Piippaaminen?

tietämätön

Mitä tarkoitaa sakemannin piippaaminen? Törmäsin sanaan keskustelussa enkä ymmärtänyt sitä?

17

3021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täällä toinen

      Itsellä kolmas paimen menossa,mutta sana on täysin outo? Mutta olettasin sen tarkoittavan jotain ylenpalttista vingutusta,mitä koira pitää paljon?Ainakin nuo piippamisjutut,mitä täällä on ollut,yhdistäisin vinguttamiseen.Liekkö olen oikeassa?

      • tossa tietoa

        Vinkulelut piippaavat kun vähän vatsasta puristaa. Meidän ihanan nallekarhumainen näyttis ei piippaa koskaan. Jotkut käyttikset piippaavat myös sähköä käytettäessä tai jos omistaja käyttää väkivaltaa koulutuksessa.


    • piipaapiipaa

      En ole koskaan kuullut koiran piippaavan,tai en tiedä mitä sillä tarkoitetaan..
      Lieneekö jotain semmosta yli-innostusta,niin kuin esimerkiksi meidän sakuli vinkuu, ennen kuin saa käskyn noutaa esine,se kun on mieluisaa puuhaa..
      Varmaan rasittavaa jos koirasta lähtee kokoajan jokin ääni. :(

      • lisätietoa

        Meidän näyttis yli-innostuksissaan pystyy suuntaamaan tarkkaavaisuutensa kokonaan omistajan käskyjen odottamiseen kyseessä olevan tehtävän suorittamiseen valmistautuessaan ilman piippaamista.


      • 12+11
        lisätietoa kirjoitti:

        Meidän näyttis yli-innostuksissaan pystyy suuntaamaan tarkkaavaisuutensa kokonaan omistajan käskyjen odottamiseen kyseessä olevan tehtävän suorittamiseen valmistautuessaan ilman piippaamista.

        Onneks siinä ei ole viettiä. Ja piippaaminenhan ei ole suoraan hermorakenteesta johtuva ongelma. Ensinnä pitäis ohjaajan kattoa peiliin ja miettiä tuliko tehtyä jotain väärin. Esim. Aktiivisen pakon käyttö liiallisena ja epäloogisena on hyvä keino ajaa koira tuohon tilaan.


      • 10+5
        12+11 kirjoitti:

        Onneks siinä ei ole viettiä. Ja piippaaminenhan ei ole suoraan hermorakenteesta johtuva ongelma. Ensinnä pitäis ohjaajan kattoa peiliin ja miettiä tuliko tehtyä jotain väärin. Esim. Aktiivisen pakon käyttö liiallisena ja epäloogisena on hyvä keino ajaa koira tuohon tilaan.

        Kuinka niin sellaisessa koirassa ei mielestäsi ole viettiä, joka ei piippaa? Oletko varma, ettei piippaamista ole koskaan missään määrin esiintynyt kyseisellä koiralla? Entä jos omistaja onkin pystynyt sen kitkemään pois jo heti silloin kun sitä ensimmäistä kertaa ilmeni? Piippaamattomuus ei todellakaan kerro vietittömyydestä.


    • seropisakemanni

      Piippaaminen = Vinkuminen

      Itselläni on -08 syntynyt setterin/sakemannin mix, joka vinkuu ihan sikana, kun olen lähdössä mm mökille (kun pakkaan niin vinkuminen alkaa) tai kun olen lähdössä yksin kauppaan tms.. tai kun olen lähdössä koiran kanssa lenkille. Kaverina on -09 syntynyt sakemanni jolla tätä "ongelmaa" ei kotona ole, mutta sen sijaan autossa. Seropi alkaa vinkumaan ihan sikana autossa, kun tajuaa minne pääsee (jos lähden juoksuttamaan koiriani järven rannalle. matka alkaa hiljaisena, mutta kun pääsee noin puolen välin matkaa, niin kauhea vinkuminen alkaa, kauhea tärinä alkaa myös sekä hitonmoinen örinä. Sakemanni aloittaa vasta kun olemme melkein perillä.

      Miten p*rk*le tämän saisi pois?

      Kotoa kun lähden niin lähden rauhassa, puen ulkovaatteet rauhassa päälle, en huomio koiraa ainakaan 30min-1h ennen lähtöä, kaulapannan ja hihnan otan rauhallisesti sekä hiljaa naulakosta.

      Autossa on nyt vaikea toimia näin, mutta autosta nousen ensin minä ja sitten sakemanni (koska rauhoittuu ensimmäisenä) ja seropi pääsee viimeisenä autosta pois.

      Jääkautta olen ajatellut mutten tiedä sitten kuinka kauan sellaista pitää tehdä (montako tuntia päivässä, montako päivää, monta kauukautta)?

      Minulle siis suositellaan sitä, muttei kukaan ole koskaan kertonut kauanko sitä pitää toteuttaa?

      Nyt on hyvät neuvot kalliit

      Ps: luut ei koiria kiinnosta, eikä mitkään lelut tai makupalat

      • usko

        Mitäs jos koirat ei pääsisikään sinne mieluiseen paikkaan jos ppipaavat? Aja pois vaan.


    • Iloinenpoika+emäntä

      Meillä tuon piippaamisen tilalla on kiljuminen/jodlaaminen kun ollaan johonkin lähössä... lenkki vaatteet kun laitan päälle ja päästän koiran ulos se on ihan hillittömän villissä... en voi muuta kuin huokaista että "voi sua iloista kaveria"
      En paljon toppuuttele jos ei ihan riehaannu.
      Kun katson kaverini labbista jota saa houkuttelemalla houkutella lähteen lenkille..
      Ja joka nousee venyttelemällä ylös sen näköisenä että "onko pakko lähtä"
      Energiaa riittää tällä mun kaverilla ,vaikka päivät saa juosta ulkona mukana kaikenlaisissa askareissa,mutta lenkille lähtöä ei voita mikään,paitsi autokyyti..
      Siinä toinen intohimo,makaa aina autossa jos takaluukku on auki.. :D

    • 5 saksanpaimenta

      Olematon hermorakenne / suhteessa olemattomaan viettin jonka seurauksena koira piippa (vuotaminen ) helpotaakseen omaa oloaana , ei pysty käsittelemään viettiä koska on pas...hermorkenne viettiin nähden.Paheene jos sattuu olemaan vielä oikesti viettiäkin.Hyvin yleinen rodun "ominaisuus" nykypäivänä.
      Harvoin törmää saksanpaimen koiraan joka ei vuoda ....jos sellainen on niin yleensä vietitön näyttely linjainen ( tyhjä vietillisesti ).

      • 807 643 sakua

        Mun koira piippaa vain käskettäessä. Ja se on näyttelylinjainen. Ymmärsi jo lapsena, mihin turha piippaaminen voi johtaa.

        terv. Erittäin vietikkään näytttiksen omistaja


    • ei ole

      Höpö höpö...vetääkö se joskus ihan liinassa.Ei selasia ole.

    • 250 sakua

      Käyttikset ei piippaa,niillä on hieno hermorakenne,ne vaan repii auton odotellessaan vuoroa reeniin :) autot yleensä vuorattu jos millaisella peitolla/vilteillä,etteivät näkisi mitään... Nämäkö on niitä ehjiä koiria= vuotamattomia? Helpottavat oloaan??

    • 1/8 sakua

      Pehmoleluja löytyy moneen käyttöön; sekä piippaamattomia että piippaavia. Vain itsestä on kiinni kummanlaisen tahtoo hankkia ja mitä tarkoitusta varten. Tietty hintakin ratkaisee.

    • 12paws

      Ihan normaalia innostusta se piippailu on.Meillä piippaa Sakemanni aina sen hetken,kun puen vaatteet päälle ennen lenkille lähtöä.Ja autossa,jos tietää,että mennään johonkin kivaan paikkaan.Asia ei minua mitenkään häiritse joten en niin pientä mielenilmaisua ole viitsinyt karsia pois.Eri asia olisi jos se esim. haukkuisi niin ääni loppuisi lyhyeen. Ja osaavat muunkin rotuiset piipata. Esim vanha sharpei herramme piippaa,ku näkee,että ruokaa laitetaan sen kuppiin.Silloin taas saku on ihan hiljaa :)

    • 11+11

      Miksi teillä on koira, jos ette kestä sen ääntä ja juttelua. Naurettavaa, että tehdään tuollaisestakin ongelmia. Koira vähän vinkuu, "piippaa" (kuka neropatti on tuollaisenkin nimityksen keksinyt).. Räksytys ja turhamainen haukunta on erikseen.

    • 25 000 sakua

      "vähän vinkuu, piippaa"

      Kuulehan, tuollainen häiritsee erittäin paljon mm. naapureita sekä osoittaa koiranomistajan olevan soveltumaton pitämään koiraa mikäli ei saa sitä hallintaansa ja oleman tarvittaessa hiljaa. Omistajan tehtävä on kertoa koiralle, kuinka tulee käyttäytyä milloinkin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      618
      19201
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      70
      16052
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      394
      9519
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      83
      6755
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      19
      4964
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      213
      3971
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      127
      2222
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1485
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      111
      1437
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1287
    Aihe