Halvat retket Inglesissä

don Luis

Tuli sitten osallistuttua n.s. halpaan Suomi-retkeen Gran Canarian ympäri.Olipa kokemus,ensin meidät noukittiin esitteen mukaan pysäkiltä,matka jatkui parin stopin jälkeen ostari Faro 2:n parkkipaikalle,jossa seistiin ensin puoli tuntia jonka jälkeen vaihdettiin bussia ja toinen mokoma odotusta.Lopulta suunnattiin kohti Vecindariota,jossa oli kaikkien mielestä ylipitkä villatuotteiden esittely/myynti tapahtuma.Käsittääksemme olimme aikataulusta myöhässä jonkin verran ja tässä olisi ollut kuromisen paikka.Tarjolla oli kuiva kolmioleipä hapan mehulasillinen ja halpaa punkkua (Elegida)sekä vettä.kun pääsimme liikkeelle,olimme matkalla "näköalapaikalle"jossa parasta antia taisi kehnon soratien päässä olevan kuppilan jatkeena oli jonkinmoinen sikala.(en käynyt katsomassa) .Näköala ei ollut kanarialaisittain kummoinen.Ilmeinen tarkoitus oli tuoda asiakkaita mitättömään kuppilaan.Matka jatkui Las Palmasin ohi kohti Agaetea jonka ohi myös matkustimme Puerto las Nieves nimiseen pieneen rantakylään,jossa hetken pysähdys(jotta kukaan ei söisi mitään ennen seuraavaa stoppia)Kun matka jatkui Ryhdyttiin myymään ruokalippuja seraavaan stoppiin ja vakuutettiin,että siellä teillä on kyllä nälkä.Myynnissä oli myös kuponki jolla sai evään lisäksi juotavaksi Lumumban.Ruoka jota kehuttiin hyväksi (potaje keitto)osoittautui litkuksi joka ei juuri vedestä kummempaa ollut.Ainoa hyvä puoli oli,että sitä oli niin vähän ,että lautasta kallistamatta lusikkaan sitä ei saanut.Lumumba oli puoli pientä lasillista kaakaoon lisättyä hunajarommia,josta peritty 4 euroa oli kova hinta,"ruoka"maksoi 5 euroa.Valituksiin kehnosta ruoasta vastattiin oppaan osalta,että aina ennen soppa oli hyvää,mutta nyt oli henkilökunta vaihtunut ja yllättäen tulos oli tämä.Paikka jossa ruoan ennalta maksaneet "söivät"muut ei oli jonkinlainen kaktuspuutarha,josta opas sanoi,ettei sinne kannata mennä kun siellä kuluu koko päivä kasvien luona.Esitteessä paluuajaksi oli ilmoitettu klo 17.00 .Meillä alkoi hotellin illallinen klo 18.00 ja kumppanimme oli kutsuttu kylään klo 18.30 alkaen.Kun retkiaikataulu oli yli tunnin myöhässä,niin yritimme hoputella,johon sanottiin.että jos on retkipäivä niin ei saa sopia sille päivälle muuta menoa.Olimme perillä klo 18,30 Näin sujui retki josta en olisi maksanut edes sitä kymppiä joka sen hinta oli. Näin toimii suomiretki. Firma,joka esitteessään mainostaa noin 15 vuoden kokemusta.Näinpä myös toisen retkiyrityksen mainoksen jossa reissu maksaa 12 euroa,mutta jos vie mennessään esitteen välissä olevan kupongin,niin hinta on 8 euroa!!! Sillähän jo retken rakentaa vai voisiko tuota epäillä.Yhteenvetona älkää haaskatko kaunista lomapäivää turhaan reissuun.

50

3251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vilperi56

      Pistä tämä sama kirjoitus tuonne plazalle myös, tekevät samoilla hinnoilla ja konseptilla noita Teneriffallakin.

    • man46

      No joo,villatuotteiden esittely voi tuntua tylsältä jos ei ole tarkoitus ostaa ja myös se tynkälounas on ylimainostettu esitteessä,MUTTA sitten kun itse retki alkaa niin ainakaan minulla ei valittamista,hyvä opas ja hyvä bussi ja täyteläinen retkipäivä.Kokemusta etelä-teneriffan suomi-retkistä

      • Anonyymi

        Olimme ruotsalaisten retkellä saaren ympäri ja varauduttiin alkuhitauteen. Lounas oli ihan hyvä kolmioleipä, mehua ja kelvollista viiniä. Paljon tuli tietoa, mahtavat näköalat ja vihanneskeitto oli ihan kelvollinen leivän ja hedelmämehun kanssa. Aikataulu vähän venyi, mutta yhtään ei kaduta. Ja villaesittely oli ihan mielenkiintoinen.


    • Skinny

      Näitä samoja retkimainoksia kerran viikossa meidänkin hotellihuoneeseen tupsahteli.
      Kovasti ihmettelimme hintaa ja sisältöä.
      Emme kuitenkaan tarttuneet tarjoukseen, kun ilmat olivat niin ihanan helteiset.
      Nuorempina kolusimme saarta vuokra-autolla,miltei joka reissulla.
      Silti tämmöinen opastettu retki hieman houkutti, mutta hyvä että vain hieman.
      Nämä ärsyttävät myyntiesittelyt ovat tosiaan arvokkaitten lomapäivien tuhlausta!

    • Liioittelua

      Kaksi kertaa olemme olleet näillä Suomiretkillä, ei valittamista. Kolmioleipä ihan hyvä ja viini ihan kohtuullista. Muistaakseni takaisintuloaika oli noin aika.Tammikuussa taas Inglesiin ja ehkä myös jollekkin Suomiretkelle

      • don Luis

        Liioittelu on vähän niinkuin valehtelisi.Kaikki mitä kirjoitin on totta.Viini Elegida,vaikka onkin espanjan eniten myyty lasipulloviini litran pullossa,(näin lukee pullon kyljessä)on ehkä juuri halvan hinnan ja pullokoon vuoksi asemansa saavuttanut.Maku tuskin on päällimmäinen kriteeri.Takaisintuloaika on noin-aika,mutta yli puolentoista tunnin myöhä on sentään liikaa.En tosiaankaan suosittele aurinkoisen päivän vaihtamista uuvuttavaan bussiretkeen ja kehnoihin pysähtymispaikkoihin.Kukin menee halunsa mukaan mille retkelle haluaa,kerronpahan oman (ja monen muun)mielipiteen.


      • elluk
        don Luis kirjoitti:

        Liioittelu on vähän niinkuin valehtelisi.Kaikki mitä kirjoitin on totta.Viini Elegida,vaikka onkin espanjan eniten myyty lasipulloviini litran pullossa,(näin lukee pullon kyljessä)on ehkä juuri halvan hinnan ja pullokoon vuoksi asemansa saavuttanut.Maku tuskin on päällimmäinen kriteeri.Takaisintuloaika on noin-aika,mutta yli puolentoista tunnin myöhä on sentään liikaa.En tosiaankaan suosittele aurinkoisen päivän vaihtamista uuvuttavaan bussiretkeen ja kehnoihin pysähtymispaikkoihin.Kukin menee halunsa mukaan mille retkelle haluaa,kerronpahan oman (ja monen muun)mielipiteen.

        Jos olen maksanut kalliin hinnan päästäkseni lomailemaan vain viikoksi, en lähde ko. retkille vaikka maksaisivat!
        Mieluummin teen retket omatoimisesti, kuin tuhlaan arvokasta, rajallista aikaani tyhjänpäiväiseen. Halpaa viinin litkua ja sämpylöitä saan itse kaupasta halutessani.


      • silkkaa ajanhaaskuut

        Kolmioleipä marketissa euron, koko pullo punkkua muutaman euron. En lähtisi tuollaiselle retkelle edes ilmaiseksi. Ehkä jos maksettaisiin.


    • kiemurat

      Minä olen sammaa mieltä, kun olimme muutama vuosi sitten sellaisella retkellä, niin simahti se bussi, mutta vajaan tunnin odottelun jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa.

    • Minä tein helmikuussa 2012 ihan onnistuneen Las Palmasin retken. Silloin villatuote-esittely oli ihan hauska joskin pitkä eli kesti pari tuntia. Luin sen ajan mukaan ottamaani kirjaa. Tarjolla oli tosiaan halpaa punkkua ja tavallinen kolmioleipä. Kevytlounaaksi sitä nimitettiin mutta ei se pettymys ollut kun tiesin etukäteen mitä oli tarjolla.

      Vecindariosta suuntasimme ensin Las Palmasiin, jossa oli ihan hyvä lyhyt opastettu kierros, jonka jälkeen oli omaa aikaa. Sieltä jatkoimme Canterasin toisessa päässä olevaan ostoskeskukseen, jossa oli aikaa tehdä ostoksia. Paluumatkalla kävimme varmaan samaisessa näköalapaikassa/kahviossa.

      Ihan samalla tapaa asiakkaat jaettiin eri linja-autoihin Maspalomasissa mutta ei tuohon keräilyyn ja jakoon tuntia meillä mennyt.

      Aikataulussakin pysyimme.

      Olin ihan tyytyväinen reissuun.

    • man46

      Retket.es on ollut hyvä kompromissi Teneriffalla,hinnat halvemmat kuin matkatoimistoilla ja ei tuotesittelyjä,mutta nyt huomasin että sillä ei ole toimintaa tänä talvena,ne halpisretket kahmivat asiakkaita hinnoillaan

    • En minäkään yksin matkustaessani enää osallistu retkille. Jo senkin takia, että tein aikanaan Kristina Reginalla Kanarialla risteillessäni retkiä jokaiselle saarelle. Nyt tyydyn omatoimiseen retkeilyyn. Itse asiassa laiskistun vuosi vuodelta ja retkeilen aina vain vähemmän. Lomalla haen kuitenkin enemmän lepoa kuin uusia kokemuksia.

      Tuolle halvalle villatuoteretkelle osallistuin kun silloinen matkakumppanini sille halusi osallistua. Mutta kuten sanoin ei tuo niin ikävä kokemus ollut ja vain kaksi tuntia tuhrautui sillä kertaa esittelyssä istumiseen. :)

    • 3x2=

      "Näköalapaikan kahvi ja lohileipa 10 €, leipä oli kuiva ja siitä ei tullut kuin kiukkuiseksi, etukäteen ei hintoja nähnyt mistään. Aika rahastusta se kahvipaikka. Meidän piti päästä luoliin katsomaan mutta sinne johtavlla tiellä oli päällystystyöt meneillään joten emme sit sinne päässeet. Käsityöläis koulumuseossa käytiin , se oli kyllä ihan kiva nähdä mutta ei nyt mitenkään ihmeellinen...tai sitten en vaan osannut arvostaa. Villasänkytuotteet oli kyllä mielenkiintoisia ja esitys oli ensikertalaiselle hyvä ja mielenkiintoinen, voisin jopa harkita koko sänkypaketin ostoa, sen verta hyvältä tuntui vanhassa kropassa se patja.

    • laatu maksaa

      kuka halppa ostaa se paska saa. Pättee hyvin näihinkin retkiin

    • man46

      Kaiken lisäksi,oliko niitä jopa kaksi yritystä jotka tekivät näitä halpoja retkiä ja hinnat suunnilleen samat,muistan nähneeni katujen varsilla mainosvihkosia jotka saman näköisiä mutta kuitenkin eri firma,toinen oli suomi-retket ja toista en muista..tai sitten olen väärässä

    • halpa on halpa

      Retkistä puheenollen.

    • Huevos con gas

      Meille Tjäreborg kertoi heti tuosta "huijarifirmasta" joka jo heti kentällä jakaa lehtisiään. Putiikilla ei ole edes vakuutuksia.

      • yksi petetty

        Eikö ainut laillinen tapa ole juuri tuo kentällä mainoksen jakaminen, lehtisten jakaminen pitkin kyliä ja kynnöspeltoja on laiton.
        Asiasta on ollut paljon kirjoituksia paikallisissa lehdissä, kuten siitäkin, että maiden liput häväistään laittamalla kivien alle kuraantumaan.
        Taitaa myös olla samainen "huijarifirma" kyseessä, kun jotkut ovat esittelystä tilanneet hienot villaiset vuodevaatteet ja sitten kuukauden kuluttua onkin kotiin toimitettu sutta ja sekundaa.
        Onko toimitusaika tahallisesti noin pitkä, että asiakas unohtaisi tuotteen laadun ja ulkonäön, eikä sitten arvaisi valittaa?


      • yksi petetty kirjoitti:

        Eikö ainut laillinen tapa ole juuri tuo kentällä mainoksen jakaminen, lehtisten jakaminen pitkin kyliä ja kynnöspeltoja on laiton.
        Asiasta on ollut paljon kirjoituksia paikallisissa lehdissä, kuten siitäkin, että maiden liput häväistään laittamalla kivien alle kuraantumaan.
        Taitaa myös olla samainen "huijarifirma" kyseessä, kun jotkut ovat esittelystä tilanneet hienot villaiset vuodevaatteet ja sitten kuukauden kuluttua onkin kotiin toimitettu sutta ja sekundaa.
        Onko toimitusaika tahallisesti noin pitkä, että asiakas unohtaisi tuotteen laadun ja ulkonäön, eikä sitten arvaisi valittaa?

        Meille kerrottiin,että tilattu tuote (emme tilanneet)maksetaan vasta kun tavara on kädessä,joten jos et ole tyytyväinen älä maksa.Tossut maksoivat retkellä kympin enemmän kuin normikaupassa.


    • Huijaustako

      Suomiretket ei ole huijarifirma. Huijarifirma on joku muu joka yrittää ratsastaa Tjäreborgin logon avulla, eli heillä on Tjäreborgin logo bussin ikkunassa ilman lupaa

    • Minulla on hieman toisenlaiset tuntemukset noista Gran Kanarian 10€:n Suomiretkistä kuin ”don luisilla” (tiedä onko sama, joka kirjoittaa suunnilleen samalla nimimerkillä rekisteröitynä. Taitaa rekkautunut kylläkin olla kirjoitettuna muotoon donluis?)
      Olin talven neljän kuukauden lomailuni aikana kolmella eri kympin retkellä. Ensimmäinen retkeni oli Gran Canaria –kierros ja kieltämättä lähdin melko epäilevin mielin matkaan. Mutta sain mitä halusinkin ja enemmänkin. Villatuotteiden esittely kesti ruokailuineen noin tunnin ja kolme varttia. ”Lounas” oli mitä oli ja viini (oli siellä myös ihan kelvollista vettä ja tuoremehua tarjolla - jos satuit huomaamaan) samaa luokkaa, mutta itse tuote-esittely oli asiallinen ja mitään pakko-ostamisen (-myynnin) makua ei ollut. Ostin kuitenkin ilman ennakkosuunnitelmia vaimolle kolmen kympin joululahjan, jota on kiitelty vielä helmikuussakin. Olin matkassa sillä ajatuksella, että kierrän Gran Kanarian ja saan samalla tietoa saaresta. Ja sitä sain, sillä oppaana oli 37 vuotta saarella asunut naishenkilö, joka tiesi paljon sellaista, mitä matkanjärjestäjien useiden kymppien vastaavien matkojen kirjasta sisälukevat oppaat eivät tiedä. Viimeksi kun olen ollut erään nykyään monikansallisen suomalaismatkanjärjestäjän vastaavalla retkellä, oli opas poloinen ehtinyt opiskella sen verran paikallisia oloja, että oli unohtanut kiitettävästi suomenkielen taitoaan. Luki paperista monotonisesti litaniaansa – välillä tuntui jopa, että väärältä sivulta. Moisiin retkiin en ole sen koommin sotkeutunut. Tältä Suomiretket-oppaalta kysymykseen kuin kysymykseen tuli vastaus. Se villatuote-esittelyn firma ja ehkä myös se toisen ”ruokailupaikan” omistaja maksavat tuon retken kulut ja se turisteilta nyhdetty kymppi menee opaspalvelun rahoittamiseen.
      Joko olin tyytyväinen ensimmäiseen retkeeni tai sitten olen vaan niin pirun tyhmä, sillä kävin vielä talvehtimiseni aikana ”Minun Gran Canariani”- ja ”Luolakansa”-retkillä. Molempiin retkiin (busseihin ja opaspalveluihin) olen tyytyväinen. Villatuote-esittelyjen ajan kiertelin Vecindarion kaupoissa ja tiskeillä.
      Kun minulla oli tarve lähteä syömään, ei ensimmäisenä tullut mieleen istua päivää bussissa ruokaa saadakseni, eli en ollut menossa bussilla ulos syömään. Nopeampia ja parempia vaihtoehtoja on runsaasti!
      Esitteessä kaikkien retkien ilmoitetaan päättyvän n. kello 17:00. Nuo kaksi jälkimmäistä päättyivät ennen viittä, joten minulla keskiarvo lienee lähellä tuota 17:00?
      Minulla oli onneksi valinnanvaraa lomapäivän haaskaamisen suhteen, joten säätiedotuksia seuraamalla valitsin retkipäiviksi sellaisia ei välttämättä niin kauniita päiviä – en sen vuoksi että menettäisin ihosyövän aiheuttaja-aikaa, vaan siksi että bussissa on huomattavasti mukavampaa istuskella pilvisellä säällä ja valokuvien valotus onnistuu paremmin pienillä kontrasteilla.
      Minä kuitenkin omien kokemuksien perusteella suosittelen Suomiretkiä.

      • Retellä

        Olimme helmikuussa tuon saman oppaan retkellä ja saimme hyvän kuvan saaresta ja tosiaankin paljon mielenkiintoista tietoa saaresta. Tiesimme, että olemme sponsoroidulla retkellä ja myyntitapahtuma kuuluu retkeen. Se oli kuitenkin asiallinen ja oikeastaan myös informoiva, eikä tavaraa mitenkään tyrkytetty. Vähän liian pitkä, sen myönnän. Ruualta ei mitään odotettukkaan sen aavistaen olimme ottaneet omaa purtavaa mukaan. Saimme hyvän kuvan saaren pohjoisosasta, tutustuimme likööritehtaaseen maistiaisiin, oli bussillinen mukavaa matkaseuraa, eikä tuntunut mitenkään, että olisi mennyt lomapäivä hukkaan. Ja tämä kaikki 8 eurolla. Suosittelen. Hyvä kokea, että saarella on muutakin kuin lomarantoja.


    • tenes1

      Muutama vuosi sitten Inglesistä lähteneellä saarikierroksella oli kuvaaja koko matkan ajan mukana ja kuvasi ahkerasti ja tietenkin se dvd oli sitten myynnissä,mutta Teneriffan retkillä ei ollut kuvaajaa viime talvena,onkohan siitä perinteestä kokonaan jo luovuttu?

    • Tämä on minun aloitus.Kirjoitan nykyisin vain rekisteröitynä.

    • hinta ainakin

      on tosi edullinen,kai normi hlö tajuaa jo lähtiessä,ettei tuohon 10-12e hintaan ihmeitä voi kukaan tarjota.

      järjestäjien pääasiallinen tarkoitus lienee saada kaupaksi tuotteitaan,muu toiminta matkoilla on "rekvisiittaa" ja palvelua myynnin ohessa. tarjolla siis villaa ja bussikyytiä vaihtelevien maisemien kanssa.
      bussien kulukin varmaan 200e/pvä...kuski ja diesel...lisäksi muita yrityskuluja...ja voittoakin täytyy hieman saada. bussit ei toistaiseksi kulje ilmaiseksi,näin asiat toimii.


      saaren kierto kestää omin neuvoinkin lähes koko pvän ja maksaa vuokra-autollakin ainakin 50-60e bensoineen omat syömiset juomineen,lisäksi ajettava itse ilman tietoa mahdollisista nähtävyyksistä.

      olkaa tyytyväisiä,kun "ilmaisia" retkiä joku järjestää. varsinkin ikäihmisille omin neuvoin kiertelyt ei aina onnistu ollenkaan.

      ottakaa "järki ja ajatus käteen", kun valitsette jotain "ilmaista" maailmalla tai kotimaassa...mikään ei ole ilmaista, eikä kukaan todellakaan missään voi jakaa ilmaisia palveluita vuositolkulla, näin asia on nyt ja aina.

      hyvää matkaa kaikille jatkossakin....kaikkialle....ilman suurempia kitinöitä.

    • Ingles missä "aika on pysähtynyt"pätenee kaikki tuo tänäänkin,niin myönteinen kuin kielteinen arvio.

    • TuruustLomalla

      Olisimme menneen tuollaiselle retkelle juuri edellispäivänä ennen paluulentoa, mutta harmiksemme kävimme kuparipannu nimisessä ravintolassa illalla syömässä.
      Lasku olikin jotain 70 euroa enemmän kuin olimme kuvitelleet. Kallis paikka oli ja jäimme ilman retkeä kun matkakassa meni :(

      • Eiköyhienpaikka

        Pannu ei oo persaukisille. Kannattaa varata pari satasta per nuppi iltaa kohden jos sinne menee


      • TarkkaPitääOlla

        Voi harmi :( Jos olisitte menneet vaikka ravintola mummolaan tai johonkin paikallisravintolaan niin olisi jäänyt rahaa myös retkelle. No, ehkä muistatte jatkossa. Hyvää lomaa sitten kun/jos menette Inglesiin vielä


      • EiKannataValehdella
        Eiköyhienpaikka kirjoitti:

        Pannu ei oo persaukisille. Kannattaa varata pari satasta per nuppi iltaa kohden jos sinne menee

        Taidat liioitella melkoisesti. Söimme pannussa 17.1 neljään pekkaan pidemmän kaavan mukaan ja lasku yhteensä 103 €


      • näinseonnn
        EiKannataValehdella kirjoitti:

        Taidat liioitella melkoisesti. Söimme pannussa 17.1 neljään pekkaan pidemmän kaavan mukaan ja lasku yhteensä 103 €

        Hirvittävä hinta kuparipannussa! Samalla rahalla olisitte syöneet kahteen kertaan jossakin muualla.


    • Einari.ja.mopo

      Nämä halvat retket on parempia kuin matkatoimistojen 45 euron retket

      • JuhoKalevi

        Totta


    • UnelmaTeneriffalla

      Meille kävi samoin eli tuli ostettua retki 12 eurolla. Eihän tuohon hintaan voi lounaita saada ja kuljetusta ja opastusta. Opas sanoi ensimmäiseksi että sponsori maksaa. Mutta olisko omakohtaista kokemusta wool-bedin patjoista ja peitteistä ja tyynyistä.

      • Wool-bed

        Ostettiin esittelystä 2kpl tyynyjä, ei ole vielä päästy kokeilemaan, perästä kuuluu..........


      • Merinovillaa

        Hyvin on nukuttanut uusilla tyynyillä


    • maspalomas

      Kiitos tiedosta! Ollaan monesti meinattu mennä, mutta eipä sitten mennäkään! :-)

    • m9bns

      Myös me jätimme väliin, kun luin nämä arvostelut. Saarella voi reissata muutenkin bussilla suht hyvin, jos ei halua autoa vuokrata, miksi käyttää päivä jonkun toisen ehdoilla villaesittelyihin? Luultavasti matkalla olisi voinut nähdä jonkun hienon maiseman, mutta siinä kaikki. Päällimmäinen tunne olisi ollut vitutus, jos on yhtä odottelua ja markkinointia. Hotelliin jaettiin esitteitä päivittäin joskus tuli jopa useita päivässä. Roskin kaikki.

      Loma on lyhyt, sitä ei kannata käyttää paikallaan pysyttelyyn ja retkiin toisten ehdoilla.

      • retki-infoa

        Nykyään on saatavissa suomalaisen naishenkilön järjestämiä retkiä. Ovat maksullisia ilman mitään aivopesua.
        Henkilö on asunut vuosia Gran Canarialla ja on ainut suomalainen, joka on suorittanut virallisen oppaan tutkinnon. Todennäköisesti hänen retkensä ovat vieläkin parempia kuin matkatoimistojen järjestämät?
        Katsokaa tiedot kanaria nyt sivustolta.
        En ole ollut, enkä tunne henkilöä. Sattumalta törmäsin juttuun.


    • puolivillainen

      Onhan tästä ollut tarinaa.

    • DonIuis

      Bebareikääni kutkuttaa, on ihana pukeutua pitsisiin pikkareihin

    • retkinenkö

      Samaa.

    • komero

      olen ostanut patjan täältä villaesittelyretkeltä .patja on tosi hyvä , ei vaivaa kipeä lonkka nukkuessa . kotiinkuljetus ja osamaksu toimi niinkuin sovittiin . ei ollut mitään ongelmia .

    • Anja-R

      Olimme Teneriffalla ja osallistuimme suomiretkille, jotka olivat hintaansa nähden edullisia ja matkaopas oli aivan huippu, Suomeen adoptoitu Afganista. Olikohan nimi Katja jos oikein muistan ja niin osaava, asiantunteva ja osasi ottaa matkustajat mukaansa :-D NO NIIN oli hänen mottonsa :-D Terveiset lämpimät hänelle <3, olet oikealla alalla ! Ostimme myös patjat ja kaikki peitot ja tyynyt, jotka tulivat juuri (sovittuun aikaan). Ensi yönä saamme testata kuinka uni maistuu.

      • Anonyymi

        Hyvin tuntuu uni maistuvan, kun eivät ole kohta kuuteen vuoteen heränneet kertomaan kokemustaan... vai pitäskö huolestua ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin tuntuu uni maistuvan, kun eivät ole kohta kuuteen vuoteen heränneet kertomaan kokemustaan... vai pitäskö huolestua ?

        Kyllä, jos aamutuimaan on luettava noinkin vanhoja juttuja.


    • Anonyymi

      Myydäänkö niitä halpoja retkiä vielä vai onko korona aiheuttanut pitkän tauon ja sitten taas aloitellaan kun tilanne paranee? Ilmeisesti myös puerto ricon puolella samoja retkiä kaupataan..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe