Maaliskuun lopulla Islantiin. 4-veto vai pikkukippo??

Neliveto vai ...

Olemme lähdössä Islantiin viikoksi maaliskuun lopulla. Tarkoitus vuokrata auto ja kiertää saaren eteläosan nähtävyydet jotka ovat suurimmaki osaksi 1-tien varrella. Kannattaako vuokrata pikkumaasturi vai pärjääkö wv polo-tyyppisellä pikkuautolla?

8

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • srghaere

      Pikkuautolla pärjää loistavasti. Sisämaan pikkutiet saattavat tuohon aikaan olla niin huonossa kunnossa että ne on suljettu jokatapauksessa. Ja muutenkin viikoksi kyllä riittää nähtävää 1-tien varrella.

    • Neliveto vai ...

      Kiitos vastauksesta :) Niin vähän ajateltiinkin.

    • pikkukippo

      Itse tuli ajeltua tuolla toukokuun alussa, silloin keli eteläosassa oli ok, tosin pohjoisosassa oli vielä tuolloinkin täysi talvi, ja sinne ei olisi kannattanut mennä ilman 4 veto autoa. No hengissä selvittiin, mutta oli kaikkea muuta kuin nautinnollista ajaminen siellä lumimyrskyissä. 1-tiellä on yksi karsea paikka siellä itäosassa kun tie jakautuu 1 ja muistaakseni 96 (rannikkotie). 1 tielle missä siksak vuoristonylitys ei tosiaan kannata tossa kohtaa mennä jos on pikkuauto ja pahat kelit. Vähän matkan päästä tiet taas yhdistyvät (1). Lumimyrskyssä siellä ei auraus toimi niin hyvin kuin meillä. Ainoat tiestä näkyvät asiat lumituiskussa oli keltaiset tien sivussa olevat tolpat, eli ajaminen on kaikkea muuta kuin mukavaa...kun koko ympäristö on kirkkaan valkoinen ja ajaa pitää vähän arviosta tolppien mukaan.
      Jos nyt lähtisin islantiin ajelemaan, menisin kesällä, ihan suosiolla....

    • Jolle Kulle

      Osaako joku Islannissa (Reykjavikissa) käynyt sanoa, että pärjääkö siellä Visa elektron-kortilla? Eli voiko sillä maksaa siellä ja voiko elektronilta nostaa käteistä automaateilta?

      • Island

        Islannissa hyvin monessa paikkaa voi maksaa Visa Debitillä, Elektronista ei valitettavasti tietoa.

        1-tiellä pärjää pikkuautolla, mutta korkeampi maavarainen auto ehdottomasti parempi - eipähän tule rajoitukset vastaan, jos haluaakin F-tielle, eikä pikkuautolla sinne pääse.


    • Islannin kävijä

      Ehdottomasti nelivetoinen!

    • Me olimme juuri Islannissa ja vuokrasimme nelivetoisen Land Rover Defenderin. Islannissa auton vuokraaminen maksaa joka tapauksessa, joten miksei sitten samantien satsata kunnon peliin. Mielenkiintoisimmat paikat ovat usein juuri F-teiden varsilla ja sinne ei tavallisella autolla ole mitään asiaa. Mieluummin säästäisin sitten vaikka majoituksista!

      Täällä kokemuksia myös telttailusta ja muustakin tuoreeltaan:

      http://walleni.us/terveisia-toiselta-planeetalta/

      http://walleni.us/15-vinkkia-telttareissulle-islantiin/

      http://walleni.us/ikimuistoinen-valassafari/

    • Issikkajaska

      Olen itse tata asiaa nyt tutlinut ja kuulemma noilla teilla parjaa ihan hyvin ilman maasturia - mutta sisamaahan ei edes saa pienella autolla ajella. Jos on noinkin lyhyt aika kuin viikko, ja asutte ajan paakaupungissa, niin silloin en itse lahtisi 4x4-kokoista vuokraamaan.

      Toinen on tuosta hinnasta - itse sain neljaksi paivaksi pikkuauton alle kahdella sadalla, mutta maasturi olisi ollut tuplasti tuon. Tosin varasin nama hyvissa ajoin, joilloin saastin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3573
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      162
      2191
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1891
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1782
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      362
      1211
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      53
      964
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe