Minkälainen auto on Ford Sierra?

ERr

Terve. Olisin ostamassa tuollaista 80-luvun puolen välin Sierraa (Laser) 2.0 litrasella koneella. Minkälaisia nuo Sierrat on autoina, kun en ole ikinä sellaista ennen omistanut? Onko koneet kestäviä, ja onko niissä jotakin erityisiä heikkoja kohtia (tyyppivikoja), jotka menee helposti rikki, ja kannataa tarkistaa oston yhteydessä? Kestääkö perä Sierrassa hyvin? Entä kytkin ja vaihdelaatikko? Ovatko hyviä ajaa? Tekeekö 4-vaihteisella mitään, jos ajaa pääasiallisesti taajama-ajoa. Minkälainen se nelilovinen on motarilla(huutaako?)?Mistä ruostuu helposti? Onko ohjaus vetelevä vai vakaa, ilman tehostinta?Onko tossa parilitraisessa kaasarikoneessa tarpeeksi potkua, vai onko laiskahko? Onko jarru- tai laakerivikoja? Miten sisustus kestää?

HALUAISIN MIELELLÄÄN KUULLA RISUJA JA RUUSUJA, JA KÄYTTÖKOKEMUKSIA. KIITOS ASIALLISESTI VASTANNEILLE.

8

5419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fordisti vuonna 1985

      vanhaa autoa, niin lähes kaikki mainitsemasi viat ovat odotettavissa. Tuonikäisen auton arvo on jotain alle 500 Euroa, jolla ei voi saada viatonta ajopeliä. Kun koeajat autoa, huomaat kyllä jos kytkin/vaihteisto reistaa, perä huutaa tai moottori nykii. Jos kaikki nämä toimii kohtuuhyvin ja kori ei ole läpiruosteessa, niin osta siitä vaan. Sierra -85 ei ole tolkuttoman kallis ylläpidettävä, mutta silti aina voit varautua noin vanhassa autossa eka vuoden aikana ostohinnan kokoisiin huolto/korjaus kuluihin.

    • sierra

      ruostuu enkana takakaarien yläreunasta... pohja kestää aika hyvin... jarrulevyt menee helposti kieroo mut uudet on halvat ja muutki osat... siinähä oli se 105hp nii ei se mikää tykki oo mut ajettava... dohc kestvämpi ku ohc mut kalliimpi korjata sillä ajaa helposti yli 300thkm jos muistaa laittaa öljyä... aika uraherkkä leveillä kumeilla ja ilma tehostajaa aika raskas mut on kaikki muukki... sytytyspoksi aika herkkä ja kallis ainaki 87-90... jos saat irti nii hommaa 90-93 2.0i dohc aika tykki verrattuna kaasarii ja mun mielestä paras sierra (jos ei cossua lasketa)nii ja 4lovinen laatikko aika kauhee kierrätyskone

      • Cossie

        Doch-Sierraan oo vaihtanu 2kertaa kannen ku halkee jos pääsee kuumaks lämpeemää tai keittämää, viimesimmällä kerralla kuumenemisen välttämiseks laitettiin matalemmalta lähtemään flektit päälle ja molemmat samaan aikaan eikä niikuin alkuperäisen 2vaiheiset. Ohc sierrassa väittäävät että nokka-akseli kuluu, mutta ainakin omissa autoissa kestää mainiosti. IS-Sierralla ajettu 500 000 km ja alkuperäinen nokka-akseli menossa mukana, joten nopeasti kuluminen on suhteellinen käsite. Ruoste on aika lailla kaikkien autojen ongelma joten myös sierran. Ensimmäisenä ruostuu takapyörän kaaret ja helmat. Ohc omasta mielestä parempi ku dokki mut sehän on mielipideasia. Cosworth paras.


    • foc

      Omistin joskus 88-mallisen 5-vaihteisella laatikolla & OHC-koneella. Tyyppiviaksi voisi sanoa ohjauksessa ilmenevää tärinää, joka esiintyy jarrutettaessa. Etupään kumipuslat ja jarrulevyt ovat kulutustavaraa. Itse jouduin vaihtamaan myös toisen jarrusatulan. Venttiilit kaipaavat usein säätöä, sillä vanha valurautakansi on suunniteltu lyijybensalle.
      Imusarjan ja kannen väli alkaa vanhemmiten vuotaa, josta seuraa huono tyhjäkäynti ja pielessä olevat HC-arvot. Vika on vaikea löytää ja sitä ei saa kuntoon kuin kittaamalla.
      Auto on etuvetoisiin verrattuna sivutuuliherkkä.
      Ohjaus on raskas mutta tuntuma on hyvä.
      Melutaso ja kulutus matka-ajossa kohtuuliset (5-vaiht). Koneessa (2.0) hyvin vääntöä, mutta kierroksilla ei löydy enää tehopiikkiä. Ruostetta tuon ikäisistä autoista kyllä varmasti löytyy, mutta mitään erityistä ongelmakohtaa ei tule mieleen.

      • foc

        Jos ohc-kone savuttaa heti käynnistyksen jälkeen, syynä on yleensä venttiilinkumit. Nokka-akselivaurio mahdollinen jos ajettu huonoilla öljyillä.


    • Sierrailija

      Jos epäilet, että imusarjan tiiviste vuotaa, niin osta purkki starttikaasua (eetteriä enin osa). Laita auto käyntiin ja suihkuta imusarjan eri puolille. Jos tiiviste vuotaa, niin siitä moottoriin menevä starttikaasu, joka syttyy herkemmin kuin bensiini aiheuttaa moottoriin "rytmihäiriöitä". Ei riko moottoria mutta paljastaa, onko vuotoa- vai ei.
      Tämä keino toimii ehkä parhaiten kylmällä moottorilla.
      Itsekin kokeilin 27v. Sierraani, mutta imusarjan tiiviste oli alkuperäinen ja ehjä.
      Imusarjasta moottorin ohjausboksiin menevän jatkeena oleva muovinen liitoskappale, joka on alumiinisen kotelon sisällä ja liittää letkun alipaineanturiin oli halki. Sain paikattua itsevulkanoituvalla kumiteipillä, ja hyvin toimii.
      Alipaineanturi kannattaa tarkastaa ja puhdistaa liuottimella, jos tarpeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2398
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1912
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1373
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1260
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1235
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1171
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1101
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe