Orolig debatter :(

Ggfjjkvxvbvjcnkj

Varför måste fennona komma hit och ösa sitt hat över oss finlandssvenskar,det finns säkert tusentals finskspråkiga debatter och vi har bara en handfull där man får skriva på svenska ?

6

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hejggvfjvfjcbbj

      Ja-a, vem vet. Jag tror att här är bara ett person som skriver hela tiden skit och svarar sig själv! Vi ska fortsätta på svenska, kanske den person förstår ibland att rasism emot oss är onödigt.

      • djfbjfgnkgkgykgl

        ...och jag förtsätta: hoppas vi alla, som bor i Åland och vill diskutera utan rasist fenno, gör den. Svara inte när han skriver nånting.

        Jag själv ha just flyttat till Åland så jag trodde att just här sajt kan jag snacka lugnt med andra Ålands finskspråkiga :(


    • danske

      Hei osaamme mantereella vaihtelevasti ruotsia. Kun nyt luin viestisi, emme koskaan vihaa. Som du säger, det finns tusentals finskspråkiga, som vill förstår både språk.

      • Nyfiken

        Me Ahvenanmaan suomalaiset, jotka usein kirjoitamme täällä, olemme saaneet erään tietyn trollin taholta aivan järkyttävän määrän p a s k a a niskaan, huorittelua(!), ruotsalaisvihaa jne. Olemme muutamankin kerran oikaisseet olevamme suomenkielisiä saaristoon muuttaneita mutta eihän hullun kanssa pitäisi ryhtyä väittelemään. On olemassa sanontatapa:
        Älä ryhdy väittelyyn idiootin kanssa ettei hän pääse tekemään samoin.

        Olen henk.koht. pyytänyt pahimpia tekstejä poistoihin. Ko. trolli on ilmaissut riittävän selvästi vihaa, joten tuo, ilmeisesti suomenruotsalaisen ahvenanmaalaisen, aloitus ei minun näkemykseni aivan silkkaa puutaheinää ole.

        Käyn myös eestiläisten, saamelaisten ja ruotsinsuomalaisten palstalla ja kyllä se rasististen manner-suomalaisten määrä vain on kasvanut. Valitettavasti.

        Jos kyseessä olisikin pelkästään "pakkoruotsiin" liittyvä kirjoittelu, voisi pyyttää suomi24:sta perustamaan sille palstan jonnekin, vaikka Yhteiskunta-osion alle. Mutta tuolla trollilla on kyllä mielessään pelkkä viha ja valheelliset toistuvat väittämät saariston asioista. Ko. hlö tuskin on käynyt täällä eikä tiedä miten asiat täällä menee.
        Yksi esimerkki on sellainen, jota mantereella ei tajuta, on tuo kotiseutu joka pitää ikäänkuin ansaita ennen kuin voi ostaa maata merenrannalta. Manner-suomalainen kokee sen rasistiseksi, me täällä ymmärrämme pelon businessmiesten tuloon.
        Sisämaata saa täälläkin ostaa taajamista jo parin vuoden asumisella jos on vaikka työpaikka tms. pysyvä juttu Ahvenanmaalla. Osakehuoneiston saa ostaa vaikka heti, ilman että edes asuisi itse siinä.

        Miksi Ahvenanmaalla pitäisi toistaa manner-Suomen virheet ja sallia maanosto ilman vaatimuksia vaikka ulkomaalaisille? Olen kuullut, että suomalaiset ovat alkaneet olla vihaisia kun venäläiset on ostaneet parhaita paikkoja Saimaalta. Pietarilainen ystäväni on kertonut, että Venäjällä on muutamia firmoja, jotka sitten myyvät näitä rantapalstoja eteenpäin todella kovilla summilla ja sikäläiset rakennusfirmat tarjoavat palvelujaan luvaten avaimet käteen -systeemillä talon niille rannoille.
        Ulkomaalaisten osto-oikeutta perusteltiin suomalaisille joskus siten, että väitettiin suomalaisten tienaavan sillä. Niinkö?

        Espoossa on business aiheuttanut sen, että tavallinen espoolainen kokee oikeutensa rantojen käyttöön kutistuvan koko ajan kun rantamaat myydään. Mm. Westendin uimarantana käytetty alue myytiin nyt jollekin, joka byggaa hotellin sinne. Sitten saakin kävellä aika pitkälle ennenkuin pääsee uimarantaan.

        No, nyt menee poliittiseksi kun alunperin piti kirjoittaa vain kommentoijan/kommentoijien vihaa sis. hyökkäyksistä tälle nimenomaiselle palstalle.
        Hyvät pyhät nyt sullekin, joka tapauksessa.


    • TAdaaTadaaTAdaaaTa

      Up

    • Inte kiva grej

      Ihme ettei suomi24 laita hänelle bannia tai jotain vaan sallii tuon.
      On varmaan sama joka kirjoittaa ruosujen palstassa se niin nol nimimerkki.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe