Vauvan viestit. Apua!

:( :( :(

Otetaan lähtökodaksi se, että olen huono äiti. Tiedän sen itsekin paremmin kuin hyvin ja olen syyllistänyt ja syyllistän itseäni jatkuvasti. Haluaisin kysyä miten muilla on saman asian kanssa ja jos jollain olisi suositella mitä tehdä asian kanssa. Siitä vaan ruoska heilumaan jos huvittaa, koska tämä on varmasti äidille aika harvinaista. Kysyn silti.

Minulla on melkein 9kk ikäinen vauva, ja voin sanoa etten vieläkään tunnista hänen nälänilmaisuaan. Olen paininut tämän ongelman kanssa aina, ja todella yrittänyt "lukea" häntä, mutta tunnistan (luulen tunnistavani?) vain hänen tyytymättömyytensä, mutta en osaa erottaa nälkäitkua tai -ilmaisua. Luulen tietäväni milloin hän on väsynyt, mutta esimerkiksi märkä vaippa -ilmaisuakaan en tunnistaisi. Tosin en usko että on koskaan joutunut kärsimään märässä vaipassa, koska olen sen aina vaihtanut todella usein. Samoin kun oli pienempi ja itki enemmän, tarjosin rintaakin ehkä liian usein mikä ei ehkä ollut hyvä sekään... Nukahtaa edelleenkin vain rinnalle, päiväunillekin, jos ei vaunuihin. Ja ilmeisesti öisin ottaa tuikun murheeseen vaikka ei nälkä olisikaan. On kasvanut hyvin. Olen vain niin ahdistunut siitä, että hänellä olisi joskus nälkä enkä tiedä sitä. Kamalin painajainen olisi että on tottunut siihen etten tunnista, ja ei enää ilmaise itseään... Kiinteiden aloittamisen myötä (6kk) tämä ongelma on vain pahentunut...

Miten siis teillä? Apua kaivataan ihan tosissaan...

16

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ongelmaa?

      Kannattaisikohan sinun puhua tuosta pelostasi ihan ammatti-ihmiselle? Kun ei minusta kuulosta, että mitään valtaisaa ongelmaa olisi, eikä olekaan, mutta sinulle selvästi on. Ensinnäkin: pienelle vauvalle voi tarjota rintaa joka murheeseen, eikä siinä ole mitään väärää. Toiseksi: kai teillä nyt jonkinlaiset ruoka-ajat jo tuon ikäisen kanssa päivisin on? Toinen juttu on se, että noin iso vauva sietää jo vähän nälkääkin, ei sinun tarvitse sillä sekunnilla ruokaa antaa kun hänelle nälkä tulee.

    • ap1

      Kiitos vastauksesta. Kiinteitä tarjoan vauvalle aina samoihin aikoihin, neljä kertaa n. neljän tunnin välein ja rintamaitoa saa ennen, jälkeen tai milloin mitenkin.. Olisipa kuten sanot että vedän vain överit pelkoni kanssa..

      • Ei ongelmaa

        No kyllä sanoisin, että niin on. Jos lapsella on kiljuva nälkä, niin tuskinpa se sinulta jää huomaamatta, jos hän karjuu niin kauan, että saa rintaa/ruokaa. Jos taas sellaista tilannetta ei ole tullut eteen, niin sitten hänellä ei niin kova nälkä ole ollut, että karjua pitäisi. Kyllä ne vauvat yleensä osaavat tehdä tiettäväksi, jos heillä nälkä on, eikä sinun tarvitse sitä mistään pikkusormen heilautuksista tulkita... :)


    • y67hhh

      :D Älä nyt tuollaisia murehdi. Tuossa vaiheessa minä tunnistin lapsistani selkeästi kipuitkun ja epämukavan olon. Ei se äänentaso kovastikaan muuttunut oli syy sitten nälkä/märkä vaippa tai väsymys. Tai no väsyitku ennen sitä raivoamista oli omanlaisensa. Ja kyllä sen nälkäitkunkin tunnisti, kun tarpeeksi nälkä tuli, ei varmasti tarvinut kantaa huolta siitä, että lasta olisin nälissään rääkännyt. Kyllä ne tuppaa kertomaan.

      Jos sinua hirveästi kiinnostaa tuo vauvan tulkitseminen, niin voithan alkaa käyttämään jo vauvaviittomia pikkuhiljaa. Jotkut kuulema sitä harrastavat. Esim. ennen ruokaa toistetaan "syömään" ja vaikka hipsuttlet huuliasi (tai minkä nyt haluat viittomaksi keksiä). Ennen jokaista ruokailua teet saman homman, niin vauva alkaa pikkuhiljaa matkia sinua. Sama homma muutamalle muullekin arkiselle jutulle, ei kuitenkaan liian montaa hämmentämään. Itse en ole tätä kokeillut, mutta kuulosti mielenkiintoiselta, kun kerran erästä artikkelia luin :D

    • äitimyös

      neljä tuntia seuraavaan ruokaan on aika pitkä aika tuon ikäiselle... mikset antaisi ruokaa esim. kolmen tunnin välein? Jos päivällä on pidempi väli niin voisit antaa välipalaa siinä välissä. Eikä haittaa jos annat aikaisemmin niin ei pääse ainakaan nälkä yllättämään.

      • Ei varmaan tarvitse

        Tuskinpa on tarvetta, kun ap kirjoittaa antavansa lapselle myös rintaa ilmeisesti melko tiheästi. :) Rintamaitokin on ruokaa ja vieläpä varsin ravitsevaa ja kaloripitoista.


    • Vanha äiti

      Minäkin luulin esikoisen kanssa aluksi olevani huono äiti, kun mielestäni kaikki itkut kuulostivat samalta, kovaa ja pontevaa karjumista aina. Kävin joka itkun kohdalla koko repertuaarin läpi: vaippa, ruokaa, onko kylmä /kuuma, onko tylsää, onko halipula jne. Joskus itku laantui johonkin noihin edellämainittujen korjaamiseen, joskus ei. Sitten myöhemmin tajusin, ja se oivallus in nyt kuopuksen kanssa vahvistunut, että lasten tempperamenttierot voivat olla todella suuret. Esikoinen sai heti slaagin kun joku oli vinossa, kuopus jaksaa tuoda asiaansa paremmin ja monisyisemmin esille. Molemmat ovat ihania lapsia ha normaalisti kehittyneitä. Ja hmmmm, esikoinen nykyään rauhallinen, tyytyväinen viilipytty, kuopus jää nähtäväksi :). Tärkeintä on että yrittää, on läsnä, antaa turvaa rakkautta ja lämpöä. Kun puhelahjat kehittyvät ongelma poistuu.

    • :D :D :D

      No, meillä lapset ovat 9 kk:n iässä kurotelleet kohti syöttötuolia ja ruokapöytää, joten siitä olen "arvannut", että ruoka-aika olisi lähellä.

    • sörhyor

      Syötin omalleni niin paljon maitoa että hänen ei ollut alkuun lainkaan nälkä. Nykyään tarjoan rintaa kun lapsi muuttuu tyytymättömäksi ja jos hän ei halua, itku yltyy tai kääntää päätä pois. Alkuun kun vauva söi kaiken, hänen tuli huono olo syömisestä mutten tajunnut että vauvan pitää antaa myös tulla nälkäiseksi.

      Nyt kun on välillä oikeasti nälkä, alan myös erottaa milloin se nälkä on.

    • ---

      Meillä kohta puolin 10kk vauva. Noin 7kk ikäisestä on ruokarytmi ollut suht säännöllinen.
      klo 7-8 aamupuuro & maito / vesi
      klo 11 lounas & maito /vesi
      klo 14 välipala & maito / vesi
      klo16 päivällinen & maito / vesi
      klo 19 iltapuuro & maito / vesi
      Nukkumaan mennessä klo 20 saa vielä "iltamaidon" joka rauhoittaa nukkumaan menoa.
      Saataa haluta vielä lisäksi muutaman kerran päivän aikana ihan pelkkää maitoa, usein päiväunille mennessä. Hoikka poika, mutta toki kuluttaakin paljon kun tohottaa menemään pitkin päivää.
      Aina ei ruoka maita joka aterialla mutta syö sitten seuraavalla aterialla paremmin.
      Öitä on nyt 9kk lähtien nukkunut suht hyvin, melkein koko yön putkeen.

      • Vanha äiti

        Miten tämä vastaus auttaa aloittajaa?


    • Lapsi muistuttaa

      Meillä ysikuinen nousee jääkaapin ovea vasten, läiskii sitä pienellä kämmenellään ja huikkaa jotain omalla kielellään. Katson kelloon ja jepujee - on ruoka-aika!

    • Nou hätä

      enpä tunnista minäkään itkuja ja olen kysynyt tutuilta joilla lapsia, että ovatko he tunnistaneet, vastaus ollut kaikilla ei. Taitaa olla pötypuhetta, kun sanotaan, että itkun tunnistaa.

    • jaksamisia sinne

      Hei! Se, että ylipäätään mietit asiaa, kertoo, että olet keskivertoa parempi äiti. :) Ja herkistynyt vauvan viestinnälle. Vauvat ovat tosiaan yksilöitä, joku viestii väsymyksestä, nälästä, vessahädästä jne heti tosi selkeästi, joku taas ei. Meillä ollut aika hitaastilämpiävä tapaus ja vieläkin tasan 3v:nä (kun puheenkehityskin on vielä aika alussa) välillä vaikeuksia viestinnässä.

    • jijil

      Eka lapsi on harjoituskappale. Toisen kanssa voi jo mennä hieman paremmin ja oletan että kolmannen kanssa on jo mestari.

    • kommentti

      Otetaan lähtökohdaksi se, että olet lapsellesi paras äiti! Minustakin huolit turhia ja kannattaisi puhua asiasta vaikka neuvolassa. Lapsesi ei varmasti joudu olemaan nälässä jos syötöt tarpeeksi usein. Omalla kohdalla en suoraan sanoen ole koskaan edes miettinyt moista, koska meillä on tosi säännöllinen ruokarytmi eikä vauva itke koskaan ennen ruokaa. JOs syö viisi kertaa päivässä ihan hyvin ja kasvaa, asiat varmasti hyvin. Itse en annan edes mitään ylimääräisiä maitoja ja hyvin pärjää, vauva on 10kk. Myöskään yöllä ei syö enää. Itseluottamusta kehiin! Pärjäät hienosti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe