Hälytys, romani tuli kauppaan

Taisto

17

447

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mitäs luulet?

   Mistä moinen johtuu?

   Koeta vaikka katsoa peiliin, Taisto.

  • Kaistanvaihtajakehä3

   Maine täytyy ansaita!Hyvä ja huono..

   • rätyyy

    kaistanvaihtaja on ainaskin osannut oman häntänsä nostaa maineen voi toiselta pilata kuka vaan ei siihen tarvita kuin lipevä kieli tai huhu.


  • vkeoud

   Minusta tuo on ihan ymmärrettävää.
   Kannattais varmaan tässä asiassa puhutella niitä varastelevia ihmisiä, eikä moittia vartijoita jotka tekevät työtään.
   Mua ei haittais vaikka mua vartija seuraiskin, ei oo mitään salattavaa.

  • Miltä itsestä tuntuu

   Ei savua ilman tulta.

   Jos ja kun romaanit ovat varastelleet, niin tietysti kauppiaat ovat varuillaan, ihan luonnollista.

   Miksi ottaa toisen tavaraa?

   Miltä romaanista itse tuntuu, jos joku varastaa häneltä?

  • Sofia

   Jotkut asiat ovat kulttuurisidonnaisia.

  • Pyörätyttö

   Minusta kaupoilla on täysi oikeus tarkkailla epäilyttävinä pitämiään henkilöitä. Onhan se ikävää kyseiselle henkilölle itselleen, mutta kaupan tiloissa ollaan ja henkilökunta saa siellä liikkua niin kuin parhaaksi näkee.

   Kyllä minäkin saan hyllyjenjärjestäjän tosi usein viereeni, koska menen kauppaan aina reppu selässä. Nykyään ihmiset käy autoilla kaupassa, onhan se silloin helppoa kuljettaa ostokset muovikasseissa. Minulla ei ole autoa, vaan asioin kaupassa pyörällä. Silloin reppu on tarpeen, ja se on otettava mukaan kauppaan. Mutta tuon vertaa ei kauppojen henkilökunta tajua, vaikka olen vakiasiakas. Ei sille mitään voi, enkä minä kulje valittamassa, että meitä pyöräilijöitä sorretaan ja epäillään. Kyse on varustuksesta, jolla kauppaan mennään, ei pyöräilijyydestä tai romaniudesta.

   Jos vartijan tai myyjien seuranta ja kyyläys häiritsee, niin niille voi ehdottaa, että saisinko tehdä ostokset rauhassa ja kassan jälkeen tulen sitten vartijan koppiin ja tarkastetaan vaatteet ja kantamukset, okei? Niin minä tekisin jos joku kannoilla kulkisi niin lähellä, että alkaa häiritä ostosten tekoa.

  • daltoninveli

   Kyllä paikalliset venkulat tunnetaan.

  • kyösti b

   epämirkku, onko sinun veroeurosi paremman elämän perusta enemmän kun minun veroeuroni ??

   • epämirkku

    Jokaisen panos yhteiskunnan hyväksi on yhtä arvokas. Romaneistakin yhä suurempi osa on töissä ja se on hyvä asia.

    Niistä tavoista kannattaa tietysti pitää kiinni, jotka on osa identiteettiä eikä häiritse opiskelua tai työelämään osallistumista. Monissa ammateissa voi olla jopa romanivaatteissa. Mutta se, että lapsen pyykit pestään erikseen ja naisten erikseen vanhusten erikseen ja keittiön liinat keittiössä omassa astiassaan jne. vie kyllä liikaa aikaa. Järkiperäistystä tarvitaan, että ehtii osallistua kodin ulkopuolellakin töihin.


  • no jaa

   Ei varmaan ole yhteiskunnan taholta kovin paljoa edes yritettykään työllistää romaneita.
   Pakolaisille kyllä järjestetään työpaikat.

   • epämirkku

    Tuo ei pidä paikkaansa. Romaneille on järjestetty erityisiä omia polkujaan sekä koulutukseen että työelämään. Tähän on osoitettu lisärahaa, sekä kuntien että valtion budjetista. Tavalliselle valkolaisväestölle ei ole osoitettu erityisiä rahoja. Toki viime aikoina on erikoistoimin pyritty puuttumaan nuorisotyöttömyyteen, mutta ne toimet koskevat kaikkia suomalaisia, oli valkolainen tai ei.

    Ei niitä työpaikkoja valkolaisillekaan tulla tarjoamaan. Työtä pitää etsiä, hakemuksia lähetellä, yrittää suhteiden kautta ja moneen oveen koputtaa.

    Minun näkemys ulkopuolisena on se, että mustalaisnaisten koulutukseen ja työhön hakeutumista vaikeuttavat liiallinen vastuu kodista ja sen puhtaudesta, ruuasta jne., mutta vielä enemmän vaikeuttaa se, jos suvun miehet ei ole palkkatyössä. Siksi olisi tärkeää, että miehet hakeutuisivat töihin ensin.

    Yksi mustalaisen tavoille ja luonteelle sopiva työ olisi myyntiedustajan homma, kun kerran tykkäävät siististi pukeutua. Kun vaan jaksaa ajella autolla ja puhua ihmisille, niin kauppaa varmasti syntyy. Jos ajot tekee omalla autolla, saa verottomat kilometrikorvaukset, eikä pomolle kuulu, missä on työmatkalla yövytty tai onko illalla käyty sukuloimassa. Tulisi jopa säästöä firmalle, jos romanikauppamies yöpyy sukulaisissaan, eikä hotellissa niinkuin valkolaismyyntiedustajat yöpyy. Verottomat päivärahat saa tietysti silti.

    Mustalainen osaa kyllä myydä tavaraa jos haluaa. Luottamuksen ja asiakassuhteiden luominen vie tietysti vähän aikaa, ennen kun kauppa alkaa käydä. Myyntihommissa voi oikeasti päästä aika hyville provikoille, jos osaa homman. Ja verollisesta palkkatyöstä se eläke kertyy, ettei tarvi vanhana olla muiden armeliaisuuden varassa. Kansaneläkkeet tuskin tästä tasosta nousee. Enkä puhu nyt mistään puhelinmyynnistä, vaan yrityksille myyvistä kaupparatsuista.

    Suurin vaikeus olisi siinä töihinpääsyssä, koska meillä valkolaisilla kieltämättä on epäilevä asenne. Se johtuu siitä, että todella moni meistä on joskus joutunut romanin huijaamaksi tai uhkailemaksi. Siinä pitäis olla puhelahjoja, että saa jalan firman oven väliin. Melkein olisi hyvä rikosrekisteriotekin esittää, että on puhdas tausta, ja ottaa rehellisyys ja luottamuus suoraan puheeksi. Sitä en tiedä, saako oikeusrekisterikeskuksesta otteen mitä tahansa työtä varten, lasten kanssa työskentelyä varten se pitää pyytää.

    Heitin tän nyt siksi, että omassa perheessä on myyntityöläinen joka tienaa mukavasti ja tykkää kiertää Suomea. Sopii tosiaan sellaselle, joka jaksaa ajaa ja jauhaa asiakkaiden kanssa, kysellä kuulumiset ja lohkasta jonkun jutun tai kehun aina johonkin väliin.

    Siinä olis miehellä vapaus mennä ja tulla, ja siitä vielä maksettaisiin.


  • 3+7

   Juu kyllä varmasti romaneilla ois taitoa moneenkin hommaan jos vaan olis haluja tehdä.
   Itse ehdotin yhelle tutulle taksikuskin ammattia, kun tykkää ajella päivät pitkään. Eikä siihen olis koulutuskaan pitkä.

  • joutilaaks jäävät

   Jos rikosrekisteriote pitää esittää, niin siihen taitaa tyssätä lähes kaikkien romanimiesten työn saanti.

  • Näin se vain on

   Kun nuorena miehenä 1990-luvulla opiskeluaikaan välillä tein iltaisin vartijan hommia niin kyllä ohjeet oli selvät, romaneita pitää erityisen tarkkaan valvoa. Esimies sanoi, puoliksi leikillään, "jokainen romani on varas kunnes toisin todistetaan". Ja kyllähän niitä kiinni jäikin.

   Jos käyttää romanivaatteita on se oma valinta. Silloin valitsee sen että pidetään varkaana. Elämä on täynnä valintoja ja jokainen vastaa niistä itse. Luulisi että rehellisen työn tekeminen tuollaisessa hameessa on aika vaikeaa eikä se kaikilla aloilla onnistu. Ei sairaanhoitaja voi vaatia että saa pitää siviilivaatteita oli hän romani tai valkolainen.

  • aatos

   ei minun sisareni käytäkkään työssään romanipukua, hän on sairaanhoitaja.

   • epämirkku

    Siinä on sitten se, että häntä ei valkolaisten silmissä pidetäkään enää ensisijaisesti romanina, kun ei käytä sitä vaatetusta. Eli mielikuvien ulkopuolelle jää aina ne mustalaiset, jotka ei pukeudu kuin mustalaiset, he eivät pääse edustamaan heimoaan.

    Vaatetus on näkyvä merkki. Ja poikkeava käytös on tietysti myös näkyvä merkki, jolla saa huonoa mainetta: kovaääninen puhe, riitely, invapaikalle tai hätäpoistumistielle pysäköinti, isona seurueena asiointi, kärhämöinti henkilökunnan kanssa jne. Jos vaatetus usein esiintyy huonon käytöksen kanssa yhtä aikaa, on selvää että ulkopuoliset liittää negatiivisen asenteen myös kyseisiin vaatteisiin.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   63
   1671
  2. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   106
   1367
  3. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   1347
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1231
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   40
   794
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   235
   726
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   49
   716
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   705
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   692
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   128
   679
  Aihe