Suhteellisuudentajua kiitos

Köyhä elämässä

http://pantterin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85583-tallaisessa-maailmassa-tyttaresi-kasvaa

Emilia Kukkala kirjoittaa blogissaan vihaisen ja ahdistuneen tilityksen kasvukivuistaan naiseksi ja kohtaamastaan sovinismista. "Kerron, miltä maailma näytti ja tuntui 14-vuotiaasta tytöstä", hän nyyhkii jo tämän koko miessukupolvelle omistetun kirjelmänsä alussa. Paljastuu, että häntä on huoriteltu, hänen tissejään ja persettään on kommentoitu ja hänestä on tuntunut ikävältä. Mittasuhteetkin on käsitetty: "Raippatuomioiden jakelu ja huorittelu ovat saman janan eri päissä, saman ilmiön astevaihtelua."

Raippatuomiot ja huorittelu eivät ensiksi liity mitenkään toisiinsa, ja toiseksi Kukkalan ongelmat eivät minusta ole oikein yhtään mitään. Totta kai nuo kokemukset ovat sinällään väärin. Mutta ehkäpä voisin avata hieman nuoren yksinäisen miehen elämän tragiikkaa. Totean tässä välissä, että Kukkalan ajatusmaailma perustuu - luokkasodan julistamisen ohella - syvään miesvihaan. Hänestä nainen on tunteva ihminen ja mies taas hirviö.

Itse elän paraikaa elämäni masentavinta vaihetta, ja siksi Kukkalan sydämettömyys osui. Varsinkin hänen vaahtoamisensa siitä, miten vaikeaa on ollut oppia arvostamaan miessukupuolta ja kasvaa naissukupuoleksi, sai minut ärsyyntyneeksi - ei kun vereni kiehumaan. Hän sentään on ollut miessukupuolen huomion kohteena! Hän on saanut osakseen pyllyn puristelua ja muita törkeitä eleitä, mutta epäilemättä myös asiallisia lähestymisiä. Ensimmäisen suudelmansa Kukkala on kirjoituksestaan päätellen suudellut noin 14-vuotiaana tai vastaavassa iässä. Onko se muka niin kamalaa, jos tällaisten ihanien nuoruuteen kuuluvien kokemusten lomassa joku välillä huutaa huoraksi? Itse olisin esimerkiksi yläasteella toivottanut naispuolisten huutelut tervetulleeksi. Huutelu on parempaa kuin puhdas tyhjyys. En osaa kuvitella ahdistavampaa tilannetta kuin olla yksinäinen, seksitön mies. Niin, miltähän se sitten tuntuu naiskontaktittomassa maailmassa kasvaa mieheksi ja oppia arvostamaan naisia?

Vaikka yksinäisillä ujoilla pullukkamiehillähän on paljon vaikeampaa kuin kukkaloilla, jotka ovat vähäisistä aineksista itse lietsoneet omat argressionsa, silti yleisesti jaetun kokemuksen mukaan mies, joka on yksinäinen ja vailla pillua, on vain koominen, huvittava reppana, jolle saa nauraa. Nainen, jota miehet sentään lähestyvät, saa uikuttaa feminististä mantraansa ja kaikki yhtyvät kuorossa hänen kärsimyksiinsä.

Miksi muuten Emilia Kukkalasta kaikki on aina yhteiskunnan ja rikkaiden syytä, jos yksinäisten miesten surku ja ahdistus ei ole kylmän naisyhteisön syytä? Naisilla tuppaa olemaan seksuaalinen ylivalta, jota voisi verrata rikkauteen (paitsi että ensimmäistä ei ole omalla työllä hankittu). Miksi rikkaiden pitää osallistua talkoisiin, jos joku köyhä ei tule toimeen, mutta naisten ei tarvitse aktivoitua, kun nuori mies syrjätyy kotiinsa yksinäisyydessään? Miksei Emilia toimi moraalisesti oikein ja mene pelastamaan (eli panemaan) jotakuta syrjäytynyttä nuorta miestä? Maailmaasyleilevä solidaarisuus loppuukin yllättäen kesken.

Tähän loppuun voisin todeta, että tämä on yritys avata sisäistä kokemusmaailmaa, jossa nainen on julma. Tiedän tietenkin, että näin ei ole. Moni nainen ei ole julma. Kukkalakaan ei ole julma: Hän ainoastaan avaa omaa sisäistä kokemusmaailmaansa, joka on vähintään yhtä subjektiivinen kuin tämän viestin sisältö, mutta jostakin syystä ei tajua sitä, vaan pitää ajatuksiaan yleisen meuhkaamisen arvoisena absoluuttisena totuutena.

Terveisin, 22-vuotias yksinäinen mies

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cancer

      Lukaisin tuon kirjoituksen läpi, tietämättä kuka edes koko henkilö on. Noista puheista tuli mieleen, että onko tämä kirjoittaja joku feministi kun sellaista miesten demonisoivaa soopaa tuli tuutin täydeltä ja epäilykset osoittautuivat oikeaksi kun lopussa hän sen sitten mainitsi.



      Turha noille on järkeä yrittää puhua, kaikki on aina miesten vika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe