Tiilikatto vanhan tiilikaton päälle

tiiltä tiilen päälle

Ihmeekseni seurasin eräässä rintamamiestalossa tehtävää kattoremonttia. Vanha
tiilikatto jätettiin sellaisenaan alle, ruoteet lyötiin vanhojen tiilien rei´istä paikoilleen ja
kas kummaa siihen alettiin latoa uutta tiiltä päälle.

Mitenkähän tuossa käy ? Luulisi esim lumen olevan se viimeinen niitti, painoa kun
muutenkin on enemmän kuin laki sallii !!

14

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meikä

      Täsmentäisitkö millaisia reikiä siinä vanhassa tiilikatteessa oikein oli? Eteei vaan olisi ollut palahuopa eikä tiilikate

    • tiiltä tiilen päälle

      Joka työpäivä ajan paikan ohi, joten tuosta kokonaisuudesta ei voinut erehtyä.
      Ruoteet näin, mutten toki pysähtynyt katsomaan niiden kiinnittämistä. Tuo koko-
      nisuus on kuitenkin niin, että uusi tiilikate asennettiin vanhan tiilikatteen päälle.

      Lähikaupassa tiedettiin työtä tehtävän omalla porukalla !

    • ei uskottavaa

      Miten se tiilikatto olis pitänyt vettä vuosikymmenet jos se olis ollut täynnä reikiä? Ja vaikka tuollaisia vedenpitäviä reikiä olisi katto ollut täynnä niin miten ihmeessä ruodelautaa kiinnitettäessä uudet naulat ois osunut noihin reikiin? Ehjän tiilikaton läpi ei kyllä mene kuin joku hiltin naulaimella lyöty naula ja silloinkin tiili todennnäköisesti halkeaa.

    • tiiltä tiilen päälle

      Ei ne ruoteet ole tässä se juttu, vaan tiilikate vanhan tiilikatteen päällä. Eikä siinä-
      kään muuta kuin että painaa pirusti !

      • meikä

        Juuri ne ruoteet on tässä se ongelma. Ruoteiden kiinnittäminen järkevästi vanhan tiilen päälle on käytännössä mahdotonta. Vanhat rakentee voivat hyvinkin kestää ylimääräisen kuorman.


    • tiiltä tiilen päälle

      Joo, se vanha katto olikin tiilikuvioista pelliä. Kävin paikan päällä kattomassa ja pelliä oli.

    • niinpä niin ?

      Oli se vanha katto sitten pellistä tai tiilistä niin vain ääliö jättää vanhat rikkinäiset rakenteet sinne uuden katon alle muhimaan! Toivottavasti siellä ilma kiertaa koska muuten siellä muhii oikea homepommi. Jokainen tietenkin voi tehdä oman kattonsa mitenkä huvittaa mutta näin katto ammattilaisena olisin ottanut kaikki vanha pois ja uusi kunnollinen aluskate tilalle ja uutta pintaa päälle! Tosin veihän ne hölmöläisetkin säkillä valoa kammariin ja elämä hymyili hölmölässä.

    • No niinpä niin !

      Eipä järki paljon pakota näitä hölmöläisiä. Oliskos kannattanut soittaa ennen hom-
      man aloittamista vaikka kunnan teknisille tai vaikka pyytää eritelty tarjous katon
      uusimisesta joltain ammattilaiselta. Tosin he olisivat varmaankin tehneet tuon homman aina noin eli päin persettä ! Eli juuri kuten " niinpä niin" tuossa selostaa, kaikki vanhat paskat pois.. uusi aluskate, suoristukset jne jne.. Mutta ei koskaan noin, että vanha kate jää alle !

    • Juha kanki

      Useita vanhoja peltikattoja on tullut noin tehtyä, eli pystyruoteet ruuvataan vanhan pellin läpi puurakenteisiin/kattotuoleihin tai vasoihin ja tukevasti tulee kiinni. Sitten vaan vaakaruoteet joiden päälle tiilikate. Jää todella hyvä tuuletus ja vanha ehjä peltikatto toimii tuhat kertaa paremmin aluskatteena kuin joku muovirätti. Ei ole mitään ongelmaa tullut ja ensimmäisen kerran kokeiltu jo yli 20 vuotta sitten. Peltikatto ei kondensoi enää tillen alla, se on tullut todettua. Ei järjen häivää purkaa vanhaa peltiä pois ja vaihtaa tilalle humpuukirätti.

    • niinpä niin ?

      Vanhan peltikaton päälle kondensoituu kosteutta ja kosteus ei ole koskaan hyväksi rakenteille ! Nykyaikaiset aluskatteet on kondesiosuojattuja materiaaleja että sillai!
      Kannattaa joskus luopua siitä mitenkä on tehtu 50-vuotta ja herätä nykyaikaan.
      Eihän ENNEN tarvinnut kylppäriin laittaa vesieristeitä ja nyt ne on ihan homeessa! Nyt puretaan kaikki VANHA pois ja tehdään niistä nykyaikaisia toimivia kylpyhuoneita ilman hometta! Se miten on tehty ammoisina aikoina ei tarkoita että niin kannattaa tehdä nykyaikana kun tietoisuus on lisääntynyt. Tosin edelleenkin jokainen voi tehdä OMAN talonsa niin kun huvittaa mutta ammattilaiset tekee niin kun ne rakennusmääräyksissä määrätään. = kaikki vanha tavara pois ja nykyaikainen aluskate tilalle uusi kate päälle.

      • Akr

        Kuinkas se siihen peltikaton päälle kondensoituukaan? Ennen ei tehty vesieristeitä ja nyt ne kylppärit umpihomeessa? Eikös se mahtanut mennä niin että kun sotien jälkeen alettiin innoissaan eristää, ei aina tiedettykään ihan tarkkaan miten se sulku olisikaan pitänyt asentaa ja välit tuulettaa, ja nyt nämä kohteet homehtuu?


    • Joo just

      Rakennukset on Suomessa homentuneet juuri siksi että ne on rakennettu RT-korttien mukaan. Vain todellinen idiootti uskoo että viranomaisten laatimat rakennusmääräykset ovat se ainoa oikea tapa rakentaa. Kaikki viheliäiset vesieristysohjeet esim. -80-luvulla sekä 70-luvun piilosokkelit olivat rakennusmääräyksissä ja RT-korteissa esitettyjä ns "oikeita" rakennustapoja. Nyt ne on kaikki homeessa, eikun puskutraktorilla yli vaan. Jos viimeistä 50-vuoden aikaista rakennushistoriaa vähän tutkii niin juurikin siitä kun rakennusmääräyksiä alettiin suoltamaan, alkoivat ongelmat. Revi siitä äläkä usko kaikenmaailman aluskatemyyjien paskapuheita. Ne aluskatteet on sinne määräyksiin lobattu suurella rahalla. Parikymmentä vuotta ja niitä rättejä revitään kun kaikki kopit taas homeessa.

    • juupjaap

      Joo just taitaakin olla niitä kavereita jotka jättää kaiken vanhan paskan uuden katon alle ja ei muuta kun perävalot välähdellen karkuun ? Esimerkiksi meidän 80-luvun lopussa tehdyn tiilikaton alla on ns: nykyaikainen aluskate, välikatossa on kaikki hyvin ja vedet menee mahdollisen rikkoutuneen tiilin takia seinälinjan ulkopuolelle niin että suhina käy. Ai niin ! vastahan se onkin siellä ehjänä pysynyt yli 25-vuotta että eihän se nyt ihan pomminvarma olekkaan? Herran kannattas herää ja siirtyä nykyaikaan sieltä savimajasta buhaa.

    • strömssöö

      Olisi kannattanut kysyy niiltä et meneekös nyt kaikki ihan niin kun strömssöössä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe