MITÄ TEHDÄ AUTTAKAA

ylivilkas

4,9v poika joka ei osaa totella. Kauppakäynnit eivät suju. Juoksee ja koskettelee jokapaikkaan, törmäilee ja huitoo välillä ihmisiin, pälättää vaikka sanottu ''pekka nyt hiljaa'' (parin min päästä taas hölisee jotain taas niin turhaa), jos varoitettu juoksemisesta ja kerrottu että joutuu kärryyn istuu pikkusiskon lailla siitä huolimatta ei tottele, kärryssä heilutaan, kiusaa siskoaan ( mm. tänään isi sanoi '' liitskaamasta siskoaan ja kun pyydetty kuuntelee ettei niin tee nii huutaa JOO JOO) Sit joutuukin autoon. Ollaan tehty niin, jos kauppakäynti ei suju ja joudutaan viedä lapsi autoon saa kotona ruoaksi pelkkää perunaa ja vettä. Koitetaan käydä seuraavana päivänä uudestaa josko onnistuisi.

Kassajonoilla yms paikoissa ei jaksa seistä paikallaan, vieraille ja kassatädeille moikkailee ja pälättää taas jotain turhaa, saattaa tanssia yms levotonta.

Herätään aina 8 ja sänkyyn 21, sisko noudattaa pilkulleen rytmiä. Ennen 12 sisko ottaa päikyt, itsekin olen tarpeessa, mutta poika ei juur koskaan tahdo nukkua. Heiluu, leikkii peitolla ja tyynyllä, tutkii käsiään, raapii itseään, saattaa äännellä ja puhua. Pojan sänky lähellä parivuodetta ja ei siinä minä voi nukkua.

Poika ulisee ja on surullinen päivittäin, jos jotain kivaa puuhataan riehaantuu ja ei osaa käskystä rauhottua ennenkun jotakuta sattuu. Jäähyjä tulee päivässä tehtyä paljon.

Yöunille kun poika tänään meni, häiritsi tv katseluani puhumalla kokoajan, vaikka sanottu ''jos en saa rauhassa katsoa telkkaria , et aamulöa pääse katsomaan pikku kakkosta'', siitä huolimatta pälättää ja hokee '' nyt mä oon hiljaa '' ei mee kauaa kun taas puhuu. Sanottu että nyt alkaa nukkumaan, siellä se pitää silmiään auki ja koittaa piilottaa katseen ettei huomata, ja jos kääntyneenä seinään päin, on kurja todeta että hän pitää ailmiä auki.

Mikä neuvoksi?
Luonne siis tosi vilkas, levoton, papupata, ulisija ja surullinen.

Itse valitan pojalleni yli 100 kertaa olemaan hiljaa, rauhottumaan yms.
Stressaan kokoajan ja olen vihainen.

ONKO HÄN SAIRAS, ADHD? Muita samanlaisia? kuinka saada ruotuun kun mikään ei mene perille?

7

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --------------------

      Sairas provo!

    • ylivilkas

      Olen ap ja ei ole provo vaan ihan tosielämää.
      Kirjoitin puhelimella joten kuka kirjottaa puhelimella näin pitkän stoorin vaan huvikseen? En minä ainakaan

      • ...

        Tuo "perunaa ja vettä" paljasti sinut sairaaksi provopaskansuoltajaksi. Lopeta!


    • ggfkhgg

      1. älä tee lupauksia mitä et pidä.
      2. kokeile jäähypenkkiä. 1varoitus ja sitten istumaan.
      3. anna illalla aikaa lapsillesi, katso telkkua vasta kun lapset nukkuvat.
      4. Vaikka lapsesi ei halua nukkua niin sano että 30min pitää maaa RAUHASSA ja levätä
      5. ota jonkinmoinen hyvänkäytöksen palkitsemis taktiikka käyttöön (esim. kun on ollut kiltisti kaupasssa saa tarran ja kun tarroja on tarpeeksi saa valita jonkin jutun, elokuvan perheen leffa-iltaan, päivän ruualle jälkkärin yms.)
      6. älä huuda vaan selitä rauhallisesti
      7. sovi lapsen kanssa käytöstavat enne kun menette kauppaan yms paikkaan. muistuta tarvittaessa

      ÄLÄ LUOVUTA! Lapsesi hakee rajoja, kokeilee onneaan ja testaa teitä. Olkaa johdonmukaisia ja tehkää vaikka yhteiset säännöt lasten kanssa jossa käy ilmi nukkuma-ajat yms. joita lastenkin on helppo seurata. Kehukaa hyvää käytöstä.

    • toivottavasti provo

      Mutta jos ei niin katsoppa peiliin ja ota eri asenne kehiin.Kuka sairas antaa lapselle pelkkää perunaa ja vettä jos ei kaupassa käynti suju.Mitä edes otat kauppaan mukaan jos meno niin hillitöntä siellä.Ja kyllä lapsista ääntä lähtee,just tollasta älämölöä aika moni lapsi pitää.
      Uskon että suurin syy on oma käytöksesi ja reagointisi asioihin.Et varmaan huomioi lasta tarpeeksi.

    • herg

      Ensimmäisenä mieleen tulee, että pitäisiköhän tämän lapsen antaa olla lapsi. Miksi ihmeessä kaupassa ei saisi puhua? Jutella kassatädille? Ei tietenkään riehuta, tönitä tai muutoin käyttäydytä sopimattomasti, mutta kai tuota nyt jutella saa. Ja miksi hänen pitäisi istua hiljaa, kun sinä katsot televisiota?

      Pääsääntöisesti käsittääkseni tuon ikäiselle ei vielä oikein toimi nuo kiristämisjutut, tai ei ainakaan minun lähipiirissäni/perheessäni toimi. Ehkä teidän kannattaisi panostaa ennemmin siihen hyvään käytökseen, kun kuluttaa päiviä valittamalla yli 100 kertaa... Kuuntelisitko itse enää 10 kerran jälkeen, jos joku jankkaisi ei saa, älä, ei, älä, ei.

      • ...

        Samaa ihmettelin kovasti. Työskentelen neuropsykiatristen lasten parissa ja kotona on hyvin terve vuoden aloittajan lasta nuorempi ja minä pitäisin lottovoittona jos meidän lapsi olisi kaksikin minuuttia hiljaa joskus muulloin kuin nukkuessaan. Aloittaja stressaa jo siitä, että lapsi jo kahden minuutin päästä kiellosta puhuu taas... Aloittajan pitäisi ajatella ratkaisukeskeisemmin; eikä pyöriä ongelmissaan; teillä on vahvuus ja voimavara ja se on ilmeisen rauhallinen lapsi, kun on parikin minuuttia kiellon jälkeen hiljaa.

        En myöskään näe ideaa siinä, että lapsi ei saisi puhua. Kaikki vuorovaikutus on hyväksi ja puhe erittäin hyvä kommunikaatiokeino. Uskon että aloittaja on nyt vain turhan väsynyt, kaikki riepoo ja ilmeisesti kaksi lasta tähän saumaan ei ollutkaan niin hyvä idea kuin miltä se tuntui. Sen sijaan, että myöntää itselleen väsymyksensä, on tietenkin helpompaa etsiä syyllistä jonkun muun olemuksesta. Jo kieltojen määrä ja kohdistuminen ihme asioihin (lapsi ei saa tehdä lasten juttuja) perheessä kertoo siitä, että enää ei mene hyvin, vaan näkökenttä on sumentunut, varmastikin juuri väsymyksen takia, näköalattomaksi kieltojen kierteeksi. Virkeä hyvinvoiva ihminen kuitenkin ymmärtää itsekin hakkaavansa päätään seinään jossain vaiheessa ja tajuaa näin muuttaa toimintaansa ja jaksaa hakea ratkaisuja.

        Vinkkini siis: Lähde lomalle, nauti kunnolla viikko tai pitkä viikonloppu, nuku hyvin, syö valmiissa pöydässä ja pidä puhelin äänettömällä ja soita kotiin vain silloin kun sinä haluat kuulla miten isi ja lapset pärjäävät. Kyllä ne pärjää, miehetkin ovat aikamoisia sissejä niin halutessaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe