Kotelon tuunaus.

RagnaRock

Sanokaas miten jatkaisin omaa projektia kotelo on ihan perus vm 2013. Alunperin g3620 predatorista (sisukset vaihoin) nyt i7 3770k 16gb ram ja tulossa gtx 780ti)
Mutta itse koteloon kuten tarkoitus onkin. Eli olen jo tehnyt itse vasemmalle kyljelle ikkunan reilu 30 x 30 cm 3mm kirkkaasta pleksistä. Ja koska pleksiä jäljellä paljon niin sanokaas olisiko hyvä jos toisenkin kyljen pellin leikkais ja laittaisi pleksin.
Ledituulettimia tulossa sinisenä ja uus 700w virtalähde. On mennyt ihan rutosti rahaa mutta harrastukset maksaa.
Ehdotuksia ilomielin vastaan pleksiä jäljellä 1.2m x 60cm.

3

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • addadaaa

      Kannattaa ottaa huomioon radiotaajuushäiriöt jotka nyt pääsevät ulos pleksin läpi. Sähköä johtava kotelo toimii faradayn häkkinä ja pitää melut koneen mahassa. Jos et itse havaitsekaan ongelmia tuosta säteilystä nini on mahdollista että naapuri havaitsee
      http://fi.wikipedia.org/wiki/RF-häiriö
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Faradayn_häkki

      Ei kotelon tarvitse olla yhtenäisesti johtavaa materiaalia mutta isot reiät päästävät läpi. Ison reiän sijaan kannattaakin ennemmin laittaa paljon pieniä reikiä.

      • * * * * *

        Ainakin kun laittaa paljon pienieä reikiä, saa meluavan ja resonoivan kotelon, jossa ilmankierto ei toimi mutta pölyä kyllä kertyy.

        Tuo Faradayn häkki on kyllä sinänsä totta, mutta ongelma on oikeasti täysin marginaalinen. Lisäki häkki ei tarvitse toimiakseen muuta kuin kehikon.


      • joku vaa
        * * * * * kirjoitti:

        Ainakin kun laittaa paljon pienieä reikiä, saa meluavan ja resonoivan kotelon, jossa ilmankierto ei toimi mutta pölyä kyllä kertyy.

        Tuo Faradayn häkki on kyllä sinänsä totta, mutta ongelma on oikeasti täysin marginaalinen. Lisäki häkki ei tarvitse toimiakseen muuta kuin kehikon.

        " Lisäki häkki ei tarvitse toimiakseen muuta kuin kehikon. "

        Riippuu vähän miltä haluaa suojautua.. Jos kyse on esimerkiksi eloonjäämisestä, niin pelkkä kehikko tosiaan riittää, se kun pitää salamaniskut yms. sellaisen ulkopuolella. Siis esimerkiksi autossa ei salama tapa vaikka siinä onkin melko isoja reikiä (ikkunat)..

        Mutta jos on tarkoitus suojautua korkeataajuuksisilta radiohäiriöiltä, niin eipä tarvita kovinkaan suurta reikää että menee läpi. Jos jatketaan tuolla autoesimerkillä, niin jokainen varmasti kokemuksesta tietää, että vaikkapa kännykän signaalit menevät auton rei'istä heittämällä läpi.

        Toisaalta, johan nykykoteloissa on jo uusinakin aika isoja reikiä, eli sopii epäillä että tarvitseeko kone kummoistakaan suojausta? Esimerkiksi voisi mainita, että mitä tässä nyt on joku kotelo tullut sisältäpäin nähtyä, niin ainakin joissain tuntuu olevan etupaneeli aika muovinen. Todennäköisesti jo se että kotelossa olisi yksi 120 millisen puhaltimen kokoinen reikä ilman minkäänlaista metallihilua edessä riittää varmaan siihen että aika iso siivu sähkömagneettisen säteilyn rf-osasta menee heittämällä läpi. Ja taitaa olla aika normi, että siellä edessä on vähintäänkin paikat kahdelle.

        Muilla suunnilla taitaa tiellä olla usein jotain metalliverkkoa, mutta eiköhän sekin ole sen verran harvaa että aika hyvin päästää jo kilohertsialueen kohinat läpi (korkeammista puhumattakaan)..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      80
      1625
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      71
      1303
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1228
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      179
      1045
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      149
      1004
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      994
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      882
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      844
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      816
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      784
    Aihe