Orolig debatter :(

Ggfjjkvxvbvjcnkj

Varför måste fennona komma hit och ösa sitt hat över oss finlandssvenskar,det finns säkert tusentals finskspråkiga debatter och vi har bara en handfull där man får skriva på svenska ?

6

110

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hejggvfjvfjcbbj

   Ja-a, vem vet. Jag tror att här är bara ett person som skriver hela tiden skit och svarar sig själv! Vi ska fortsätta på svenska, kanske den person förstår ibland att rasism emot oss är onödigt.

   • djfbjfgnkgkgykgl

    ...och jag förtsätta: hoppas vi alla, som bor i Åland och vill diskutera utan rasist fenno, gör den. Svara inte när han skriver nånting.

    Jag själv ha just flyttat till Åland så jag trodde att just här sajt kan jag snacka lugnt med andra Ålands finskspråkiga :(


  • danske

   Hei osaamme mantereella vaihtelevasti ruotsia. Kun nyt luin viestisi, emme koskaan vihaa. Som du säger, det finns tusentals finskspråkiga, som vill förstår både språk.

   • Nyfiken

    Me Ahvenanmaan suomalaiset, jotka usein kirjoitamme täällä, olemme saaneet erään tietyn trollin taholta aivan järkyttävän määrän p a s k a a niskaan, huorittelua(!), ruotsalaisvihaa jne. Olemme muutamankin kerran oikaisseet olevamme suomenkielisiä saaristoon muuttaneita mutta eihän hullun kanssa pitäisi ryhtyä väittelemään. On olemassa sanontatapa:
    Älä ryhdy väittelyyn idiootin kanssa ettei hän pääse tekemään samoin.

    Olen henk.koht. pyytänyt pahimpia tekstejä poistoihin. Ko. trolli on ilmaissut riittävän selvästi vihaa, joten tuo, ilmeisesti suomenruotsalaisen ahvenanmaalaisen, aloitus ei minun näkemykseni aivan silkkaa puutaheinää ole.

    Käyn myös eestiläisten, saamelaisten ja ruotsinsuomalaisten palstalla ja kyllä se rasististen manner-suomalaisten määrä vain on kasvanut. Valitettavasti.

    Jos kyseessä olisikin pelkästään "pakkoruotsiin" liittyvä kirjoittelu, voisi pyyttää suomi24:sta perustamaan sille palstan jonnekin, vaikka Yhteiskunta-osion alle. Mutta tuolla trollilla on kyllä mielessään pelkkä viha ja valheelliset toistuvat väittämät saariston asioista. Ko. hlö tuskin on käynyt täällä eikä tiedä miten asiat täällä menee.
    Yksi esimerkki on sellainen, jota mantereella ei tajuta, on tuo kotiseutu joka pitää ikäänkuin ansaita ennen kuin voi ostaa maata merenrannalta. Manner-suomalainen kokee sen rasistiseksi, me täällä ymmärrämme pelon businessmiesten tuloon.
    Sisämaata saa täälläkin ostaa taajamista jo parin vuoden asumisella jos on vaikka työpaikka tms. pysyvä juttu Ahvenanmaalla. Osakehuoneiston saa ostaa vaikka heti, ilman että edes asuisi itse siinä.

    Miksi Ahvenanmaalla pitäisi toistaa manner-Suomen virheet ja sallia maanosto ilman vaatimuksia vaikka ulkomaalaisille? Olen kuullut, että suomalaiset ovat alkaneet olla vihaisia kun venäläiset on ostaneet parhaita paikkoja Saimaalta. Pietarilainen ystäväni on kertonut, että Venäjällä on muutamia firmoja, jotka sitten myyvät näitä rantapalstoja eteenpäin todella kovilla summilla ja sikäläiset rakennusfirmat tarjoavat palvelujaan luvaten avaimet käteen -systeemillä talon niille rannoille.
    Ulkomaalaisten osto-oikeutta perusteltiin suomalaisille joskus siten, että väitettiin suomalaisten tienaavan sillä. Niinkö?

    Espoossa on business aiheuttanut sen, että tavallinen espoolainen kokee oikeutensa rantojen käyttöön kutistuvan koko ajan kun rantamaat myydään. Mm. Westendin uimarantana käytetty alue myytiin nyt jollekin, joka byggaa hotellin sinne. Sitten saakin kävellä aika pitkälle ennenkuin pääsee uimarantaan.

    No, nyt menee poliittiseksi kun alunperin piti kirjoittaa vain kommentoijan/kommentoijien vihaa sis. hyökkäyksistä tälle nimenomaiselle palstalle.
    Hyvät pyhät nyt sullekin, joka tapauksessa.


  • TAdaaTadaaTAdaaaTa

   Up

  • Inte kiva grej

   Ihme ettei suomi24 laita hänelle bannia tai jotain vaan sallii tuon.
   On varmaan sama joka kirjoittaa ruosujen palstassa se niin nol nimimerkki.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2354
  2. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   456
   1783
  3. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   13
   1349
  4. Soini lähdössä viemään persuilta ääniä

   Soini harkitsee lähtevänsä jo seuraavissa eduskuntavaaleissa ensi keväänä ehdokkaaksi. Myös EU vaalit parin vuoden kuluttua häntä kiinnostavat. Aika m
   Perussuomalaiset
   116
   1160
  5. Taas sun kuvaasi

   katselin 🤣🙆‍♂️
   Ikävä
   58
   945
  6. Bonussyy seuraavan askeleen ottamiselle

   Huvittaa jo valmiiksi joidenkin reaktio jos tulevaisuudessa näkevät meidät yhdessä.
   Ikävä
   57
   824
  7. Venäjän rintama romahtanut. Lännen pitää alkaa miettiä pilkotaanko venäjä useaksi pikkuvaltioksi

   Venäjän rintama näyttää romahtaneen täysin myös Hersonin suunnalla. Asiasta twiittaa muun muassa sotahistorian asiantuntija ja suomenkielistä Ukraina
   Maailman menoa
   180
   723
  8. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   176
   697
  9. Kysy mitä vain peurasta torstaina 6.10. kello 14-20

   Suomen riistakeskuksen asiantuntijat vastaavat Suomi24:n käyttäjien kysymyksiin Puhutaan peurasta -keskustelussa torstaina 6.10. kello 14—20. Valkoh
   Suomi24 Blogi ★
   12
   693
  Aihe