MISSÄ VIKA!!!! Primera P11, 1.8 bensa, hatchback. 2000v

Tympääntyny

Missähän maihtais johtua. Tämä on mulla ensimmäinen nipponi joka ei ole LÄMMIN? edelliset autot ollu nipponeita, no yks pökö oli välis ja dx rolla enne tätä primeraa. Se ei tosiaankaan puhalla lämmintä sisälle. 1500-2000r pukkaa sellasta lehmän hönkäystä. Lämmöt nousee viisarin verran alemmas puol välii, ja pysyyki myös siinä. Termostaatin just testasin ett toimiiko ja hyvin oikeella lämpötilalla aukes ja sulkeutu ku viileni. Nestettä on. Hermot alkaa menee!! Ja seki ett sitte ku on päivän ajannu ( siis talvella ) ja menee parkkiin nii tekee ku dieselit konsanaan ett alkaa puhaltaan kylmää. Kertokaa kuites ennen ku veil paaluun koko romiskon :) Kiitos etukäteen :)

11

2157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mb290 d

      hmm. olisko tuonti-auto ja lämmitys kenno pienempi ku talviautossa ehkä eli olisko vika siinä kysy jostakin

    • kokeile . .

      Minulla tulee toisesta keskimmäisistä venttiileistä aina kylmää vaikka olisi täysi lämpö päällä. En ole jaksanut tutkia missä vika kun pitäisi purkaa älyttömästi, että näkisi. Suodatinta putsatessa en huomannut mitään ihmeellistä, enkä tajua miten mahdollista kun samasta putkesta pitäisi ilma tulla. P11 -97 2.0, mutta kai aika samanlainen.

    • sdgeg

      Mullakin tulee keskeltä aika viileetä ilmaa eikä sillä lämpökytkimellä siinä vieressä tunnu olevan mitään merkitystä onko sinisellä vai punaisella.

    • Primera P11 QG16 -01

      Minulla on sama ongelma. Moottori lämpenee normaalisti, viisari hieman alle puolen välin ja pysyy siinä. Lämppäri puhaltaa lämmintä vain, jos moottorin kierrokset ovat yli 2000. Ajon aikana lämpöä tulee riittävästi, mutta parkissa tyhjäkäynnillä puhallus on viileää. Jos kierroksia nostaa yli 2000, alkaa lämmintäkin tulla.
      Vikaa hakiessa ajoimme painevedellä läpi moottorin vesikanavat ja lämppärin kennon. Mitään tukoksia ei havaittu, mutta vika on edelleen.
      Termostaatin täytyy olla kunnossa, koska lämmöt ei karkaile. Se on kerran vaihdettukin. Lämppärin kenno ei ole tukossa, koska lämmintä tulee riittävästi kierroksilla. Ohittaako nestekierto alhaisilla kierroksilla lämppärin kennon? Kannen tiiviste?
      P11 on ollut minulla reilut kolme vuotta ja jos ei muisti pahemmin pätki, lämpöä riitti alussa hyvin.

      • P11g

        Vika löytyy lämmityslaitteen läppien säädöistä.


    • tyyne

      ilmaa on siellä termari on väärin päin asennettu mittari pittää ol puoli välis termari onko orginelli

      • Primera P11 QG16 -01

        Tyynelle Primera P11 QG16 -01:

        Termari on Nissan jälleenmyyjältä haettu alkuperäinen varaosa. (Ainakin hintansa puolesta oli). Oikeinpäin on asennettu n. puoli vuotta sitten. Ohjeet antoi ko. Nissan korjaamo. Minulla on tietokoneella P11 korjaamohuoltokirja. Tarkistin vielä siitä. Oikein on.
        Ilmaa jää jäähdytysjärjestelmään väkisinkin termarin vaihdon jälkeen ja se voi olla yksi mahdollisuus vaikka ilmasin järjestelmän huoltokirjan ohjeen mukaan. Autolla on ajettu sen jälkeen muutama tuhat km. Luulisi ilmojen jo hävinneen.
        Lämpömittarin näyttö tosiaan pysyy paikallaan ja viisari on leveyttään vaille puolen välin.

        Kiitos kommenteista!


    • nissan man

      Mulla ollut useampi primera, tällä hetkellä on p11.
      Kaikki olleet todella lämpimiä,jos termari on oikean lämpötilan ja vielä oikein asennettu täytyy vika olla jossain muualla,kenno osittain tukossa, läpät vika asennossa?

    • PrutkuPrimera

      Olisko suodattimet(raitisilmasuodatin lähinnä) resu. Myöskin puhaltimet kennot voi olla huonot..?
      Mulla itellä vm.-99 P11 farkku, 1,6 pannulla ja kyllä tarkenee hyvin. vaihdatan kyllä Raitisilmasuodattimen joka vuosihuollossa kaiken muun lisäksi ja näin.
      Se tuossa omassani kyl on vikana, et vetää takatilojen ikkunat herkästi huuruun, eli tuntuis et noihin farkkuihin on laitettu alatehoiset puhaltimet, mitkä sopisivat paremmin sedaniin/hatchbackiin. Vaikkakin tuo sama tuntuu olevan aika yleinenkin "vika" ainakin näissä vanhemmissa farkuissa.
      Niin juu, lämmöt mun vehkeessä myöskin nousee tuohon karvaa alta keskiväliin ja pysyvät siinä.

    • nissanjuttu

      Minkävuoden nipponi? Jos näitä "uusia ranskalais vahvisteisia" niin en ihmettele yhtään. Oma -04vm primerani lämpeni kyllä mutta sitten muita rankalaisille autoille ominaisia vikoja.. nykiminen, sähköt päin hittoa tyyppivikana öljynkulutus.

      Mahdollisesti, niinkuin joku sanoi, tuontiauto jolloin kennot pienemmät niin ei jaksa pöhistä kuumalla. Suosittelen myös kennojen puhdistusta, nesteiden vaihtoa, toimiiko vesipumppu? Onko flekti kunnossa? Termostaatti kunnossa?
      handymaninä voi kokeilla vielä ns. pirkkaniksiä eli pahvia eteen :D jos ei muuten vaikutra niin psykologinen merkitys :D

    • Tympääntyny

      Nipponi on v.2000 hatcbakki 1.8 bensa. Sen kylmyyden lisäksi alkanu palaan vikavalo. Kesken ajon moottori sammu vain ja valo alko palaan. Lukia ilmoitti vian P0336 eli kampiakselin asentotunnistin A piiri alue/toiminta. meni n.5min ja kone lähti taas käyntiin. pääsin 3km ja sama homma :) kotia päästyä vaihoin tunnistimen. toimi 1-2viikoa ja sama homma. olen siitä asti poistanu vian joka kerta. nyt tominu ilman mitään valoa muutaman kk:den. Kunnes alko ykskaks jakopäästä kuuluun rallatusta. ei siinä, totesin ett johtuu öljyistä kun vaihtoväli nii pitkäksi venähtäny. Öljyt sun muut vaihettu ja rallatus loppu. kunnes meni startti paskaksi ( vaihettu pari vuotta sit (motonetin startti ) ). ei auttanu ku hinata kosla käyntiin ett saapi sen talliin repattavaksi. auto käynisty ja samassa alko valo taas palaa....prkl! Lukija ilmoitti viaksi P0340 eli nokka-akselin asentotunnistin A piiri paikka 1 tai yks. anturi. Onko muilla ollu vastaavaa??? olisko juuri ketju jo venyny? ajettu 169000 vasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      434
      3133
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      108
      2522
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      376
      2394
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1867
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 167
      1273
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe