Kuinka monta päivää Ljubljananssa/Sloveniassa

saa kulumaan?

Hei! Suunnittelen mieheni kanssa reissua Ljubljanaan ensi kevääksi tai kesäksi. Pohdin reissun kestoa: kuinkakohan monta päivää pääkaupungissa ja koko maassa saa kaikkiaan kulumaan? Tarkoitus on lentää suoraan Ljubljanaan ja asua pääkaupungissa koko aika. Kuitenkin myös johonkin luolaan tms. pääkaupungin ulkopuoliseen paikkaan mielelläni tutustuisin, mikäli julkiset kulkuneuvot sinne vievät (autoa emme halua vuokrata). Tykkäämme vanhankapungin fiiliksistä ja "perinteisistä" turistinähtävyyksistä - bilettäjiä tai shoppailijoita emme niinkään ole.

Kiitos, jos jollakin on kertoa jotain kokemuksia! Mietin itse, olisiko esimerkiksi 5 päivää (lentoineen) hyvä reissun kesto. Vai olisiko heittää ehdotuksia, että kävisimme Ljubljanasta käsin jossakin naapurimaassa? Mitä kaupunkia silloin suosittelisitte?

6

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pari viikkoakaan ei ole liikaa. Ljubljana itse on mukava suhteellisen pieni pääkaupunki, jossa voi tosiaankin olla muutaman päivän verran, jos lähinnä kaupunkielämä kiinnostaa. Slovenia on kuitenkin hyvin monipuolinen matkailumaa ja etenkin Julian Alpit (Alppien itäosa, mm. Triglav vuoren seutu ja sen kansallispuisto (mm. Mojstrana), useat laaksot ja järvet) tarjoavat upeita elämyksiä.

      Junalla pääsee mm. Bled ja Bohinj järvien rannoille sekä Postojnaan (kuuluisat luolat http://www.postojnska-jama.eu/en/ ). Paikallisjunalla Kamnikiin, kauniiseen historialliseen kaupunkiin ( http://www.slovenia.info/?_ctg_kraji=2887 ) . Muut kaupungit ovat mm. lähempänä Kranj, kauempana Maribor (molempiin pääsee junalla). Bussit vievät muualle Alppimaisemia ihastelemaan (joukossa Logarska laakso, Kranjska Gora, Skofja Loka ja monet muut paikat). Vähän kauempana on Soca - jokilaakso. Siine joko bussilla tai vähän kiertäen maalauksellisella vuoristojunalla.

      Sloveniassa on myös Adrianmeren rannikko (Piran, Portoroz), sitä pitkin voi jatkaa esim. Kroatian puolelle. Sloveniasta on lyhyt matka Italiaan (Trieste), Itävaltaan (suora juna Villachiin, vaihtoyhteys Klagenfurtiin) ja Kroatiaan (suora juna vie Rijekaan tai Zagrebiin). Ihastutte varmasti.

      PS. Hotelleja kannattaa etsiä myös Ljubljanan ulkopuolelta (vuoristomajoitukset, Postojnan hotellit tai vaikkapa rantahotelli Kroatian puolella).

    • alkuper. kirjoitt.

      Kiitos sinulle valaisevasta vastauksestasi, pee1! T. Ketjun aloittaja

    • ljubljub

      Täällä toinen Slovenian-matkasta haaveilija. Mietin sitä, millainen sää mahtaa olla esim. huhtikuun loppupuolella. Katsoin, että huhtikuun keskilämpotila on Ljubljanassa noin 10 astetta. Onko tuo siis koko vuorokauden keskilämpötila? Eli onko päivällä käytännössä lämpimämpää? Kuulisin mielelläni kokemuksia säästä! (Hellettä en tietysti tuohon aikaan odotakaan ja siksi matkaisinkin jo keväällä, koska en pidä helteestä.)

      • Noin 10 astetta se on tosiaankin keskilämpötila. Ennen vappua on Ljubljanassa yleensä yli 20 astetta päivällä, maan eteläosassa enemmänkin, vuoristossa sen sijaan saattaa olla silloin vain10 tai jopa vähemmän.


    • oqkpw3h

      Minä katson aina täältä ja kiinnitään huomioni keskimääräiseen maksimilämpötilaan päivällä.

      http://worldweather.wmo.int/015/c00054.htm

      Tilasto antaa siis vapuksi noin 17-18 astetta. Auringossa on tietysti lämpöisempää ja hyvä muistaa että sää ei noudata keskiarvoja vaan voi vaihdella. Kannattaa siis varata pitkähihaista paitaa ja takkiakin reissuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe