Maaliskuun lopulla Islantiin. 4-veto vai pikkukippo??

Olemme lähdössä Islantiin viikoksi maaliskuun lopulla. Tarkoitus vuokrata auto ja kiertää saaren eteläosan nähtävyydet jotka ovat suurimmaki osaksi 1-tien varrella. Kannattaako vuokrata pikkumaasturi vai pärjääkö wv polo-tyyppisellä pikkuautolla?
Ilmoita


Pikkuautolla pärjää loistavasti. Sisämaan pikkutiet saattavat tuohon aikaan olla niin huonossa kunnossa että ne on suljettu jokatapauksessa. Ja muutenkin viikoksi kyllä riittää nähtävää 1-tien varrella.
Ilmoita
Kiitos vastauksesta :) Niin vähän ajateltiinkin.
Ilmoita
Itse tuli ajeltua tuolla toukokuun alussa, silloin keli eteläosassa oli ok, tosin pohjoisosassa oli vielä tuolloinkin täysi talvi, ja sinne ei olisi kannattanut mennä ilman 4 veto autoa. No hengissä selvittiin, mutta oli kaikkea muuta kuin nautinnollista ajaminen siellä lumimyrskyissä. 1-tiellä on yksi karsea paikka siellä itäosassa kun tie jakautuu 1 ja muistaakseni 96 (rannikkotie). 1 tielle missä siksak vuoristonylitys ei tosiaan kannata tossa kohtaa mennä jos on pikkuauto ja pahat kelit. Vähän matkan päästä tiet taas yhdistyvät (1). Lumimyrskyssä siellä ei auraus toimi niin hyvin kuin meillä. Ainoat tiestä näkyvät asiat lumituiskussa oli keltaiset tien sivussa olevat tolpat, eli ajaminen on kaikkea muuta kuin mukavaa...kun koko ympäristö on kirkkaan valkoinen ja ajaa pitää vähän arviosta tolppien mukaan.
Jos nyt lähtisin islantiin ajelemaan, menisin kesällä, ihan suosiolla....
Ilmoita
Osaako joku Islannissa (Reykjavikissa) käynyt sanoa, että pärjääkö siellä Visa elektron-kortilla? Eli voiko sillä maksaa siellä ja voiko elektronilta nostaa käteistä automaateilta?
1 VASTAUS:
Islannissa hyvin monessa paikkaa voi maksaa Visa Debitillä, Elektronista ei valitettavasti tietoa.

1-tiellä pärjää pikkuautolla, mutta korkeampi maavarainen auto ehdottomasti parempi - eipähän tule rajoitukset vastaan, jos haluaakin F-tielle, eikä pikkuautolla sinne pääse.
+Lisää kommentti
Ehdottomasti nelivetoinen!
Ilmoita
Me olimme juuri Islannissa ja vuokrasimme nelivetoisen Land Rover Defenderin. Islannissa auton vuokraaminen maksaa joka tapauksessa, joten miksei sitten samantien satsata kunnon peliin. Mielenkiintoisimmat paikat ovat usein juuri F-teiden varsilla ja sinne ei tavallisella autolla ole mitään asiaa. Mieluummin säästäisin sitten vaikka majoituksista!

Täällä kokemuksia myös telttailusta ja muustakin tuoreeltaan:

http://walleni.us/terveisia-toiselta-planeetalta/

http://walleni.us/15-vinkkia-telttareissulle-islantiin/

http://walleni.us/ikimuistoinen-valassafari/
Ilmoita
Olen itse tata asiaa nyt tutlinut ja kuulemma noilla teilla parjaa ihan hyvin ilman maasturia - mutta sisamaahan ei edes saa pienella autolla ajella. Jos on noinkin lyhyt aika kuin viikko, ja asutte ajan paakaupungissa, niin silloin en itse lahtisi 4x4-kokoista vuokraamaan.

Toinen on tuosta hinnasta - itse sain neljaksi paivaksi pikkuauton alle kahdella sadalla, mutta maasturi olisi ollut tuplasti tuon. Tosin varasin nama hyvissa ajoin, joilloin saastin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Maaliskuun lopulla Islantiin. 4-veto vai pikkukippo??

Olemme lähdössä Islantiin viikoksi maaliskuun lopulla. Tarkoitus vuokrata auto ja kiertää saaren eteläosan nähtävyydet jotka ovat suurimmaki osaksi 1-tien varrella. Kannattaako vuokrata pikkumaasturi vai pärjääkö wv polo-tyyppisellä pikkuautolla?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta