Nettiyhteys puhelimesta läppäriin

-3G-

Asun Turussa, Martin kaupunginosassa, vanhassa kerrostaloasunnossa. Olen kituuttanut nettiyhteyden suhteen koko täällä asumis aikani jakamalla puhelimesta (Samsung Galaxy S ) netin (Dna liikkuva laajakaista S, eli oliko se nyt tiettyyn rajaan asti max 1 M ja sen jälkeen max 0,5 M). Todella hidashan tuo on, mutta pakolliset asiat on kuitenkin saanut netissä hoidettua.

Haluaisin nyt huomattavasti nopeamman netin. Nykyisellään puhelimen netti toimii valtaosan, oikeastaan lähes koko ajan vain EDGEllä.

Mikäli vaihdan Dna:n 21 M nettiin, niin vaikuttaako se millään tapaa tuohon toimivuuteen? Eli olisiko se jatkossakin lähes koko ajan EDGE:llä eikä toimisi yhtään nykyistä nopeammin?

En saanut Dna:n nopeuskarttaa auki. Muut katsomani operaattorit (Tele Finland ja Saunalahti) ovat nopeuskartoissa täysin identtiset. Tyttöystävälläni, joka on parhaillaan opiskelijavaihdossa, oli Tele Finlandin nettitikku, joka hänen mukaansa toimi todella huonosti. Puhelimessa hänellä oli Saunalahden liittymä, jonka netti ei myöskään kuulemma toiminut kovin hyvin, mutta kuitenkin paremmin kuin Tele Finlandin nettitikku. Noiden kummankaan netin nimellisistä nopeuksista minulla ei ole tietoa.

Hinnoiltaan 21 M netti minulle sopiva määrä puheaikaa ja tekstareita on Dna:lla kallein, 22,90 €/kk. Tele Finlandilla 21 €/kk ja Saunalahdella 20,80 €/kk. Tele Finlandilla ja Saunalahdella tosin taitaa olla tarjouksia, joissa saa 21 M netin ja todella paljon puheaikaa ja tekstareita hintaan 20 €/kk.

Kiinteää nettiä taloon ei saa, koska puhelinpistoke on jostain syystä poistettu. Muutenkin on tarkoituksena muuttaa alle puolen vuoden sisään. En näe tarpeelliseksi hankkia erikseen jotain langatonta nettiä tietokoneeseen ja puhelimeen, ei kai ne mokkulat sun muut sen paremmin toimi.

Vielä yksi asia joka mietityttää, on nettiyhteyksien datamäärä tai rajattomuus. Käsittääkseni Tele Finlandilla määrä on rajoitettu 10 Gt, Dna:lla ja Saunalahdella rajoittamaton. Eikö tuo 10 Gt saa aika äkkiä täyteen, jos vaikka haluaa katsoa elokuvia?

Summa summarum, pitääkö tässä vain lähteä soittelemaan, kyselemään ja kokeilemaan?

4

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -3G-

      Kaikki nuo toimivuudet siis kotosalla, muualla puhelimen nettiyhteys aina 3g tai H.

    • "Mikäli vaihdan Dna:n 21 M nettiin, niin vaikuttaako se millään tapaa tuohon toimivuuteen? Eli olisiko se jatkossakin lähes koko ajan EDGE:llä eikä toimisi yhtään nykyistä nopeammin?"

      Ei vaikuta. Puhelin ei jostakinsyystä löydä tarpeaksi vahvaa 3G singaalia ja sentakia tuo edge yhteys tulee. Puhelimesi varmaan tukee 3G yhteyttä? Entä löytääkö se 3G yhteyden esim ulkona?

      "Vielä yksi asia joka mietityttää, on nettiyhteyksien datamäärä tai rajattomuus. Käsittääkseni Tele Finlandilla määrä on rajoitettu 10 Gt, Dna:lla ja Saunalahdella rajoittamaton. Eikö tuo 10 Gt saa aika äkkiä täyteen, jos vaikka haluaa katsoa elokuvia?"

      10 Gt rajoitus riittää mikäli et katso usein HD tasoisia videoita/elokuvia jamikäli tuo on 1 kk rajoitus. Jos vuoden niin ei välttämättä riitä hyvin.

      • Jos operaattoreilla on jokin kokeilumahdollisuus esim "Kokeile 10 päivää ja jos et ole tyytyväinen niin palauta". Niin silloin kannattaa testata esim Saunalahtea ja Telefinlandia.

        Kannattaa myös aina muistaa että nopeus riippuu paljolti

        - Olinpaikasta
        - Verkon ruuhkista ( Käyttäjämäärät)
        - Säästä
        - Talon rakenteista. ( Joissakin uusissa taloissa voi olla sellaiset ikkunat, jotka vaimentaa singaalia).


    • Morjesta -3G-,

      Kuulostaa näin äkkiseltään vähän haasteelliselta paikalta kuuluvuuden suhteen, kerran siellä on ongelmia jokaisen operaattorin verkossa :)

      Mokkuloista lisään sen verran - kun kirjoitit että "eikai ne sen paremmin pelaa" - voi ollakin että ne pelaa paremmin. Jokaisessa aparaatissa on omat antenninsa, toisessa voimakkaampi ja toisessa heikompi, jossain puhelimissa on parempi antenni kuin mokkuloissa, ja toisinpäin. Itse kokeilisin eri operaattoreiden mokkulat läpi, ja varsinkin kun tekniikka kehittyy koko ajan ja uusia mokkuloita tulee koko ajan markkinoille. Et kerro milloin tyttöyställä oli se Telen nettitikku, mutta jos siitä on pidempi aika niin voi olla että nykyiset mallit toimivat paremmin.

      Mokkuloiden puolesta puhuu myös se, että jos sen antenni ei ole tarpeeksi vahva niin niihin saa liitettyä ulkoisen antennin jolla netti voikin alkaa toimimaan ihan eri nopeudella.

      Tässä muutamia pointteja tiedoksesi. Jos heräsi kysyttävää autan mielelläni :)

      Tero@SoneraPartio

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1174
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      48
      687
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe