Huoltoajo sallittu,

kyylä ikkunassa

mitä se tarkoittaa? Kun luin ehtoja, jäi epäselväksi.
- saako edes hetkeksi pysäköidä rapin eteen, jos vie ostokset sisälle.
- saako siksi, et lapsi tuodaan sisälle.
-saako taxi tuoda rapun eteen,jos tilaan sen oven eteen, vaikka ei ole vammaisuutta ja ikää.

-saako muuttaa niin, et auto pihassa yksin kun tavarat kannetaan.
-saako naapuri huomauttaa,jos auto rapun edessä hetken eli vaikkapa 5 minuuttia, ja kuljettaja käy sisällä.
Ei tästä saa mitään tolkkua, mikä oikein ja mikä väärin.

31

6751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kävelet nyt vaan

      Ei se ole huoltoajoa. Huoltoajo liittyy taloyhtiön korjaukseen ja ylläpitoon. Putkimies voi työtehtävissä jättää auton sinne kuten myös vaikkapa lukkoseppä joka vaihtaa lukkoja ja myös lasiliikkeen auto voi pysäköidä jos on vaihtamassa vaikkapa rikottua ulko-oven lasia.

      Lasten, vammaisten tai tavaroiden kuljettaminen ei ole huoltoajoa.

    • ei huoltoajoa...

      1. Ei
      2. Ei
      3. Saa
      4. Kyllä tai ei. Riippuu estääkö se muiden kulkua tai onko pelastustiellä. Ja muutenkin vain välttämättömän ajan. Yksityinen laputtaa joka tapauksessa.
      5. Saa

      Huoltoajoa noista ei ole mikään. Ja kyllä, oikeassa huoltoajossakin firman logot kyljissä ja huoltoajokyltti ikkunassa, saa helposti yksityisoikeudellisen valvontamaksun, usein huollettavan taloyhtiön asukkaan tilauksesta.

    • Huomauttelija

      Mielenkiintoisin kohta oli tuo "saako naapuri huomauttaa...". :D Niin kuin minkä mukaan "saako huomauttaa"? Laissa tuskin missään kohtaa mainitaan mistä asiasta kukakin saa ketäkin huomauttaa. Saahan se huomauttaa vaikka siitä, että käytät hänen mielestään väärän väristä pipoa. Eri asia sitten tarvitseeko sitä ottaa kuuleviin korviinsa. Sama asia jonkun auton pysäköinnin kanssa. Ei huomauttelua ole missään laissa kielletty.

    • kyylä ikkunassa

      Mut kun tää naapuri itse ajaa oven eteen ja tuo kauppakassit kotiinsa, ajaa muka vähän sivummalle, eli onko oikeus hänellä tehdä näin?

    • Oppa joppa

      Sama kysyjä on vissiin ennenkin vatvonut tätä.

      Huoltoajo ja pysäköinti ovat kaksi ihan eri asiaa. Niitä varten on ihan eri liikennemerkitkin.

    • 8734

      Alle 7 vuotiaita lapsia pitäisi olla enemmän kuin yksi 'siirrettävänä'.

      Taksi saa tuoda ja viedä.

      Täältä vaikka löytyy tarkempaa määrittelyä:
      http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2006/20060010

    • kyylä ikkinassa

      luin tuon, finlex jutun ja sain käsityksen et esm.kuumeisen lapsen joka ei jaksa kävellä, saa tuoda autolla rapun eteen, mutta kauppakassit on jo eri juttu

    • kyylä ikkunassa

      antaa olla, eli oli liian vaikeaa, mitä lienee tarkoittaa suunnistautumiskyky puutteellinen?, ei ajeta pihaan sitten kun taxilla jatkossa..ja lopetan kyyläämisen heti.

    • p pj pj å 089

      Huoltoajo on sallittua huoltoajoneuvoille. Pitää olla lupa ja lappu tuulilasissa. Se, että auton kyljessä jonkin firman nimi, ei merkitse mitään. Ongelmatapauksia remontit, pakettiautoja ja ties mitä joka paikassa. Periaatteessa niitä voi sakottaa, jos ei ole pätevää "Huoltoajo" lappua. Toisekseen Jos ajeleee huoltoajoja jonnekin luvan kanssa, sama lappu ei oikeuta tekemään sitä jokapaikassa.

      Siis niinkuin teoriassa huoltoajo on nimenomaan huoltoajoa.

      Hälytysajoneuvot saavat ajaa. Koko huoltoajokielto on nimenomaan niitä varten.

      Käytännössä taksien annetaan ajaa. Samaten invalidilappuisten. Parkkeerata nekään ei saa. Osakkaan tai asukkaan auton purkamista tai lastausta katsotaan läpi sormien. Kunhan ei parkkeeraa, eikä seisota pitkiä aikoja. Pelastuslaissa muistaakseni maininta, että pakotietä eio saa tukkia kauemmaksi aikaa, kuin viideksitoista minuutiksi. Tässä just ongelma remonttiaikoina, firmojen pakettiautot saattavat tukkia tiet viikkotolkulla.

      Omassa yhtiössä suorastaan veetutti yks hallituksen jäsen. Se aina innoissaan jakeli monosteita postilaatikoihin, joissa nalkutti moottoriajoneuvolla ajaminen teillä ajelmemisesta ja parkkeeraamisesta asuntojen eteen. Niin, tyyppi oli kitupiikki, ei ollut raskinut ottaa itelleen autopaikkaa. Se piti itse autoaan osakkeensa edessä vuosikaudet, moottoriajoneuvolla ajaminen kielletty liikennemerkin vieressä >:/

      • höpöhöpö...

        "Huoltoajokyltti" ei ole mikään viranomaisen myöntämä lupa poiketa pysäköintisäännöistä, kuten esim. invakortti. Kuka tahansa voi tehdä tai teettää itselleen huoltoajokyltin ja kuvitella saavansa sillä jotain erivapauksia pysäköinnin suhteen. Sillä ei ole kuitenkaan mitään juridista merkitystä.

        Pysäköintivirhemaksun tai yksityisoikeudellisen valvontamaksun voi saada oli "huoltoajokyltti" ikkunassa tai ei. Tai vastaavasti voi olla saamatta. Huoltoajoa ei tee huoltoajoksi mikään kyltti ikkunassa. Ajo voi olla huoltoajoa, tai olla olematta oli kylttejä tai ei. Joka tapauksessa itse "huoltoajokyltti" ei ole mikään kynnyskysymys asiassa.


      • Mikä vtun "pätevä"?

        "Periaatteessa niitä voi sakottaa, jos ei ole pätevää "Huoltoajo" lappua."

        Periaatteessa niitä voi sakottaa, oli "pätevä" huoltoajo-lappu tai "epäpätevä" huoltoajolappu. Tai vastaavasti kummassakin tilanteessa (pätevä tai epäpätevä huoltoajolappu) voi olla sakottamatta.

        Mistä ihmeestä sinä keksit näitä omia "huoltoajolappu"-sääntöjäsi? Huoltoajokyltti ei ole millään tavalla mikään virallinen lupa tehdä yhtään mitään. Nuo sääntösi "pätevän huoltoajolapun" käyttämisestä ja sakottamisesta ellei sellaista ole, tulee ihan täysin omasta päästäsi.

        Ensinnäkin, mikä vttu on "pätevä huoltoajolappu"? Että se on teetetty jossain kylttifirmassa, ja siinä on firman logo ja puhelinnumero? Entä jos minulla on firma ja printtaan "huoltoajolapun" kotona väritulostimella ja laminoin sen, onko se "pätevä". Entä jos työnantaja säästää eikä teetä "pätevää huoltoajolappua" kylttifirmalla, vaan tulostelee sellaisen itse? Onko se "pätevä"?

        No, eihän noihin mitään vastauksia ole, "huoltoajokylttiä" kun ei ole laissa määritelty (kuten esimerkiksi pysäköintikiekko millainen sen tulee olla, tai invapysäköintilupa), eikä sitä ole mikään muukaan virallinen instassi määritellyt.

        Soopaa kun oli koko sääntösi "pätevän huoltoajolapun" käyttämisestä ja "oikeudesta sakottaa".

        Huoltoajokyltillä on merkitystä vain, jos esim. taloyhtiön kanssa on sovittu, että mikäli sellainen on ikkunassa, ei tule sakkoja. Tosin voidaan myös sopia, ettei tule sakkoja jos on lyijykynällä kirjotettu A4 ikkunassa, jossa lukee PSYÄKNÖITIPULA, niin silloin sekin kelpaa. Millän vtun itse keksityllä "pätevällä huoltoajolapulla" ei ole paskankaan merkitystä.


    • kyylä ikkunassa

      hyvä, eli saa siis lastata ja tuoda asukas, jos viipyy hetken ja alle 15 min, on myös koko ajan tavotettavissa eli ei mene kotiinsa vaan vie tavarat ja tulee heti autolle..

      • mistä keksit?

        Mistä sä tuon 15min keksit?


    • Pekka Pelastus

      Et saa lain mukaan, jolleivät tavarat ole "sellaisten tavaroiden kuljetus, joiden kantamista ei niiden painon tai muun erityisen syyn takia ole kohtuullista edellyttää;". Yhtiössä voidaan toki noudattaa mitä tahansa käytäntöä, poliisi ei tule sinne pihalle sakottamaan vaikka maitopurkin veisit.
      Huoltoajolle laki ei myöskään aseta mitään aikarajaa eikä mitään lappuja tuulilasissa tarvita (eivätkä ne mitään merkitsekään - ajon tarkoitus ratkaisee lain mukaan).
      Jos tie on myöskin pelastustie, sille ei saa pysäköidä. Huoltoajon salliminen ja pelastustie ovat kaksi eri asiaa: pelastustiellä voi olla aivan normaali autoilu sallittu.

    • yks tyhmä

      siis, mitä? normaali autoilu sallittu, mutta ei saa pysäköidä, mikä on normaali autoilu?

      Saako vai ei?, siksi aikaa jättää auton rapun eteen, jos vien kauppakassit?

      • Pekka Pelastus

        Tarkoitin normaalilla autoilulla yleensäkin autolla ajamista kadulla tai muuten niillä sallituilla paikoilla, esim. parkkialueella. Esimerkiksi. moottoritiellä saa ajaa autolla mutta ei pysäköidä tai edes pysähtyä.
        Lain mukaan pelastustiellä ei saa pysäköidä - mistä päästäänkin siihen, että mitä pysäköinti lopulta on?
        Lain mukaan:
        "pysäköinnillä ajoneuvon seisottamista kuljettajineen tai ilman kuljettajaa, ei kuitenkaan lyhytaikaista ajoneuvon seisottamista siihen nousemista tai siitä poistumista tahi ajoneuvon kuormaamista tai kuorman purkamista varten."


      • ei saa niin ei

        "Saako vai ei?, siksi aikaa jättää auton rapun eteen, jos vien kauppakassit?"

        Ei saa niin ei saa. Älä jankuta niistä vitn kauppakasseistasi. Ei valvoja tai joku kenen tietä tukit voi tietää että olet pysäköinyt "vain hetkeksi". Ja mikä on "hetki". Jollekin se voi olla puoli tuntia ja jollekin muutama kymmentä sekuntia.


    • yks tyhmä

      minulta meni inssi uusiks aikoinaan, kun jarrutin moottorien kiihdytyskaistalla :),olin sen ansainnut, pelkäsin kovasti kerkeenkö väliin..

      niin, vielä tuosta eli jos hetkeksi saa pysäköidä kauppakassien takia, niin saako tuoda ihmisen rapun eteen kun kuin taxi, vaikka ei oliskaan suunnistustaitamaton :)

      • ei liity...

        "vielä tuosta eli jos hetkeksi saa pysäköidä kauppakassien takia, niin saako tuoda ihmisen rapun eteen kun kuin taxi, vaikka ei oliskaan suunnistustaitamaton"

        Ei se ole pysäköintiä, jos pysähdyt, henkilö nousee kyydistä ja jatkat matkaasi. Saa jos ei ole pihaan ajamista kieltäviä liikennemerkkejä. Jos itsekin nouset kyydistä ja lähdet saattamaan henkilöä ylös asti niin on pysäköintiä ja ei saa.


    • yks tyhmä

      jaksan jankata, eli jos on pysäköintikieltomerkki ja lukee tämä on pelastustie, johon vain huoltoajo sallittu, myös sakkouhka ja silloin hyväksyy sakon jos ajaa rapun eteen.
      Voiko käydä rapun eessä heittämässä kaverin kotiinsa, jos ei itse nouse autosta vaan jatkaa matkaa heti?

      • Tarkka Markka

        Jos siinä on nuo merkit, jotka olet kertonut, niin saat ajaa pihalle ja jättää kaverin sinne. Silloin sinne on kyllä muukin ajo kuin huoltoajo sallittu, pysäköintikieltomerkki ei nimittäin kiellä pihalle ajamista. Jos pysäköintikieltomerkin tilalla olisi esim. "moottoriajoneuvolla kielletty", niin silloin et saisi kaveria sinne jättää, koska kyseessä ei olisi huoltoajo, mutta esim. taksi saisi ajaa pihaan.


      • et saa ajaa...

        Miten tuo sinun koko skenaariosi liittyy pysäköintiin tai pysäköintikieltomerkkiin mitenkään jos et kerran ole edes pysäköimässä?

        Jos siinä on ajaminen kielletty poislukien huoltoajo niin et saa sinne ajaa. Hälytysajoneuvot saa jokatapauksessa ajaa mihin vaan mistä mahtuu. Kaverin jättäminen ei edelleenkään ole huoltoajoa eikä pysäköintiä. Et saa ajaa koko merkin ohi, jossa on ajaminen kielletty ja vain huoltoajo sallittu. Mistä sinäkin olet korttisi saanut. Mikä näissä liikennesäännöissä on niin vaikeaa.


      • tehdäänpä romaani...

        -Pelastustiellä saa ajaa
        -Pelastustielle saa pysähtyä
        -Pelastustielle ei saa pysäköidä
        -Pelastustielle ei saa pysäköidä edes huoltoajossa
        -Pihaan saa ajaa, jos ei ole "moottoriajonevolla ajo kielletty"- tai "kielletty ajosuunta"-merkkiä.
        -Pelkällä lisäkilvellä "vain huoltoajo sallittu" tms. muut "sakonuhka"-lisäkilvet eivät merkitse mitään, ellei ole varsinaista liikennemerkkiä joka ajamisen kieltää. Pelatustie- tai "pysäköinti kielletty" -merkki eivät kiellä ajamista, joten ei sitä voi kieltää niiden lisäkilvetkään.

        -Kuvauksestasi ei kunnolla selviä minkälainen liikennemerkkihirviö siellä on, mutta mikäli oikein ymmärsin, niin siellä on pysäköintikieltomerkki (kenties aluepysäköintikieltomerkki?), pelastustiemerkki jonka alla lisäkilpi "huoltoajo sallittu" ja joku huuhaa "sakon uhalla kielletty"-diibadaabalisäkilpi?

        Pelastustiemerkkihän ei kiellä kenenkään ajamista, joten hieman turha "vain huoltoajo sallittu"-lisäkilpi sen yhteydessä, kuten myös pysäköintikieltomerkin yhteydessä. Sekään kun ei kiellä ajamista yhtään keneltäkään.

        Mikäli on haettu, että alueelle saa pysäköidä huoltoajossa, olisi oikea lisäkilpi pysäköintikieltomerkin alla "ei koske huoltoajoa". Pelastustielle huoltoajo-pysäköintiäkään ei voi sallia millään lisäkilvellä.

        Tilanteesi on kuitenkin, että et ole pysäköimässä, vaan pysähtymässä, ja ilmeisesti "moottoriajoneuvolla ajo kielletty" -merkkiä tai "kielletty ajosuunta" -merkkiä ei ole, joten tilanteessasi ei ole mitään ongelmaa.

        Tulikohan asia nyt käsiteltyä kokonaisuudessaan sen kaikessa laajuudessaan, vai jäikö vielä jotain epäselväksi?


    • yks tyhmä

      Siis ensin on ylinnä merkki jossa pelastusauton kuva ja pelastustie ja alempama neliö keltaisella pohjalla jossa pysäköintikieltomerkki ja uhka sakosta jos ei noudata ohjetta..
      samassa tangossa molemmat merkit..
      eli silloin saan käydä pihassa, heittämässä kaverin kunhan en jätä autoa siihe edes siksi aikaa et saattasin sisälle asti.

      • ei selvinnyy...

        Ei selvinnyt liikennemerkkihässäkkä vieläkään. Uusimman selostuksen mukaan "huoltoajo"-lisäkilpi oli jo kadonnut.


    • yks tyhmä

      luin tarkemmin tietoa, ja todellakin pysäköintikielto alueella voi ottaa jonkun kyytiin tai jättää, myös ottaa tavaraa kyytiin tai poistaa, mutta ei saa jäädä esm.odottamaan jotain tai tupakalle..viimeinkin se meni minulle perille :)

    • yks tyhmä

      no vielä kerran sillä kävin ihan tarkistamassa: ei lue huoltoajo todellakaan vaan: pelastustiekilpi ja alla keltainen neliön jonka sisällä pysäköintikielto merkki..

      • osasitpa tehdä vaike

        No sitten herää vielä kerran kysymys, että mistä sinä keksit koko huoltoajon ja mikä tämä sinun koko pysäköinti- ja/tai -huoltoajo-ongelmasi oli, kun kerran ajamista ei ole keneltäkään kielletty, etkä ollut pysäköimässä. Ja yhtäkkiä vain huoltoajon sallivaa kylttiä ei ollutkaan, vaikka aikasemmin niin sanoit?

        Kylläpä sä osasit tehdä yksinkertaisesta asiasta vaikean.

        "yks tyhmä 22.11.2013 16:28
        jaksan jankata, eli jos on pysäköintikieltomerkki ja lukee tämä on pelastustie, johon vain huoltoajo sallittu,"


    • yks tyhmä

      naisen aivot on moninaiset, kiitos kun kuitenkin jaksoit olla vastuksena..

      • miten kortti?

        Mietityttää vaan, että miten olet saanut ajokortin kun et osaa liikennemerkkejä? Aluepysäköintikieltomerkkikin tuntuu olevan ihan utopiaa sinulle, kun puhut vain merkistä "keltainen neliö jonka sisällä pysäköintikielto merkki".


    • yks tyhmä

      no nyt tiedän aluepysäköintimerkkihän se on ja en pysäköi jatkossa,kiitos kun selvisi..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe