Rennot häät kotona

häätkotona

Toivoisin jotain vinkkejä,ideoita.

Suunnitelmissa olisi pitää rennot häät kotona. Kokoamme juhlateltan ja mitään kunnon pääruokaa ei olisi. Makeaa, suolaista pientä syötävää,kahvia mehua, boolia ja loppuillasta alkoholia tarjoille. Lähisukulaisia ja ystäviä olisi tulossa.

Musiikkipuolelle en tahtoisi vuokrata mitään orkesteria, vaan musiikkipuoli saisi olla jotain aivan muuta. Rockia toivoisin jollain tavalla ainakin mutta onkohan se liian huono idea?
Millaista pientä ohjelmaa lapsille keksisi, tai aikuisille ?
Miten häiden järjestäminen kotona onnistuu?

Toivoisin että häät olisivat rennot jossa olisi paljon seurustelua. Ei ole häätanssia, tai mitään erikoisempia hääpuheita tai -leikkejä.

6

2366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rinkulasormi

      Kotihäät ovat rennot eli idea hyvä.mutta kuinka saatte vieraat viihtymään jos ei ole ohjelmaa vaan vain aikuisten kesken jutustelua ja alkoholia?en lähtisi luottamaan liikaa edes hyvään small-talkiin.satsatkaa vaikka siinä tapauksessa esim taikuri luttiseen.hänestä pitävät niin lapset kuin aikuisetkin.toinen olisi se aina toivottu bändi.
      Tietty jos haluatte pian vieraista eroon niin ilman satsausta se onnistuu nopeasti ja mieleen jäätte.kyseessä kuitenkin häät ja hieman mielikuvitusta peliin.

    • häätkotona

      Sehän tässä olisi että miten vieraat saisi viihtymään.
      Millaista ohjelmaa voisi hankkia? Kun itseä ei millään kiinnostaisi morsiamen ryöstöt, eikä mikään orkesteri soittamaan. Jotain pientä ohjelmaa voisi olla, mutta ei mitään kaavamaisen kankeaa kuitenkaan.

    • Onnea

      Mitä rennommat häät, sitä vähemmän tarvitaan mitään erillisiä ohjelmanumeroita. Meille on tulossa talvihäät. Ei ole tulossa erillistä orkesteria eikä taikureita, morsiamen ryöstöjä tai muuta. Ainoat ohjelmanumerot on häävalssi ja vieraiden esittely. Hävalssin musiikki tulee soitetaan livenä, mutta muuten musiikki tulee koneelta, siten voi vähän vaihdella musiikkia fiiliksen mukaan.

      Mitä läheisemmät ihmiset on paikalla (perhe, ystävät), sitä vähemmän tarvitsee stessata ohjelmasat. Jos jotain kuitenkin haluaa pieni eleisesti, niin yksi hauska ohjelmanumero, joka tavallaan jatkuu koko illan on hääbingo, jos sellaisesta tykkää. Googlettamalla löytyy siitä lisäinfoa.

      Onnea häihinne!

    • naikkari

      www.naimisiin.info/yhteiso --> foorumilta löytyy vaikka mitä ideoita ohjelmaan ja lapsille tekemistä sekä kokemuksia myös kotihäistä!

    • morsssian2009

      Meillä oli hyvin suurten välimatkojen takia kahdet erilaiset häät eri paikoissa: pienet (30 henkilöä) ja suuret (200 henkilöä). Vaikka suuret häät olivatkin prameat ja kauniit, viihdyin silti paljon paremmin pienemmissä häissäni, jotka itseasiassa pidettiin kotonamme kerrostalokolmiossa (!). Kiitos tilavan olohuoneen. Hyvin mahtui kun hieman järjesteli, ei kenelläkään ollut ahdasta :)

      Ruokaa ei meilläkään ollut, vaan listalla oli makeana hääkakkua, tuorejuustokakkua, keksejä, Aleksanterin leivoksia, makeisia ja muffinseja. Suolaisena jauhelihapasteijoita, lohirullia, grissinejä ja pieniä suolaisia keksejä. Kaikki syötävät keksejä lukuunottamatta olivat itse alusta loppuun kotona tehtyjä. Juomana kahvia, teetä, boolia, shamppanjaa, viinejä ja limonadia.

      Päivän kulku oli seuraava: meidät vihittiin kaupungin keskustassa, jonka jälkeen me ja hääväki siirryimme asuntoomme kaupungin ulkopuolelle. Joimme kakkukahvit ja kilistelimme maljoja seurustellen toistemme kanssa. Tähän päättyi ns. ´virallinen´ osuus. Kahvitteluiden jälkeen seurustelu jatkui viinin ja boolin merkeissä rennosti illan venyen aamuun. Emme olleet edes suunnitellut häätanssia, mutta sopivan kappaleen soidessa intouduimme siihen kuitenkin sitten lopulta ;) Musiikkina häissä oli vain soittolista tietokoneelta, johon vieraat saivat vaikuttaa. Muistelen näitä häitä ikuisesti lämmöllä. Niistä oli riisuttu kaikki jäykkyydet ja ne olivat ennen kaikkea omanlaisemme. Lapsia kävi pari, mutta olivat niin pieniä ettei tarvinnut edes erityistä ohjelmaa järjestää.

      Ota huomioon, ovatko vieraat tulossa pitkän matkan takaa. Jos ovat, ruoka maistuu varmasti. Jos läheltä, pieni suolainen riittää (näin oli meillä). Juhlista tulee juhlallisemmat, jos alussa musiikki on ´hilittyä´. Tunnelman keventyessä myös musiikkia voi vaihtaa suoraan vaikka sen rokin puolelle :) Mutta muista: teidän häät, teidän näköiset juhlat. Jos lapsia on tulossa useampi, voit keksiä heille esimerkiksi aarteenetsintää, ongintaa (lahjapussit), pelejä (ulkopelit, lautapelit..) ja järjestää piirustuspöydän. Aikuisille ei välttämättä tarvitse mitään, ellet itse halua. Häätanssi ja kakunleikkuu ovat traditioita, jotka monet vanhemmat ihmiset haluavat juhlissa nähdä. Oman mieleen mukaan tietysti tässäkin.

      Ihanaa huomata, että vielä on ihmisiä, jotka haluavat pienet häät! Kokemuksesta voin sanoa, että se on oikea valinta :)

    • Niksi

      Anna näille viinaa ja riidanaiheita. Tulee kyllä ohjelmaa nopeasti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe