Kuinka monta päivää Ljubljananssa/Sloveniassa

saa kulumaan?

Hei! Suunnittelen mieheni kanssa reissua Ljubljanaan ensi kevääksi tai kesäksi. Pohdin reissun kestoa: kuinkakohan monta päivää pääkaupungissa ja koko maassa saa kaikkiaan kulumaan? Tarkoitus on lentää suoraan Ljubljanaan ja asua pääkaupungissa koko aika. Kuitenkin myös johonkin luolaan tms. pääkaupungin ulkopuoliseen paikkaan mielelläni tutustuisin, mikäli julkiset kulkuneuvot sinne vievät (autoa emme halua vuokrata). Tykkäämme vanhankapungin fiiliksistä ja "perinteisistä" turistinähtävyyksistä - bilettäjiä tai shoppailijoita emme niinkään ole.

Kiitos, jos jollakin on kertoa jotain kokemuksia! Mietin itse, olisiko esimerkiksi 5 päivää (lentoineen) hyvä reissun kesto. Vai olisiko heittää ehdotuksia, että kävisimme Ljubljanasta käsin jossakin naapurimaassa? Mitä kaupunkia silloin suosittelisitte?

6

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pari viikkoakaan ei ole liikaa. Ljubljana itse on mukava suhteellisen pieni pääkaupunki, jossa voi tosiaankin olla muutaman päivän verran, jos lähinnä kaupunkielämä kiinnostaa. Slovenia on kuitenkin hyvin monipuolinen matkailumaa ja etenkin Julian Alpit (Alppien itäosa, mm. Triglav vuoren seutu ja sen kansallispuisto (mm. Mojstrana), useat laaksot ja järvet) tarjoavat upeita elämyksiä.

      Junalla pääsee mm. Bled ja Bohinj järvien rannoille sekä Postojnaan (kuuluisat luolat http://www.postojnska-jama.eu/en/ ). Paikallisjunalla Kamnikiin, kauniiseen historialliseen kaupunkiin ( http://www.slovenia.info/?_ctg_kraji=2887 ) . Muut kaupungit ovat mm. lähempänä Kranj, kauempana Maribor (molempiin pääsee junalla). Bussit vievät muualle Alppimaisemia ihastelemaan (joukossa Logarska laakso, Kranjska Gora, Skofja Loka ja monet muut paikat). Vähän kauempana on Soca - jokilaakso. Siine joko bussilla tai vähän kiertäen maalauksellisella vuoristojunalla.

      Sloveniassa on myös Adrianmeren rannikko (Piran, Portoroz), sitä pitkin voi jatkaa esim. Kroatian puolelle. Sloveniasta on lyhyt matka Italiaan (Trieste), Itävaltaan (suora juna Villachiin, vaihtoyhteys Klagenfurtiin) ja Kroatiaan (suora juna vie Rijekaan tai Zagrebiin). Ihastutte varmasti.

      PS. Hotelleja kannattaa etsiä myös Ljubljanan ulkopuolelta (vuoristomajoitukset, Postojnan hotellit tai vaikkapa rantahotelli Kroatian puolella).

    • alkuper. kirjoitt.

      Kiitos sinulle valaisevasta vastauksestasi, pee1! T. Ketjun aloittaja

    • ljubljub

      Täällä toinen Slovenian-matkasta haaveilija. Mietin sitä, millainen sää mahtaa olla esim. huhtikuun loppupuolella. Katsoin, että huhtikuun keskilämpotila on Ljubljanassa noin 10 astetta. Onko tuo siis koko vuorokauden keskilämpötila? Eli onko päivällä käytännössä lämpimämpää? Kuulisin mielelläni kokemuksia säästä! (Hellettä en tietysti tuohon aikaan odotakaan ja siksi matkaisinkin jo keväällä, koska en pidä helteestä.)

      • Noin 10 astetta se on tosiaankin keskilämpötila. Ennen vappua on Ljubljanassa yleensä yli 20 astetta päivällä, maan eteläosassa enemmänkin, vuoristossa sen sijaan saattaa olla silloin vain10 tai jopa vähemmän.


    • oqkpw3h

      Minä katson aina täältä ja kiinnitään huomioni keskimääräiseen maksimilämpötilaan päivällä.

      http://worldweather.wmo.int/015/c00054.htm

      Tilasto antaa siis vapuksi noin 17-18 astetta. Auringossa on tietysti lämpöisempää ja hyvä muistaa että sää ei noudata keskiarvoja vaan voi vaihdella. Kannattaa siis varata pitkähihaista paitaa ja takkiakin reissuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe