Husqvarna 543 xp ja 550 xp(g)

Onko minkälaisia kokemuksia kyseisistä sahoista? Onko 550xp:ssä oleva autotune toiminto miten hyvä tai huono? Lapsenvikoja?
Ilmoita


19 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Mulla 543 xpg.
Saha on loistava käsitellä ja tehot riittävät mainiosti harvennushakkuissa. Päätehakkuuseen valitsisin isomman.
Olen sahannut tähän asti plus lämpötiloissa, eikä mitään käyntihäiriöitä ole esiintynyt.
Lastentaudit:
Kaasun turvapainikkeen jousi poikki 17. käyttöpäivänä. Ketjujarrun jousi poikki 20. päivänä. Toivottavasti aikanaan saatavat varaosat ovat kestävämpää laatua.
Ilmoita
Samoin 543 xpg . tosiaan loistava käyttöinen,ei vielä vikoja .Olisko enemmän kierros kone,kuin huskit ennen.Kyllä sillä tuuli kaadokin tehtyä saa ,mut enempi sopiva harvennuksiin.
Ilmoita
Ite olen sahaillut 550:sellä lähinnä tuollaista järeää harvennusta ja mitään murheita ei pahemmin ole ollut. Malli on xpg eli lämpökahvallinen. Puuterilumi ei haittaa käyntiä ja tehoja on mielestäni riittävästi isoonkin puuhun. Vetorissan vaihdoin isommaksi niin tuli lisää ketjunopeutta, metka juttu tossa sahassa on ettei kytkimen avaamiseen tarvitse avainta, vaan kytkimessä on lyöntiura johon mojautetaan taltalla ja siitä aukee eikä tarvitse laittaa sylinteriin mitään vastaan.
Eli loppukaneettina on jos sahaat järeempää kuin kuitua niin 550 on poikaa.
Ilmoita
Ihmeen hyvin tuo autotune toimii. Ison ulkolämpötilamuutoksen jälkeen vähänaikaa hakee säätöjä ja vähän röppää kunnes löytää taas uudet asetukset. Tyhjäkäynti pelaa hienosti. Ei sammuile.
Ilmoita
On se hurja peli 55:een verrattuna:)
Mulle kävi tänään,kun on niin ärhäkkä,niin karsin noin puolikierroksilla.
Äkkiä jymähti jumiin,ei pyöri ketju millään.
Aikani pähkäiltyäni oivalsin ,että saha tarvitsee kunnolla hanaa,muuten ketjun
voitelu ei pelaa.
Ketju oli jumissa laipan urassa,purun kiilaamana.Näköjään kuivana pyörinyt.
Putsauksen jälkeen toimi moitteettomasti.
En sentään metsuri ole,hellapuita sahailin.On se mukavaa kunnon sahalla:D
Ilmoita
Ei se pelaa .Tyhjäkäynti joko 8000 kierrosta ja kun painaa kaasua sammuu kuin saunalamppu,yhtä perkeleen nykimistä!!!!!
2 VASTAUSTA:
Mulla alkupään 550XP ja pientä ongelmaa oli alkuunsa mutta Husku hoiti lastentaudit pois ja nyt laulaa korkealta ja kovaa ainakin talvikeleillä, kesäkäytöstä ei kokemusta.
Hyvin pelaa, autotune toimii kesät talvet.
+Lisää kommentti
Ostin huhtikuun lopussa Husgvarna 543xpg: n ja erittäin hyvä ja miellyttävä saha. Sekä sopivan kevyt omakotitalon vuotuisten polttopuiden tekoon. Käyntiin lähtee aina ensimäisellä nykäisyllä. Olen sahannut n.10l bensaa ilman moitteen sanaa. Suosittelen tätä sahaa kaikille jotka tykkäsivät aikoinaan Husgvarna 242xp:stä. Helsingin kaupunnilla on näitä sahoja useita kymmeniä kappaleita ja hyin on toimineet.
Vaihoin husgvarna 346xpg:n tähän Husgvarna 543xpg:n enkä ole katunut yhtään. Turhaa sitä liian pinavaa raahaa pitkin pusikkoa kun harventaa pusikkoa polttopuuksi.
Made in Japan Zenoah, Komstsu on laatutyötä.
Ilmoita
Valtava kulutus..painava saha..osta ihmeessä..
Ilmoita
Husqvarna 550 xpg.llä sahattu lähes 500 kuutiota ongelmitta.Hyvä saha pilattu liian pienellä bensatankilla.Tankillinen tyhjenee 10 minuuttia ennemmin kuin edellisessä.(Husqvarna 346)
Ilmoita
550xp on kuin viagra, se vaan toimii!
1 VASTAUS:
550 xgp Täysin paska saha.
+Lisää kommentti
Mulla 80 luvun pokasaha .Sen ,kun laittaa käyntiin niin kyllä puut katkiaa.
Ilmoita
Taas täällä husqu-ongelmaisia, ainoa lääke on stihl.
Ilmoita
550:ssä pahin ongelma oli runkolaakerit. Niitä hajoillut paljon maailmalla. Englanniksi löytyy tarinaa. Ei siis liity sähköiseen moottorinohjaukseen vaikka ongelmia sielläkin ja lisää tulee kun ohjelmapäivitysbisnes kunnolla alkaa. Nyt tuli uusi 550 mark2. Siinä on laakerit jäähdytetty. Taisi tehdas herätä reklamointeihin. Jäämme odottamaan uuden mallin uusia lastentauteja.
3 VASTAUSTA:
Minulla ei ole ollut mitään ongelmia sahatessa 550:llä. Hienosti on toiminut ja myös kaverilla samanlainen ja hyvin toiminut silläkin. Ei ole ammattikäytössä minulla mutta useampi sata mottia on tehty kaikenkokoista puuta. Kiihtyvyys on todella räväkkää, se on hyvä karsinnassa.
Olen käsittänyt että kuumissa olosuhteissa on ollut ongelma runkolaakereissa, mutta ei suomen olosuhteissa.
Runkolaakerivaivat on tiedossa täälläkin. Mennyt pienilläkin käyttötunneilla takuukorjauksiin. Heikointa on harvoin sahaajille jos osuu kohdalle kun ehtii takuut umpeen. 545 ei kärsi samasta vaivasta. Epäiltiin oisko se revboost mikä laakerit kypsyttää?
Minulla meni runkolaakerit 550 xp:stä, vaihdettiin takuuseen kun oli puoltoista vuotta vanha saha. Vaihdon jälkeen ei kerenny tankki tyhjäksikään kun uudestaan leikkas kiinni. Yritä näillä vehkeillä harrastella.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Husqvarna 543 xp ja 550 xp(g)

Onko minkälaisia kokemuksia kyseisistä sahoista? Onko 550xp:ssä oleva autotune toiminto miten hyvä tai huono? Lapsenvikoja?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta