Aihealueet

Listaukset

  VIISIKKO sarjan fanit???

  jani

  moi,

  Itse nuoruudessani olin äärimmäisen innokas viisikko fani, sekä kirjojen että (~1978-1981) tuolloin esitetyn Viisikko tv sarjan suhteen. Jokaisen kirjan ulko osasin ja oma viisikko kerho oli perustettu. Nytpä olisikin todella mukava vaihtaa kuulumisia jos löytyy vanhempia Viisikko faneja tai uuden sukupolven faneja. Jos ajatusten vaihto kiinnostaa, niin ei muuta kuin postia jani_s@hotmail.com osoitteella!

  9

  985

   Vastaukset

   • Enid Blytonin Viisikko-sarja oli myös minun lapsuuteni "must"-juttuja ja kun sarja tuli luettua niin oli hetken aikaa tyhjä olo. Aikuisena divareista sitten hankin ne hyllyyni ja luin uudelleen ja edelleen niiden nostalgia-voima "puree" ja hetkeksi saa takaisin "lapsuuden ajan pysähtyneisyyden tilan". Mitä tykkäsit "Salaisuus"-sarjasta ja Blytonin "Seikkailu"-sarjasta? Tässä minun TOP-10 Viisikot:
    1. Viisikko aarresaarella
    2. ...ja salakuljettajat
    3. ...ja lapsenryöstäjät
    4. ...:n uudet seikkailut
    5. ...retkellä
    6. ...ja aavejuna
    7. ...karkuteillä
    8. ...pulassa
    9. ...vanhassa majakassa
    10. ...pelastaa salaisuuden

    Ja ne kolme ehkä "huonointa" Viisikkoa olivat:
    Viisikko jälleen yhdessä, Viisikko löytää jäljen ja Viisikko kesälomalla.
    Ehkä turhan paljon Blyton sijoitti tarinoitaan sirkusmaailmaan.

    • ..oli oli/on mun suosikki..taisin lukee sen ainaki kymmenen kertaa ja sitten vasta muut.. :)


    • onpa mukava nähdä että on muitakin lapsuuden/nuoruuden muistoihin välillä palaavia... itse olen jo 35 vuotias kahden lapsen isä mutta ajatuksissani palaan kirjoja lukiessa tuonne 80 luvun alkuun milloin noita eka kertaa luin.
     Jotenkin nuo kirjat on niin vaikuttavia että voisin vaikka piirtää minkä näköinen vanha kartano Kirrinin Bay on kiemurtelevan tien varrella jylhien tammien siimeksessä...tai miltä on näyttänyt Paulin saari raunioineen. Tai minkälainen on ollut Tim, tuo uskollinen ystävä. Jonka muuten itse miellän EHDOTTOMASTI musta valkoiseksi enkä ruskeaksi kuten joidenkin kirjojen kansissa on!
     Parasta aikaa lukemisen alla on Viisikko ja salakuljettajat ja kyllä on taas kiva eläytyä mukaan miten Leo, Dick, Anne, Pauli ja Tim antavat kyytiä Block:lle, tuolle "kuurolle" palvelijalle ;-)
     Jos löytyy joku joka haluis vaikkapa ihan meilitse heittää ajatuksia näistä, niin psitäkää postia jani_s@hotmail.com


   • Luin aikoinani viisikko -sarjan, ja täytyy todeta että Enidin teoksille ei ole löytynyt varteenotettavaa kilpailijaa. On tietenkin hieman rohkeaa kirjoittaa näin kysymättä modernilta lapselta.

    Mutta ajatelkaa tältä kannalta. Enid Blyton ehti nähdä ensimmäisen sekä toisen maailman sodan tuotteliaana kautenaan. Hän oli kyllin terve nähdäkseen vuosikausien sodan vietnamissa, mutta ei valitettavasti elänyt Yhdysvaltain vetäytymiseen asti.

    Kirjailijan koko elämä syntymästä asti osui maailmanlaajuisiin konflikteihin siten ettei se voinut olla jättämättä häneen jälkiään.

    Ja joko kerroin? Stoker julkaisi Drakulan Blytonin synnyin vuotena. Voiko sellainen kirjailija olla kovin huono!

    Hänen valtava tuotantonsa (600 teosta) henkivät 1900- luvun alun mentaliteettia, mikä saikin hänet nokatusten feministien kanssa. Naisasialiikehän sai tuulta purjeisiinsa naisten joutuessa vastaamaan teollisuuden työvoimasta 2 maailmansodan aikana.

    Epäilemättä ymmärrettävää feministien kannalta: Blytonin kirjoissahan poikien tehtävä on pitää tytöt turvassa, ja viisikon anne laittaa ruokaan. Toisaalta Paula/Pauli on itseasiassa lukuisien (myöhempien?) feministien esikuva.

    Noh, ymmärrätte miksi pidän Blytonista. Hänen elämänsä sijoittuu aikakauteen/tapahtumiin joka jättää paljon lukemista myös rivien välistä. Esimerkiksi kuinka sota näkyi hänen kirjoissaan? Kuinka näkyy läpi tarinan sankareiden käyttäytymiseen ja historiaan?

    Itse olin kyllä enemmän Seikkailujen- sarjan ystävä mutta Viisikko tuli heti perässä.

   • Oon vähän yli 11v. vanha ja luen Viisikkoa. Mielestäni se on aivan erinomainen. Mistä löytää Viisikko kirjoja jotka on painettu 2011v., sidottu ja kovakantinen

   • Minä olen jo reilusti keski-ikäinen, mutta lapsuudessa luin ekana kaikki Viisikot ja sitten seikkailu-sarjan. Lopuksi luin silloin suomeksi ilmestyneet salaisuus-sarjan.

    Yhä vieläkin silloin tällöin luen niitä. Sama kunnon Blyton-henkin niissä on säilynyt.

   • Minä olen jo yli 50v, mutta luen silloin tällöin Blytonin kirjoja. Olen tilannut netistä myös filmatut Viisikot ja Seikkailujen-linna yms.

    Viisikko aarresaarella ja Seikkailujen linna on filmattu ainakin kahteen eri otteeseen ja mielestäni vanhemmat filmaukset ovat parempia. "Uudet" seikkailut on sijoitettu ajallisesti lähemmäs nykyaikaa ja sen takia niistä jotenkin puuttuu oikea tunnelma.

   • Oletteko huomanneet että Youtubeen on tullut Viisikko TV sarjojen jaksoja.
    Myös tuota 1978-79 tehtyä, jonka tunnari on todella hyvä.

    Itsekin jo yli 50 kymppinen, mutta tarkoitus myöskin ostella noita divareista ja nimenomaan niitä aikoinaan itse luettuja painoksia.
    Poikasena ei ollut rahaa ostella kirjoja, mutta onneksi kirjastosta saattoi lainata.

   • Viisikot on aika jännittäviä. Olen kyllä vasta viisikko lähtee merelle-kirjassa!😂

    Entä mitä luen kun viisikot on luettu?🤔😟
    Antakaa kirjavinkkejä!
    Minä kuvittelen timin ruskeana aina🐕

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    217
    10461
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    239
    4971
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    62
    909