaako tuon niin kovin yksinkertaisen asian ymmärtäminen sinulle edelleen vaikeuksia, vai mistä on kyse?

    -

    HÖPÖHÖPÖ!!


  • Tyhmä HHH taas toteuttaa elämänsä kutsumusta. Raukalla kun ei kissa kykene enää ulkoilee muutakun kantamalla ja narulla vetäen. Niin sairastuu eläimet, kun niiden elämän itsekäs ihminen riistää. HHH:n kissa pitäisi lopetta, ettei se joudu kitumaan turhaa.

   • Tyhmähän on hän, joka päästää kissansa HEITTEILLE.

    HEITTEILLÄ kissaa uhkaavat monet vaarat.

    Kuten vähän väliä saamme uutisista lukea.

    Viisaampi valvoo kissansa ulkoilua ja lakikinhan sellasta jo edellyttää.


   • 34wtaghaszgsazgs kirjoitti:

    Tyhmähän on hän, joka päästää kissansa HEITTEILLE.

    HEITTEILLÄ kissaa uhkaavat monet vaarat.

    Kuten vähän väliä saamme uutisista lukea.

    Viisaampi valvoo kissansa ulkoilua ja lakikinhan sellasta jo edellyttää.

    Höpö höpö!


   • höpötihöpö kirjoitti:

    Höpö höpö!

    Eipä ole höpö, kun on täyttä asiaa.

    Tyhmä hän, joka kissansa HEITTEILLE päästää.

    Viisaampi hän, joka lakia noudattaa.

    Tyhmällä kohta ei ole kissaa, viisaampi tuvassaan kissalle vislaa...


   • 3tsegaegtaszr kirjoitti:

    Eipä ole höpö, kun on täyttä asiaa.

    Tyhmä hän, joka kissansa HEITTEILLE päästää.

    Viisaampi hän, joka lakia noudattaa.

    Tyhmällä kohta ei ole kissaa, viisaampi tuvassaan kissalle vislaa...

    Höpöhöpö!!!


  • Kyllä on ristiriitaisia mielipiteitä, puolesta ja vastaan, kissan pitämisestä vapaana.
   Itse ottaisin kissat pois kaikilta, jotka suhtautuvat kissaansa vähätellen, kuten nämä lakia ja kissan hyvinvoinnista piittaamattomat ihmiset tekevät.

   • Kyseessähän ei ole mikään mielipideasia, vaan kissojen pitämisestä on laissa ihan selkeät säännökset. Ja ne säännökset on hyvin selkeästi esitetty ja perusteltu aiemmin mainitussa poliisin ylijohdon lausunnossa.

    Kaikkien henkinen kapasiteetti ei vain riitä niitä käsittämään...


   • 34tatgesgseg kirjoitti:

    Kyseessähän ei ole mikään mielipideasia, vaan kissojen pitämisestä on laissa ihan selkeät säännökset. Ja ne säännökset on hyvin selkeästi esitetty ja perusteltu aiemmin mainitussa poliisin ylijohdon lausunnossa.

    Kaikkien henkinen kapasiteetti ei vain riitä niitä käsittämään...

    Tarkemmin laissa säädetty lemmikkikissojen tappamisesta. Se on sulla aivan hämärän peitossa.


   • lkjikeellk kirjoitti:

    Tarkemmin laissa säädetty lemmikkikissojen tappamisesta. Se on sulla aivan hämärän peitossa.

    Linkitäpä sitten tänne ne lain säännökset, joissa lemmikkikissojen tappamisesta säädetään.

    Tai poliisin ylijohdon lausunto, jossa lemmikkikissojen tappamista selitetään tarkemmin.

    .


   • 34taeaeaegfaer kirjoitti:

    Linkitäpä sitten tänne ne lain säännökset, joissa lemmikkikissojen tappamisesta säädetään.

    Tai poliisin ylijohdon lausunto, jossa lemmikkikissojen tappamista selitetään tarkemmin.

    .

    No niin. Lemmikkikissojen luvaton on tappo on tietysti lakien vastaista, jos sen ymmärtämiseen jotain linkkejä tarvit. Niin kysy huoltajaltasi.

    Tuo iänikuinen poliisin lausunto on vastaus kysymykseen, että voiko kissaa pitää irrallaan taajamassa. Voit miettiä äitisi kanssa sitä poliisisedän vastausta tältä pohjalta.

    Me täysjärkiset ymmärrämme ja kykenemme huolehtimaan kissoistamme!

    Äitisi on velvollinen neuvomaan sua pikkuhhh myös kisun hoidossa!


   • kysyäidiltäsi kirjoitti:

    No niin. Lemmikkikissojen luvaton on tappo on tietysti lakien vastaista, jos sen ymmärtämiseen jotain linkkejä tarvit. Niin kysy huoltajaltasi.

    Tuo iänikuinen poliisin lausunto on vastaus kysymykseen, että voiko kissaa pitää irrallaan taajamassa. Voit miettiä äitisi kanssa sitä poliisisedän vastausta tältä pohjalta.

    Me täysjärkiset ymmärrämme ja kykenemme huolehtimaan kissoistamme!

    Äitisi on velvollinen neuvomaan sua pikkuhhh myös kisun hoidossa!

    Jahah!

    Aivan kuten arvelinkin, sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä laissa kissojen tappamisesta säädetään. Kunhan vain räkätät joutavia.

    Mutta mietipä silti seuraavia asioita:

    Metsästyslaki 28.6.1993/615 5§ mukaan villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615#L1P5

    Entä milloin kissa on villiintynyt? Eduskunnan Maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnön MmVM 7/1993 vp, ( linkki mietintöön: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Documents/mmvm_7+1993.pdf ) mukaan "villiintynyt kissa voidaan tunnistaa muun muassa ulkoisten tuntomerkkien, käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella. Valiokunta on katsonut, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta."

    No mitä sitten rauhoittamattomalle eläimelle voi tehdä? Siihen löytyy ratkaisu Metsästyslaki 28.6.1993/615 7. luvusta, https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615#L7
    "Alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin. Tämä oikeus hänellä on silloinkin, kun metsästysoikeus alueella on metsästysvuokrasopimuksella luovutettu toiselle.

    Oikeus pyydystää tai tappaa rauhoittamaton eläin on myös rakennuksen omistajalla tai haltijalla, jos rauhoittamaton eläin tavataan rakennuksessa tai sen pihapiirissä, sekä metsästysvuokraoikeuden haltijalla ja metsästysluvan saaneella, jollei vuokrasopimuksesta tai luvasta muuta johdu."

    Päästämällä kissasi ulos ilman valvontaa otat siis hyvin suuren riskin siitä, että yksin kuljeskeleva eläin menee vieraalle alueelle ja sitä voidaan pitää villiintyneenä. Mikä onkin ihan luonnollista, sillä eihän kissoja saa päästää ilman välitöntä valvontaa omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolelle.

    On myös hyvä muistaa, että kissojen HEITTEILLEjättö ja hylkääminen on Metsästyslaki 28.6.1993/615 85§ mukaan kielletty. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615#L11P85

    Kannattaa siis huolehtia siitä, ettei kissa liiku luonnossa ilman valvontaa.


  • Minulle on yksiselittäisen selvää, että enn päästä kissaani Sooloa koskaan vapaaksi, koska se ei tottele, kuten koirat, tänne, eli luoksetulokäskyä,
   Varmasti kissa nauttisi vapaanaolosta, hiirien pyydystämisestä ja ylipäätään kaikesta, mitä mieleen juolahtaa.
   Ei ole kissan vika , että vapaana ollessaan se kohtaa vaaroja, ja katson, että minun tehtäväni on suojella niiltä.
   Kissani on minulle hyvin rakas, enkä kestäisi, ei varmaan kissanikaan, joka on tottunut siihen, että se on paapotu, kaikki periksi saava lemmikki,

  • Ei kissaa yksiöön. Johan sen järkikin sanoo. Vielä kun ihmisille saataisiin inhimilliset olosuhteet ja vähintään 50 neliöö jokaiselle. Yksiö ei ole mikään edullinen, siinä on ihan älyttömät neliöhinnat. Ja te jotka niihin metsästys lakeihin vetootte. Eipä tuo laki ole tässä maassa kuin muodollisuus. Ja jos nimismiehen tuntee vapaasti saa metsästellä. Kissaa ei ole, mutta koira aina vapaana ja ikinä mitään ongelmia.

   • Lakiko vain muodollisuus?

    Selittäisitkö tarkemmin??


  • Kissa yksiöön!? Järki hoi älä jätä!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Itselläni on sisäkissa, jota ulkoilutan valjaissa. Mutt SE EI OLE MITENKÄÄN INNOKAS ULKOILIJA, KOSKA ON TOTTUNUT 7 VUODEN AIKANA OLEMAAN SISäkissa ja nauttii elämästään paapottuna ja hellittävänä oleilusta.
   Jos asuisin maalla, nin oman kokemukseni muaan, valvoisin kissaani,,kosa maalla ei kotikissoja paljon arvosteta.

   • Kyllä minä ainakin arvostan kissoja maalla, koska ne vaanivat myyriä. Ilman kissoja tulisi tuhoja joka vuosi. Myyrät kun syövät kasveilta juuret. Kissa on paras loukku ollut aina ja sitkeä. Se vaanii niin kauan, että saalis tulee kolosta.
    Kaupunkien maskottikissat ovat vain ihmisen turhamaisuutta. Eikä maatiaiskissa sovellu mitenkään kokonaan "lemmikiksi". Ne kannattaa lopettaa. Ne kärsivät enemmän kun nauttivat elämästä. En kehtais pitää semmoista.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   684
   14359
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   125
   2287
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1373
  4. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   59
   1255
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1239