Aihe

Isonvihan syy?

kostoa

Usein ihmetellään miksi venäläiset käyttäytyivät ihan eri tavalla Suomen sodassa 1808-1809 ja isossa vihassa. Historiantutkija-ystävältäni sain mielenkiintoisen tiedon. Edellisessä sodassa jossain Eestin puolella suomalaiset olivat tappaneet kylmäverisesti satoja vangiksi saamiaan venäläisiä sotavankeja.
Tämän johdosta Isossa vihassa venäläiset sotilaat määrättiin kostamaan tämä suomalaisten sotarikos.

4

209

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • monivarinen

   Tuolloin yleinen menettely ja sotastrategia oli tuhota asutus vihollisen ja oman maan välistä. Koska joukkojen huolto joutui väestön ryöstelyllä tämä oli toimiva strategia. Parisataa kilometriä autiota maata oli vaikea minkään sotajoukon tulla ylitse, joten raja oli turvallinen.
   Venäläisten tavoitteena oli ensin autioittaa Karjalankannas, mutta kun Ruotsin joukot juoksivat edellä niin lopulta ryhtyivät autioittamaan Pohjanmaata.

  • tuolla jotain tietoa
  • Anonyymi

   Kostoa nimimerkillä on kyllä sotien paikat vaihtuneet suuri pohjan sota oli 1700 luvulla ja ns suomen sota 1800 luvulla.

  • https://areena.yle.fi/1-2654518 Pimeä historia: Viimeisellä rannalla Teemu Keskisarja ja Marko Kämäräinen isovihan maailmassa. Vuonna 1714 täällä pakenivat kaikki, jotka kykenivät. Kymmeniä tuhansia suomalaisia otettiin orjiksi. Hailuodossa tapettiin yhtenä yönä satoja pakolaisia.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   398
   12816
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   335
   9459
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   8553
  4. Hallituksen salainen muistio: Paluu normaaliin lykkääntyy

   heinäkuun loppuun – syynä rokotusten viivästyminen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce988c84-9b0c-4e6d-86cc-40bd35d51bb5 Miten käy kuntavaalien?
   Maailman menoa
   186
   5529
  5. Ex-missi Sabina Särkkä heivattiin tylysti ulos Selviytyjistä: "Se oli kyllä pahin juoruilupaikka!"

   Olipa tyly tiputus. Ex-missi, somevaikuttaja Sabinalla on pari sanaa sanottavana Selviytyjät-kisasta, eikä ihme. Voimia! https://www.suomi24.fi/viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   2953