Aihe

puusorvi

minä

Millainen puusorvi olisi passeli 50v-lahjaksi aloittelevalle puumiehelle? Kone tulisi pelkästään harrastuskäyttöön. Uskaltaako halpahallin vehkeisiin luottaa? Merkit/hinta/kokemukset?

12

13616

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kalle

   Halpis-sorvin, Gern, hintaa en nyt just muista. Jos sorvailee jotain kynttilan jalkoja, t. vastaavia, niin kyllä sillä siihen pystyy, mutta vaativampiin, lautasiin, ja kulhoihin ei voima riitä, elim työ on tosi hidasta. Olen omistanut aikoinaan myös voimavartasorvin, ja kyllä se oli oikein laite se. Voi olla hyväkin, kuitenkin ensimmäiseksi sorviksi, tämmönen halpa, jos nimittäin se innostus ei kuitenkaa riitäkkään niihin puuhommiin.

  • puuseppä

   oli aikakirjojen mukaan puuseppä....annan vinkin älä hanki mitään halpaa romua...niillä tulee vain pahamieli !! voima loppuu !! ja alkava innostus tyrehtyy...

   • pelle

    niin oli myös jeesus puuseppä ammatti periytyi isältä pojalle tuohon aikaan, että alenevassa polvessa ollaan kaikki puusepät he he...


  • gern

   älä hyvä mies ainakaan osta MITÄÄN jossa lukee GERN kolmas rälläkkä menos kaikilla noin 1 katkaisulaikka per kone TÄYTTÄ PASKAA !

   • Tarmo

    Kolmestiko piti ostaa että uskoit? :-)


   • kkk
    Tarmo kirjoitti:

    Kolmestiko piti ostaa että uskoit? :-)

    hehheh..olisko mennyt 3 kertaa takuuseen. Gern kamat on kaikki uskomatonta kuraa, jolla ei tee yhtään mitään vaativassa käytössä. Kukaan vähänkään työkoneita käyttänyt ei niitä osta kuin äärimmäisessä hädässä. Turha väittää, että niillä kyllä pärjää... harrastelija voi pärjätä jos kerran vuodessa käytetään, mutta kyllä on jälkikin sen näköistä.


   • halvan saa

    Itsellämi on gern pylväspora. Käytän sitä etupäässä metallitöissä. Olen käyttänyt reikäsahoja aina 70 mm:iin saaka ja normaalia lastuavaa poraa 20 mm:iin asti.

    Porassa on aivan alamittainen moottori, kuten näköjään merkin tuntomerkkeihin kuuluu.

    Olen kuitenkin tyytyväinen hankintaani. Se maksoi kunnon koneen hinnasta n. 1/7:n. Siinä on yllättävänkin vahvanoloinen runko. Moottorin olen ajatellut vaihtaa.

    Eihän tämä ihan sorviasiaa ollut, mutta merkkipolitiikkaa parhaimmillaan :)


   • sxdcfvghjklpsdohigb<ök

    Totta turiset... jos haluaa kunnon sorvin niin paineleppa scheppah sivuille saksalaista laatua...


  • sorvariko

   Sijoita hieman enemmän rahaa hankintaasi ja osta kunnollinen tukeva kone. Nuo halpakoneet sopivat aihioiksi, joista saa rakennettua paremman, mikäli mahdollisuuksia on. Usein halpiskoneiden vikana on hentoinen runko, joka taipuu kappaletta kiinnitettäessä kärkien väliin.

   • siis

    Eli onko ehdotuksia...hintoja, hankintapaikkoja??


  • ---

   "gern
   17.9.2004 22:52
   0
   Sulje

   siis
   älä hyvä mies ainakaan osta MITÄÄN jossa lukee GERN kolmas rälläkkä menos kaikilla noin 1 katkaisulaikka per kone TÄYTTÄ ****** ! "

   Ja mies vaan silti ostaa aina uuden!!

   • oletko tyhmä?

    Miten niin osti? Yleensä takuuna saa samanlaisen pskan ns. ilmaiseksi, tilanne ei tosin siitä miksikään muutu.

    Itseltä hajosi Gernin iso rälläkkä, moottorin akseli poikki, pari päivää takuun loppumisen jälkeen. Gernin rauta voi olla paksua, mutta haurasta kuin näkkileipä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   267
   17789
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   5030
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   2777
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   194
   2263