Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Petteri Järvinen salasanoista

salasanat Googlelle?

http://www.hs.fi/tekniikka/Salasanoissa on pakko fuskata/a1384830244853

Ei itse juttu, vaan sen kommentti:

"Höpö höpö. Tällaisen pölhöpopulismin voi jättää 90-luvulle. Nykyaikana järkevä ihminen tallentaa salasanat salasanamanageriin (ks google password manager), jossa salasanat ovat sekä turvassa, monimutkaisia että aina käytettävissä."

Että salasanat Googlen haltuun? Onkohan ihan järkevää?

14

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itselläni salasanat ovat tallessa Google Drive palvelussa. Eli on järkevää sillä ne pysyy aina tallessa ja ne on helposti saatavilla.

    • truecryptenderius

      Ei ei ei missään nimessä, jos jotain yksiyisyyttä haluaa.Miksi pitäisi ehdoin tahdoin luovuttaa omia tietojaan jollekin Googlen tai Microsoftin ym tapaisille fimoille. Yhtähyvinhän tiedot voi tallentaa vaikka suomi24 .palstalle.

    • nouunouunouu

      Juuri näin. Itsellä salasanat ovat siellä himmeessä aivomassojen harmaassa, mistä ne saa halutessa esiin eikä kuukkelit tai nsaat tule väliin - eivät ainakaan ole tulleet tähän saakka vaikka tiedä sitten mitä minunkin hermosysteemiin onkaan asennettu vimeisen leikkauksen jälkeen.

      Petterillä nyt vaan on mennyt pakka pahastikin sekaisin - toivottavasti edes itse miettii mitä puhuu. Salasanoja ei pidä koskaan luovuttaa edes toisen osapuolen palveluihin - saati sitten kolmannen osapuolen.

      • Hyvin uskaltaa kunhan laittaa hyvän salasanan esim Google tilille. Itse en näe mitään huonoa salasanojen tallentamisessa pilvipalveluun. Google tuskin kirjautuu niillä verkkopalveluihin.


      • Ihmisiä ei kiinnosta
        vapunen kirjoitti:

        Hyvin uskaltaa kunhan laittaa hyvän salasanan esim Google tilille. Itse en näe mitään huonoa salasanojen tallentamisessa pilvipalveluun. Google tuskin kirjautuu niillä verkkopalveluihin.

        Googlen ei tarvitse tutkia pilvipalvelua salasanojen vuoksi koska sillä on ne jo muutenkin. Aiheesta on ollut hyvin pientä keskustelua mutta luulen, että muutaman vuoden sisällä asiasta nousee samanlainen kohu kuin NSA-jutusta joka sekin oli tiedossa julkisesti jo heti alusta lähtien. Ketään vaan ei kiinnostanut, kuten ei tunnu kiinnostavan nytkään.


      • onnevaantörkeitä
        Ihmisiä ei kiinnosta kirjoitti:

        Googlen ei tarvitse tutkia pilvipalvelua salasanojen vuoksi koska sillä on ne jo muutenkin. Aiheesta on ollut hyvin pientä keskustelua mutta luulen, että muutaman vuoden sisällä asiasta nousee samanlainen kohu kuin NSA-jutusta joka sekin oli tiedossa julkisesti jo heti alusta lähtien. Ketään vaan ei kiinnostanut, kuten ei tunnu kiinnostavan nytkään.

        Oikeassa olet ja olen ihmetellyt samaa - ihmisiä ei vain tunnu kiinnostavan tämä.

        Kuukkeli tietää mitä teet jo ennen kuin sen teet.


      • niinnehuijaa

        Itsellä myös salasanat aivohermostossa - tällä hetkellä noin parikymmentä ja kaikki muistaa hyvin kunhan salasanoja luodessa käyttää tiettyä logiikkaa.

        Kaikki salasanat ovat yli 15-merkkisiä sisältäen erikoismerkkejä ja numeroita ja siten hyvin kryptisiä mutta silti helposti muistettavia.

        Itse en luottaisi mihinkään toiseen tai kolmanteen osapuoleen salasanojen säilyttämiseksi - vain omaan muistiin ja joskus muistilappuihin, jotka on säilötty erilleen koneesta varmaan paikkaan, joka ei ole näppäimistön tausta tai muuta vastaavaa.


    • Kalakkuna

      Itse säilytän satoja salasanojani usb tikulla josta ne on kätevä kopsata suoraan palveluihin kirjautumisessa, ei olisi mitään mahdollisuutta muistaa niitä kun ne on pitkiä sekamerkkejä.

      Toki myös varmuuskopio kannattaa ottaa.

      • tghinkaboudit

        Mullon Keepass ja SkyDrive kun kaikki laitteet on Microsoft-riippuvaisia. Jos olis android ja linux niin käyttäisin Google Driveä vaikka se onkin vakoilija numero 1. Mikkis sentään tekee bisnestä muilla alueilla, ei ihmisten tiedoilla. Miettikää sitä.


      • zz,dc)%#hh 7

        Huono on kun ei toimi Linuxissa. Epäilisin kyllä että F-securella on paljonkin yhteistyötä NSA:n ja muitten jenkkihöpötysten kanssa. En luottaisi tuohon vielä.
        Mihinkään pilvipalveluihin en ikipäivänä laittaisi mitään omia tiettojani.


      • Paran_oid

        Ilmaisia lounaita ei ole. Uskokaa jo!


    • pera78
    • Kryptaus

      Ei, en näe järkeä laittaa salasanoja mihinkään palvelimelle, elleivät ne ole salattuja yhden salasanan takana oleva tietokanta.. Itselläni on keepassx josta varmuuskopiot googlella, ja nyt olen ruvennut harkitsemaan itse vastaavanlaisen ohjelman totetuttamista C lla, sillä en luota valmiisiin softiin. SQLite on hyvä ja kevyt, cplusplussaan vain sitten aes sha512-avaimella ja blowfish jollain 448-bittisellä avaimella. Siihen sitten yksi 40 merkkiä pitkä sekalainen salasana niin voi huoletta seuraavaksi 10 vuodeksi varmuuskopioida minne tahansa julkisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe