Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kuka maksaa?

vuokralla

Putkiremontin yhteydessä remonttimiehet saivat laminaattilattian särettyä eteisestä,jonka takia laminaattilattia on uusittava koko huoneistosta.Kysymyksessä on 24 neliöinen yksiö.Tämä lattian uusiminen ei siis ollut suunnitelmissa.Kysymykseni kuuluu että kuka tämä uuden lattian tulee maksamaan?Asun vuokralla eli itse en sitä joudu maksamaan.Joutuuko maksumieheksi vuokranantaja eli asunnon omistaja vai remontista vastaavat tahot?Vuokrani nousee tammikuussa 50e tämän putkiremontin takia.Tämä lattian uusiminen ei ollut silloin tiedossa kun päätös vuokran korotuksesta tehtiin.Eihän vuokranantaja voi maksattaa mulla remonttia.

15

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tillntallin

      Todennäköisesti taloyhtiö tai putkiremonttifirma joutuu kustantamaan uuden lattian töineen päivineen, et sinä eikä vuokranantajasi.

    • Huuyttt

      Remppafirma joutuu maksumieheksi, heillä pitää myös olla vakuutukset kunnossa jos aiheuttavat suurenkin vahingon.

    • Ilmoititko siitä?

      Vuokranantajaa olisi syytä informoida tuosta lattiavauriosta, tai siis sitä olisi pitänyt infota jo heti vahingon tapahduttua.

    • aksdjgflkdsakjfdsalk

      Nyt nopeasti vain vuokranantajaan yhteyttä ja pyydät häntä tulemaan paikalle toteamaan vahinko. Tai muuten saattaa syyttää sinua myöhemmin lattian vahingosta ja vaatia korvausta. Voit ottaa yhteyttä myös isännöitsijään jos et saa vuokranantajaa kiinni esim. vuokranantajan ulkomaanmatkan takia.

      Urakoitsijahan vahinko pitäisi maksaa kunhan vain pystyt osoittamaan että nimenomaan urakoitsija on vahingon aiheuttanut.

    • vuokralla

      Kyllä mä uskon että mun vuokranantaja on tietoinen tästä.Mulla on tarkoitus kyllä laittaa asuntofirman kautta (asuntofirman kautta kulkee viestit asunnon omistajalle) sähköpostia tossa tammikuussa kun on ollut lopputarkastus.Sitten aattelin että vuokranantaja voi tulla katsoo työn tulokset.Tossa remontin yhteydessä uusitaan eteisen kaapit ,mikä ei myöskään kuulunut alustaviin suunnitelmiin.Mutta se on varmaan vuokranantajan oma päätös.Mä en oo asunut kotona syyskuun alusta asti päivääkään.Tämä on kyllä muilla tiedossa.

    • aiheuttaja korvaa...

      Vaurion aiheuttaja korvaa. Näistä pitää sitten ilmoittaa siinä vaiheessa kun niistä kysellään, että onko jotain huomautettavaa, eikä vuoden päästä. Ensimmäisenä ilmoitat vuokranantajalle.

      "Eihän vuokranantaja voi maksattaa mulla remonttia."

      Miten niin ei voi? Totta kai sen asukas aina loppupeleissä maksaa. Sinulla on aina mahdollisuus kuukauden irtisanomisajalla muuttaa pois, jos vuokra nousee liian kalliiksi, ja etsiä halvempi kämppä. Ei vuokranantaja asuntoaan varmaan hyväntekeväisyyttään vuokraile, vaan ihan voittoa tavoitellakseen, ja silloin remontitkin maksatetaan aina loppupeleissä asukkaalla.

    • vuokralla

      No totta kai mä tavallaan maksan,mutta vuokrasopimuksessa on vuokrankorotusperuste indeksin mukaan.Mun mielestä 450 e /kk uuden veroisesta asunnosta ei ole paljon ja vielä aivan keskustassa.Täytyneen laittaa sähköpostia asuntofirmaan varmuuden vuoksi.

      • vuokralla

        Nyt on laitettu sähköpostia asuntofirmaan.sanottakoon ettei mulla ole tarvetta muuttaa pois.Saan Kelasta asumistukea,joten kun vuokra nousee niin asumistuki nousee sitä mukaan.sanottakoon ettei ton mun asunnon vuokran määrällä sais nykyään uuden veroista asuntoa keskustasta.Asun Lahdessa,joten mistään tuppukylästä ei ole kyse.


      • Ei voi nostaa.

        Kyllä se korotus on laiton. Sopimusta pitää noudattaa kummankin osapuolen. Jos vuokrasopimuksessa on mainittu vuokrankorotusperusteena, että sitä voidaan indeksin mukaan korottaa, niin sitten sitä ei voi yksipuolisella ilmoituksella muulla perusteella (esim. remontin takia) korottaa.

        Yleensä korotus sidotaan yleisen hintatason nousuun. Vuokralaisen vaihtuessa ei ole mitään estettä määritellä vuokraa ja sen korotusperusteita sopimukseen uudelleen. Mutta vanhan sopimuksen muuttaminen yksipuolisesti tai muiden kuin sopimuksessa mainittujen korotusehtojen käyttö ei käy.


    • vuokralla

      Mä oon asunut nyt reilun 5 vuotta kyseisessä asunnossa.Ja vuokraa ei ole korotettu kahteen vuoteen.Vuokran tarkastus ilmoituksessa sanotaan että vuokraa korotetaan kiinteistössä ja huoneistossa tehtyjen merkittävien ja huoneiston vuokra-arvoa kohottavien korjausten johdosta.

      Netistä löytyy useammaltakin sivustolta kohtia joissa sanotaan seuraavaa.Jos vuokraa joudutaan vapaarahoitteisissa vuokrasuhteissa korottamaan muutoin kuin sopimuksessa mainitulla menettelyllä, on neuvottelut aloitettava vähintään 6 kuukautta ennen aiottua korotusta.(Olen ollut tästä vuokran korotuksesta tietoinen kesväästä asti).Korotusten tulee olla kohtuullisia ja korotetun vuokran tulee vastata huoneiston vuokra-arvoa.(kylpyhuonetta laajennetaan).

      Korotukset eivät saa vuosittain ylittää 15 prosenttia muutoin kuin tilanteissa, joissa kiinteistössä tehdään merkittäviä kiinteistön ja huoneiston vuokra-arvoa kohottavia korjauksia. Näin sanotaan mm vuokraturvan sivuilla ja suomen vuokranantajien sivuilla,Taloustaito.fi sivulla,lakineuvo.fi sivulla.Näissä kaikissa on mainittu tuo sama asia.

      Joten on ihan laillista nostaa vuokraa putkiremontin johdosta.Kerrottakoon nyt vielä että kyseessä on laajempi putkiremppa jossa laitetaan myös ilmastointi kuntoon,sekä on vaihdettu ikkunat yms.

      • saa jos kirjattu...

        "Joten on ihan laillista nostaa vuokraa putkiremontin johdosta.Kerrottakoon nyt vielä että kyseessä on laajempi putkiremppa jossa laitetaan myös ilmastointi kuntoon,sekä on vaihdettu ikkunat yms."

        Juujuu, mutta kun ehdot minkä mukaan korotellaan, pitäisi olla vuokrasopimuksessakin mainittu. Ja kun yleensä siellä on vain se indeksin mukaisen korotuksen ehto, niin silloin ei voida muilla ehdoilla esim. remontin takia korotella.

        Toki sinne voidaan sopimusta tehdessä kirjata kyseinen oikeus korottaa vuokraa remontin tai asunnon tason nousun takia. Mutta jos ei sopimuksessa sellaista lue, ja vuokrankorotusilmoitus niihin vedoten tulee, niin ei muuta kuin viestiä takaisin, että voisitko näyttää meidän molempien allekirjoittamasta vuokrasopimuksesta kyseisen kohdan, jonka perusteella olet vuokraa korottamassa.


    • vuokralla

      No niin.Kaivoin esiin tuon vuokrasopimuksen ja siinä toisena vuokrankorotus ehtona seuraava kohta.Sopimuksen mukaan yleisen kustannustason nousua vastaavasti,kuitenkin säilyttäen vuokran alueella vallitsevalla kohtuullisella tasolla.Oletko nyt tyytyväinen.

      • ongelmasi oli?

        Aivan. Mikä siis oli ongelmasi? Vuokraa ei voi remontin perusteella korottaa kuten sinulle on yritetty kertoa. Löysit vielä oman vuokrasopimuksesi ja siitä kohdan, jossa vuokraa voidaan nostaa vain indeksikorotuksella, eikä minkään remontin johdosta. Niin mitä sinä vielä halusit? Haluatko siis suostua vuokrankorotukseen, vaikka sopimuksen mukaan ei tarvitse? En usko, että vuokranantaja pistää vastaan jos vaikka itse ehdotat että voisiko vuokraa remontin takia nostaa, vaikka sellaista ehtoa ei vuokrasopimuksessa luekaan.


    • vuokralla

      Alkuperäinen kysymys oli kuka joutuu maksaa uuden laminaattilattian jonka remppamiehet olivat hajottaneet putkirempan aikana.Mutta siihen olen jo saanut vastauksen.Tämä keskustelu lähti jossain vaiheessa väärille urille.

      • vuokralla

        nimimerkille ongelmasi oli? Sopimuksen mukaan yleisen kustannustason nousua vastaavasti,kuitenkin säilyttäen vuokran alueella vallitsevalla kohtuullisella tasolla.Tämä oli toinen kohta vuokran korottamiseen.Onko ymmärretty?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe