Orolig debatter :(

Ggfjjkvxvbvjcnkj

Varför måste fennona komma hit och ösa sitt hat över oss finlandssvenskar,det finns säkert tusentals finskspråkiga debatter och vi har bara en handfull där man får skriva på svenska ?

6

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hejggvfjvfjcbbj

      Ja-a, vem vet. Jag tror att här är bara ett person som skriver hela tiden skit och svarar sig själv! Vi ska fortsätta på svenska, kanske den person förstår ibland att rasism emot oss är onödigt.

      • djfbjfgnkgkgykgl

        ...och jag förtsätta: hoppas vi alla, som bor i Åland och vill diskutera utan rasist fenno, gör den. Svara inte när han skriver nånting.

        Jag själv ha just flyttat till Åland så jag trodde att just här sajt kan jag snacka lugnt med andra Ålands finskspråkiga :(


    • danske

      Hei osaamme mantereella vaihtelevasti ruotsia. Kun nyt luin viestisi, emme koskaan vihaa. Som du säger, det finns tusentals finskspråkiga, som vill förstår både språk.

      • Nyfiken

        Me Ahvenanmaan suomalaiset, jotka usein kirjoitamme täällä, olemme saaneet erään tietyn trollin taholta aivan järkyttävän määrän p a s k a a niskaan, huorittelua(!), ruotsalaisvihaa jne. Olemme muutamankin kerran oikaisseet olevamme suomenkielisiä saaristoon muuttaneita mutta eihän hullun kanssa pitäisi ryhtyä väittelemään. On olemassa sanontatapa:
        Älä ryhdy väittelyyn idiootin kanssa ettei hän pääse tekemään samoin.

        Olen henk.koht. pyytänyt pahimpia tekstejä poistoihin. Ko. trolli on ilmaissut riittävän selvästi vihaa, joten tuo, ilmeisesti suomenruotsalaisen ahvenanmaalaisen, aloitus ei minun näkemykseni aivan silkkaa puutaheinää ole.

        Käyn myös eestiläisten, saamelaisten ja ruotsinsuomalaisten palstalla ja kyllä se rasististen manner-suomalaisten määrä vain on kasvanut. Valitettavasti.

        Jos kyseessä olisikin pelkästään "pakkoruotsiin" liittyvä kirjoittelu, voisi pyyttää suomi24:sta perustamaan sille palstan jonnekin, vaikka Yhteiskunta-osion alle. Mutta tuolla trollilla on kyllä mielessään pelkkä viha ja valheelliset toistuvat väittämät saariston asioista. Ko. hlö tuskin on käynyt täällä eikä tiedä miten asiat täällä menee.
        Yksi esimerkki on sellainen, jota mantereella ei tajuta, on tuo kotiseutu joka pitää ikäänkuin ansaita ennen kuin voi ostaa maata merenrannalta. Manner-suomalainen kokee sen rasistiseksi, me täällä ymmärrämme pelon businessmiesten tuloon.
        Sisämaata saa täälläkin ostaa taajamista jo parin vuoden asumisella jos on vaikka työpaikka tms. pysyvä juttu Ahvenanmaalla. Osakehuoneiston saa ostaa vaikka heti, ilman että edes asuisi itse siinä.

        Miksi Ahvenanmaalla pitäisi toistaa manner-Suomen virheet ja sallia maanosto ilman vaatimuksia vaikka ulkomaalaisille? Olen kuullut, että suomalaiset ovat alkaneet olla vihaisia kun venäläiset on ostaneet parhaita paikkoja Saimaalta. Pietarilainen ystäväni on kertonut, että Venäjällä on muutamia firmoja, jotka sitten myyvät näitä rantapalstoja eteenpäin todella kovilla summilla ja sikäläiset rakennusfirmat tarjoavat palvelujaan luvaten avaimet käteen -systeemillä talon niille rannoille.
        Ulkomaalaisten osto-oikeutta perusteltiin suomalaisille joskus siten, että väitettiin suomalaisten tienaavan sillä. Niinkö?

        Espoossa on business aiheuttanut sen, että tavallinen espoolainen kokee oikeutensa rantojen käyttöön kutistuvan koko ajan kun rantamaat myydään. Mm. Westendin uimarantana käytetty alue myytiin nyt jollekin, joka byggaa hotellin sinne. Sitten saakin kävellä aika pitkälle ennenkuin pääsee uimarantaan.

        No, nyt menee poliittiseksi kun alunperin piti kirjoittaa vain kommentoijan/kommentoijien vihaa sis. hyökkäyksistä tälle nimenomaiselle palstalle.
        Hyvät pyhät nyt sullekin, joka tapauksessa.


    • TAdaaTadaaTAdaaaTa

      Up

    • Inte kiva grej

      Ihme ettei suomi24 laita hänelle bannia tai jotain vaan sallii tuon.
      On varmaan sama joka kirjoittaa ruosujen palstassa se niin nol nimimerkki.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe