Lahden Faunatar

Ostin undulaatin

Ja ihmettelin sen kynsiä heti, kun sen kotiin sain. Olivat todella lyhyet. Nyt, kun lintu on ollut mulla muutaman kuukauden niin osa kynsistä on kasvanut normaaleina takaisin, mutta osa varpaista on todellakin leikattu POIKKI ja niihin ei enää kynsiä tule.
En tiedä onko leikkaaja joku henkilökunnasta vai linnun suomalainen "kasvattaja", mutta joka tapauksessa hieman järkyttää tuommoinen linnun käsittely.

7

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Papukaijalinnut voivat pureskella kynsiä ja varpaita toisiltaan, esim monesta undulaatista on lähes vastustamatonta jos kaveri on häkin päällä ja varpaat vilkkuu houkuttelevasti pinnojen välistä. Tai joskus jopa emo järsii varpaita pesäpoikasilta, tai vanhemmiltakin vihjaillessaan että ruokintapalvelu on ohi ja alkais olla aika ryhtyä omilleen. Tai liian pitkiksi päässeet kynnet voivat takertua johonkin ja revetä irti.

      En kyllä jaksa uskoa että kukaan ihminen kynsiä missään tilanteessa tyvestä asti leikkaa, eikä varpaita ainakaan, jollei ole ihan puhdas vahinko kyseessä (esim lintu rimpuileekin juuri kun kynttä leikkaa) tai kynsi/varvas muuten ole vaurioitunut niin että se on parempi poistaa kokonaan. Sitä tietysti voi miettiä onko jossain vaiheessa esim ollut liikaa lintuja samassa häkissä jos kovin paljon kynsiä ja varpaita silppuuntuu, toisaalta jos jollain kärttyluontoisella tirpalla on huono päivä niin se vahinko voi tulla sekunnissa vaikka olot olisi miten optimaaliset ...

      • Ostin undulaatin

        Melkonen ihme olisi, jos tuollainen olisi syynä, kun kaikki kynnet oli lihoja myöten pois.


      • Ostin undulaatin
        Ostin undulaatin kirjoitti:

        Melkonen ihme olisi, jos tuollainen olisi syynä, kun kaikki kynnet oli lihoja myöten pois.

        Tai siis sanoisinko... Kaikki kynnet oli ihoa myöten pois.


    • -M-

      No sitä suuremmalla syyllä todennäköisin syyllinen on toinen lintu/linnut, ei ihmisellä ole mitään syytä leikellä undulta kynsiä kokonaan pois jossei ole joku ihan kieroutunut sadisti kyseessä ja sittenkin aika omituista toimintaa olisi...

      • Harjoittelijathan

        ne lintujen kynnet leikkelee ja ei niillä ole yhtään mitään tietoa miten se tehdään. Eikä kyllä eläinkauppojen työntekijöilläkään ole hajuakaan mistään lintuihin liittyvästä.

        Ja juuri Faunatar on se missä törmää siihen, että sielä ei tiedetä mistään mitään. Kunhan vaan myydään eläimiä mahdollisimman suurella voitolla.


      • Faktoja
        Harjoittelijathan kirjoitti:

        ne lintujen kynnet leikkelee ja ei niillä ole yhtään mitään tietoa miten se tehdään. Eikä kyllä eläinkauppojen työntekijöilläkään ole hajuakaan mistään lintuihin liittyvästä.

        Ja juuri Faunatar on se missä törmää siihen, että sielä ei tiedetä mistään mitään. Kunhan vaan myydään eläimiä mahdollisimman suurella voitolla.

        Pakko kyllä vastata tähän viestiin, että harjoittelijat eivät todellakaan leikkaa lintujen kynsiä! He eivät leikkaa yhdenkään eläimen kynsiä ilman valvontaa ja lintujen kynsiä eivät lainkaan. Jos lintujen kynnet tai nokat vaativat leikkausta, niin sen tekee koulutettu eläintenhoitaja jolla jo asiasta kokemusta. Harmittaa kun tällaisilla asioilla spekuloidaan ilman faktatietoa. Hyvin monet lemmikkieläinmyymälät ovat oikeasti paikkoja, joissa eläimistä todella välitetään ja niille pyritään luomaan mahdollisimman hyvät olosuhteet. Varsinkin Faunatar-ketjussa henkilökunta on koulutettua (eläintenhoitajia) eli tietotaitoa löytyy hyvin paljon. Ja kaikki ovat hyvin eläinrakkaita ihmisiä, jotka haluavat tuottaa ihmisille iloa uusien perheenjäsenten muodossa. Ja voi sitä riemua, kun saa asiakkaan muuttamaan eläinten väärät ruokailutottumukset oikeanlaisiksi tai juuri se oikea eläin kohtaa juuri sen oikean perheen. Rahan takia tätä ei tee kukaan ja eläimiä jopa kieltäydytään myymästä epäasiallisiin oloihin. Ja voittoa ei eläimistä jää sitten yhtään, päinvastoin.. Teemme tätä työtä täydellä sydämellä ja aidosti.


    • Joo eieieiei älä ikinä osta kaupasta undulaatteja IKINÄ!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe