KAHVIPIRTTI 86 / 2013

Hyvää huomenta keskelle viikkoa ja aikaista aamua.
Lämmön puolelle on mittari siirtynyt, aika huimia vaihteluista, eilen seitsemän toista, nyt yksi aste lämmintä, maa kuitenkin valkoisena.
Pirtti ehti taas niin pitkäksi, että huono jalkaisille aiheutti vaikeuksia, joten uusi pirtti pystyyn;)
Vajaa kuukausi meni pirtin rappusten rakentamisessa, aivan turhaan aina hoputan kirjoittajia viestejä laittamaan, hienosti menee ilmankin, kiitokset siitä.
Nyt vaihdetaan joulu pirttiin, tumman siniset, kultaisin tähdin koristetut verhot ikkunoihin, saman sävyiset liinat pöytiin ja kahvipöytään kullatut antiikki kynttilät viisihaaraisen kynttelikköön
Punaiset kauniit joulutähdet pöydille ja kahvipöytään komea punainen amaryllis.
Hankin kuusen pirtin nurkkaan, sen koristan kultapalloin, tähti tietenkin latvaan ja kynttilät oksille, siinäpä se, kaunis kuin mikä.
Minusta kullta kuuluu jouluun, voihan olla, että kaikille se ei niin ole, mutta omassa joulussani sitä suosin ja näin toin sen myös pirttiin.
Tumma sini antaa hyvän taustan, myös lämmön tunteen.
Kaulin saa myös sinisen rusetin, kulta tähdin sekin koristettu.
Ulos sytytän lyhdyt, oveen kranssin, kaikki valmiina, kahvi höyryää ja pöytä katettu jouluisin herkuin.
Astukaa sisään!

Veimme eilen nelisen kymmentä pakettia joulupuu keräykseen, käsityökerhon ahertamia, kuusen oksilta ne sitten löytävät kohteensa, toivottavasti lämpöä ja iloa tuottavat.
Vaatimaton, mutta hyvällä mielellä annettu lahja tuntemattomille, ehkä hyvinkin tarpeeseen.
Kevääksi on suunniteltu löytää joku uusi kohde, mihin jotakin voimme valmistaa, ehkä joku sairaala, tarvetta tuntuu olevan useammassa paikassa.
Pienistä puroista syntyy suuret virrat.
Kulutus hysteria on vallannut maailman, pieni ajattelun aihe jokaiselle.

En nyt muista mitä pirtissä jutusteltiin, enkä uskalla kurkatakkaan, lentää tämä aloitus taivaan tuuliin, joten aloitetaan puhtaalta pöydältä, päiväkirjakin melkein puhdas, minun harakanvarpaat sen aloittavat;)

Tervetuloa kaikki viestejä laittamaan, ihan vaan tätä tavallista arkea täällä kirjoitellaan, ei kynnystä ei vaatimuksiakaan, aiheet sopii taivaan ja maan välille liitäviä.
Ripaus mielikuvitusta, huumoria ja asiallista asiaakin, jokainen oman tyylisesti;)
Kinasteli jätetään pirtin ulkopuolelle, sitähän ei pirtissä tunnetakkaan;)D
Seinät leveinä, katto korkealla ja kahvi tuoksuvana odottaa.

207

769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerrankin sattui niin,että alkuun Skillan perään muutaman sanan teille laita.n.
      Sattuikin sopivasti tein eilen illan katveessa Mokkapaloja -niimpä osan tuosta pellilisestä tuon naposteltavaksi pirtissä poikkeaville..
      Meillä on 1.9 astetta pakkasta,joten pohjoiskarjalassa ei palella.

      Mies lähti koiraa ulkoiluttaa, samalla laittaa auton piuhan päähän ja sitten
      käymme Tokmannilla täydentämässä polttoainetta kehoomme. Aika hyvät on kyläkaupat,mutta kaipaahan ihminen vähän tuuletusta maailmalta.
      Näin keskellä viikkoa on rauhallisenpaa,enkä välitä jouluruuhkissa ryntäilläkään.
      Rattoisaa viikkoa.

    • Kahvipirtti onkin oikea Joulupirtti, niin kauniisti laitettu. Nyt ajattelin tuoda punavärin rinnalle valkoista. Voin ihan hyvin tuoda tuosta ikkunalaudaltani tuon puhtaan valkoisen kukkivan orkidean virtuaalisena pirtiin, jäähän minulle tuo kaksoiskappale ilokseni :)) silti.

      Poissa on kevyt lumikerros maasta, paikka paikoin on liukastelupaikkoja jäljellä, sumu on lasketunut melkein maahan asti. Saapa nähdä mitä on jouluna. No, ilmat näyttävät muuttuvan kaiken aikaa, on kuin arpapeliä tuo mitä jouluksi saadaan.

      Olohuone on nyt viimeisen päälle siivottu jäljellä kamarit ja keittiö. Matot tuossa tomutettuina sohvalla. Tytär teki ison työn eilen.

      Kaikille joulu ei ole iloinen asia, paljon on myös ahdistusta ja yksinäisyyden tunteita ihmisillä. Olen huomaavinani sitä tuolla pirtin oven ulkopuolella mailla ja mannuilla. Toivon hartaasti joulumielen, sen hyvän ja rauhantunteen saavuttavan meidät kaikki.

      "Saako ihmeellään syömmes' syttymään
      joulu vieläkin kuin ennen lasna?"

    • Nea*

      SkillaN on niin kauniiksi Pirtin laittanut, että istahdan tuohon nojatuoliin ja annan katseeni kiertää ympäri huonetta, hieno on !

      Olen myös aina pitänyt sinisen ja kullan yhdistelmästä jouluna.
      Se antaa juhlan tuntua,
      "Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen,
      taas Jeesuslapsi syntyy uudelleen", laulu tulee mieleen kun tätä katselen.

      No, nythän minä herkistyin vallan runolliseksi, mutta vielä on hommeleita
      tässä ennen joulua.
      Joulukortit sain jo kirjoitetuksi, laitoin miehen käteen, kun oli kauppaan lähdössä hakemaan minultaa eilen unohtunutta maustetta.

      Hyvää päivän jatkoa kaikille!

    • Lumet on kyllä lähtenyt muutaman asteen lämmössä. Eikä ole paljon liukkaita paikkojakaan, ne voi hyvin kierrellä. Näin sillä reitillä minkä kävelin.

      Katselin telkkarista hallituksen tiedonannon ja keskustelun. Enpä tiedä, sainko varsinaista uutta tietoa. Kun kansanedustajilla on tiedossa tv- lähetys, se panee kyllä puhujat kosiskelemaan katsojia. Voi olla, että valiokuntatyöskentely on enemmän asioihin keskittymistä.
      Olipa miten tahansa, ongelmia näyttää riittävän.

      Muutoin on päiväni mennyt laiskottelun puolella. Onhan se luontoystävällinen ja halpa teko nautiskeluun kuluttamalla päivänsä hyödyttömällä tavalla. Yleensähän laiskuus on tuomittu pahaksi, petolliseksi tavaksi. Vastuuntunnoton on kätevä ilmaus laiskalle, tyhjäntoimittaja, pinnari, saamaton, löhöilijä...onhan niitä nimityksiä. Laiskuutta kaunistellaan sanomalla rentoutumiseksi taikka mietiskelyksi ja latautumiseksi.

      Vaan eipä aina ahkeruuskaan ole hyväksi. Jos on tyhmänlainen, kokematon, mutta kovin ahkera, voi tulla paljon vahinkoakin. Vetelä nahjustelija ei ehdi mitään piloille ja tärviölle pistää, jos vaikka vähän "jaloissa" pyöriikin.

      Joulumeininkini menee kyllä laiskuuteni piikkiin. En paljoa odota, en tee sen hyväksi mitään. Niinpä ei ole mitään syytä odottaa pettymystäkään.
      Hyvää jatkoa ahkerille - unohtamatta laiskojakaan!

      • monast kipsattu man

        Päivä on toki reilusti ollut plussanpuolella. Meillä pellikatoilta lumet ovat liukuneet alas, jos niissä vähänkin jyrkkyyttä on. Ajoteillä sen sijaan on vaarallista liikkua ilman liukuesteitä.
        Tämä nyt vaan kävelijöille ja polkupyörien osalta. Hiekoitusta on riittänyt vaan pääväylille. Liukuilin kuluneilla nahkasaappaillani turvallisesti kotiin.
        Uskon että lähi poliklinikoilla on kuluvan ja vielä seuraavankin päivän listalla kipsattavaa kansaa.


    • Niin, en osaa epäillä miten väärinkäyttäisi aitoa huolta, mutta olet kai oikeassa.

      Kyllähän lapsensa ovat Facebookissakin kertoneet tilanetta.

      Minulle on järkytys koko tapahtuma!

    • SkillaN*

      Huomenta, yli kolmen asteen lämpimästä savosta.
      Näyttää kiiltelevän nuo tiet, voipa olla liukasta, katselin yhtä vanhempaa naista, kun koiraa veti perässään, kovasti tarkkaan jalkojen paikkaa katseli.
      Miksihän ihmiset ottavat koiria, yleensä eläimiä, jos ei riitä kärsivälliayyttä niitä kunnolla kohdella, olen seurannut nuorta tyttöä joka saksan paimenkoiraa kuljettaa niin tiukalla hihnalla, että melkein ilmassa leijuu koira.
      Myös nuo äkäiset riuhtaisut varmaan koiraan sattuu, miltähän tuntuisi riuhtojasta itsestään tuollainen toiminta?
      Tulipahan tuollaisia mieleen, kun kahvia juodessa ulos katselin, en aina ikkunan edessä seiso ja ohikulkijoita vahdi, mutta näkemistä en voi estää, vaikka vain vilkaisten.
      Juoruiluksi en tätä lue, koska ihmisiä en edes tunne, havaintoja vain.

      Kiitos merihuiskulle mokkapaloista ja Katleijalle orkideoista.
      On se sitten kumma, että nykyään ei sisäkukkani menesty, tuota orkideaakin olen monesti yrittänyt.
      Minulla kaikki siivoukset jäävät ensi viikkoon, muuten olen valmiina joulun tuloon, en meinaa uskoa itsekään, että näin on.
      Lahjakassit joka perheelle valmiina ja ruuat pakkasessa, no eipä tuota paljon tarvitsekaan yhdelle ihmiselle, kortit jo ajat sitten postiin vein.
      Saa nyt nähdä toteutuuko yksin joulun viettoni, näin kuitenkin olen suunnitellut, se kokemus on vielä kokematta.

      Sydämeeni joulun teen, kaikuu taas tänään joulujuhlassamme ja pari muuta laulua on kuoron osuus, kyllähän en laulut herkistävät mielen, riittäkö sitä sitten jouluun asti ja jatkumoa saisi olla ylikin joulun.
      Rakkaalla lapsella on monta nimeä, olkoon vaikka laiskuudesta kysymys, no toisaalta latautumisia tarvitaan, rentoutuminenkin on silloin tällöin suotavaa, joten ei pahaksi sellaisia katsota ynnämuu.
      Luulen että jokainen on ahkera tai laiska omien tarpeittensa mukaan.

      En ehtinyt lukea sini-sirkun viestiä, joten en osaa sanoa mitään, mutta sen tiedän varovainen saa olla, vaikka minunkaan kohdalla ei mitään harmia ole tullut, vaikka paljon puhunkin.
      Sellainen tunne vaan on, kun omista toilauksistaan kertoo, ei loukkaa toisia.
      Voipa olla, että ensiavut saavat loukkaantuneita, ainakin sivukaduilla ei se hiekottaminen heti kohtakaan ole hoidettu, onneksi ei ihan pakko ole lähteä urheilemaan, autolla hakevat juhlimaan.
      Liukuesteet nyt viimeistään jalan alle, jos on aikomus ulos mennä.

      Nytpä sitten päivän viettoon, masu on varmaan ähkyyn asti täynnä, kun ilta ehtii.

    • Päevee.

      Että minä oun tääs;) eekä oubvanahoo verkkoo millä sitos jos halakiin.

      Olin tuolla Takataskussa joululounaalla,laittovat nii mahottoman ison annoksen,siinä on nyt sitte sulattelemista.HYvvee olj.

      meillä on satanut vettäkii.
      par astetta lämpimän puolella näyttää mittari.

      Oli muutaman päivän kiva kun oli pikku pakkanen ja maa valakee.Nyt kohta on kaikki sulanu pois.

      Nyt pittää männä vähä huiloomaan ja sulattelemaan kinkkua ja muuta hyvvee.

      näkyillään...

    • Hämärää on ollut tänäänkin. Ei vain
      satu olemaan "hämärähommiani."

      Niinhän siinä kävi, että kyllästyin
      lojottelemaan "oblomowoisittain." Päivä teki terää ja sain sen verran itsestäni jo irti, että kävin kirjastossa. Nyt jakelee tämä värkkini rivejä miten sattuu! Niin...istuskelin pitkän pätkän ja lueskelin maakuntalehtiä ja tulipa lainattua kirjojakin luppa-aikojeni vararavinnoksi. Tuskinpa ne ähkyä tekevät, vaikka nautiskelisi kirjoista pitempäänkin.

      Muutoin mennä pyyhkii entiseen tapaan. Eikä ole semmoista kerrottavaa, jonka juuri nyt haluaisin julki tuoda. Ei edes suurempaa valittamistakaan. Joten toivon teillekin leppoisen sorttista elämänmenoa! Hei!

    • SkillaN*

      Huomenta, ähky meinasi olla minullakin eilen, illalla sitten vain juomista tarvittiin.
      Vaikka kuinka pienen nokareen otti tarjolla olevia. lautanen täyttyi, pitihän kaikkea maistaa.
      Herkkua on siinä monenlaista, piti paikkansa.
      Nyt on sitten sellainen ilma, että eipä halua lähteä ulos, no onneksi ei pakko olekkaan, tuleepa tehtyä noita sisäpuuhia, mitkä meinasin jättää tekemättä;)
      Komeroihin ja kaappeihin tartun ja tämän vuoden maksetut laskut voin mapista tyhjentää, nippuun laittaa ja edellisten vuosien kanssa säilöä.
      Uskomaton määrä niitä kertyykin, vaikka tärkeimmät on koneen sisällä.

      Tämä päivä varmaan sopii hyvin myös lukuharrastuksille, minulla nuo aikakausi lehdet odottaa joulun aikaa, silloin olen ajatellut ne lukea ja ristikoitakin täyttää.
      Saapa nähdä toteutuuko tämä suunnitelma, kyläilemäänkin pitäisi mennä.
      Mieheni siskon luona en ole käynyt aikoihin, aina on olevinaan kiirettä, nyt pitäisi tämä asia korjata, jouluksi pyysivät, mutta se ei nyt suunnitelmiini sopinut.
      Mieheni eläessä parikin kertaa kuussa vierailimme, näin asiat muuttuvat, ilman omaa autoa tämäkin juttu on hankalampaa.
      Pitäisi nämä vähäiset kanssa käymiset sukulaisten kanssa hoitaa, minun sukuni onkin hyvin pieni, samoin mieheni puolelta.

      Himottaisi pestä ikkunat, mutta hillitsen itseni, jos herkeää satamasta ja ei pakkanen astu kuvioihin, voipa pesuksi mennä.
      Plussan puolella nyt on, hyvin onnistuisi.
      Kaikkea sitä suunnittelee, mikä sitten toteutuu, voihan olla, että laiska lyö polveen;)

      Etelässä ei varmaan liukkaus vaivaa, meillä satoi sen verran lunta, että nyt jäätikkönä loistavaa, varovasti on astuttava, että ei tantereesta itseään löydä.
      Hiekotus on kyllä ainakin keskustassa hoidettu, joten kai onnistuu pystyssä olo, jos tästä kaikesta huolimatta uskaltautuu kaupoille.
      Olkaapa varovaisia, jos liikkeelle lähdette ja johan tuo myrskytuuli heikommat kaataa, kaikesta huolimatta iloa oloonne.

    • Ramoona*

      Hyvää huomenta täältä etelärannikon myrskyn keskeltä. Ujellusta, jytinää, pauketta, nitinää ... Levotonta oli yöunikin , puut taipuvat vaarallisen näköisesti, oksia tippuu ja tuuli niitä riepottaa. Sähköt sentään vielä toimivat, mutta viskeli minuakin, kun postilaatikolla kipaisin ja jostain naapurista karannut pyyheliina koristi portin pylvästä, ledvaloketjut tanssivat hurjasti pimeässä.

      Saunan pesu olisi tänään ohjelmassa, vaikka varsinaista suursiivousta en joulun alla teekään. Ikkunat pesen vain alkukesällä ja syksyllä ulkoa ja sisältä, näin joulun alla vain sisäpuolelta suihkeella. Kauniimmin kynttilätkin heijastuvat kirkkaasta lasista. Esikoisen perhe viettää ensimmäistä joulua uudessa talossaan, ja sinne mekin aattona menemme. Imelletyn perunalaatikon vien ja vaari kalapuolta. Sinne on tulossa toisetkin isovanhemmat, ja juuriltaan karjalaisina heillä on tuomisinaan karjalanpaistia ja karjalanpiirakoita. Nuori emäntä saa päättää, onko kinkkua vai kalkkunaa. Heillä on viisi lasta, nuorimmainen kuusivuotias uskoo vielä pukkiin , ja monenmoista musisointia on luvassa.

      Perjantai ja 13. päivä, mutta ennenkaikkea valontuojan Lucian päivä, jota täällä suomenruotsalaisten parissa asiaankuuluvasti vietetään Lucia-neitoineen ja lauluineen. Valoa tähän pimeään kaipaakin kaikissa muodoissaan. Toivoa pitää, ettei sähkö katkea, välillä pätkii jo hetkittäin. Jos uskaltautuisi katsomaan, miten korkealle vesi on satamassa noussut.

      Hyvää Lucianpäivää !

      • hurskainen

        Joku vanhamies ilmaisi kantanaan näin'ikään; nyt kun kolme syysmyrskyä on koettu, seuraava on jo talvimyrsky. Hän on etelähämäläinen, pohjoisessa talvi alkoi jo lokakuussa.
        Ilmatieteenlaitos sanoo, ettei nää toistuvat myskyt johdu niinkään mistään ilmastomuutoksista, vaan näitä runsastuulisia tuulia esiintyy aika ajoin.
        Tämän syyskauden Eino, Oskari ja nyt Seijamyrskyt ovat jo tehneet miljoonavahingot. Tää viimeinen sekoittin niin maa kuin lentoliikenteenkin. Vain yksi suojatumpi kiitorata oli käytössä Helsinki-Vantaa lentokentällä.

        Tietysti toivoisi jo leppeämpiä tuulia. Hurskaita toivomuksia toki saa esittää ilmojenlemmolle!


      • hurskainen kirjoitti:

        Joku vanhamies ilmaisi kantanaan näin'ikään; nyt kun kolme syysmyrskyä on koettu, seuraava on jo talvimyrsky. Hän on etelähämäläinen, pohjoisessa talvi alkoi jo lokakuussa.
        Ilmatieteenlaitos sanoo, ettei nää toistuvat myskyt johdu niinkään mistään ilmastomuutoksista, vaan näitä runsastuulisia tuulia esiintyy aika ajoin.
        Tämän syyskauden Eino, Oskari ja nyt Seijamyrskyt ovat jo tehneet miljoonavahingot. Tää viimeinen sekoittin niin maa kuin lentoliikenteenkin. Vain yksi suojatumpi kiitorata oli käytössä Helsinki-Vantaa lentokentällä.

        Tietysti toivoisi jo leppeämpiä tuulia. Hurskaita toivomuksia toki saa esittää ilmojenlemmolle!

        Mä kirjoitin, häipyi taivaan tuuliin. sitten minä kirosin. koitan huomenna uudestaan. Jos tämä nyt ilmoituksesta riittää. Otan tuikun murheeseen, ja lähden kotiin. Moikka Late Vaan.


      • tauolla minäkin
        LateVaan kirjoitti:

        Mä kirjoitin, häipyi taivaan tuuliin. sitten minä kirosin. koitan huomenna uudestaan. Jos tämä nyt ilmoituksesta riittää. Otan tuikun murheeseen, ja lähden kotiin. Moikka Late Vaan.

        Tervehdys Kahvipirttiin! Hyvän illan toivotuksin hiljaisuudesta huolimatta. Saunaan meno kohta, ja ilta TV:n seurassa on tarpeen päivän touhujen jälkeen.

        Palataan asiaan kun reitit aukenee!


      • ynnämuu( rekattu)
        tauolla minäkin kirjoitti:

        Tervehdys Kahvipirttiin! Hyvän illan toivotuksin hiljaisuudesta huolimatta. Saunaan meno kohta, ja ilta TV:n seurassa on tarpeen päivän touhujen jälkeen.

        Palataan asiaan kun reitit aukenee!

        Iltaa! Eipä ole helppoa saada viestiä liikenteeseen. Eilen yrittelin, tuloksetta. 60 on sriffin lähettämä linkki kiertotieksi.En ymmärrä mistä kaikki johtuu.Onhan "aloituksia" tukuttain, sitä yleiseksi muodostunutta laatua.Onko tarkoitus pyrkiä juuri siihen? Eipä innosta suuremmin kirjoittelemaan. Jätän tähän odottelemaan parempia päiviä. Hei!


      • fundtsija
        ynnämuu( rekattu) kirjoitti:

        Iltaa! Eipä ole helppoa saada viestiä liikenteeseen. Eilen yrittelin, tuloksetta. 60 on sriffin lähettämä linkki kiertotieksi.En ymmärrä mistä kaikki johtuu.Onhan "aloituksia" tukuttain, sitä yleiseksi muodostunutta laatua.Onko tarkoitus pyrkiä juuri siihen? Eipä innosta suuremmin kirjoittelemaan. Jätän tähän odottelemaan parempia päiviä. Hei!

        Lauantai-illan rauhaa Pirttiin! Lisää sitten, kun liikenne pelaa.


      • tilapää 6
        fundtsija kirjoitti:

        Lauantai-illan rauhaa Pirttiin! Lisää sitten, kun liikenne pelaa.

        Pirtissä vaikuttaa sentään vallitsevan vanha tuttu rauha. Palstalla yritettiin pistää paikat sekaisin häiriöviesteillä. On hyvä, että on tälläinen toimiva paikka kirjoitella.
        Oli myös tervetullut valoisa päivä sään suhteen monien pimeiden jälkeen. Epävakaisia säitä jatkossakin. Seurasin illalla ikkunasta glögin pari liikaa ottaneen miehen taivallusta osaksi jäisellä katuosuudella. Mielenrauhaa, sanoi Stiller.


      • katleijanen!
        ynnämuu( rekattu) kirjoitti:

        Iltaa! Eipä ole helppoa saada viestiä liikenteeseen. Eilen yrittelin, tuloksetta. 60 on sriffin lähettämä linkki kiertotieksi.En ymmärrä mistä kaikki johtuu.Onhan "aloituksia" tukuttain, sitä yleiseksi muodostunutta laatua.Onko tarkoitus pyrkiä juuri siihen? Eipä innosta suuremmin kirjoittelemaan. Jätän tähän odottelemaan parempia päiviä. Hei!

        Leipomisistani paremman puutteessa.
        Eilen meni Toukolan kakku hieman likilaskoseksi, sitä ihmettelin. Taisi johtua jauhoista joita käytin. Tarjoan sen silti syötäväksi. Tänään onnistui joulupulla, voi että on hyvää. Se on se voi, se voi.
        Kehräpullat paperivuoissa suussa sulavia rusinoineen ja manteleineen. Tuonpa huomisille vieraille noita pullia aamukahville tänne. Toivotaan SkillaniNkin tiensä tänne löytävän pienen mutkan jälkeen.


    • kokeilija11

      Kokeilu.
      Jokohan on piuhat saatu kuntoon?

    • kokeilija 11

      TOIMII NORMAALISTI TAAS!

    • SkillaN*

      Kokeillaan

      • SkillaN*

        Tutusti rupesi hyrrä pyörimääni tauon jälkeen;)
        Kiitos Katleija neuvosta ja pullista, tiedän että hyvää on tuo kehräpulla, voi sen maun takaa.
        Kyllä otti eilen luontoon, kun taas tapani mukaan pitkän litanian kirjoitin ja sitten ei liikahdakkaan tietysti se oli se paras juttu;)
        Noista "nolla" viesteistäkö homma jumiin meni, no jos näin on, kiusa se on tuokin.

        Saunan pesuun ei tarvitse ryhtyä sen hoitaa kiinteistöhuolto, näin kerrostalossa, ihmettelen onko saunominen vähenemässä, kun talossani on 29 asuntoa vain alle kymmenen on saunavuoron ottanut.
        Onneksi on omat vesimittarit.
        Jäi ikkunan pesu minultakin, pakkasta sen verran, että jäätyneet olisi, sama tapa on kuin Ramoonallakin, syksyn, kevään, nyt meinasin tavastani poiketa.

        Ei mitään huomattavaa tapahtunut täällä päin Seija myrskyn aikana, no tietysti puita jossakin kaatui, mutta sähköt päällä koko ajan.
        Tuuli kyllä oli kovaa, mutta ne kovemmat koitokset rajoittuivat sinne länsi ja etelä suomeen.

        Eipä suurempia haluja kirjoitteluun ole jos ei viestit toimi ja lähde niille kuuluvalla hetkellä, on joskus tullut manattua Laten tyyliin;)
        Saunasta nautin minä myös eilen illalla ja onhan se sellinen ilo, että eipä sitä ilman haluaisi olla.
        Pienestä se onnen tunne tulee;)

        Nautinpa minäkin pakkaspäivästä, kaiken tomutettavan taas parvekkeelle vein ja siellä pakkasessa tuulettui, laitoin jo joululiinatkin pöydille, joulu saa tulla puolestani sitten aikanaan.
        Taivaalla näkyi melkein täysi kuukin, kun satuin istuessani ikkunasta vilkaisemaan, oli sen verran kirkas taivas.
        Se oli juuri noussut taivaan rajaan.
        Muuten aika kumma, että vahinkoja sattuu harvoin näille "yli nauttineille" vaikka kaatuilevatkin.

        Mutta, nyt on kokeiltu ja pitäisi toimiakin, kaikki vaan viestejä laittamaan;)
        Pieni lepotauko voi olla, että hyväksi olikin, jään odottelemaan taas sateita, peloittelivat, että lunta ei jouluksi saada, harmillista.
        Haudoilla käynti on aina niin kaunis lumisessa maisemassa, valkoinen maa kynttilöiden hohteessa, no valaisevat ne kynttilät mustankin tienoon, siihen on tyydyttävä, jos näin menee.
        Mukavia jouluisia ajatuksia ja puuhia heille joille joulu niitä tuottaa ja hyvää päivää heille joille joulu puuhastelut ei maistu.
        Joulu tulee ja menee jokaiselta, sitä mielenrauhaa minäkin toivottelen.


    • aamukahvittelija

      Toimii

    • Tavallista huomenta. Lämpö nollassa ja muutoinkin näytään palatun normaaliin päiväjärjestykseen.

      Kumma juttuhan se on. Kun viestit eivät lähde, se alkaa kiusaamaan. Silti, vaikka en tunnusta olevani vankasti nettisidonnainen. Pieni lähetysyritys meni hukkaan. Tietysti se oli paras tekeleeni, mutta enpä toista. Aika on mennyt ohi.

      Eipä Seija-myrsky täälläkään näkyvää tuhoa tehnyt. Mitä nyt ikkunoita rämisytteli. Kaipa se oli aika tulla Seijankin esille tasa-arvon takia, kun pari edellistä myräkkää miesten nimiin kirjattiin.

      Kyllähän "pienessä sievässä" rento olotila suojeleekin, kuten SkillaN kertoi. Tuleehan siinä rennompi laskeutuminen maaperälle. Tosin toisaalla vahinkoakin tehdä, vaikkapa yltiöpäisyydessä ja puheen karkaamisesta kontrollista.

      Muutoin päiväni on sujunut normaalisti. Eilen kävin synttäreillä, kyseessä oli vähän nuorempi herrasmies, noin 77 vuotta minua nuorempi. Eihän tuo ikäero oli juuri mitään. Päinvastoin alkaa puheetkin olla samaa maata.

      Enpä turise tämän enempää. Näin se on, kun viestit ovat estyneet, olisi niin paljon...., kun toimii, sitten ei olekaan. Sama kuin vanhuudessa. Sitä haaveili, että kun olen eläkkeellä ja on aikaa, sittenpä teen. No kyllähän aika paljon puuhastelinkin, mutta nytpä alkaa jo hiipumaan. Tehtävää kyllä olisi vaikka kuinka, mutta alkaa suunnittelu puoli vallata suurimman osan toimeliaisuudestani.

      Kaikesta huolimatta, hyvää jatkoa teille kaikille!

      • Eipä vieläkään ole kehumista viestin lähetyksessä. Jouduin kopioimaan ja yrittämään uudestaan. No lähtihän tuo!


      • miranda...
        ynnämuu kirjoitti:

        Eipä vieläkään ole kehumista viestin lähetyksessä. Jouduin kopioimaan ja yrittämään uudestaan. No lähtihän tuo!

        Kahvipirtiin

        Onneksi minun eilinen viesti ei lähtenyt, tai sitten se poistettiin, koska "kiittelin" Ramoonan ja hänen antamansa Rettingin piparkakku ohjeen.

        Minunhan ei pitänyt tehdä mitään Jouluvalmisteluja, mutta ne piparit, joihin tulee soodaa, niin ne sai myös inspiraation tekemään niitä.

        Aineet oli mitattu ja onneksi kerma jo vatkattu valmiiksi, sillä tietenkin minun heiveröinen vatkain simahti, kun sekoitin voihin ja sokeriin jauhot!

        Hyvä minä, taikina oli mukamas valmis, mutta aamulla huomasin, että siirappi jäi pois!

        Luoja siis kostaa minulle, kun olen naureskellut tyttäreni kakun paistolle. Hänkin oli ihmetellyt, mitä ne kananmunat tekee tuossa pöydällä, kun kakku on jo uunissa? Olivat he, siis sisarukset kokeilleet jotain, ...olikohan pullan paistoa?,. mutta joka tapauksessa he olivat kauhuissaan kun paistos tuli itsekseen ulos uunista?

        Rasvasillit sentään osasin perata itse...saituuttani,. koska onhan noissa valmiissa hintaeroa, ..tai tiedä häntä, koska painaahan ne ruodotkin. Mäti siliä oli, mutta säästin mädin ja lisään sen perunalaatikkoon.

        Paistoin jo koe piparit ja hyviähän nuo on ilman siirappiakin, mutta lopputaikinaan lisään kyllä sen siirapinkin.


      • miranda... kirjoitti:

        Kahvipirtiin

        Onneksi minun eilinen viesti ei lähtenyt, tai sitten se poistettiin, koska "kiittelin" Ramoonan ja hänen antamansa Rettingin piparkakku ohjeen.

        Minunhan ei pitänyt tehdä mitään Jouluvalmisteluja, mutta ne piparit, joihin tulee soodaa, niin ne sai myös inspiraation tekemään niitä.

        Aineet oli mitattu ja onneksi kerma jo vatkattu valmiiksi, sillä tietenkin minun heiveröinen vatkain simahti, kun sekoitin voihin ja sokeriin jauhot!

        Hyvä minä, taikina oli mukamas valmis, mutta aamulla huomasin, että siirappi jäi pois!

        Luoja siis kostaa minulle, kun olen naureskellut tyttäreni kakun paistolle. Hänkin oli ihmetellyt, mitä ne kananmunat tekee tuossa pöydällä, kun kakku on jo uunissa? Olivat he, siis sisarukset kokeilleet jotain, ...olikohan pullan paistoa?,. mutta joka tapauksessa he olivat kauhuissaan kun paistos tuli itsekseen ulos uunista?

        Rasvasillit sentään osasin perata itse...saituuttani,. koska onhan noissa valmiissa hintaeroa, ..tai tiedä häntä, koska painaahan ne ruodotkin. Mäti siliä oli, mutta säästin mädin ja lisään sen perunalaatikkoon.

        Paistoin jo koe piparit ja hyviähän nuo on ilman siirappiakin, mutta lopputaikinaan lisään kyllä sen siirapinkin.

        Hyvää päivää!

        Kävin eilen yrittämässä muutaman kerran, mutta sisäänpääsy taisi olla vain kutsukortilla. Kun sisukkaasti kirjoittelin joulunaluskuulumisiani taivaan tuuliin, tulin siihen tulokseen, että presidentin itsepäisyyspäivän vastaanotollekin on helpompi päästä ilman kusukorttia, jos sattuu olemaan Venäjän suosituin suomalainen näyttelijä tai joku toinen kuuluisuus.

        Nyt lähtee koe. Saapa nähdä, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään...


      • Venlastiina kirjoitti:

        Hyvää päivää!

        Kävin eilen yrittämässä muutaman kerran, mutta sisäänpääsy taisi olla vain kutsukortilla. Kun sisukkaasti kirjoittelin joulunaluskuulumisiani taivaan tuuliin, tulin siihen tulokseen, että presidentin itsepäisyyspäivän vastaanotollekin on helpompi päästä ilman kusukorttia, jos sattuu olemaan Venäjän suosituin suomalainen näyttelijä tai joku toinen kuuluisuus.

        Nyt lähtee koe. Saapa nähdä, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään...

        Oliko se nyt Copernicus vai Kepler, joka sanoi, että se pyörii sittenkin?
        Oli kuka oli, mutta oikeassa oli. Mistä se ymmärsikin, että 2000-luvulla tulee sellainen hyrrä, joka temppuilee mutta pyörii sittenkin!

        Mietin, mihin kulutin eilisen päiväni, mutta tämän pahuksen rakkineen kanssa tapellessahan se meni. Niin ja joulukorttien kirjoittamisessa ja postittamisessa.
        Täkäläisessä itellassa olivat halvat joulukorttimerkit loppuneet.
        Jos olisi odottanut asiakasjonon lyhenevän, olisi varmasti saatu kaupan pihalle puhekuoro lausumaan kauneimpia suomalaisia sivistyssanoja. Kyllä lappasi kiukkuista väkeä pihalle.

        Puolisko kävi eläkeläisten myyjäisissä ja aloitti arpojen ostamisella. Ensimmäisellä arvalla tuli suuri säkkikankainen kassi, joka olikin tarpeen. Se oli täpösen täynnä arpavoittoja ja ostoksia. Kakkua maistettiin iltapäiväkahvin kanssa ja miltei loput aamukahvilla. Hyvää oli! Pieni pala sitä vieläkin on jäljellä. Saapa nähdä, kumpi meistä ohimennessä sen suupalan hotkaisee.
        Oikeastaan se kuuluu puolisolleni, joka on kiltisti pyyhkinyt kyökin kaapit.
        Minä olen ahkeroinut kirjahyllyjen kanssa ja häätänyt epäuskoisen avun tarjoajan
        ainakin kahdesti pois jaloistani. Kolmannella kerralla ei tarvinnut muuta kuin mulkaista
        kiukkuisesti, ja kandidaatti häipyi olohuoneen ovelta tosi liukkaasti.

        Taidan päästää puoliskoni läppäriämme naputtelemaan ja lähden tyhjentämään kristalli- ja keramiikkakaapin. Se vie enemmän aikaa kuin kirjahyllyjen siivous, kun pitää olla varovainen, ettei riko niitä turhan kalliita astioita, joilla meitä on lahjottu.

        Toivotan itselleni työn iloa ja teille kaikille rauhaisaa iltaa.


    • Tämä ei ole tarkoitettu nyt käyttettäväksi.

      Mut onnistuessaan Lämmintä joulumieltä....Heta.

    • Hintriika*

      Lie noita pyörimishavannoitsijoita maailmassa riittänyt. Minäkin liityin niihin eilen ja ihmettelin ilmiötä kuten epäidenttinen sisareni Venlastiina. Kuuluisimmaksi pyörimishavainnoitsijaksi mainitaan Galileo Galilei, samaa mieltä (tuttavallisesti) Galin kanssa oli Kopernikuksen Nikolai, jonka 500-vuotisissa jalanjäljissä ramppasin Puolassa v. 1973.

      Johan se otti päähän, kun pitkästä aikaa ajattelin jättää puumerkkini kahvipirtin vieraskirjaan, niin ei vaan mitään tapahtunut. Joku oli illalla päässyt läpi ja minäkin innoissani yritin uudestaan, vaan eipä päästänyt minua.

      Säästä ei kannata puhua mitään, kun saa kirjoitetuksi sanan "pakkanen", niin ulkona jo losottaa vettä. Kummallinen talvi ja ennusteiden mukaan yhä kummallisemmaksi talvet muuttuvat. Olen vakaasti sitä mieltä, että kaikessa suhteessa meidän sukupolvemme on syntynyt onnellisimpaan aikaan ainakin Suomessa.

      Kun lueskelin ennusteita elämästä v. 2080, niin ei tee mielikään olla kaikkea todistamassa. Varmaa on ainakin se, etten ole. Lapsenlapsenlapset ovat silloin suunnilleen saman ikäisiä kuin minä nyt... murheellista.

      Murheelliselta tuntui sekin, kun sain eilen joulukukan viikon puolivälissä kuolleelta lapsuudenystävältäni. Oli ollut hänen toivomuksensa omaisille, että vievät kukan kaikille ystäville, kun hän on pois. Niin päättyi eräs 60 vuotta kestänyt ystävyyssuhde. Minun unissani me molemmat ollaan yhä nuoria ja nättejä.

      Nyt katson, mitä tälle tapahtuu, kun painan Lähetä-läpyskää.

    • SkillaN*

      Huomenta, taas valkoisena hohtavasta maisemasta, täältä Savon puolelta, kai se ohi kiitävä näky on.
      Opettaa tuo punakynä oikein kirjoitustakin, isolla Savo piti kirjottaa;)
      Hyvin olette ymmärtäneet, vaikka pienellä useinkin olen sen laittanut.
      Vedätystä ketjussa on pirttimme, minäkin saanut huomiota, jossakin muussakin ketjussa, no onneksi "ystävämme" on pitänyt lupauksensa ja pirtin on jättänyt rauhaan

      Hyrrät pyörii taas normaalisti, aika outoa, ettei ylläpito poista noita nolla ketjuja.
      Samalla tavoin minäkin ajattelen, onnellisempaa oli ennen, muistuu mieleen kauniit kesät ja pakkas talvet, silloin erot olivat näkyviä.
      Olipa kaunis ajatus ystävältäsi Hintriika, harvoin kai noin tapahtuu, oli tosi ystävä, muistoja nyt vain.

      Minä innostuin VC: kaappien ja kaapin päällisten puhdistukseen eilen, niin pyhä kuin olikin.
      Roskikseen joutui suuri määrä "kauneuden" hoitamiseen tarkoitettuja purnukoita, miksihän niitä vaan hyllyihin ilmestyy, vaikka tehoihin en usko.
      Tuosta tulikin mieleen, kun telkkarissa puhuttiin vanhoista 75- vuotiaista, mitäs vanhoja tässä ollaan, minä en aina edes muista ikääni, ikä on pelkkiä numeroita;)
      ( olen tainut kyllä joskus muistaa)

      Silli on kyllä hinnpissaan, lohen saa paljon halvemmalla, irto silliä on harvoin tarjolla.
      Silakatkin on kalliita, ainakin täällä kaukana pyynti alueilta, jompaa kumpaa aion laittaa joulu menuun.
      Unohtamisen varoilta kerään aina tarvittavat aineet esille ja sitten aloitan valmistuksen, no epäonnistumisia silti joskus sattuu, syyhän on tarvikkeissa, ei tekijässä.

      Lapsiksi väittävän meidän vanhemmiten tulevan, kiva kun on niitä pieniä seurustelu kavereiksi, onnea vaan pienelle sukulaisellesi ynnämuu.
      Minun pitäisi myös tuo "kristalli" kaappini pyyhkiä, mutta en millään viitsisi, taidan laistaa.
      Noista astioista tuli mieleen jouluastiani, tyttärentytär niitä itselleen pyysi, taidanpa antaa, tuskin minun joulupöydässäni koskaan niin isoa porukkaa enää istuu.
      Vähän haikeana niistä luovun, mutta luovuttava on paljon muustakin, joskus kuoltavakin ja jää minulle vielä kaikenlaista "jaettavaa";)

      Tänään mennään ohjelmaryhmän kanssa ruokailemaan, pieni palkkio vuoden jaksamisesta sekin, joka toimiva ryhmä tälläisen mahdollisuuden saa pienenä kiitoksena , ihan kiva juttu.
      Viikko vielä ja sitten se pukin tulo on lähellä, minne nyt sitten tuleekaan, sitä viikkoa nyt kuluttamaan, kukin tavallaan, heippa"

    • Minulla on hyvä resepti suolapalaksi joulupöytään:

      Purkkisilakat:

      600g nahattomia silakkafileitä
      liotusliemi:
      - 3dl vettä
      - 1dl etikkaa
      - 2rkl karkeaa suolaa

      liemi (keitetään)
      - 2dl vettä
      - 1dl etikkaa
      - 1dl sokeria
      - 3-4 laakerinlehteä
      - valkopippuria

      purkkiin kerroksittain
      - fileitä
      - 1-2 punasipulia
      - 2-4 valkosipulin kynttä
      - 2-3 siivutettua porkkanaa
      - rouhittua mustaa pippuria, maustepippuria, tilliä.
      Valmis 1-2 vrk kuluttua.

      Minä olen tilaamalla saanut citymarketista noita nahattomia fileitä.

      • lisäys
        esiliota fileitä muutama tunti,
        mausteliemi saa jäähtyä ennen purkkiin kaatoa.


    • UAMUA VUAN.

      En sano hyvvee;(
      KUn eioo hyvä.
      Eilinen päivä meni tuolla "PÄKSIN"päivystyksessä.
      Tuo selkä temppuilee oikein tosissaan taas.
      Se on metkajuttu,kun soittaa ambulanssin,sieltä tulee ensihoitajat ja tutkii ja sitten menen taksilla sairaalaan,ei siis ambulanssilla.

      Vettä meilläkin taas lorottaa,eilen oli vähän valkeaa,mutta nyt ei.
      Kauppaan pitäisi mennä,saanyt nähdä jaksanko.

      En kyllä ala mitää siivouksia tekemään.
      Jos niitä villakoiria kovinpyörii jaloissani,niin potkin sängyn alle.

      Siistijä tytöt tulee 20pv,se saa riittää.

      nyt menen pötkölleni.
      näkyillään....

    • Päivää, ja vielä erikseen Hintriikalle kun viimeaikoina on harvaan Pirtissä pistäytynyt.

      Pyörimisestä, kyllä se pannukakkumaailma oli ihan järkeen käyvä. Mitenkä sitä pallossakaan toisella puolella joutuukin päälaellaan seisomaan. Verihän siinä päähän menee. Eipä ihme jos Galilei ja Kopernikus kyytiä saivatkin. Onhan sentään säilynyt yksi tapa: sanotaan että aurinko nousee tai
      laskee. Kun niin on, tämä maammehan on kaiken keskus. Aurinko sitten kiertelee ja näyttäytyy. Vasta äsken luin tutkimuksen, että uudella mantereella, Amerikoissa on vielä järki järki ja viisaus säilynyt. Lähes puolet uskoo, että maailmamme on vain 6000 vuotta vanha. On siinäkin ikää, ei tarvitse höpötellä miljardeista vuosista. Ja onhan tämä 6000 ikä laskettu yleisestä vankkojen "totuuksien kirjasta."

      Silakoita olen käyttänyt vain paistettuna. Maistanut kyllä olen sellaisia rullalle käärittyjä, maustettuja ja keitettyjä silakkafileitä. Taisivat sanoa "suutarin loheksi." Voin muistaa nimen väärin, mutta niin laitettuna ihan hyviä. Tottumuksistahan kaikki riippuu. Enkä kuulu kovin innokkaisiin kokeilijoihin. Muikku on mielestäni hyvä ja järviahven parempi kuin meressä kasvanut. Mitäpä näistäkään makuasioista, kunhan kohtuullisen vaihtelevasti evästä suuhunsa mättää. Siinähän se merkitys täyttyy.

      Aika sohlaamiseltahan muorin kertoma kyytijuttu vaikuttaa. Järkevä selitys olisi, että ambulanssia odotti jo kiireinen juttu. Paha juttu, jos selkä ei anna lähteä edes Takataskuun, toivotaan että pian tokenee.

      Tässäpä tällä kertaa ja toiste taas. Hei!

    • Nea*

      Käynpä kurkkaamassa Pirttiin, ja hyvinhän täällä on siisteys pysynyt!
      Kaikki edelleen tip top!

      Tuo katleijasen silakkaohje on ihan hyvän tuntuinen, ainut huono juttu, että täällä ei varmaan ole nahattomia silakkafileitä, entä voisiko niitä laittaa
      nahkoineen!
      Voisi koettaa. olen kaikenlaisen kalan ystävä, graavilohi tietenkin näin jouluna on paikallaan.
      Myös kylmäsavustettu lohi on extraa! Kinkku ei varmaan sitten pöytään sovikaan, hihi.
      No yhtä kalaa kerrallaan, on parasta.

      Hyvää päivänjatkoa pirttiläiset!

    • Hei nyt pirttiin Karjalanpiirakoita syömään,tänään oli taas hyvä päivä,joten
      syntyi piirakka savotta... Tein niin runsaasti,joten ystäville toin "nauttikaa".

      Minun on silloin ryhdyttävä hommiin ,kun olo- on hyvä,muuten piirakat olisin lähempänä joulua halunnut,mutta elimistöni on arvaamaton....
      Huomenna tortut maustekakun ja pientä jotain muuta,kaveri penseliä heiluttaa-
      joten reilut voiteet tulevat...
      Hiljaista on kaikkialla,paitsi kaupoissa hulinat -lapseni soittelevat ja kertovat elämän menosta.. Kyllä minulle maksaa sais, että viitsisin lähteä tungeskelemään. Toivottelen vain rauhaisaa Joulumieltä jokaiselle-Heta.

      • Pimeää on ulkosalla.
        Aamulla oli kyllä mannaryynejä tai jotakin muuta valkoista kylvetty maahan, mutta
        autojen valoissa tie näyttää uima-altaalta. En kuitenkaan mene uimaan, sillä lämpö-
        asteita on vain neljä. Tavallisen taksan mukaan vesi on jonkin verran kylmempää. Mitäpä sitä ehdoin tahdoin jouluksi itsensä vilustuttaisi.

        Tosin edessäni on kohta hikinen homma: perunalaatikon valmistus, joka alkaa potaattien muusaamisella. Muutama kaitaliinakin pitäisi silittää.
        Vaikka olenkin lähettänyt joulukortit kaikille, joilta viime vuonna olen saanut joulutervehdyksen, olen muutamalle ihmiselle velkaa vähintään kaksi arkillista mieheni suvun kuulumisia ja vähän omiakin.
        Onneksi huusholli on kohta siinä mallissa, että voitaisiin ottaa uudelleen käyttöön aiempien vuosien perinne: tehtiin jousiivous, lähdettiin Tallinnaan muutamaksi päiväksi, ja kun tultiin kotiin, olivat paikat siistit ja kuusi tuoksui. Kukaan ei ollut sotkenut jouluista kotiamme.

        Taitaa tosin joulunalusmatkailu olla muisto vain. Epäilen, että jompikumpi tai molemmat meistä on tullut tai ainakin tulossa vanhaksi...

        Reipasta joulunalusaikaa teille ikiu!utterille


    • Nyt se on päätetty, aion viettää aattoillan kotona, ihan omassa rauhassani, enkä mitään suuremmoisia järjestä tänä vuonna.

      Juuri pääsin kotiin tuolta kaupoista ennen kuin pahin ruuhka alkoi ja se rauha on kouriintuntuva kotona:D Sain jopa sähkömiehen perjantaiksi, ettei pimeänä ole ovivalo yli joulun sentään.

      Saa nähdä aikooko SlillaN viettää rauhaisan joulun kotona, niinkuin ounasteli, itse olen jo yhden aaton viettänyt, heti mieheni poismenon jälkeen.

      Silloin en halunnut tavata ketään, vain olla rauhassa, nyt taas käyvät jo ennen joulua, niin aatto tuntuu omassa rauhassa ihanalta.

      Kyllä sen huomaa, että ikää tulee, näin talviaikaan varsinkin ei tunnu niin kivalta lähteä liikenteeseen joka päivä. Tänään oli jääkaappi niin tyhjä, ja vatsa samoin, että tankattava oli muiden asioiden ohella.
      En tiedä miten menee monta päivää näin joulun alla, etten ennen klo 17.00 ole syönyt kuin yhden voileivän aamulla aikaiseen ja sitten onkin jo huutava nälkä:D

      Leppoisaa iltaa!

      • Perunalaatikko on sitten valmista.
        Toin yhden maistiaisiksi tänne pirtin pöydälle.
        Älkää polttako suutanne. Laatikko on suoraan uunista otettu.

        Kastiketta en ole tehnyt, mutta kokeilkaapa tätä salaattia, joka on tehty herne-maissi-paprikasta, tomaateista, tuoreesta kurkusta ja maustettu kartano-salaattikastikkeella.

        Eikä muuta kuin terveisiä vaan, terveisiä.


    • SkillaN*

      Ikävän näköistä kun ikkunasta kurkkaa, sataa ja maa taas musta, mielikin meinaa maata kyntää.
      Eipäs nyt kumminkaan anneta periksi, kyllä se siitä kirkastuu, tuuli tuntuu töitä tekevän, pois mustat pilvet ajaa.
      Ei kai vaan Raakel myrsky ole syntymässä?
      Tämä joulukuu on sellainen tunteiden esiin nostava, milloin alakulo mielen mustaa ja kohta taas hyvä mieli yllättää, kohta käännämme suunnan kevättä kohti, talvipäivän seisaus pian, päivä alkaa valeta.

      Kiitos Katleija reseptistä, tuotapa kokeilen.
      Pirttiin on kannettu herkkuja joka suunnasta ja kaikki vaan hyvältä maistuu, kiitos tuojille.
      Perinteet pääsevät kunniaan joulun aikaan, niin ruuan kuin muidenkin asioiden suhteen, tänä vuonna toin vintiltä alas hyvin vähän jouluisia koristeita, menee joulu yksikertaisemminkin.
      Vakaa ajatus on edelleen olla yksin joulun, ajatus vaan vahvistuu.
      Mieheni kuoli marraskuussa ja sen joulun vietin poikani kotona, muistan ani varhain lähteneeni metsäpolulle kävelemään, ilma oli sumuinen, tuntui kuin koko luonto ikävääni osallistui.
      Kävelin ja itkin, palasin polkuja takaisin, istuin aamukahvi pöytään, mieli oli tyyni ja hyväksyvä, elämä jatkuu.
      Elämään sopii surua ja iloa, kaikki on vastaan otettava, osansa jokaisella.
      Nyt kolmentoista vuoden jälkeen suru on muuttunut muisteloiksi ja niitä aina eteen ilmestyy, hyvät päälimäisenä.

      Tämä palstan tila surettaa, kohta ei ole kuin kahvipirtti ja nämä moninikin nostamat vanhat ketjut, joissa hän keskustelee itsensä kanssa, en ymmärrä mitä iloa hän tästä saa?
      Eikö ylläpito voi jotakin asialle tehdä, ei tänne enää lukijoita saatikka kirjoittajia viitsi tulla, mainostajatkin katoaa.(mikä nyt ei suru olisi, mutta kaiketi niiden olemassa olosta riippuu palstan elämä)

      Onpa kummallista tuo muorin kertoma, eipä näitä kotkotuksia pysty aina ymmärtämään.
      Maalaisjärjellä olisivat voineet heittää sairaalaan, kun kumminkin paikalta poistuivat.
      Ikävää tuo selkävaivasi muori, paranemisia.

      Suutarin lohen nimellä minäkin nuo silakat olen kuullut, kai ne voi tehdä nahkoineenkin?
      Eilen syötiin viimeinen yhdistyksen merkeissä tapahtunut lounas ja sen jälkeen mentiin koko porukalla laulamaan palvelutalolle entiselle laulukaverille ja tulipa hyvä mieli, kun näki miten hän ilahtui.
      Huonokuntoiseksi oli mennyt tämä ennen komea pitkä mies, puheenjohtajanakin toiminut, vanhuus koettelee.

      Nyt enää viikonlopun talkoot ja myyjäiset, sitten alkaa loma ja hiljentyminen omaan jouluun.
      Voimia kaikille tehdä niitä askareita mitä kenenkin on tarkoitus tehdä, muistakaa, joulu tulee, vaikka kaikkea ei ehtisikään tehdä;)

    • Aamua!
      Ei näytä talvelta.
      Olen lueskellut keskustelua aiheesta aito kuusi vai muovikuusi. Pitihän minun tietysti ilmoittautua aidon kuusen kannattajaksi. Siinä sivussa otin vähän kantaa ekologiaankin. kun joku sen perään kyseli.
      Kerrankin asia, johon keskustelijat ainakin tähän mennessä ovat ottaneet kantaa arvostelematta toisia kirjoittajia.
      Olisikohan siinä porukassa jo päässyt joulurauha valloilleen?

      Minäkin melkein rupesin odottamaan joulua. Aito kuusikin odottaa jo parvekkeella.
      Petikaverikin heräsi ja koikkelehti viereeni sen näköisenä, että ilmoitusasiaa olisi. Ei maininnut mies, että hyvää huomenta, kulta. Asia oli paljon tärkeämpi: -- Et ollut eiliseen salaattiisi laittanut ollenkaan sipulia.
      Minä ihmettelin, ettei hän lähes 57 vuodessa ole havainnut, etten milloinkaan laita vihannes- ym. rehusalaatteja ilman sipulia.
      Oli kylläkin asiasta tietoinen, mutta epäili, etteivät Kahvipirtissä mahdolliset lukijat arvaa, että sipulia pitää olla.

      Siis: SIPULIA PITÄÄ OLLA SALAATISSA KUIN SALAATISSA!
      Ennen kuin aiemmin mainittu mieshenkilö tulee täydentämään yllä olevan lisäykseni, ilmoitan itse, etten sentään hedelmäsalaatteihin sipulia laita.

      Nyt lähden inventoimaan jääkaapin. Jos jotakin ostettavaa on, kannattaa se tehdä vaikka tänään. Ensi viikolla taitavat olla kaupat pullollaan asiakkaita. Varmaan näkisi tuttujakin, mutta kaikki ovat kiireisiä, joten keskustelu taitaa olla seuraavanlainen: -- Hei, hei! Mitä kuuluu? Hyvää joulua!

      Niin että: -- Hei, hei! Toivottavasti kuuluu hyvää teille kaikille.
      Jouluja toivotan myöhemmin.

    • Anlis vaan

      Iloista joulun odotusta kaikille mukaville Pirttiläisille! Olen ollut viimeaikoina laiska kirjoittelemaan, mutta muistan teidät kaikki, mukavat leppoisat pojat ja tytöt.
      Ei meikäläinen ole mikään työnsankari ole ollut, mutta veltto vaan ja saamaton.
      Siunaan Teitä kaikkia ja haluan olla yhteydessä kanssanne.
      Lämmöllä Anlis 3

      • Rilla

        ei, ei, pitää tehdä kovasti työtä!

        tottakai koko luonto muuttuu yhden tärkeän mielialan mukaan


      • Rilla kirjoitti:

        ei, ei, pitää tehdä kovasti työtä!

        tottakai koko luonto muuttuu yhden tärkeän mielialan mukaan

        Anlis Heta sinua on kaipaillut. Eipähän täällä ole pääsy eteenpäin,kun työt
        siellä ilmeisesti käynnissä...

        Varmaan yritt'vät tehdä tästä keskustelu aviisista sopuisan,eihän muuten tänne enää järkevät kirjoittele.....


    • Iltaa! No eipä talviselta näytä. Lumesta ei merkkiäkään. Tänä aamuna heräsin aikaisin. Pikkasen selkäsärky vaivasi. Se nyt ei ole uutta ja taisipa häipyä kun vähän jaloittelin.

      Lehdestä luin, että lohi on ja pysyy hinnoissaan. Toimitukset ovat myrskyjen takia vähentyneet. Koska olen kalasta riippuvainen, kiirehdin hamstraamaan. Irtosi sentään alle kuuden euron kilo. Täytyihän siihen 10 km ajelu tehdä, kun en terästäytynyt kävelemään.

      Minun bravuurinumeroni on sienisalaatti. Haaparouskuja, sipulia aika rutosti, pikkusen pippuria, jos sattuu olemaan ja kermaviiliä. Jopa on hyvää, kyllä sen kanssa potaatitkin menee. Mennyt kesä ei ollut tällä sienestäjälle kovin hyvä. Täytyy vain uuteen satoon pärjäillä n. 7 litralla suolasieniä.

      En kovinkaan paljon kärsi tummista ilmoista. Sama se, valoja nyt joutuu ahkerammin käyttämään. Tänä aamuna melkein täysi kuu möllötti taivaalta ja muutamia tähtiäkin tuikki. Olisi luullut, että on pakkanen, mutta olikin 5. Ja viikon päästä päivät jo pitenevät. Niin se kevät tulla hurahtaa...jos nyt välissä vähän viivästyttelee.

      Tässähän sitä ilmoittautumista. Hyvin menee sittenkin ja toivottavasti teilläkin!

      • haitar-hessu

        Kyllähän myyjät ilmoittelevat marjojen ja sienien myynneistään isompien lehtien myyntipalstoilla, eli kierteleviltä torikauppialta saa täydennystä omiin varastoihinsa. Hyvää suolasientäkin saa, tai Ålandin isoo omenaa.


    • SkillaN*

      Huomenta, nyt parin asteen pakkaseen ja liukkauteen.
      Ei näillä minun kulkureiteillä liukasta ole, mutta tuolla syrjemmällä on peruttu luontokirkon joulunavaus tien liukkauden vuoksi, peilinä kiilteli tie lehden kuvassa.
      Olisivatpa liikkujat nyt entistä varovaisempi, ettei kättä ja jalkaa poikki menisi, suuremmiosta vahingoista puhumattakaan.
      Vesisateet veivät hiekat teiltä ja jäätyneellä pinnalla ei hiekka kestä, aika outo tämä talven tulo.
      Kyllähän se sai Raakel sähköt poikki monesta taloudesta, joko olisi viimeinen tämän vuoden myrsky?

      Minä kävin kaupalla eilen ja kaikki suuremmat ostoni tein, nyt jotakin pientä lisää saatan viikonlopulla vielä käydä, mutta tänä jääkaappien ja pakastamien aikana voi varautua jo aiemmin, ei tarvitse ruuhkissa pyöriä.
      Vähän säälien katselin ostajia, kun seisoivat milloin minkin hyllykön edessä valiten tarpeitaan, melkein höyryn voi nähdä päästä nousevan, kun miettiminen niin kova.
      Minulla ei moisia miettimisiä, lahjat on paketissa, ihana olotila eipä ole monesti näin ollutkaan.

      Minulla ei läheskään noin paljon ole sieniä, mitä ynnämuu kerroit, mutta jouluksi ja muutamaan juhlahetkeen saan sienisalaatin.
      Kyllähän kaupoista saa melkein mitä vaan ja niin valmiiksi esivalmistettuna, ettei muuta kuin paistumaan, tai sekoittaen ruokapöytiin.
      Itsepäinen kun olen, kuorin itse lantut ja porkkanat laatikoihin , se valmistus se juuri sitä joulun makua mieleen tuo, kaikkine tuoksuineen.
      Ostin eilen vielä pari lanttua, kun mielestäni aiemmin tehty ei niin hyvin onnistunut, teen toisen satsin ja ne rasiat annan tyttärelle.
      Silakat on liossa mausteliemessä ja kohta purkitan ne, sitten vaan uudet perunat keitän ja silakoiden kanssa syön, eikö tule vesi kielelle:)

      Sipulia minäkin käytän paljon, eniten käyttämäni juures taitaa olla porkkanan ohella.
      Viiden kilon pussin ostin marraskuussa porkkanoita ja alkaa lopussa olla, pakkasesta löytyy niitä oma kasvattamia valmiina ruuan lisäkkeiksi.
      Oma kasvattamat sipulit myös lopussa, eilen jo turvauduin kaupan sipuleihin.

      Anlis, koetahan jaksaa pirttiin useammin, ei se niin suuria vaadi, muutaman minuutin kerrallaan, hyvää joulun odotusta sinulle, laiskotellen en usko sinun sitä odottavan;)

      Rillan ajatukseen, että mielialan mukaan sää vaihtuu, ajattelen mieluummin niin päin, että sää vaikuttaa mielialaan, en ymmärtänyt viestiäsi varmaan oikein, en osaa rivien välistä mitään lukea;)
      En tunnetusti mikään ruudin keksijä ole, ja sen työn kohdallakin, että voimien mukaan edetään, ainahan jotakin touhua on oltava.

      Keskiviikon aloitteluun, jotakin pientä tekemään, kivasti siinä päivä vierähtää, illalla uupuneena sänkyyn kellahdan, mites päivä teillä toisilla sujuu?

      • Jo valkenee kaukainen ranta...
        Voi kyllä jättää valkenemattakin, kun valkeutta ympäröivät synkät pilvenlonkareet.
        Hyvää huomenta joka tapauksessa.

        Vesi kielellä tässä kirjoittelen, kun muuan keittiömestari on ilahduttanut ihanalla sienisalaattireseptillä.
        Tule kylään ja tuo tuliaisena lusikallinen salaattiasi, niin saat läksiäislahjaksi kymmenen joulutorttua. Eilen levottuja.
        Mutta tule pian! Kyökissä on jokju jo maistanut, mutta hän aikoo maistaa tarkemmin.
        Joka tapauksessa eilen päätimme, että tänään tehdään yksi satsi lisää, joten tässä on pirttiin niitä eilenehtoolla leivottiuja tähtitorttuja. Olkaapa hyvät ja ottakaa, pankaa sekaan ja kastakaa.

        Jestas! ne mustat pilvimöhkäleet ovat kadonneet, ja taivaan-
        rannan kirkkaus on levinnyt jo tosi korkealle.
        Ans´ kattoo, mitä tuosta sukeutuu päivän mittaan.

        Eikä tässä muuta kuin onnellista päivää.
        Minä lähden rulettia pyörittämään. Pitäkää peukkuja.


      • Ramoona*
        Venlastiina kirjoitti:

        Jo valkenee kaukainen ranta...
        Voi kyllä jättää valkenemattakin, kun valkeutta ympäröivät synkät pilvenlonkareet.
        Hyvää huomenta joka tapauksessa.

        Vesi kielellä tässä kirjoittelen, kun muuan keittiömestari on ilahduttanut ihanalla sienisalaattireseptillä.
        Tule kylään ja tuo tuliaisena lusikallinen salaattiasi, niin saat läksiäislahjaksi kymmenen joulutorttua. Eilen levottuja.
        Mutta tule pian! Kyökissä on jokju jo maistanut, mutta hän aikoo maistaa tarkemmin.
        Joka tapauksessa eilen päätimme, että tänään tehdään yksi satsi lisää, joten tässä on pirttiin niitä eilenehtoolla leivottiuja tähtitorttuja. Olkaapa hyvät ja ottakaa, pankaa sekaan ja kastakaa.

        Jestas! ne mustat pilvimöhkäleet ovat kadonneet, ja taivaan-
        rannan kirkkaus on levinnyt jo tosi korkealle.
        Ans´ kattoo, mitä tuosta sukeutuu päivän mittaan.

        Eikä tässä muuta kuin onnellista päivää.
        Minä lähden rulettia pyörittämään. Pitäkää peukkuja.

        Täällä on ollut valoisa päivä, alkaen aamun kuunvalosta ja hitaasta matalasta nousevan auringon kaaresta, saattueenaan oranssien värileikit. Johan tuo on laskemassa, hämäränhyssyn ja päiväkahvin aika. Venlastiinan tortun ilman muuta otan, eikä muutkaan ilman jää. Pakkasen puolella juuri sopivasti, ei kuraantunut koiran tassut eikä emännän popot. Vein muutamalle ystävälle ( kuten kampaajalleni) mehitähdestä ja pienestä koristesypressistä sommittelemani kukka-astelman . Otin niitä kivikkokasveina tunnettuja ruusukemaisia kasveja jo syksyllä pikkuruukkuihin talteen ja saaja voi taas istuttaa omaan kukkapenkkiinsä, minisypressikin saattaa ulkona viihtyä.

        Sienisalaatti on juuri oikeanmakuista haaparouskuista tehtynä, napakat pitää sienten olla siihen herkkuun. Sipulia laitan aika säästeliäästi ja tosi pienenä silppuna, kermassa saa olla pieni happamuus, joten kermaviili sopii hyvin, tai hiukan smetanaa vatkatun kerman sekaan. Rosolli varmaan jakaa ihmiset, meillä siinä ei saa olla sipulia eikä silliä.

        Kyllä minäkin litrasta suolattuja haaparouskuja antaisin vaihdossa vaikka mansikoita...ja olen antanutkin tuoreomenamehua useita pulloja. Vaihdantataloutta pitäisikin harrastaa enemmän. Minä jo melkein lapsena preppasin jukuripäistä poikaa oppikoulun pääsykokeisiin ja pääsihän tuo, sen ansiosta hänen isänsä kiikutti meille kymmenet , ellei sadat mateet ja lahnat vuosien varrella . Äiti ompeli joskus leninkejä evakkoerheen äidille piirakkapalkalla.

        Onnellisissa merkeissä onkin päivä kulunut, monta ystävää tavannut enkä yhtään jouluhössöttänyt.


    • Tulossa on luonteenlujuustesti minulle. Ostin nimittäin suklaata jonkinverran paketteihin pantavaksi. Minulle ei olisi lainkaan terveellistä suklaata syödä, niinpä suklaat onkin äkkiä suljettava paketteihin. Voisi nimittäin muuten juolahtaa mieleen tuossa keinutuolissa istuen, että jospa nappaan tuosta After Eight pakkauksesta YHDEN ja senjälkeen TOISEN ja niin edelleen.., ajatellen että vielä ehdin uuden kaupasta ostaa tilalle. Ei, näin ei saa käydä.

      Tanja Enkeli

      Kyllä nyt Ramoona keksi hienon anagrammin nikistäni, ei ole minulla uskallusta tuohon nimimerkin paikalle laittaa. Suattaisipa tulla jälkipuhheita.
      § ;-/)

    • Mukiinmenevä kelihän tänään oli, jopa hetken aurinkokin näyttäytyi. Tänään sitten kunnostauduin työnsankarina. Hinasin matot ulos telineelle ja valohoitoluontoista käsittelyä, lätkyttelin piiskalla ja harjailin. Mikähän siinä tyylissäni lienee vikana, kun ohitse kulkijat naureskelivat. Kyllähän he myös päivänsä kertoivat. Eihän siinä ennen ole edes mokomaa liikennettä ollut, lienevätkö ikkunoistaan nähneet, että ukko nujuaa mattojen kimpussa.

      Eipä varmaankaan Venlastiina tarkoittanut "keittiömestarilla" minua, vaikka sienisalaatista kirjoitinkin. Niin sen otin. Se minun mestarointini kyökkihomissa on yksipuolista, yksinkertaista, mutta mielestäni juuri vaatimattomalle riittävää. Sieniä olen pienestä alkaen poiminut ja syönyt. Ostanut en ole koskaan. Kyllähän suolasieniäkin on myytävänä. Jostain syystä olen tässä sieniasiassa tarkka. Haluan tietää, mistä sienet on poimittu, mitä sieniä ne todella ovat, kuinka ne on putsattu ja ryöpätty. Suolaa käytän n. 15% sienten määrästä. Helppohan se suola on poistaa sopivaksi kiehauttamalla, ennen käyttöä. Niin... siihen ronkeliaisuuteeni sienien kanssa. En sentään pelkää, että ostetut sienet olisivat tappavia, mutta kun nähin asti on ollut mahdollista, hankkia sienet itse, näin olen tehnyt. Sama se on myös ollut marjojenkin kanssa.
      Nyt pätkäsen jutut poikki ja vilkaisen syrämen asioita. Hei!

    • Katsotaan vieläkö on epäkurantti..

      Olisihan kiva kuulla kuulumisia ja myöskin teille kertoa olemmeko kunnossa .

      Ihania posteja ole kyllä saanut joista kiitos.

      • niin hämäläistä

        Ensimmäistä kertaa elämässäni sain joulukortin tutulta naiselta. Emme ole läheisissä väleissä hänen kanssaan. Siinä kirjekortissa oli peili. Kait vihjauksena, ett tota voisit useemminkin nääs vilkasta. Nauroin kippurassa peilikuvalleni.


    • Niinpä minä olen samanlainen noiden sienten ja marjojen kanssa,en luota mistä ne on kerätty tai pomittu.Olen tottunut AINA itse ne keräilemään teityistä paikoista ja siksipä onkin nyt niin peijakkaan keljua kun en voi enää metsään mennä.Eihän siellä pääsis rollikan kanssa mihkään.

      Meillä oli tänään kerhohuoneen pikkujoulu,nyt on maha täynnä puuroa ja rusinasoppaa,torttuja ja kahvia.
      Nurmikot vihertää,kun lunta ei missään.

      Outellaan nyt rauhassa jos vaikka saatais valkea joulu.

      näkyillään...

      • Puskasuleima

        Vs:n valtuuttamana miä suamennan sen keittiömestarin: Se on simmottinen miäs-
        henkilö, ku asuu Etelä-Suames ja mökkeilee juurillaam Pohjos-Karjalas.
        Ynnämuutakiv vois sanoo, mut miä en okka mikääl laajasti-ja-laveesti-Venla.

        Lyhkäsesti ja ytimekkäästi tervehrin ja ilimotan, et kyl miäki siänist tykkään.


      • Puskasuleima kirjoitti:

        Vs:n valtuuttamana miä suamennan sen keittiömestarin: Se on simmottinen miäs-
        henkilö, ku asuu Etelä-Suames ja mökkeilee juurillaam Pohjos-Karjalas.
        Ynnämuutakiv vois sanoo, mut miä en okka mikääl laajasti-ja-laveesti-Venla.

        Lyhkäsesti ja ytimekkäästi tervehrin ja ilimotan, et kyl miäki siänist tykkään.

        Ehtoota ystäväiset!!

        Missähän se tuo aika oikein kiirehtii, joutuin kyllä kulkee. Ja tätä pimeää riittää,joka päivä vaan enemmän kuin eilen, vaikka tänäänkin oli oikein aurinkoista. En yhtään tykkää tästä pimeydestä. Ainoa asia mikä on hyvin, eipähän näy pölyt. Meidän matot eivät vielä ole saaneet haistaa happea, on ollut muuta touhua.

        No tänään ainakin sain aikaan taas yhden taatelikakun, se kun säilyy hyvin ja on helppo leipoa. Olen nyt niin ihastunut tuohon silikonivuokaan, onnistui 100-prosenttisesti, noille mieheni jälkipolville niitä annamme. Kyllähän sitä leipoo, mutta se jälkien korjaaminen ei kamalasti huvita, osa sitä hommaa odottaa vielä keittiössä, no onhan tässä vielä iltaa.

        Olemme ihan kahdestaan joulun kotona, ei tule meille ketään, emmekä me mene mihinkään. Näin on kaikkein paras. Kuusta emme voi laittaa sisälle, tuoksu ei sovi meikäläiselle, eikä hyasintit. Jätkänkynttilöitä haluan pari tuohon pihapolun varteen, kynttilöitähän meillä on varmaan ihan lukematon määrä, sekä sisällä että ulkosalla. Aattona käydään haudoilla, sekä muualle haudattujen ja edeltäjäni haudoilla kynttilätervehdyksillä.

        Tänne avattiin muutama viikko sitten melkoisen iso Tokmanni ja siellä on ollut tosi edullisia kynttilöitä ja kaikenkaikkiaan erittäin hyvät tarjoukset. Tuli hyvä kilpailija City-marketille, mielestäni hyvä niin.

        Eihän meilläkään ole juuri nimeksikään lunta , mitä nyt muutamassa kasassa, maa on valkoinen ja kuiva. Jouluksi toki toivoisimme edes sen verran että maa peittyisi valkoiseen, olisi valoisempaa.

        Toivottelen jo nyt oikein hyvää joulun odotusta kaikille pirttiläisille!!!! Kyllä kai sitä jokainen on jo ollut niin kilttinä, että aattona saattaa joku punatakkinen ja -lakkinen piipahtaa pirttiin.

        Näissä toiveissapaulamaria


      • Puskasuleima kirjoitti:

        Vs:n valtuuttamana miä suamennan sen keittiömestarin: Se on simmottinen miäs-
        henkilö, ku asuu Etelä-Suames ja mökkeilee juurillaam Pohjos-Karjalas.
        Ynnämuutakiv vois sanoo, mut miä en okka mikääl laajasti-ja-laveesti-Venla.

        Lyhkäsesti ja ytimekkäästi tervehrin ja ilimotan, et kyl miäki siänist tykkään.

        No mutta Puskasuleimahan näppäräni selvitti asian. Siis joku, joka matkailee etelän ja Pohjois-Karjalan välillä. Enpä ala arvailemaan, kuka mahtaisi tulla kyseeseen. Kyllähän jonkun tiedänkin, mutta olkoon nimittelemättä. Hyvä että Puskis on tietoinen sienien erinomaisuudesta!
        Nyt kiirehdin vastaanottamaan Kemijärven maisemista kulttuuripläjäyksen tv:stä.


    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, niin sitä vaan tämänkin aamun näki, kiva olikin ikkunasta kurkata, maa valkeassa ohuen lumen peitossa.
      Pois lumi varmaan häviää, mustaa joulua on ennustettu, no eipä sitä surra, eipä tarvitse haudoilla hangessa kahlata.
      Osaisipa joka ikävästä asiasta sen hyvän löytää, huomattavasti kivampi olisi elellä.
      Eilen tein uuden annoksen lanttulaatikkoa ja nyt tuli mieleni mukaista, uskon vävynikin tykkäävän, hän on lanttulaatikon makustelija;)

      Minulla on tapana ollut myös viedä kampaajalleni pieni jouluilo paketti, tänä vuona se oli rasia lusikkaleipiä ja lasin alustat, liimasin kaksi joulukorttia vastakkain, reunaan tökin reiät ja virkkasin pitsin koristeeksi.
      Olen jo aiemmin näistä maininnut, hyvin on käyneet kaupaksi myyjäisissäkin. ihan oma suunnitelma.
      Samoja himoja on ollut minulla kuin Katleijalla, mutta eipä ole enää, suklaa ei maistu, ainakaan samassa mittakaavassa kuin aiemmin.
      Hymysuin ne ihmiset katsoivat ahkeraa miestä, ynnämuu, ehkä vielä jossakin päin miehiä ei näy useinkaan hakkaamassa mattoja.
      Ihastellen katselen meidän talon miehiä, näyttää niin kepposilta mattojen käsittely, minä kun saan teluta niiden tangolle saamiseksi, harvoin vienkään alas asti, imuroin ja tuuletan parvekkeella.

      Kuulumisia tässä kerrotaan merihuisku, mikä olikaan se epäkurantti, en ole huomannut.
      Hyvä tuttava varmaan, kun tuollaisen jutun "niin hämäläistä" sinulle lähetti, huumor immeinen lienet;)
      Noiden sienien omaan keräämisiin uskon, siis vain oma keräämisiä säilön, no herkkusieniä ostan kaupasta.
      Herkkusienistä puheen ollen, niistä saa herkun, kun kannat ottaa pois ja sipultaa ne tuorejuuston kanssa sienen sisään, kääräisee sienen pekoniin ja pannulla pyritellen ruskistaa pekonin, hyvää ja nopeaa.
      Mielikuvitusta voi täytteen kanssa käyttää.
      Olen varmaan tästä kertonut aiemmin, mutta tulkoon uusiksi, kun en muista edellisiä;)

      Kynttilöitä laitan minäkin parvekkeelle palamaan sitten aatto iltana ja virittäydyn joulun tunnelmaan, kokemaan hiljaista joulua.
      Ajatus miellyttää, saa sitten nähdä miten sen koen.

      Mutta nytpä sitten tämän päivän tuhoamiseen, kohentelen näitä paikkoja täällä, olen huomannut hommaa riittävän, kun kappeihin kurkistelen, aina jotakin puuhaa löytyy.
      Tänään teen inventaariota noiden papereiden kanssa, vanhoja laitan pois ja laulukansiot järjestän.
      Kaiken maailman papereita olenkin säilyttänyt, löysin Kivitipun tapaamisen laulunsanatkin kätköistäni.
      Aika hukkaantuu, kun sitä unohtuu lueskelemaan kaikkea löytyvää, mutta mihinkäs tässä kiirettä onkaan;)
      Rattoisaa päivää teille toisillekin työn tai muuten vaan oleilun kanssa.

    • Huomenta,
      pakko minun on nyt tämä neronleimaus tänne kirjoittaa. Tuolla eilen kiittelin Ramoonaa hän kun teki oikein hienon anagrammin minun katleijanen nimimerkistä, nimittäin Tanja Enkeli.
      Aloin minäkin tiirailemaan Ramoona nikkiä sillä silmällä ja sain siitä anagrammin, mutta se on vähän armoton, siitä tuli Ano Armo.
      Kirjoitin että ei ole minulla uskallusta tuota Tanja Enkeliä nimimerkikseni laittaa. Sama on tuon Ano Armon kanssa. Suattaisipa tulla noista kummastakin jälkipuhheita. :-)) .
      No tämä on tämmöistä pientä hauskaa vaan.
      Hyvää päivää kiireisille ja vähemmän kiireisille,niin hätähousuille kuin matti myöhäisille.

    • onhan näitä

      Ramoona anagrammit

      oman aro
      mona aro
      nora oma
      nora mao
      aron oma
      aron mao
      nro omaa
      noro maa
      on armoa

      • Ramoona*

        Kyllä Sinä Katleija vaikka jouluenkeliksi sovit, eikä minultakaan tarvitse armoa anella, ihan kiltti ja ymmärtäväinen olen, itseänkin kohtaan. Huvittaa vanhoissa Suomi-filmeissä kartanoiden frouvista ja emännistä käytetyt sanonnat Vanha Armo ja Nuori Armo. Kaipa siitä asetelmasta on huvittavuus tosiasiassa kaukana ollut.
        Minua on ihastuttanut kekseliäinä nikkeinä erityisesti puska-Suleima ja ynnämuu. Kyllä teidän nikit mielessä pyörii, katleijoita olen ostanut ja katicattiakin , ja skillanin sipuleita istuttanut ...scillahan on pieni sininen idänsinililja.

        Lapsuuskodin tontilla vuoroviljeltiin perunan kanssa pientä kaurahalmetta ja niistä sidottiin jouluksi lyhteitä. Me lapset veimme niitä naapureille ja ystäville aattoaamuna tonttulakit päässä ja saatiin vastalahjaksi mitä mistäkin. Kotiin tullessa oli joululeipiä, sinappipurkki, pipareita, omenia, joulutortut olivat puolikuun muotoisia. Yksi naapureista valmisti aina marmeladimakeisia agar-agarilla, sokeria oli runsaasti päällä. Olin joskus kukkakaupan lähettinä ja oli mukava haistella kotien joulutuoksuja. Sen ajan jouluisista kukka-asetelmista muistan ihastuttavana olkisen pienen tulppaanipesän, saattoi kielokin olla mukana. Itse hyödän joskus vieläkin jouluksi lapsuudesta tuttuja tasetteja, pieniä valkeita sarjanarsisseja.

        Varmasti sievät nuo Skillanin joulukorteista tekemät lasinaluset. Kirpaisee heittää pois joulukortteja, mutta millään ei voi kaikkia säästää, vain erityisimmät.
        Kansakoulussa korttipari liitettiin yhteen reunoistaan pykäpistoilla ja niistä koottiin talo tai rasia. Näin joulun alla tulvii muistoja mieleen, varsinkin kun ottaa esiin vanhoja liinoja, koristeita ja astioita, kuuntelee joululauluja ja saa kortteja postista.

        Pimeä on päivä, eilinen hento kuurakin on poissa.


    • MERISKUIHU75

      Olen kiihtelysvaarassa syntynyt,siellä sanottiin,sellaisista asioita,jotka ei olleet täydellisiä "epäkurantti. Esim: jos leipominen ei onnistunut jeksulleen ja monta monta asiaa ,sitä sanottiin sillai..
      Pitkään olin pois ,mutta joitakin juohtuu mieleen silloin tällöin. Täällä ei toiminut tämä meidän ketju,niinkuin imaissut kirjoitettettuja tietoja eteenpäin..

      Katsotaan pelaako nyt ,siihen kyllästyy,jos aina hukkaan ajatukset lentää..
      Minulla ehkä ei nyt järkeviä kirjoituksia olekaan,kun viimeyö antoi vain 2tuntia..
      Jalat kävelytti,kun oli levoton olo,neuloin sukkaa ja ajattelin hauskoja asioita,joten hyvin meni yö.... ENKELEITÄ vierellenne.HETA.

    • Hintriika*

      Anagrammien miettiminen hyvää aivovoimistelua. Jos joku kuitenkin haluaa nopeasti kokeilla anagrammeja vaikkapa omasta nimestään, niin se käy koneellisesti osoitteessa http://www.arrak.fi/fi/ag - nykyisin kun netistä löytyy joka lähtöön vimpainta.

      Meillä on sellainen nollakelin lumipyry. Maa on jouluisen valkoinen ainakin hetken aikaa. Ihan sai kahlata lumessa, kun kaupassa kävin. Mutta niin märkää se on, että pian sohjoksi muuttuu, jos ei pakkasta kuulu. Eikä ennusteiden mukaan kuulu.

      Joulusta en oikeastaan tiedä mitään. Kai sitä jotakin purtavaa pitää pöytään keksiä, jos se vakituinen jouluaattovieraani on tulossa. Vähän viinilaseja kilistellään ja leikitään muka joulua. Saman voisi tehdä ilman jouluakin. Vakinaiset kortit olen lähetellyt ja muutaman saanut itse. Aattona muutama puhelu lähimmille. Siinä se on.

      Nauratti tuo emäntämme inventario. Kaikenlaista tarpeetonta roinaa saatta löytää! Minäkin yritän aina välillä hävittää ylimääräisiä papereita, mutta se on hidasta puhaa, kun unohtuu lukemaan vanhoja ja sitten vaipuu nostalgiaan eikä saa mitään aikaseksi.

      Riemukasta joulua kuitenkin kaikille, miten sitten sitä vietättekin!

    • Invertarion paikka olisi minunkin tehtävä. Pienehköt säilytystilatkin tukkeutuvat kaikenlaisesta tarpeettomasta. Joku aika sitten karsin aika rankalla kädellä, mutta eihän kaikkia raski heittää. Vaikka en ole varsinaista päiväkirjaa pitänyt, vanhimmat kynällä kirjoitetut juttuni ja havaintoni löytyy yli 60 vuoden takaa. Ihan opettavaistahan on sen ajan juttujaan lueskella.

      Kaikkia en paperikeräykseen pistä. Aina löytyy tonkijoita, joista useimmat hakee vain sopivia lehtiä luettavakseen, mutta eipä sinne ainakaan sellaisia papereita ole järkevää heittää, joissa on yksilökohtaisia henkilötietoja, joissakin mm. tilinumeroita. Paras "silppuri" on polttamien. Se tapahtuu mökilläni.

      Ramoona oli pistänyt mm. nikkini onnistuneeksi valinnaksi. Niinpä minäkin ajattelen. Ynnämuu kuvaa mielestäni hyvin osuvasti touhujani täällä kirjoittajana. Se miten sen täppäsin, ei nyt ole kokonaan nerouttani. Joskus nettikirjoitteluni alkuvaiheissa Ruuneperi huuteli joukkoa kasaan joitakin nimimerkkejä mainiten ja lopuksi "ynnämuut."
      Siitäpä sen nappasin yksikköön muuttaen. PuskaSuleima on kyllä onnistuneesti vääntämällä väännetty. Itseasiassa, eihän nikin muodolla ole suurtakaan väliä. Tärkeämpää on, mitä sen alla puhaltelee ulos.

      Anangrammien kyhäilyä en ole harrastanut. Nyt kiinnostuin ja kestihän se, kunnes jipon huomasin. Tarkistin Hintriikan lähettämästä vinkistä. Oikeille jäljille olin päässyt.

      Tänään en ole kiireillä rasittunut, enkä ole touhua aktiivisesti hakenut. Lainakirjoja olen vähän lueskellut ja väliin keskittynyt parhaimpaani, päivänokosiini useammassa pätkässä. Huomenna sitten palaudun järjestykseen. Jos sittenkään... Koetetaanpa pärjäillä, vaikka tulevat juhlapyhät päälle painaisivatkin!

      • Taidan ynnämuun kanssa kuulua samaan joukkoon, ynnämuu ja Late Vaan.
        Laiskaksi kirjoittajaksi olen jostain syystä taas ruvennut. Ei nyt ole oikein mitään asiaakaan ollut, kaikki tietävät, joulu tulee, onneksi kuitenkin senverran terve ettei ole siivousapua tarvinnut palkata. Kun on aloittanut ajoissa saa paikat kuntoon, ainoa paha siinä, pitää tehdä osin kahteen kertaan. Paikat menee uudestaan sekaisin. Onhan toinen kierros tosin paljon helpompi.
        Voihan se olla,että aatto ollaan kahdestaan, tulevat sitten pojat perheineen pyhinä.
        Haudoilla käydään aattona ja sauna lämmitetään. Kyllä meillä kinkkua syödään ja sillisalaattia, peruna ja lanttulooraa, varmaa on myös kraavilohi, Jonain päivänä on myös riisipuuroa ja veskunasoppaa. Enpä nyt enempi kehu, varmasti liikaa kaikkea on, emme kuitenkaan mitään pois heitä. Onneksi pakkaseen ja jääkaappiin mahtuu, lisäksi lasitettu parveke on hyvänä lisänä.
        Pirtinväelle varmaan toivottelen vielä jouluja, joten jääkön nyt sanomati.

        Tuosta vanhojen papereiden hävittämisestä senverran, meillä ollut sellainen silppuri, nyt kun täällä kerrostalossa asumme kerään hävitettävät paperit, ja pari kolme kertaa vuodessa ja lasken silppurissa suikaleiksi, sitten paperikeräykseen.
        Rivit vähän pomppas, joten siinähän tämä, Late.


      • miranda ...
        LateVaan kirjoitti:

        Taidan ynnämuun kanssa kuulua samaan joukkoon, ynnämuu ja Late Vaan.
        Laiskaksi kirjoittajaksi olen jostain syystä taas ruvennut. Ei nyt ole oikein mitään asiaakaan ollut, kaikki tietävät, joulu tulee, onneksi kuitenkin senverran terve ettei ole siivousapua tarvinnut palkata. Kun on aloittanut ajoissa saa paikat kuntoon, ainoa paha siinä, pitää tehdä osin kahteen kertaan. Paikat menee uudestaan sekaisin. Onhan toinen kierros tosin paljon helpompi.
        Voihan se olla,että aatto ollaan kahdestaan, tulevat sitten pojat perheineen pyhinä.
        Haudoilla käydään aattona ja sauna lämmitetään. Kyllä meillä kinkkua syödään ja sillisalaattia, peruna ja lanttulooraa, varmaa on myös kraavilohi, Jonain päivänä on myös riisipuuroa ja veskunasoppaa. Enpä nyt enempi kehu, varmasti liikaa kaikkea on, emme kuitenkaan mitään pois heitä. Onneksi pakkaseen ja jääkaappiin mahtuu, lisäksi lasitettu parveke on hyvänä lisänä.
        Pirtinväelle varmaan toivottelen vielä jouluja, joten jääkön nyt sanomati.

        Tuosta vanhojen papereiden hävittämisestä senverran, meillä ollut sellainen silppuri, nyt kun täällä kerrostalossa asumme kerään hävitettävät paperit, ja pari kolme kertaa vuodessa ja lasken silppurissa suikaleiksi, sitten paperikeräykseen.
        Rivit vähän pomppas, joten siinähän tämä, Late.

        LateVaan

        Mainitsit sen silppurin, joka pitäisi ostaa, sillä haluan hävittää vanhat päiväkirjani, mutta nyt pitäisi niitä kuitenkin ensin lukea ja painaa ne mieleen.

        Tulipa mieleeni meidän naapurin äiti, joka komensi aina poikaansa jostain hommelista. "Muista se ja paina se mieleesi"! Jotain pojalta jäi kuitenkin "painamatta mieleen", koska kuoli nuorena ja äiti lähentelee jo sataa!

        Kirjoittelinkin jo piparitaikinasta, josta unohtui siirappi, mutta lisäsin sen ja vein tekeleeni lapsenlapseni luokse. Meillä oli todella ihana hetki paistella niitä ja tämä lapsukainen innostui laittamaan niitä jokaiselle heille tulevalle vieraalle Joululahjaksi.

        Ihanaa oli nähdä hänen paketointi innostuksensa ja sitten, kun hän alkoi laulelemaan Joululauluja samalla. Oli se minunkin paras hetki, koska en mene heille aattona.

        Hänellä oli kyllä hieno idea minulle, että voisin antaa hänelle lahjaksi sellaisen kortin, jossa olisi merkitty lupauksia esim. 10 leipomispäivää, 10 ulkoilupäivää j.n.e., sillä olipahan katsonut joitain mainoksia. Yleensä olen heillä vain päivisin pyykin silityksessä ja sitähän jatkuu, kun he ovat kotonakin, siis nämä molemmat lapsenlapset.

        Minä voin huoleti heittää omat siivoukseni, koska kämppä on pieni ja kukaan ei tule luokseni.


    • SkillaN*

      Huomenia, mittari nollassa ja lumen näköistä sataa, maa valkoisena valoa antaa, muuten pimeään aamuun.
      Huomenna se päivä sitten väsyy pimentymiseen, viikon verran samassa pesässä viihtyy ja sitten alkaa se päivien pidentyminen, kohti kevättä alkaa taival.
      Yritin minäkin tuota Hintriikan linkkiä , miten osasin, mutta kahvipirtin käänsi Katri pihviksi ja Patrik vihti oli toinen.
      Oman nikkini loppuun piti laittaa ii, ennen kuin jotakin löysi, kääntyi sitten Nils laki, ja muutama muu, neljä käännöstä löytyi, kun taas oikeasta nimestä 99 kpl.
      Hauska homma.

      Noin siinä käy siivotessa, loppuun päästyä saa alkaa uudestaan, saattaa muutaman päivän kumminkin siistinä pysyä;)
      Tuon epäkurantin kyllä ymmärsin tarkoittavan jotakin epäonnistunutta, mutta erehdyin Hetan tarkoittavan jotakin ikävää pirtin kirjoittelussa, näin sitä väärin ymmärtää, siksi kysyin;)
      Olen minäkin yrittänyt pieniä roskiin meneviä papereita, kun ei ole tuota poltto mahdollisuutta, ei silppuriakaan, varmaan kätevä olisi.
      Miksihän minä tuon nikin otinkaan, ensiksi olin Pioni, mutta sitten meitä ilmaantui kaksi ja piti vaihtaa, silloin ei oltu rekisterissä, enpä nyt oikein saa mieleeni, ainakin muuttaa sitä halusin , kun en niin pieni scilla ole ollenkaan;)
      No enpä ole ajatellut vaihtaa, tällä mennään, voisihan sitä vähän itseään muistuttavan kukan ottaa, mikä se sitten olisikaan, lubiini varmaan, tai horsma;)
      Katleijalle ihan sopiva tuo Tanja Enkeli, olethan sopuisa ja kiltti, vaikka jollakin erilaisia ajatuksiakin on, mutta eipä niistä väliä.
      Kyllä tuo palsta kirjoittelu kaikenlaista esiin tuo, ei liioin mieli tee edes lukea ja tuo vanhojen ketjujen esiin nosto on jotakin aivan selkeää kiusan tekoa.
      Tokihan kaikkien kirjoittelu on ok, mutta eikö voitaisi elää tätä päivää, aiheita kyllä riittäisi, no mitäpä minä nyt tästä huolehdin, olkoon ja saakoon joku hyvän mielen moisestakin.

      Tänään syntyy myyjäisiin lanttu ja porkkana laatikot ja kotitekoisia ovat, kelpaa niitä ostaa, piirakan leipojat on nyt toiset, vähän jaettu hommia.
      Piirakoita ei jaksa niin paljon tehdä, että viimeisille ostajille jäisi, hyvin kakut ja muukin tarjolla oleva on kaupaksi käynyt.
      Minun kerhoni tekeleet oivia viime käden lahjoiksi sopia, varustauduttu on, sukkia jokaisen jalkaan ja sormetkin on huomioitu, jouluisia koristeita vaihtelua kaipaaville.
      Eipä tässä nyt muuta, matkalle lähteviä tänään jo on paljon, liikenne jakautuukin monelle päivälle, toivotaan onni mukaan kaikille matkaajille, kuin myös meille paikallaan pysyville, iloa ja joulun ajatuksia päiväänne.

    • Nea*

      Tänään aurinko yht"äkkiä valaisi koko tienoon, olipa huikea näky kun tähän
      harmauteen lävähti kirkas valo.

      Autoillessa saa kuitenkin olla tarkkana jos aurinko paistaa ihan suoraa, koska se
      on tähän vuodenaikaan niin alhaalla, että häikäistyy varmasti!

      Nyt ollaan kuin etelän mailla, on lämmintä, nytkin 3 astetta lämmintä,
      nurmikentät vihreänä ja täysikuukin siellä taivaalla möllötti hiljattain.
      Kaikkea kaunista se luonto nyt ihmisille jakaa.

      Toivotaan,että säät suosii myös aattona ja joulunpyhinä, että Pukki sieltä Napapiiriltä
      pääsee reissaamaan jokaiseen kotiin!

      Hyvää joulua SkillaNille ja kaikille Pirtissä kävijöille!

    • Tänään on hymyilyttänyt monesti. Minulla kun on tapana sanoa mieheni tapaan, että joku kuollessaan on siirtynyt ilmavoimiin.

      Se on toiminut hyvin ja ymmärretty, mutta tänään kuulin herttaisen ilmaisun sähkömieheltä. Liekö sitten ollut vain joulumielellä kahvitellessaan työn päätteeksi kun sytytin kynttilät

      Kynttelikkö pöydällä toi hänen mieleensä mummonsa, jolla oli ollut samanlainen. Siellä ne joulut tuntuivat vielä joululta hän sanoi.

      " Mummo on jo siirtynyt sinne Beetlehemiin" sanoi mies hartaan näköisenä huokaisten.
      Minä vain nyökkäsin ja hymyilin, mutta olin sisäisesti nauruun purskahtamaisillani.

      Olihan harras ilmaisu:DDDDDD,--- jokin puheessaan viittasi kyllä Jehovan todistajiin, mutta mitäpä siitä.

      Päivän mittaan on vain tullut mieleen ja huvittanut tuo ilmaisu!

      heippa taas, nyt pesukoneen linkoaminenkin päättyi.

    • Tänään muuten aurinko paistaa rojotti hetken täysillä. Täytyihän tilanne käyttää hyväksi ja jaloitella eilisen edestäkin.

      Minulla oli työkaverina jehovan todistaja. Ei hän uskoaan tuputtanut ja oli hyvä ja osaava työhommissa. Hänen vakaumuksensakin tuli ilmi, kun eräs kolmas osapuoli hyökkäsi sanoin työkaverini kimppuun. Niinpä hän kahden kesken selitykseksi kertoi tekevänsä lähetystyötä lähinnä iltaisin. Sanoin kyllä, että minua ei haittaa, eikä kiinnosta kenenkään uskonnot, mitäpä ne työhommiin kuuluvat. Ihan hyvinhän meillä hommat sujuivat, eikä Jehovasta mitään puhuttu. Ei se mykkäkouluakaan ollut, ainahan sitä kaikenlaista jutusteltavaa löytyi.

      Hieman vilkkaampaa oli marketissa. Aika isoja kuormia ihmiset näyttivät ostelevan. Ehkä niissä oli matkaeväitäkin. Tänään lienee ollut yksi vilkkaimmista lähtöpäivistä mummolaan, mökille ...kuka minnekin. Eipä minulla ole enää tällaisia lähtöjä. Enkä kovin suuria ruokavarastoja tarvitse, eihän puodit ole kuin pari päivää kiinni joulun aikaan.
      Jatkellaan, odottajat odottavat vaikkapa joulupukkia. En kyllä odota sitäkään, koska en taida olla riittävän kiltti.

      • hurskainen

        Kirjoitukseni tuhoutui kun en muistanut nimimerkkiä ripustaa hännille. Kyllä nyt kyrsii. mutta aina ei voi onnistua. Harmittomii hetkii pirttiläiset!


      • Ensiksi haluan sanoa mirandalle, vaikka hankkisit silppuruín älä koskaan hävitä päiväkirjaasi, Lapsuus ja nuoruusajan muistot kannattaa säilyttää. Minullakin joitain asioita jota olen nuorempana tehnyt ovat tallessa ja siten ne säilyvät muistissa.

        Turhia vanhoja papereita silppuan, aina tulee roskapostia, ja asiapaperit vanhenee Niissä on nimiä puhelinnummerouta pankkitietoa, sähköpostia joita on tulostanut, vanhoja kirjekuoria ynnä monenlaista paperia joilla ei ole enään tarvetta säilyttää.
        Noista Jehvantodistajista, meillä on käynyt monta vuotta eräs entinen linjaauton kuljettaja joka tekee tuonlaatuista käännytystyötä. Olen alusta asti sanonut, ei minuun tehoa nuo uskonasiat. Ilmeisesti hän haluuaakin puhua meille muista asioista. Hän tietää, että olen ollut politiikassa mukana. Hänellä salku on täynnä materiaalia Kyllä hän 10 vuoden aikana on käynyt ainakin kolme kertaa vuodessa. Viimeksikin sanoin, tule vaan käymään, mutta älä uskonasioissa.
        Päivä tosiaan kaunis ja vuodenaikaan nähden lämminkin, taisi lähelle 5 astetta olla parhaimmillaan.
        Joulu vain lähenee, ja hommat vähenee. Minä Late Vaan.


    • Vieläkin hymyilyttä tuo ajankohtaan sopiva ilmaisu yllättävyydessään:D, ihan mukavantuntuinen n.60 tukeva mies.

      Työn teki ihan huolella, eikä mies muutenkaan tuntunut kireältä näin joulun alla. Sattui saman tien varrella asumaan, niin sain vielä ennen joulua, että pelaa.

      Vähenee ne työt onneksi, kerran vielä kauppa-asiaa huomenna, ja sitten viikonloput vierailut, ja asetun

      J o u l u n R a u h a a n!

      samaa toivon kaikille Kahvipirtin ystäville!

      • onnea romannsille

        Tule ss vielä kertomaan siitä ihanasta sähköasentajasta, miten homma edistyy. Se joulu on muuten vasta ensi viikolla.


    • Metsien tuttu

      Ihailen tuollaista suhtautumistapaa, Late, ja myöskin kyseisen kävijän kykyä tajuta sinun luonteesi ja hyväksyä se. Juuri noin pitäisi olla asioiden ihmisten välillä. Uskonnostakin voidaan keskustella, jos pysytään molempien antamissa ja hyväksymissä puitteissa.

      Meillähän on omat taustamme jokaisella, ja vaikkakin vanhempamme tekivät parhaansa, niin sota ja talon täysi uusia asukkaita, rintamilla taistelevat omaiset ja kaikki se työmäärä --- se oli tsunami, joka kävi pään yli ihmisillä-

      Me olemme senaikaisia lapsia, ja olemme yrittäneet selviytyä miten parhaiten taisimme.

      Joskus ihmettelen sen ajan opettajia, jotka uskalsivat alkaa vaatimaan oppikouluun lähettämistä jonkun oppilaan kohdalla. ---Miten kummassa voi sellaisen vastuun ottaa,
      kun oppikoulua ei ollut omassa kunnassa eikä ollut bussiliikennettä kauemmaksi?

      Taivaan Isä saattoi olla ainoa turva lapsella.
      Ei ole ihme, että se säilyy sitten myöhemminkin elämässä.

      • Mutta...

        jatkan hiukan, en sitä siis tuputa kenellekään muulle.
        Jokaisella on oma henkilöhistoriansa, joka on vaikuttanut.

        Hyvää illanjatkoa pirttiin!


    • SkillaN*

      Huomenta lumisista maisemista, lunta ei paljon, kuitenkin niin että maa peittyy, lämpöä mittarissa kaksi astetta, voi vaikka olla lumen surma.
      Nyt sitten on se talvipäivän seisaus, tästä se sitten alkaa toiseen suuntaan matkaamaan, no tehän tiedättekin;)
      Tuomas viettää nimipäiväänsä, nimi kertoo minulle vahvasta suomalaisesta miehestä, vakaasta ja rauhallisesta,, turvallisesta, mistä tälläinen ajattelu nimen suhteen tuleekaan?

      Kyllähän se aurinko tähän harmauteen mielen virkistäisi ja kyllä se vielä kaikille esiin pilkahtaa, ajattelen pientä pakkasta, lunta ja siihen aurinko, jopa mieli ilahtuisi.
      Eilen jo näytti niin kauniilta, kun lumiset puut valkoisina taakkoineen seisoivat, oli kuin satumaassa, nyt on pois tippuneet ei jaksaneet märkää lunta kantaa.
      Harmillista, kun ei ole tullut päiväkirjaa pidettyä, olisi niin helppo tuota muistiaan virkistää sellaisen kanssa, kun ei muista juurikaan mitään menneistä.
      Usein ystävien, sen aikaisten kanssa juttua tulee ja kysymyksiä, muistatko, usein joudun sanomaan että en muista
      Päiväkirjoja ei kannata tuhota, jos sellaisia on aikaan saanut, johan se lapsillekin on aarreaitta.
      Uskonnosta olen kantani joskus kertonut, se on sellainen asia, että jokainen omansa valitkoon, ei kellään pitäisi mitään vastaan sanomista olla.
      Useasti se kodin antama usko on se mitä seuraa ja siitä turvaa hakee, minulla hyvin vahvana vielä muisto äidistä kuuntelemassa kirkon menoa sunnuntaisin, ei hän mitään tuputtanut jälkeläisilleen, esimerkkinä vain oli ja hyvänä sellaisena.
      Kai jokainen sen kodin perinnön mukanaan kantaa, minulla oli hyvä koti, äiti ja isä, tunsin olevani hyväksytty kaikkineen.

      Mukava tuttavuus sinulla sini-sirkku, joskus tuntemattoman kanssakin voi saada miellyttäviä kokemuksia, juttuja;)
      Tuttu tunne hurskainen, useammin kuin kerran noin on sattunut, mutta tottuuhan siihen, näin sanotaan.

      Tänään viimeinen rutistus ennen joulua ja sen jälkeen sitten ihan omaan tahtiin joulua odottamaan ja viettämäänkin.
      Ilmoitustaululla oli ilmoitus joulusaunasta, sinne aion mennä, sekin on koettava. Luulen että yksin saan kylpeä vaikka talon naisille yhteiseksi on tarkoitettu, voi olla että yllätynkin;)
      Tänä iltana aion vastalla itseäni hakata, otin pakkasesta sulamaan, voin jo tuoksun nenussa tuntea, muistot kesästä aistia.

      Nyt sitten taas heissulivei, tavataan huomen aamulla, jos näin on sallittu;)
      Huomasin taas, kaikki taidot häviää, laskutaitokin, en ynnälaskua osaa.

    • Lokari-x

      Toivotan mukavaa joulua ja sitä uutta 2014 vuotta.
      Mä näin hittaana hämäläisenä kuh eh meinaa keritä minkäänlajin toivotusta saara aikaseks.
      Otakaas nyh kahvija kuh mää kerkisin nääs kiahauttaan, no tota on täällä teetäki joka sitä tykkää ottaa.
      Mulla on ollu vähäsen vaikeuksija än mun koneen kans joten en ole kerinny kirjoteleen.
      Sanon tän vaan sen takija ettet luul mua ylpeeks.
      Niih kyl mussa vielä henki pihisee,meinaan tuolta yläpäästä ainakin nääs.
      Terv: lokari*x
      mihinkähän toi viiva hukku mu konneeltanih.

      • No jopas jotakin! Lokari X on pitkästä aikaa käynyt pirtissä kiehauttamassa kahvit. Ihan mukavaa, ettet ole meitä kokonaan unohtanut.
        Jos olisi luvassa valkea joulu, houkuttelisin sinut Kahvipirttiin joulun viettoon. Nyt vain lähetän lämpimät jouluterveiseni sinne, missä käsitykseni mukaan on jouluna vielä lämpimämpää kuin täällä.

        Meillä näyttääkin olevan tulossa mitä ihanin kevätpäivä. Pitäisiköhän lähteä nuorison tontille katsomaan, joko on sinivuokkoja?
        Olkoon nyt kuitenkin lähtemättä. Tässä on suklaarasioita paperoitavina ja edessä pikavisiitti serkun luo. Hänen kaikki kaksi lastaan ovat lähdössä maailmalle.
        Tyttären määränpää on Thaimaa, ja poika lähtee vaimonsa kera viettämään 50-vuotispäiväänsä Portugalissa.
        Niin vauhdikkaasti ne lapset vanhenevat että saattavat pian porhaltaa ohi meistä, jotka olemme tulossa lapsiksi jälleen.

        Olen kuukauden päivät pohtinut, olenko tulossa höperöksi.
        Mielestäni pelottavan varmoja merkkejä on ollut näkyvillä.
        Taitaa olla sukuvika, koska serkkuni kertoi heränneensä keskellä yötä siihen, että olohuoneen sohvalta joku karjui, että herää ja mene keittämään kahvit!
        Serkku oli kiukkuisena karjaissut takaisin, että keitä itse, minä nukun!

        Herranen aika! Nyt aurinko suorastaan räjähti paistamaan, ja melkein samoin tein se peittyi pilveen.
        Muuten onkin tilanne valoisa. Joulusiivous on tehty, laatikot laitettu, ja vain kinkku on paistamatta ja kuusi tuomatta sisälle.

        Iloista joulunodotusta tässä toivottelen!


    • Lokarille@
      Noinhan se kävi (lännen) Lokarillekin-X kuten muillekin, jotta jouluna ystävät tulevat mieleen. Sinäkin Kahvipirtin ystäviä muistat. Kiva on molemminpuolin.
      Onhan sinulla kuten muillakin ikälisää tullut, joka näkyy tässä sormien osumisessa oikeaan näppäimeen eli tökkeliin. Sinullakin sormi osui riviä ylemmäs missä (-) oli. No niin, se siitä.
      Se onkin tärkeää että ilma vielä pihisee ja johdot eivät ole solmuun menneet siellä ylempänä. Liikkuvatko takajalkasi vielä notkeasti, sekin on aika tärkeä juttu jotta seinien sisältä vielä ulkoilmaan pääset. Pääset appelsiinipuustasi hetelmiä hakemaan ja eikö sulla oma banaaniruohokin ollut. Banaani ei ole puu kuten tiedät.
      Vieläkö ensi kesänä on suunnitelmissasi Tampereella käynti. Minulla on hyvin muistissa ne kuuluisat treffit Tammelan torin mustamakkarakioskilla.
      Nyt toivottene Lokari-X:lle OIKEIN HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA sinne rapakon taakse.

      • Lokari-x

        Pittää nyh vähäsen valkasta tota asijaa katleijalle.
        Tota ei muh sormet sentään sekoontuneet väärälle näppäin riville.

        Tota kuh täsä muh koneessani oh 2kieliset kirjaimet nääs, jah tää kone kovasti tykkäis pistää noi enklantilaiset käytöön nääs, sit kuh mää muutan neet suomalaisks nih ei joku helkutin asennu toimikaan.

        Tota kyl mää muistan sen Tammelan torin miitinkin, oihan sie meittii kokonaista 3 skypeläistä, meinaan jos minukkin mukaan lasketaaan.

        Niihän sitä sanotaan et lisänä rikka rokassa jah hämmähäkki taikinassa, et ihan mukavasti sekin miitinki meni .

        Muuten kyl seh mustamakkara oh menetäny makuansa sitten 1955 jälkeen, silloon seh oikih yksityisyritäjien jossain ylöjärvellä tekemää.
        Tota kuh kaikki tahtoo semmosta kevyt vai rasvatontako seh pittäis olla.

        Kyl sitä vieläkih syö ennenku selkäänsä ottaa, nin mää olen seh asijan ajatellu nääs.
        Ei mulla sitten muuta asijaa ollukan.

        Terv: Lokari-x
        Ps. kattos nyh se viivakih löyty, missähän oli piilossa....


    • Oli keskustelua vanhoista arkistoista. Pistänpä yhden näytille. Olimme kaverin kanssa remppahommissa melko suuren firman konttorissa. Tässä jakelemani tiedote.

      Jakelu: Eräille firman johtavassa asemassa oleville ja muille harkintani mukaan.

      Työmiehen eväistä

      En tiedä tarkasti, kenelle tämä kirjeeni tulisi osoittaa. Ehkäpä se löytää osoitteensa...

      Kävin kaverini kanssa syömässä konttorin ruokalassa. Kaikki näytti sujuvan hyvin: meitä opetettiin siirtymään rahanluvusta lippujen hankintaan. Niin teimme.

      Työmaalla vaihdoimme parhaat päällemme, no eihän ne hyviä olleet. Puhtaita kylläkin. Arvokkaasti koetimme olla, otimme oppineemmista esimerkkiä. Emme tuijottaneet! Emme puhuneet turhia, emme ryystäneet ruokaa. Koskaan emme ole työssä ja ruokalassa päihtyneenä. Siitä huolimatta...

      Tiistaina, näin joulun alla se tapahtui. Emäntä oli, etten sanoisi kyttäämässä ovella. Määrätietoisesti hän valitsi meidät: "-Näille miehille minulla on asiaa!" Tuli tunne kuin olisimme kärynneet pikkupoikana mansikkamaalta herkkujen popsinnasta. Emme kuitenkaan olleet tehneet mitään vitsankäytön arvoista. Kuulumme sukupolveen, joiden vanhemmat on romantisoitu rehellisinä velkojen maksajina ja mekin olemme maksaneet...

      Eipä asia niin paha ollutkaan: meiltä vain kiellettiin käynti ruokalassa. Ilman selityksiä! Sama tietämättömyys täytti työnjohdonkin. Eipä selityksiä kaivatakaan, olemme kaverini kanssa käydyn ihmettelyn jälkeen löytää syyt itse. Lepopäivä on auttanut.

      Toimistohenkilöt ovat ponnistelleet arvostettuun asemaansa varmasti tarmolla. Tällaisten rähjäukkojen - kuin me olemme - näkeminen tuo mieleen vanhempanne: köyhyyden, mielen ja elämän yksinkertaisuuden. Varmaan jonkun tarkkaan nenään hakeutuu se ikävä haju, joka meistä ponnistelun jäljiltä erkanee. Tosin minullakin on yksinkertainen mielipiteeni. Olettaisin Konsta Pylkkäsen luonnehtivan tätä ilmiötä seuraavasti:-"Hiki, se on jumalattoman tärkeä asia. Kahtokaas, ilman hikeä ei olisi tätäkään pytinkiä."

      Ymmärrän kyllä, että hiki on tästä pytingistä haihtunut. Ja näen joidenkin kuitenkin ajattelevan että tuollaisia ne ovat... Toki tunsimme ruokalassa käydessämme jotain polttavaa selässämme. Se on selittämätöntä vaistoa. Katsokaas, luonnonvarainen koirakin on tilanteissa tarkkavainuisempi, kuin opetettu koira. Vaikka luonnonvarainen koira ei osaakaan antaa tassua, eikä hyökätä isäntänsä käskystä joutavan kapulan kimppuun, se on sitä elämisen tarkoituksenmukaisuutta. Järkevä toiminta, ei ole kaikille samassa kaavassa.

      Pyydän anteeksi itseni ja kaverini puolesta tunkeutumista ruokalaanne. (Tosin saimme aluksi luvan). Turhapa sitä on selitellä, yksinkertaisuudestamme johtuvaa. Tai puolustella työkohteen läheisyydellä tai "meidän firma" ajattelulla. Vaikka olemme firmassa tehdä rähmineet töitä vuosikausia, ajatuksiimme ei ole hairahtunut sitä, että olisimme osakkaita.

      Ehkäpä en ole onnistunut tuomaan asiaani ja ajatuksiani kyllin selkeästi esille. Huolellisesti luettuanne, luulen teidän oppineiden löytävän täydennyksen rivien välistä. Korostan, että tämä ei olo nyt riita-asia. Emmekä myöskään ruikuta ruokailukieltonne perumista. Ikäväähän se on, jos joku, jotkut kärsii käynneistämme.

      Ei vastausta toivoen.

      Mest. n:o 85 johtamassa työryhmässä työskentelevä työläinen 2926
      nimi:xxxxx xxxxx

      Tämän olin pistänyt jakeluun. Ilman kopiota en olisi enää muistanut.

      Näinpä teinkin kirjoitteluni helpoimman mukaan.! Hyvää joulua vaan kaikille!

    • Toivottelen Teille kaikille rauhaisaa JOULUA! Iloista mieltä ja rakkauden ympäröivää kotianne... Minäkin olen kaiken mieheni kanssa saanut valmiiksi,
      odottelelemme huomenna,minun jälkikasvuani käymään..

      Pyhinä osa lapsistani ja lapsen lapset piipahtavat myös.. Ei kovin suuri minun jälkikasvuni ole kaksi tyttöä ja yksi poika ,myös lapsenlapsia kolme poikaa ja
      kolme tyttöä...
      Kyllähän vanhuksille iloa tuovat ,kun pistäytyvät katsomassa....

      TER.HETA

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, hyvin selvisin eilisestä ja nyt sitten omiin jouluisiin ajatuksiin.
      Myyjäiset meni hyvin, kaikki leivonta pöydästä teki kauppansa ja käsitöitäkin aika tavalla, uutta päästään tekemään.
      Hyvä mieli jäi päälimäiseksi.
      Vetinen on keli, tuohon kun pakkasen iskee, liukkautta riittää.

      Tänään minullekin lapsia ja lapsenlapsia ja vielä heidänkin lapsia tulee käymään, pullan paistoon aion ryhtyä kirjoituksen jälkeen.
      Teen torttujakin ja eka kerran valmiista taikinasta, tiedän jo etukäteen, että kuivia korppuja niistä tulee, kun vertaa siihen oma tekemään kermaiseen taikinaan, saa nyt tällä kertaa kelvata.
      Riisipuuro on jo kypsymässä, piirakatkin kahvipöytään joudutan.

      Tuon tyylisiä kokemuksia on ennen ollut, voi olla vieläkin, mutta luulen että ei noin rajuja kuitenkaan, mistä ynnämuu kerroit.
      Eiköhän kaulus köyhälistö ole jo tasaantunut, ihmisarvo saanut jalansijaa., pokkurointi ilmiö onneksi häipymässä, ainakin näin olen ollut huomaavani.
      Pää pystyssä tässä vaan kuljetaan, ollaan ihmisiä ihmisten joukossa.

      Eipä ole Lokari aikoihin nähtykään pirtissä, kiva että vielä osasit ja kiitos kahvin keitosta ja hyvää Uutta Vuotta sinne rapakon taakse sinulle myös.

      Eilen vastan kanssa kylvin saunassa ja olipa niin pehmeä se vasta, että oli kuin joku olisi silitellyt, kun sitä heiluttelin, tuoksua en kyllä odotukseni mukaisena saanut, oliko pakastaminen sen vienyt, lehdetkin hyvin kiinni pysyivät.
      Piti vastan tekijälle ihan soittaa ja esittää toivomus ensi kesän vastasta, lupasi tehdä.
      Mieli vaan edessäpäin, onko sitten vastaa vastaanottamassa tai ei.

      Nyt pitää sanoa, että lyhyestä virsi kaunis, kerran minultakin, pitää joutua leipoma hommiin, hyvää sunnuntaita, olkoon päivänne onnistunut.
      (eipä tainnut kovin lyhyt ollakkaan, kun läpi lukaisin, enhän lyhytsanainen osaa olla)

    • Huomenta! Lenkkini ole heittänyt ja hyvä keli olikin. Täytyi kiirehtiä, koska iltapäivällä lupailevat sadetta.
      Arkistoni lainaukseen. Oikeassahan SkillaN on. Onhan siitä aika, olin enemmän kuin puolta nuorempi silloin. Aikaanhan tapahtuma pitää sijoittaa ja myös sen hetkiseen kokemukseen. Ehkäpä olisin voinut toisinkin menetellä, mutta asiaan puuttumisessani en vieläkään pahaa.
      Kyllähän siitä myöhemmin selittelyjä tuli. Iso pomokin pistäytyi työmaallamme ja jopa kehui kuinka hyvin työmme on edistynyt. Sijoittipa puheen väliin sanat, että "lähettämänne viesti on käsitelty, voitte aivan vapaasti käydä ruokalassamme." Vastasimme suunilleen niin, että mitäpä noita asioita vatkaamaan. Pidämme mukana eväät ja eihän ole kauppakaan kaukana. Se siitä jutusta.

      Muutaman vastan (joillekin se on vihta) olen mökiltäni tännekin tuonut. Eipä viitsi kovin usein vastalla huiskia. Ainahan siitä lehtiä irtoilee ja kun kyseessä yhteiskäytössä oleva sauna, on jäljet heti hyvin siivottava. Saa siinä lauteiden allakin kontata. Ajattelin uuden vuoden kunniaksi vastaa heilutella.

      Näillä main on tulossa vieraita, joten nyt toivon teille hyvää jatkoa, niin juhlan odottajille kuin muillekin!

    • Meillä se on vihta. Se vasta taitaa olla jonkin sortin elintarvike, kun kerran sanotaan, että ensin käydään saunassa ja sitten syödään vasta.
      Itse en ole vastaa syönyt, mutta tuoreita koivunlehtiä pureskelen alkukesästä varsin himokkaasti.
      Joku neuvoi keräämään kerppuja, niin olisi ruokaa koko talveksi. Olisi pitänyt päästä edes vihtametsään, niin olisi millä joulusaunassa vihtoo.
      No, pääasia on, että saunotaan kaikessa rauhassa ja hiljennytään ottamaan joulu vastaan.
      Hautausmaalla käydään sytyttämässä kynttilät kummankin vanhempien haudoille, mieheni kummisedälle ja muutamille läheisille ystäville.
      Kun on näin mustaa ja pimeää, täytynee kaivaa esiin vanha myrskylyhty, että tulisi edes vähän tunnelmaa...

      En vielä toivottele jouluja, mutta nauttikaa joulun odotuksesta.

    • Ehtoota.

      Mihin lie hävinnyt muutama päivä.

      Tänään on tuntunut ihan joululta.Nuorimmaiseni tuli perheensä kanssa ja laittoivat ruuat,siinä sitten syötiin yhdessä.
      Sain paapoa sitä "pikku poikaa"2m6sm vain on pojalla pituutta.
      Mummin mukero on kuitenkin;)

      Meillä maassa ei lunta,nurmikko vihertää,kesä siitä tullee,jos ei heti niin myöhemmin.Mittarissa 5astetta.

      ohan Lokari-x on kerennyt tai saanut koneen käyntiin.;)
      Kiitos vain kahveesta..
      Pirttiläisille oikein sydämelliset joulun toivotukset.

      näkyillään....

    • Muorilta hävinnyt muutama päivä, minulta viikkoja ilman, että olisin pistäytynyt Pirtissä.
      Nyt kuitenkin tulin toivottamaan kaikille rauhallista ja iloista joulua.
      Se on nimittäin jo melkein ovella.
      Leivoin nimipäiväkseni joululeivonnaiset, joten sen verran tuli riehuttua(Seija myrsky), että nyt en enää leivo mitään.
      Huushollihommieni lomassa panin todella hyrskyn myrskyn. Laiton 200000 taloutta sähköttömäksi, kaatelin puita ja olin tosi tuhma. Sain siitä todellakin kuulla. Nimipäivävieraat sanoivat , että mitä sinä oikein hurjastelet:)
      Meillä päin on satanut vettä koko päivän, mutta vielä saisi sataa, että jää sulaisi pihasta. En ole ihme kyllä vielä telonut raajojani, mutta enpä ole paljon ulkosalla oleillutkaan.
      Siunattua joulun aikaa kaikille! Näkyillään, niin kuin muori tapaa sanoa

    • kaisu-liisa

      Kiitos, sitä samaa sinunkin tykösi!

      Monesti ollut mielessä kysyä, oletko kokonaan lopettanut palstailun. Onneksi et ole!
      Liukkaita kelejä on, hiekoitus olisi ensiarvoisen tärkeää.
      Toivottavasti kukaan ei lankea, ja loukkaa itseään, ei pukkikaan.
      Taas saadaan muistojen helminauhaan yksi joulu lisää.
      Sen odotuksin!

      • Kaisu-Liisa , kiitos kun olit noteerannut minun palstalaiskuuteni. Kiitos Myöskin emäntä Skillan! Loppujen lopuksi tahdon kiittää kaikkia, leppoisaan , riidattomaan Pirttiin kirjoittaville.
        Poikia arvostan, ehkä harvinaisuutensa takia. Rehti identiteettinsä tiedostava mies ei halveksi naisten mielipiteitä ja kannanottoja(en nyt Ruuneperiä erikoisemmin tölväise) noin yleisesti ottaen vaan:)
        Kivaa tapaninpäivää kaikille, tai oikeammin iltaa!
        Meillä täällä maalla, missä lapsuuteni vietin, mentiin "tahvonan ajoon, huikattiin ovelta. että onko "tahvona jotona Sitten saunaan , syömään ja leikkejä leikkimään. Oltiin sokkosilla ynm. Tälläisiä savo-karjalaisia perinteitä.
        Oli se penskoista hauskaa, eikä tullut mieleenkään kuinka täystyöllistettyjä talon naisihmiset olivat. Mukavia muistoja jäi vanhuudessakin muisteltaviksi,


    • SkillaN*

      Yksi yö ja sitten se on Joulu, tai oikeammin aatto, mutta sehän se taitaa monelle kohokohta ollakin, ainakin lapsille.
      Pimeä on tämä joulu, vesisadetta, myrskysikin yöllä, aika erikoinen on ollut tämä joulua edeltävä aika.
      Kai se talvikin vielä tulee.

      Minulla kävi osa jälkeläisistä eilen kahvilla, tänään odotan lisää väkeä, jos entiset merkit paikkansa pitää.
      Piirakat leivoin eilen ja nyt on uusi puuro kiehumassa, sukuni on piirekka höpsöjä, muuta ei pöydässä tarvitsisi ollakaan.
      Kauankos noita pyöräyttää, joten uusi satsi tekemään.

      Onhan noita myrskyjä ollut, alkaisi riittää ja Seija saa anteeksi riehumisensa, älä nyt tavoiksi ota;)
      Varmaan meni viestisi perille ynnämuu, asiallinen ja ajatuksia herättävä, ehkä häpeän puna nousi joidenkin kasvoille.
      Rivien väliin mahtui monta ajatusta.

      Vastani oli niin hyvä, että muutaman lehden keräsin, totta se on, että ei juurikaan kerrostalossa viitsi vastan kanssa heilua, jos siivouksen joutuu perään pitämään.
      Huomenna vielä aion samalla vastalla itseäni piiskata, siinäpä tulee pahat teotkin rangaistua, tosin lempeästi;)
      Muistui mieleen mieheni, hän myös keväisin koivun lehtiä napsi suuhunsa, kehotti minuakin niin tekemään.

      Huomen aamulla menemme tyttäreni ja vävyn kanssa haudoille, sitten he lähtevät Kuopioon tyttärensä luokse joulua viettämään, mukaan kehotettiin lähtemään, mutta nyt laistan.
      On se kumma miten ei enää suuria väenpaljouksia kaipaa, omaa hiljaista oloa vaan, tekeekö jouluni nyt hyvän mielen, vai koenko sittenkin kaipauksen toisten joukkoon, sen kokemuksen saan huomenna.
      Aivan ihana koira tuli eilen myös vierailulle, Jalo on nimeltään ja nimensä väärti on, rupesi niin kovasti mieli koiraa tekemään, pitää vaan muistutella itselleen, ei enää.
      Kissakin olisi ihana, mutta Ei sillekin.

      Muorilta päivät katoaa, sitä tässä ihmettelee itsekukin, aika ravaa sillä vauhdilla, ettei perässä kestä.
      Kaisu-liisan toivomukseen yhdyn, itsekin kaupalle lähdössä, toivottavasti onnistuu ilman kuperkeikkaa.

      Luulen että monella vielä kiireinen päivä, joten toivotan rauhaisaa mieltä, älkää antako paineen nousta.

      • Ramoona*

        Vettä sataa...tuleekin mieleen Sylvian joululaulun sanat "ja sää aina kuin toukokuun", ei Suomen vappu ainakaan usein ole tästä poikennut. Ojien pientareilla pajunkissat pörhistelevät valkeina kuin pääsiäisenä , teki mieli taittaa muutama oksa kukkakimpun sekaan. Ojennankin tämän joulunpunaisen pirteän tulppaanikimpun Skillanille kotiin vietäväksi, päivän kunniaksi. Kauppareissulla lyijynharmaaseen taivaaseen lävähti yhtäkkiä hetkeksi kirkas valo, hämmästytti kuin paimenia muinoin kedollaan. Aurinko on siis tallella vielä !

        Karjalanpiirakoita on meilläkin huomenna luvassa, esikoistyttären perheeseen mennään tällä kertaa aatoksi ja hänen anoppinsa on maanmainio piirakkamestari, Joensuun tyttöjä alunperin. Meillä on aina Kerttu-koiralle oma paketti rapeita lemmikkikaupan siankorvia, ja sen se tunnistaa heti muitten pakettien joukosta. Innolla se seuraa lasten pakettien auki repimistä ja mielellään auttaisikin siinä. Se on nyt 10-vuotias, eli koiraksi jo iäkäs ja harmaantunutkin kuonostaan. Olemme päättäneet, ettei uutta enää oteta kun tästä aika jättää. Kaksi koiraa ja kaksi kissaa on autuaammille metsästymaille lähtenyt, ja suru on ollut suuri, ovathan ne perheenjäseniä. Enää ei sellaista luopumista ehkä jaksaisi, ja koiran pito sitoo, matkat on järjestettävä sen ehdoilla tai jätettävä toisten hoitoon. Ei kannata surra etukäteen, vielä se on reipas lenkkikaveri. Illalla katsottiin tositapahtumiin perustuva elokuva japanilaisesta Akita-rotuisesta koirasta, joka saatteli aina isäntänsä töihin junalle ja oli vastassa . Isännän kuoltua se jatkoi odotusta samassa paikassa vuosikaudet, omaan kuolemaansa asti, uskollisuuden perikuvana.

        Nyt vielä viimeisiä silauksia ja kalansavustus tehdäänkin vasta huomisaamuna, jotta saadaan lämmin savukala tuomisiksi.

        Toivotan sydänlämmintä ilon ja rauhan joulunaikaa kaikille !


      • marja-liisa..
        Ramoona* kirjoitti:

        Vettä sataa...tuleekin mieleen Sylvian joululaulun sanat "ja sää aina kuin toukokuun", ei Suomen vappu ainakaan usein ole tästä poikennut. Ojien pientareilla pajunkissat pörhistelevät valkeina kuin pääsiäisenä , teki mieli taittaa muutama oksa kukkakimpun sekaan. Ojennankin tämän joulunpunaisen pirteän tulppaanikimpun Skillanille kotiin vietäväksi, päivän kunniaksi. Kauppareissulla lyijynharmaaseen taivaaseen lävähti yhtäkkiä hetkeksi kirkas valo, hämmästytti kuin paimenia muinoin kedollaan. Aurinko on siis tallella vielä !

        Karjalanpiirakoita on meilläkin huomenna luvassa, esikoistyttären perheeseen mennään tällä kertaa aatoksi ja hänen anoppinsa on maanmainio piirakkamestari, Joensuun tyttöjä alunperin. Meillä on aina Kerttu-koiralle oma paketti rapeita lemmikkikaupan siankorvia, ja sen se tunnistaa heti muitten pakettien joukosta. Innolla se seuraa lasten pakettien auki repimistä ja mielellään auttaisikin siinä. Se on nyt 10-vuotias, eli koiraksi jo iäkäs ja harmaantunutkin kuonostaan. Olemme päättäneet, ettei uutta enää oteta kun tästä aika jättää. Kaksi koiraa ja kaksi kissaa on autuaammille metsästymaille lähtenyt, ja suru on ollut suuri, ovathan ne perheenjäseniä. Enää ei sellaista luopumista ehkä jaksaisi, ja koiran pito sitoo, matkat on järjestettävä sen ehdoilla tai jätettävä toisten hoitoon. Ei kannata surra etukäteen, vielä se on reipas lenkkikaveri. Illalla katsottiin tositapahtumiin perustuva elokuva japanilaisesta Akita-rotuisesta koirasta, joka saatteli aina isäntänsä töihin junalle ja oli vastassa . Isännän kuoltua se jatkoi odotusta samassa paikassa vuosikaudet, omaan kuolemaansa asti, uskollisuuden perikuvana.

        Nyt vielä viimeisiä silauksia ja kalansavustus tehdäänkin vasta huomisaamuna, jotta saadaan lämmin savukala tuomisiksi.

        Toivotan sydänlämmintä ilon ja rauhan joulunaikaa kaikille !

        Hei!

        Vaikka en ole pitkään aikaan paljon kirjoitellut, niin käyn kuitenkin joka päivä lukemassa täällä, että olen ajantasalla teidän touhuistanne.
        Ja nytkin vain toivotan oikein HYVÄÄ JOULUA kaikille teille ihanille kahvipirtin ihmisille! Viettäkää mukava rauhaisa joulu!


      • marja-liisa.. kirjoitti:

        Hei!

        Vaikka en ole pitkään aikaan paljon kirjoitellut, niin käyn kuitenkin joka päivä lukemassa täällä, että olen ajantasalla teidän touhuistanne.
        Ja nytkin vain toivotan oikein HYVÄÄ JOULUA kaikille teille ihanille kahvipirtin ihmisille! Viettäkää mukava rauhaisa joulu!

        Kahvipirttiin!

        Tosi pimeää, laitetaan kynttilät palamaan ja valaistaan Joulua.
        Hyvää, ja Hauskaa Joulua!
        Late: koko porukalla.


    • SkillaN*

      Kiitokset joulun toivotuksista, nyt täältä Savostakin lähetän roppakaupalla joulun toivotuksia, nyt joulu virallisesti on luonamme.
      Olkoon kaikilla hyvä mieli, hyvää ruokaa ja ehkä kiltteinä olleille lahjojakin.
      Minun jouluni tulee olemaan rauhaisa, kohta menemme haudoille ja sen jälkeen kukin rientää omiin jouluihinsa, minä kotona yksin, oma valintani tämä on.
      Vielä tuntuu aivan hyvältä tämä ajatus, miksikäs ei jatkuisikin, olenhan yhtä kokemusta rikkaampi.
      Omaiseni on käyneet joulutervehdyksen kukin antamassa ja vähäiset lahjat on vaihdettu, kovasti jokainen luokseen olisi vienyt, mutta nyt päätökseni piti.

      Miten oli, lähtikö meri-kukka jonnekin etemmäs, ei vaan ole pirttiin kurkannut ja ihan kuin muistaisin hänen matkasta puhuneen?
      Saman menetyksen olen minäkin kokenut, mistä Ramoona kerroit ja sattumoisin kaksi kissaa ja kaksi koiraa olen hautaan laittanut, suru oli kaikkien kohdalla suuri.
      Näin, kun koira vieraita käy, tulee valtava halu ottaa itselle se todellinen ystävä, mutta järjen ääni sen kieltää.
      Olisihan koira mainio lenkille viejä, mutta näillä kymmenillä voisi käydä niin, että koira emäntänsä hautaan saattaisi ja ystävä jäisi ilman kotia.
      Pitää tyytyä vain sivusta seuraajaksi.

      Pienellä haikeudella pakkasin jouluastiastoni tyttärentyttären matkaan, eihän minun luonani enää niitä tarvita, mutta kauniiden tavaroiden tykkääjänä, haikea tuli olo, no hyvin hyvän kodin astiani saivat.
      Vielä jäi minullekin astioita;)
      Olen noita vanhoja muutamia minulla olevia Arabian astioita antanut tyttären säilöön, jospa sieltä kulkeutuisi muistoina minun lapsuus kodistani.
      Näinkin aineelliseen sitä voi kiintyä.

      Siellä Marja-Liisan jouluisissa maisemissa se joulu joululta tuntuu, kaikki mahdolliset metsän eläimet seurana viihtyy.
      Voin kuvitella lyhdyin ja kynttilöin koristetun pihasi, joulun ilon sinne toivottelen;)

      Joulun toivotuksiin lopetan tämän aviisin, olkoon joulu rauhaisa kaikille, niin perheille, kuin yksinäisille, joulun sanoma kaikki tavoittakoon.

      • Myöhäistä aattoiltaa! Voi että osaa tulla vettä taivaalta ihan koko päivän, ja kun vielä oli melko harmaatakin, valoisuutta ei oikeastaan koko armaana päivänä. Tämmöisiäkö nämä talvet tästä eteenkin päin tulevat olemaan? Väistämättä tulee tuo ajatus mieleen vaikkei haluaisikaan.

        Rauhallinen aatto on pian illassa, saunottu on, syöty jouluinen (kevyt) ateria. Ei siis ole yhtään ähky olo. En nyt ala kovin pitkiä sepustuksia rustaamaan. Kunhan saan toivottaa kaikille pirttiläisille oikein hyvät ja rauhaisat joulut. On ihana olla kotona kaikessa rauhassa oman murusen kanssa! En suurin surminkaan lähtisi ajelemaan pitkiä matkoja tämmöisellä vesisateella.

        Käyn tästä pikapuoliin vaakatasoon, on muutamia lehtiä lukematta ja sudokuitakin löytyy, siinä Nukku Mattia odotellessa aika menee nopeasti. Jouluyö on tuossa tuokiossa , nukukaa hyvin! paulamaria

        Ps. Lämpimät onnittelut Skillanille! Myös Kallelta!


    • Oikein hyvää joulun aikaa kaikille! Kinkku on paistettu ja jotain ruuan eteen vielä teen ja paistan tänään joulutorttuja,kun ovat parhaimmillaan,juuri paistettuina.
      Saan seuraa tänne luokseni,näin jouluna,joten tulee viihtyisä ilta. Kaikkea mukavaa ,teille jokaiselle toivottelen. Nautitaan joulusta.Joululauluja taidan soitella. Iloa! t.Irkku

    • Hintriika*

      Oikein lutuista joulua itsekullekin! Kiitos myös sähköisistä joulutervehdyksistä, minun on häpeäkseni tunnustettava, että edellisen tietokoneen päättäessä päivänsä minulta meni taivaskanavalle kaikki sähköpostiosoitteet ja kahvipirttiläisen osoitteet puuttuvat yhä.

      Nollakelissä mennään täällä edelleenkin. Muutaman päivän takaisen lumipyryn jäljiltä maa on edelleen yleisilmeeltään valkoinen, vaikka kaduilla saa kahlata sohjon seassa vesilätäköissä.

      Pikkuhiljaa siirryn tästä sienisalaatin tekoon ja uunijuuresten pilkkomiseen. Ei ole kiirettä eikä stressiä. Toivottavasti ei muillakaan. Palaillaan.

    • Hyviä jolulun pyhiä toivottelen minäkin kaikille! Toivon myös, että kenellekään ei tulisi raskaita pettymyksiä. Se on aina vaarassa, kun pitkän ajan itseään virittelee ja valmistuu juhlahetkeen.

      Jo aamulla lueskelin lehtiä. Eräs asiantuntija varoitteli, ettei kannata syödä itseään ähkyyn, vaikka hyvää ruokaa olisi tarjolla kuinka. Sitäkin neuvoa olen noudattanut. Eipä evääni juuri normaalimenosta poikkea.

      Sulana on maa, nurmikot vielä vihertävät, lämpöä 4. Ennusteen mukaan samaa jatkuu vielä ainakin viikon. Kiireitä en tunne. On kuin ennen vanhaan. Joulun pyhiä odottelin, että saa kerrankin levätä ja vetää henkeä työnhommien lomassa. Nyt kuitenkin on samaa "joulua" ympäri vuoden. Koetetaanhan selvitä näistäkin touhuista ja eihän siinä ainakaan pahaa ole, jos muistoihin saa onnistuneesta joulusta hyvän mielen!

    • 11-17

      Taas on jouluaatto vettä sataa ja tuulee 8 lämmintä, en lumesta pidä mutta olisi vähän voinut olla.

      Lahjat on lähetetty rahan muodossa saajat voivat tehdä niillä mitä haluavat.
      Lähden Jouluaterialle ilta-päivällä, mietä on siellä tänä Jouluna vain kolme hän ja hänen tyttärensä. Illalla sitten kotiin.

    • Hyvän mielen joulutervehdys Kahvipirttiin :) ja SkillaN'ille siellä kotonaan!

      Muistui mieleeni kun sinäkin valitsit kotonaolon tänä vuonna.
      Täällä Espoossa on lämmin tunnelma viipynyt,...palstalla käväisyä lukuunottamatta on mieli ollut hyvä.

      Koin surullisena, että vuosien riitaisuudet saavat palstalla jatkua joulunakin, syistä joista en ole tietoinen, mutta eivät ne sentään tänne kotiini yllä.

      Facebookissa saan seurata perheenjäsenten joulunviettoa runsaine "kokkailuineen", itse kyllä nautin kevyimmistä pöydän antimista.
      Tosin mieliruokaani olen varannut tietysti, ja hyvä kirjakin odottaa syventymistä, mutta ilta on vasta nuori, ja pientä iltapalaa ja lasillisen punaviiniä aion vielä TV-ohjelmien myötä nauttia.

      Lämmintä joulutunnelmaa kynttilöineen:)

    • Vaikka en ole edelleenkään lumoutunut erikoisesti joulun viettoon, jouduin/pääsin käymään pienissä sukusempaloissa. Mikäs siinä, kivastihan se meni, ihan rattoisissa merkeissä.

      Että tulin vielä kirjoittamaan, oli herätys s-s:än maininnasta punaviini lasillisesta. Juuri olin aikeissa ottaa konjakkinapsut. Ei siihen mitään erillistä syytä ole, mutta ihan hyvin voin naatiskella pienet hömpät. Muutoin kirjoittamiseni ja autoajeluni kanssa on samat säännöt. Tippa ei tapa, kunhan et toheloi!

      • 20-7

        Tulin juuri vierailulta lahjat saatu, autolla ajo vesisateessa kun kaikki on mustaa tosivaikea ajaa oli vain 20km puolesta matkaa vaijerikeskellä tietä hyvä kun raittiina selviää.

        En koskaa aja jos olen ottanut ja raja täällä on 0,2 siis parasta olla selvin päin.

        Tänään Ranaskassa tulee sakot jos autossa ei ole alkomittaria, minulla on kyllä ollut vuosia.

        ynnämuu - kanssa samaa mieltä, tosin minulle enempi kuin tippa


    • SkillaN*

      Joulupäivä ja niin pimeä ja sateinen, mutta hiljainen , joululta vaan ei oikein tunnu.
      Toista olisi, kun lunta ja pieni pakkanen olisi, mahdollisesti tähtiä taivaalla, se olisi joulu.
      Nyt mennään näin ja ihan hyvin aatto ainakin meni, söin jouluruokaa, tosin huomattavasti vähemmän mitä muina jouluina, kinkkukin jäi maistamatta, kun kalaa tykkäsin syödä.
      Saunoin, oli sellainen yhteinen naisten sauna, eipä ollut kuin yksi naapuri seurana, nautittava juttu.

      Kynttilöitä sytyttelin parvekkeelle,, ei nekään sitä joulun tuntua täysin antaneet, kun vettä satoi parvekelaseihin, jos mitä niin sitä talven tuntua kaipasin.
      En edes joulupukkeja kadulla nähnyt;)
      Yksin eka joulun vietto ei minulle yksinäiseltä tuntunut, olisiko se niin, että jos ei muuta vaihtoehtoa olisi, asia olisi toinen?

      Liukasta oli, vaikka kaupungissa on kadut sulat ja hyvin hiekkaakin oli, mutta haudoilla oli liukasta, pystyssä pysyin.
      Ikävästi kävi kun tyttärenpojan vaimon ukki kaatui, jalka poikki, aatto meni sairaalassa ja ehkä aikaa vie parantuminen, onhan hän jo 80-vuotta täyttänyt.
      Paljon on ollut ensiavussa kaatuneita, jalka tai käsi jotenkin vaurioitunut.
      Hauraat luut iän myötä muodostuneen, edesauttavat vahinkojen synnyn.
      Olen sitä minäkin maata halannut, mutta olisiko tämä paksu vylli ollut suojana pahemmalta;)

      En ole kuunnellut vielä uutisia, onko tuo ynnämuun nauttima hömpsy tullut ylitettyä ja vielä rattiin astuttua, kyllä siihen asiaan ehdottomuus on paras tapa.
      Minä en tykkää punaviinistä, kun sillä on tapana saada närästystä aikaan, mutta liköörin minäkin illalla nautin, sellaisen kermaisen makean, no yksipä lasillinen riitti
      Punaviiniä sain pari pulloa taas lahjaksi, ei kai ole tullut tietoon, että en moista voi nauttia, tarjoilen sitten vieraille joille maistuu.

      Pienikin porukka ihan hyvä joulun vietossa, kun mukana on hän, joka on kaiketi tärkeä;)
      Kiitos Paulamarialle ja Kallelle onniteluista ja kortista, onnea sitä jatkossa ehkä enemmänkin tarvitsee, vanhuus ei tule yksin;)
      Joululauluja on tullut kuunneltua, en oikein tykkää, kun vanhat kauniit, niin tutut laulut sovitellaan uusiksi, perinteisiä jouluna kaipaa.
      On se melkoisen kumma, ettei edes siellä pohjoisessa kunnon talvi tule, jos nyt meillä täällä vaikka konstailisi.
      Miten matkabisnes kokeekaan tuon lumettomuuden ja pettymys myös lumen kokemista hakemaan tulleelle matkailijalle.

      Katselin TV ohjelmaa, ei edes joulukirkkoa ole tavalliseen tapaan, vasta kymmeneltä toteuttavat, säästö syistäkö näin?
      Nyt sitten jatkamaan tätä joulun viettoa, ikkunasta aion vilkuilla miten sää muuttuu ja tuleeko ehken luntakin, toivetta taitaa olla, lämpöä näkyy mittarissa neljä astetta, kaikesta huolimatta rattoisaa joulun jatkumista.

      • tänään ummikko

        Yksin eka joulun vietto ei minulle yksinäiseltä tuntunut, olisiko se niin, että jos ei muuta vaihtoehtoa olisi, asia olisi toinen?
        SkillaN* Nämä meni nyt hieman sekaisin.

        - Saunoit kuitenkin jonkun kanssa, vai olenko minä tullut aivan sekopääksi?

        Älä välitä nyt kirjoituksestani, sillä ehdin jo ihmetellä sielläkin lumetonta Joulua? Oletko edes Varkauden suunnalta? Muisti pätkii. Mihis se Varkaus sijoittuikaan?

        Tämä on siis alustus minun möhläyksiin, joita toisilta jo lueskelinkin, mutta ajattelin ,että empä tunnustakkaan!

        Nyt on kuitenkin terästäydyttävä, siillä usein, kun lämmitän liedellä jotain ruokaa ja luulen, että levy on ykkösellä ja en katso valoa, se ei ole päällä. Sehän ei ole suuri vahinko, mutta kun katson, että valo on pois, niin liesi kuumenee sittenkin!!!

        Harmittava vahinko sattuikin, kun jouduin illalla yllättäen lähtemään lapseni luokse yöksi ja olin juuri keittänyt iltapuuroni. Katsoin, että levyt on pois päältä, siis ei valoa missään ja kun tulin kotiin, niin puuro oli "karrella" kattilassa! Levy olikin päällä, ilman valoa?

        Tutkin tänään koskettimien kuntoa ja mitään likaa niissä ei ole. Nyt on vain oltava tarkkana.

        Minun paras Jouluni oli lapsenlapseni kanssa paistamista pipareista, joihin olin lisännyt sen siirapin ja tyttö halusikin laittaa joululahjaksi kaikille heille tuleville vieraille niistä joululahjan!

        Ihanaa oli katsella sitä intoa 9-v, joka halusi kaikkia ilahduttaa omilla pipareillaan. Suloista oli, kun hän innostui sitten laulamaan joululauluja ja onneksi löysin kassistani sanoja.

        Silloin tuli mieleen nuoruuteni, kun omat lapset saivat esiintyä Luciana, Ruotsalaisessa koulussa, koska heillä oli pitkä vaalea tukka ja hyvä lauluääni!


      • SkillaN*
        tänään ummikko kirjoitti:

        Yksin eka joulun vietto ei minulle yksinäiseltä tuntunut, olisiko se niin, että jos ei muuta vaihtoehtoa olisi, asia olisi toinen?
        SkillaN* Nämä meni nyt hieman sekaisin.

        - Saunoit kuitenkin jonkun kanssa, vai olenko minä tullut aivan sekopääksi?

        Älä välitä nyt kirjoituksestani, sillä ehdin jo ihmetellä sielläkin lumetonta Joulua? Oletko edes Varkauden suunnalta? Muisti pätkii. Mihis se Varkaus sijoittuikaan?

        Tämä on siis alustus minun möhläyksiin, joita toisilta jo lueskelinkin, mutta ajattelin ,että empä tunnustakkaan!

        Nyt on kuitenkin terästäydyttävä, siillä usein, kun lämmitän liedellä jotain ruokaa ja luulen, että levy on ykkösellä ja en katso valoa, se ei ole päällä. Sehän ei ole suuri vahinko, mutta kun katson, että valo on pois, niin liesi kuumenee sittenkin!!!

        Harmittava vahinko sattuikin, kun jouduin illalla yllättäen lähtemään lapseni luokse yöksi ja olin juuri keittänyt iltapuuroni. Katsoin, että levyt on pois päältä, siis ei valoa missään ja kun tulin kotiin, niin puuro oli "karrella" kattilassa! Levy olikin päällä, ilman valoa?

        Tutkin tänään koskettimien kuntoa ja mitään likaa niissä ei ole. Nyt on vain oltava tarkkana.

        Minun paras Jouluni oli lapsenlapseni kanssa paistamista pipareista, joihin olin lisännyt sen siirapin ja tyttö halusikin laittaa joululahjaksi kaikille heille tuleville vieraille niistä joululahjan!

        Ihanaa oli katsella sitä intoa 9-v, joka halusi kaikkia ilahduttaa omilla pipareillaan. Suloista oli, kun hän innostui sitten laulamaan joululauluja ja onneksi löysin kassistani sanoja.

        Silloin tuli mieleen nuoruuteni, kun omat lapset saivat esiintyä Luciana, Ruotsalaisessa koulussa, koska heillä oli pitkä vaalea tukka ja hyvä lauluääni!

        Vaikeasti kirjoitin, anteeksi.
        Yksin olin joulun ja se että tiesin, että lapsien luo olisin voinut mennä, ehkä vaikutti siihen, että yksinäisyyttä en tuntenut, toisin olisi voinut olla, jos ei tätä mahdollisuutta olisi ollut olemassa.
        Olin saunomassa talon,
        yhteisessä naisten kylvyssä, yksi naapuri oli myös saunassa. ei kotonani, taisi yhtä sekaisena tämäkin viesti;)

        Harmillista jos merkkivalo ei pala, onko levyjä varmuudeksi tunnusteltava?
        Miksi moisia häpeät, eihän kaikki kieliä osaa, hyvin on tässä vaan pärjätty.

        Nyt on joulu päivä illassa ja huomenissa ikään kuin eloon herätään, onhan Tapani vähän riehakkaampi aina ollut.


      • miranda ...
        SkillaN* kirjoitti:

        Vaikeasti kirjoitin, anteeksi.
        Yksin olin joulun ja se että tiesin, että lapsien luo olisin voinut mennä, ehkä vaikutti siihen, että yksinäisyyttä en tuntenut, toisin olisi voinut olla, jos ei tätä mahdollisuutta olisi ollut olemassa.
        Olin saunomassa talon,
        yhteisessä naisten kylvyssä, yksi naapuri oli myös saunassa. ei kotonani, taisi yhtä sekaisena tämäkin viesti;)

        Harmillista jos merkkivalo ei pala, onko levyjä varmuudeksi tunnusteltava?
        Miksi moisia häpeät, eihän kaikki kieliä osaa, hyvin on tässä vaan pärjätty.

        Nyt on joulu päivä illassa ja huomenissa ikään kuin eloon herätään, onhan Tapani vähän riehakkaampi aina ollut.

        SkillaN*

        Vaikeasti kirjoitin minäkin ja mukamas ummikkona? Olen itsekkin miettinyt tuota, kuinka yksinäiseksi tuntisikaan itsensä, jos ei olisi edes mahdollisuutta mennä mihinkään? Nythän itse järjestin tuon "yksinäisen" olon, josta nautin, ..tai nautin ja nautin?

        Kuinka hiivatin syyllisyys tuleekin, kun toiset toivoo luokseen ja minä en mene? Sekin harmittaa, että kieltäydyin tapaamasta tuota lastani, joka sentään oli tullut kaukaa? Pakko sinne on mennä Tapanina, olkoot mitä ohjelmaa hyvänsä toisilla, ..paitsi, että kaikki ovatkin lähteneet johonkin sukuloimaan?

        Tänään vasta paistoin bataatti laatikoita ja myös neljä joulutorttua, jotka aioin viedä huomenna viemisiksi, mutta kuinka innostuinkaan, niin lahjoitin ne naapurille! Aamulla siis uusiksi! Onneksi on tarpeita ja olen aamuvirkku.

        Nyt painun lukemaan kirjaa, koska mieleistäni ohjelmaa ei tule telkusta. joten hyvää Tapania sitten, kun herätään!


    • Kerrompa meidän eilisen aaton iloset uutiset.. Tietenkin jouluun liittyvää sitten teimme..
      Menin välillä titokoneelle ja löysin tosi edullisen matkan ja sanoin pojalleni nyt naputtelemaan tilaus tekemää.

      Niinpä yhhdessä 3hengen matka tehtiin ja samalla maksettiinkin,joten 8-päivä viikoksi lämpimään lähdemme..

      Loskan masennukset voittamaan.. kaikille mukavavaa mieltä...

      • Olisiko Skilla tai Late kiltti ja kertoisko minulle olenko osannut laittaa sähköpostiani..

        Olen opetellut,kun jalkani kävelyttäneet on yön,niin ajan kulukseni sekstaillut -..

        Kiitos........


    • Oikein hyvää joulupäivää ystävät.

      Skillanille PAAAAALLJOOON ONNEA.

      Olen hukannut puh.numerosi.

      Meillä tulee vettä.partsun lasit on niin märkinä ettei läpi nää.

      Yksin minäkin jouluni vietän,mutta olenhan siihen tottunut jo lapsena.
      Ei ole veljiä eikä siskoja koskaan ollutkaan.

      Lapseni ovat sen verran kaukana,puhelin jutusteluksi menee,mutta hyvä kun äänen kuulee;)

      Rauhallista joulun jatkoa toivotan kaikille pirtin kävijöille.
      näkyillään...

      • Rauhaisaa joulupäivän iltaa!

        Tämmöistä meilläkin on ollut tänään, viitisen astetta lämmintä, vettä on tullut pitkin päivää ja on ollut niin pimeää, niin pimeää, etten ikinä olisi voinut kuvitellakaan, en hurjimmissa kuvitelmissakaan. Vaan nyt on uskottava. Parin tunnin nokoset päivällä, tekipä terää, nyt jaksaa katsoa "Taivaan tulet".

        Meillä ei edelleenkään lunta yhtään, eikä tietoakaan, ehkä joskus tulevana vuonna! Näillä pienillä aatoksilla paulamaria . Voikaa hyvin!!!!!


    • SkillaN*

      Tapanin aamua, yhtä sateinen ja pimeä vaan on tuo sää.
      Taitaa talvi jäädä lyhyeksi, maaliskuussa aurinko jo päivällä lämmittää, saapa nähdä näkyykö lämmitys kustannusten ja kiinteistö kulut halvempana?
      Kuuntelin eilen joulukonserttia ja pettymys oli, en millään jaksa ymmärtää näitä uusia sovituksia, miksi ei luoda uutta ja annettaisiin nämä vanhat kauniit, perinteinä kulkevat laulut olla oloillaan.
      Tottahan soittajat taitoansa saa näyttää ja osaavia ovatkin, sitä en kiellä, mutta minun korvaani ei nämä uudet sovitukset hyvältä kuulu.
      Metelöivää, herkän tunnelmallisen laulun kohdalla. ei minun korville sovi.

      Merihuisku, en ole saanut postia, ainakaan en ole huomannut, ellei huolimaton minäni ole poistanut roskapostin yhteydessä, epäilen kyllä niin tehneeni.
      Kiitos kuitenkin yrityksestäsi;)
      Sellaista taituruutta tarvitaan, kun yrittää selitellä miksi ei kutsut kelpaa, kyllä minunkin jälkeläiseni hieman hämmästellen katsoivat, kun kieltäydyin.
      Tytär soitteli vielä aatto iltana, että miten menee, no hyvin meni, luulen että tavaksi otan, jos elinpäiviä riittää.
      Ehkä vähän pahan mielen aiheutin, sellainen ei ollut tarkoitus.
      Onnea vaan päätöksellenne lähteä lämpimään merihuisku, virkistää se matka tässä pimeydessä ja sateessa.

      Pitääpä soitella muori sinulle, jää numero talteen, kun nyt muistaisin;)

      Tuntuu kuin päivä ei ollenkaan valostumaan rupea, kyllä eilenkin valot sai olla koko päivän päällä.
      No ainahan toivo elää ja ei kai yhtään talvea ole jäänyt tulematta, tulee se vielä varmasti.
      Olen kuullut että on soudeltu järvillä tammikuussa ennenkin.

      Reki ajelulle ei pääse, mutta voihan kärripelillä Tapanin ajon suorittaa, tai vaikka pyörillä, keltä se onnistuu, iloista Tapania sateesta huolimatta kaikille;)

    • Hyvää huomenta!
      No niin, nythän pyhät ovat heti ohi, se on hyvä se. Mitä nyt vielä uusi vuosi on listalla. Eipä ne "hömpsyni" isoa tyylirikkoa tehnet. Oli jäänyt vanha matkatuliaisen korkkaamatta. Kolme grogia otin, ihan mitan kanssa. Ei ollut aine piloille mennyt.

      Se oli pikavalmisteluilla tehty suvun juhla, johon lähdin. Ei muka ollut kutsussa valitusoikeutta. Olen kokenut samaa, mitä täälläkin on esille tuotu. Joskus tuntuu, että suvulla on ylihuolehtimisen tarve. Hyväähän he tarkoittavat, mutta silti. Pidinpä pienen "luennonkin", että he hyvää tarkoittavalla hössöttämisellään yrittävät murtaa itseluottamustani niin, että en heti omatoimisesti pärjääkään. Vähän huumorilla höystäen jutteluni suoritin. Ehkä siitä himppu perillekin meni. Omasta mielestäni olen aika hyvä erakoituneenakin elelemään.

      Tavanomaiseen tapaan ovat yleensäkin näyttäneet pyhät menneen. Rähinää, muutama vakavakin on sattunut. Poliisit ovat olleet työllistettyjä.

      Tänään on hyvä "kesäpäivä." Lämmintä 5 ja pilvipoutaa. Niinpä valmistaudun metsäpolulle lenkille. Ei haittaa, kauanko aikaa menee, eipä ole aikatauluja. Autollahan se alku- ja loppulenkki on tehtävä.

      Kaurapuuron olen jo poskeeni heittänyt, kuppi kahvia vielä ja lähtö. Hyvää jatkoa joulusta toipumisen merkeissä, jos nyt sellaiseen onkaan tarvetta. Hei vaan!

    • Ehtoo päivää pirttiin.

      Katselin tuossa Lassie elokuvan.Muistan kun kävimme elokuvissa sen aikoinaan katsomassa,eihän sitä itkemättä katsonut.Mieltä se lämmitti nytkin.

      Viime yönä heräsin muutaman tunnin nukuttua ja innostuin katsomaan jotain helkutin vampyyri kuvaa,kaikkee ne on keksineetkin.;)

      Hiljainen onpäivä ollut.
      Olin tuolla kerhohuoneella ja ihan kivaa oli.Saatiin mieväki laittamaan kahveet ja passasivat meille oikein hyvin.

      On tuolla ollut aika märkää,ei ole mieli tehnyt lenkille lähteä.

      Jospa se siitä vielä valkenee,toivossa on hyvä elää "sanoi täi satiaiselle"

      näkyillään..

    • SkillaN*

      Huomenta arkeen ja ei mitään uutta ole tapahtunut.
      Elämä kulkee omaa rataansa ja siinä sitä mukana yritetään, kuka milläkin lailla.
      Väsymistä kirjoitteluun huomattavissa, ei tässä ole suuria haluja minullakaan, jospa tuo olisi väliaikaista.
      Olen varmasti niin tiukaksi tämän tavan itselleni tehnyt, että aina vaan on puumerkki laitettava, vaikka ei asiaa olisikaan.
      Sanonpa nyt taas miten ärsyttävää on tämä viestien laitto ilman sitä oksapuuta, ei ihme jos jää huomioimatta tuonne väliin tulleet viestit.
      Pitäisi joka kerta selata koko ketju, että pystyisi huomioimaan ja väärin käsityksiäkin helpommin sattuu.
      En ymmärrä miksi on niin vaikea palata siihen vanhaan selkeään oksapuuhun, kysynpä taas kerran, haloo ylläpito.

      Muutenkin koko palsta on tullut sekavaksi, kun vanhoja ja uusia ketjuja aina sekoitellaan, ikävä huomata joku vanha ketju taas nostetun, nyt eletään tätä aikaa, historia olkoon arkistossa, siellähän voi käydä lukemassa ken haluaa.
      No ehken onkin tarkoitus saada epäsopua ja sekaisuutta aikaan.
      Onko se niin vaikeaa kirjoittaa viesti, vastata tai muuten kantaa ottaa, vaipumatta syyttelöihin ja kinaamiseen.
      Meitä on moneksi ja erottuuhan sitä tuollakin tapaa.

      Sää menne entiseen tapaan sataa ja pimeys vaan pysyy ja kestää.
      Kai sitä tällä mennään uuteen vuoteen, josko sitten talvenkin sopisi meille tulla.
      Asia mille emme voi mitään, ei viisammatkaan, mutta toivossa on hyvä elää,,,, onko näin.

      Nyt lopetan, ei oikein mitään kivaa tule mieleen, vaikka kaikki hyvin onkin, ärtty on kirjoitukseni, syystä en ole selvillä, joskus ehkä toisella tapaa, mukavaa päivää kuitenkin kaikille.

      • miranda ....

        Äläpäs välitä SkillaN* .Heti alkuun kaikille. Pitkästyttävä on kirjoitukseni, mutta kun ei ole ketään, jolle tuntoni purkaisin. Tämän "päiväkirjan" voi hetkessä tuhota ilman silppuria.

        Kävin minäkin lukemassa noita vanhoja kirjoituksia, jotka oli nostettu esiin. Olen myös sinne toivomus/muutos palstalle laittanut viestin, että he voisivat vaikka värittää nämä eri vuosien kirjoitukset, niin ei tarvitse sitten esim.vyöruusuun antaa uusia ohjeita, puhumattakaan noiden "ukkojen" sarvenkalisteluihin osallistua.

        Vaan oli minulla asiaakin.

        Onko kukaan ostanut halpis silmälaseja, joissa on valo sivulla? Minäkin huomasin sen vasta nyt, kun vanhasta kermasta tein voita ja kerma roiskui silmälaseille. Pesin vahingossa siihen nappiin, josta valo syttyi.

        Olin aivan ihmeissäni ja napista se vain syttyi ja sammui, kunnes jäikin palamaan, että ei sammu! Hyvä yövalo se on vessa reissulle. Lasit vain päähän tai käteen ja on oivallinen sähkölamppu.

        Toinen yllätys oli myös tuo uuden vatkaimen osto, alle 10,€ ja on myös taikinakoukut. Tehoja on paljon ja vempain löytyy Tarjoustalosta, kuten nuo lampulliset silmälasit.

        Sekin oli yllätys, että puolesta litrasta kermaa tulee niin paljon voita? Voi zeezuz! Nyt kyllä jää kermavaahto herkuttelut toisille, mutta voista tuli todella kotivoita. Kirnupiimästä tuskin nautin. Pahaa oli, siis "mädäntynyttä" mielestäni.

        Ja mitäs tämä Joulu jätti jälkeensä? Melkein 5 kg!!! Siis, siliä, lohta, siikaa, mätiä, kinkkua ylenmäärin ja makeita laatikoita, pipareista ja joulutortuista puhumattakaan. Ja entäs ne suklaat, kakut, pullat, joita vadelmahillon kanssa söin, kermavaahdolla kuorrutettuina?? Ja kaikki tämä yksin? Minunhan ei pitänyt Joulua noteerata ollenkaan?

        Paras Jouluni oli kuitenkin, kun lapsenlapseni kanssa paistoimme pipareita heillä ja hän innostui niistä laittamaan jokaiselle heille tulijalle paketin. Samalla hän lauleli Joululauluja.

        Surullisuus tuli sitten, kun kuulin, että poika (7-v) oli saanut vain vaatteita, eikä yhtään lelua, joita hän oli toivonut Joulupukilta! Itkenyt oli nurkassa. Lupasin hänelle, että menemme katsomaan, josko Joulupukki olisi unohtanut hänen lahjansa jollekin lelu hyllylle, kun on sotkeutunut sinne vaatteiden sekaan.

        Olihan tuolla kysely, minkä ikäiset uskoo Joulupukkiin? Lapsen usko on ihmeellinen, vaikka nuokin molemmat lapset tietää, että Joulupukkia ei ole, mutta niin vain tämä poika sanoi, että "turhaan hän kirjoitti kirjeen, kun mitään se ei tuonut"?? Äitinsä selitti, että olivat liian kalliita leluja, mutta olikohan ne sittenkään, kun poika näki siskonsa riemun, joka sai uuden Lumia puhelimen?

        Onneksi ensi Joulu on pojan juhlaa, sen äiti lupasi. Ei yhtään vaatetta, eikä luistimen suojia! Paras olikin pojasta se lahja, jonka tuli minulle näyttämään. Sisilisko, jonka sisko oli kaivellut vanhoista leluista ja sitä ei poika muistanut olleen.

        No, taisipa tulla tekstiä, mutta kaikkea ei tarvitse lukea.


      • Aika järkkyä
        miranda .... kirjoitti:

        Äläpäs välitä SkillaN* .Heti alkuun kaikille. Pitkästyttävä on kirjoitukseni, mutta kun ei ole ketään, jolle tuntoni purkaisin. Tämän "päiväkirjan" voi hetkessä tuhota ilman silppuria.

        Kävin minäkin lukemassa noita vanhoja kirjoituksia, jotka oli nostettu esiin. Olen myös sinne toivomus/muutos palstalle laittanut viestin, että he voisivat vaikka värittää nämä eri vuosien kirjoitukset, niin ei tarvitse sitten esim.vyöruusuun antaa uusia ohjeita, puhumattakaan noiden "ukkojen" sarvenkalisteluihin osallistua.

        Vaan oli minulla asiaakin.

        Onko kukaan ostanut halpis silmälaseja, joissa on valo sivulla? Minäkin huomasin sen vasta nyt, kun vanhasta kermasta tein voita ja kerma roiskui silmälaseille. Pesin vahingossa siihen nappiin, josta valo syttyi.

        Olin aivan ihmeissäni ja napista se vain syttyi ja sammui, kunnes jäikin palamaan, että ei sammu! Hyvä yövalo se on vessa reissulle. Lasit vain päähän tai käteen ja on oivallinen sähkölamppu.

        Toinen yllätys oli myös tuo uuden vatkaimen osto, alle 10,€ ja on myös taikinakoukut. Tehoja on paljon ja vempain löytyy Tarjoustalosta, kuten nuo lampulliset silmälasit.

        Sekin oli yllätys, että puolesta litrasta kermaa tulee niin paljon voita? Voi zeezuz! Nyt kyllä jää kermavaahto herkuttelut toisille, mutta voista tuli todella kotivoita. Kirnupiimästä tuskin nautin. Pahaa oli, siis "mädäntynyttä" mielestäni.

        Ja mitäs tämä Joulu jätti jälkeensä? Melkein 5 kg!!! Siis, siliä, lohta, siikaa, mätiä, kinkkua ylenmäärin ja makeita laatikoita, pipareista ja joulutortuista puhumattakaan. Ja entäs ne suklaat, kakut, pullat, joita vadelmahillon kanssa söin, kermavaahdolla kuorrutettuina?? Ja kaikki tämä yksin? Minunhan ei pitänyt Joulua noteerata ollenkaan?

        Paras Jouluni oli kuitenkin, kun lapsenlapseni kanssa paistoimme pipareita heillä ja hän innostui niistä laittamaan jokaiselle heille tulijalle paketin. Samalla hän lauleli Joululauluja.

        Surullisuus tuli sitten, kun kuulin, että poika (7-v) oli saanut vain vaatteita, eikä yhtään lelua, joita hän oli toivonut Joulupukilta! Itkenyt oli nurkassa. Lupasin hänelle, että menemme katsomaan, josko Joulupukki olisi unohtanut hänen lahjansa jollekin lelu hyllylle, kun on sotkeutunut sinne vaatteiden sekaan.

        Olihan tuolla kysely, minkä ikäiset uskoo Joulupukkiin? Lapsen usko on ihmeellinen, vaikka nuokin molemmat lapset tietää, että Joulupukkia ei ole, mutta niin vain tämä poika sanoi, että "turhaan hän kirjoitti kirjeen, kun mitään se ei tuonut"?? Äitinsä selitti, että olivat liian kalliita leluja, mutta olikohan ne sittenkään, kun poika näki siskonsa riemun, joka sai uuden Lumia puhelimen?

        Onneksi ensi Joulu on pojan juhlaa, sen äiti lupasi. Ei yhtään vaatetta, eikä luistimen suojia! Paras olikin pojasta se lahja, jonka tuli minulle näyttämään. Sisilisko, jonka sisko oli kaivellut vanhoista leluista ja sitä ei poika muistanut olleen.

        No, taisipa tulla tekstiä, mutta kaikkea ei tarvitse lukea.

        Millaisessa perheessä yhdelle lapselle ostetaan Lumia ja pienelle seitsenvuotiaalle pelkkiä vaatteita?
        Ei lapsi katso hintaa.


      • miranda ....
        Aika järkkyä kirjoitti:

        Millaisessa perheessä yhdelle lapselle ostetaan Lumia ja pienelle seitsenvuotiaalle pelkkiä vaatteita?
        Ei lapsi katso hintaa.

        Aika järkkyä

        Millaisessako? Etkö lukenut? Minun lapseni perheessä!

        Toki poika sai leluja, eikä pelkkiä vaatteita, mutta hän olisi halunut yhtä riemullisen lahjan, josta sisko innostui! Ja sisko innostui, sillä häneltä oli jo kaksi samantyyppistä puhelinta "simahtanut" ja "pukin" ei pitänyt tuoda hänelle mitään uutta, vaan entinen Nokialainen olisi pitänyt kelvata.

        On lapsilla siinä perheessä jos´jonkinlaista viritystä ja "tietsikoita", joista en minä ymmärrä, mutta kaikille riittää koneita "joka lähtöön". Käyttö on kuitenkin rajoitettua siten, että minun hoitovuorolla lapset ei saa olla tietsikalla.

        On pojallakin kaikenlaista, mutta hän pahoitti mielensä siskonsa ilosta, koska juuri hänelle ei tullut sitä riemua, jota sisko koki, kun sai "luurin", joka oli häneltä jo evätty.

        Eikö sinun/teidän perheessä ole koettu lasten taholta vastaavia tapauksia?

        Älä todellakaan ota liikaa murhetta tuosta kirjoittamastani, sillä olisi niitä siskonkin katkeria itkuja vuoden mittaan, kun poika lähtee isänsä kanssa kalaan mökille ja sisko ei pääse mukaan.

        Mielestäni kyllä otsikollasi ylireagoit tuntemattomien ihmisten asiaan, siis kotioloja, vaikka syyhän on tietenkin minun, koska itse kirjoitin hieman kärjistetysti.

        Minäpä muistan lapsuuteni Joulusta sellaisen murheen, kun me toiset lapset saimme "vain" sukkia, lapasia, ja alusvaatteita, mutta nuorempi veljeni sai "Veljesten mällin"!! Se oli jokin lakritsa, mutta, voi sitä riemua, kun hän huusi sen Veljesten mällinsä! Sitä en unohda, mutta veljeni on jo kuollut.


    • Se tavallinen taavi

      Skillanille tiedoksi, että tätä se yksinäisyys teettää, ärtsyköiden palstakirjoittelujen muodossa parhaiten sen huomaa. Yksinäisyys on tympäisevä ja dementoiva olomuoto.

      Hyvää Joulun jatkoa kuitenkin, onhan kaupatkin taas auki, voi käudä siellä pällistelemässä vaikka ihmisiä, jos ei muuta asiaa eikä rahaa ole.

    • Tervehdys täältä lumettomasta joulusta,Höytiäisen kupeesta. Täytynee pikkuhiljaa
      piristyä,edes tuntojansa ulos tuomaan. Joulu meillä oli aivan ihana perheen juhla,
      kun normaalisti hiljaista kahden vanhuksen elo on.
      Päivän kohokohta kun tyttären pojan perhe Tapanina pyörähtivät kolmen alle kouluikäsen tytön pellavapään kanssa. On aivan ihanaa,kun nykyään eivä ujostele,
      vaikkeivat kun harvoin näkevät ,niin sylistä syliin hyppivät. Kesällä enemmän näkyllään,kun mökillä käyvät,mutta talvella on omat työt heillä ja pitenpi matka.
      Minä aina koko tämän kirjoitus ketjun luen ,niin aina vaan lyhenee.
      Olemmeko pimeän uuvuttamia,voisihan olla,että Luoja meillekin talviunen olisi laatinut toteutettavaksi. Yritämme näillä eväin kuitenkin odotta kesää ja rupatella, kun huvittaa kavereiden kanssa. Vaikka kaveri on kotona,mut melkeinpä jokapäivä samat asiat tulevat saneltua,jos täältä aina uutta verta löytyisi.. Annan tässä muistoihini jääneitä Aforesmeja.-Jos voisin,käärisin kultapaperiin ystävyyttä,päälle sirotteleisin tähtien tomua auringon hopeaa ja lähettäisin ne sinulle.-Toivon sinulle ensi vuodeksi 52vko rakkautta,,,,HETA...

      • Kiitos, Meruhuisku!

        Siis koko vuodeksi saimme kahvipirttiläiset rakkautta !

        Voiko ihmnen enempää toivoa?

        Samaa minäkin toivotan koko kahvipirtin väelle, onnea

        vuodelle 2014 ! t. Liisa S.


      • Kiitos, Meruhuisku! kirjoitti:

        Siis koko vuodeksi saimme kahvipirttiläiset rakkautta !

        Voiko ihmnen enempää toivoa?

        Samaa minäkin toivotan koko kahvipirtin väelle, onnea

        vuodelle 2014 ! t. Liisa S.

        Kyllä oli paha päästä mihinkään, ei pirttiin ei intternettiin, langaton yhteys poikki eilisestä saakka.
        Vasta äsken sain henkilökohtaisen avustajani langanpäähän, yhteydet toimii nyt.
        Se on tuo nuorin poikani expertti niissä hommissa.
        Kiva kun merisuihku on luvannut olla ainakin vuoden ustävänäni. Kuin myös muiden pirttiläisten kanssa.

        Kaikki kävivät joulunpyhinä keiden pitikin. Joulukuusi on komee , parvekkeella punaiset lyhdyt ja ledt valot palaa, tosi pimee joten valoja tarvitaan.
        Taitaa taas olla 5 astetta lämmintä ulkona, sisällä kuitenkin se vakio.
        Harvoin louluntienoilla tulvavaaraa on, nyt taitaa Pohjanmaalla olla.
        Vuodenvaihde lähestyy, mitä sitten ensivuonna teemme sen aika näyttää.
        Joku on sanonut, tulkoon valkeus, ei se kuitenkaan tule jollei lunta lähiaikoina ala ripoittelemaan.
        Otetaan uusivuosi vastaan, ja toivotaan onnea kaikille.
        Late Vaan.


      • 7-5
        LateVaan kirjoitti:

        Kyllä oli paha päästä mihinkään, ei pirttiin ei intternettiin, langaton yhteys poikki eilisestä saakka.
        Vasta äsken sain henkilökohtaisen avustajani langanpäähän, yhteydet toimii nyt.
        Se on tuo nuorin poikani expertti niissä hommissa.
        Kiva kun merisuihku on luvannut olla ainakin vuoden ustävänäni. Kuin myös muiden pirttiläisten kanssa.

        Kaikki kävivät joulunpyhinä keiden pitikin. Joulukuusi on komee , parvekkeella punaiset lyhdyt ja ledt valot palaa, tosi pimee joten valoja tarvitaan.
        Taitaa taas olla 5 astetta lämmintä ulkona, sisällä kuitenkin se vakio.
        Harvoin louluntienoilla tulvavaaraa on, nyt taitaa Pohjanmaalla olla.
        Vuodenvaihde lähestyy, mitä sitten ensivuonna teemme sen aika näyttää.
        Joku on sanonut, tulkoon valkeus, ei se kuitenkaan tule jollei lunta lähiaikoina ala ripoittelemaan.
        Otetaan uusivuosi vastaan, ja toivotaan onnea kaikille.
        Late Vaan.

        Minulla täällä länsi-ruotsissa toimii vanhalla kuparilangalla tv,data,puhelin kaikki pelaa netissä voi oman jakokeskuksen kautta olla monta konetta.


        Vielä tästä puhelilangasta, on yksi tolppa ja siitä viiteen taloon. Tekniikka kehittyy myös myös kuparilangassa on ollut myös tarjouksia netti sähkölangan kautta.

        Valokaapeli myös lähellä mutta kallis, ehkä vuokratalooni saa nähdä.


      • LateVaan kirjoitti:

        Kyllä oli paha päästä mihinkään, ei pirttiin ei intternettiin, langaton yhteys poikki eilisestä saakka.
        Vasta äsken sain henkilökohtaisen avustajani langanpäähän, yhteydet toimii nyt.
        Se on tuo nuorin poikani expertti niissä hommissa.
        Kiva kun merisuihku on luvannut olla ainakin vuoden ustävänäni. Kuin myös muiden pirttiläisten kanssa.

        Kaikki kävivät joulunpyhinä keiden pitikin. Joulukuusi on komee , parvekkeella punaiset lyhdyt ja ledt valot palaa, tosi pimee joten valoja tarvitaan.
        Taitaa taas olla 5 astetta lämmintä ulkona, sisällä kuitenkin se vakio.
        Harvoin louluntienoilla tulvavaaraa on, nyt taitaa Pohjanmaalla olla.
        Vuodenvaihde lähestyy, mitä sitten ensivuonna teemme sen aika näyttää.
        Joku on sanonut, tulkoon valkeus, ei se kuitenkaan tule jollei lunta lähiaikoina ala ripoittelemaan.
        Otetaan uusivuosi vastaan, ja toivotaan onnea kaikille.
        Late Vaan.

        Hei LATE ,kyllä nimimerkkini on Merihuisku ei suihku--vaikka nuorena minua nimiteltiin menee kuin suihkukone.

        Anna-anteeksi kun oikaisin... Tollo olen...


      • merihuisku kirjoitti:

        Hei LATE ,kyllä nimimerkkini on Merihuisku ei suihku--vaikka nuorena minua nimiteltiin menee kuin suihkukone.

        Anna-anteeksi kun oikaisin... Tollo olen...

        Minähän se taas töppäsin. Mutta olenhan Late Vaan.


      • minä itse.
        LateVaan kirjoitti:

        Minähän se taas töppäsin. Mutta olenhan Late Vaan.

        Muuten ainoa palsta joilla on tavallinen järki, pidän tästä--tarinoista ja elämästä levollisella tavalla.


    • ynnämuu

      Harvinaisen pimeä päivä olikin, mutta eipä tuo pahemmin häirinnyt. Lueskelin aikani kuluksi ja pitkät päivänokoset välissä. Oli sentään pieni pätkä, jolloin sade ei häirinnyt. Pääsin vähän jaloittelemaankin.

      Eipä tässä ole suurempia kerrottavia. Nousen kyllä melkein joka päivä vaakaan. Ei ole heilahdellut mihinkään, enkä silti ole nälässä kärvistellyt. Mihinkäs se, kun ruokarutiinit eivät juuri ole tavanomaisesta poikenneet. Hamstrasin kyllä lohta, jota useammin käytin.

      Vuosihan se vaihtuu. En edes tiedä vielä, järjestääkö kaupunki ilotulituksen vai onko säästölinja tullut käyttöön. Sitä pauketta olen kyllä käynyt katsomassa, ellei ole kovin kurja ilma. Koskaan en ole raketteja ostanut, enkä osta.
      Johan tässä ilmoittautumisen verran tulikin. Jatketaan kun jaksetaan!

      • hurskainen

        Tämä on jo uutta, etten kuullut yhtään varaslähtöistä uudenvuoden rakettia ammutun vielä tänäiltana. Tietty laiilisesti ostettuja mutta omilla luvilla niitä ammutaan.
        Tänään sitten viattomien lasten päivä tämä 28.12. Työkaveri vitsaili että otetaan yömyssypaukut ja käydään nukkumaan.
        Mennyt nukkumisajat sekaisin näiden arkipyhien kanssa

        Jossakin näin lööpin, ettei kinkun luu ole biojätettä, mitä sitten lie. Joulukuuset kumminkin. En kiireissäni laittanu edes muovikuusta,
        Miskä hiienväen nurkasta lie hurskainen heitetty kun en oo pienestä pitäen saunasta tykkinyt. Lapsuuden sauna oli savu sellainen.
        Myöhemmin niistä alkoi kehittymään ihan eliittisaunoja. Niiden pitää olla leppälaudalla sisältä vuoratut nykyään.

        Loppujen lopussa suihkussa tulee puhtaammaksi kuin suihkuttomassa saunaosastossa tulisi. Tuntuu ettei henki kulje löylyssä, siks niitä kaihdan.


    • Saunaterveiset TAAS !!!!

      Tälläviikolla oli jo toinen saunapäivä,kun talo tarjosi joulusaunan.
      Tuo selkä riiviö ei vain pidätuosta sähkösaunasta.

      Nyt on mentävä vaaka-asentoon,ainakin vähäksi aikkaa.

      Jos sitten yöllä taas katselisi niitä vampyyrejä;))

      näkyillään...

      • tid i tiden

        Sauna on minulla aina kun haluan, se on muisto suomalaisuudesta.

        Muisto ei se ole se on elämä.


    • SkillaN*

      Nyt ei sitten puhetta pimeydestä, siitä olen puhunut ja päivitellyt riittävästi.
      Huomenta kuitenkin ja yksi syy pahaan tuuleeni myös tuo edellä mainittu on syypää.
      Voi olla myös niin, että " tavallinen taavi" puhuu myös asiaa, sitä kun ei saa puhua pulputtaa, ärtymys kasvaa;)
      Olen muuten pannut merkille, että ärtymys myös kasvaa iän myötä, varmaan itselläni, mutta ainakin miehillä;)
      Enpä nyt yleistä kumminkaan, kaiketi mukavia "ukkojakin" on maailma pullollaan
      Olkoon nyt diagnoosi sellainen, että ikä, yksinäisyys ja pimeys, kaikki vaikuttavat mieleen.

      Merihuisku meille onnen murusia paketoi, kiitos, yritän minä myös iloja kylvää.
      Katselin yhtenä iltana haastattelua Aulikki Oksasesta, ohjelma sai mieleni hyrisemään, niin kauniita, osuvia juuri minulle sillä hetkellä sopivia runoja.
      On se lahja tuokin, että pystyy kirjoittamaan, nauramaan sai myös Airan ja Miinan lehmän siirto, kalliiksi tuli mokoma.

      Nuo lahjat, siinä se miettiminen ennen olikin, että tasavertaisia olivat ja piti se kova paketti ainakin yksi mukaan laittaa.
      Tällä kertaa pakettini oli kyllä melko arkisia, mutta uskon vanhempien hoitaneen ne mieleiset.

      Paljosta olet hurskainen paitsi jäänyt, kun et saunan nautinnoista tiedä, siellähän löylyssä velatkin muuttuu saataviksi;) (puujalka vitsi)
      No tiedän toisiakin, joille ei saunan kuumuus ole mieleen, minulle vielä kipakka se löyly on oltava, ei mikään höyrysauna.
      Onneksi on valinnan vapaus.

      Enpä uskaltaisi kuparilangan kanssa yrittää koneita toimiviksi laittaa, no en osaisikaan, myönnettävä on, että paljon miehet osaa, minulta sormi suuhun menee pienestäkin mikä tekniikkaan viittaa..
      En kuitenkaan kumisaappaat jalassa silitystä suorita, niin teki anoppini, en myöskään ukkosta piiloon mene autoon, olen näinkin kuullut tehtävän.
      Joskus kylläkin on kiva olla se avuton nainen;)

      Noista kirjoitus virheistä noissa toisissa ketjuissa paljonkin jaksetaan jauhaa, kaiken melkein ymmärtää, jos tahtoo, olipa sana miten vaan kirjoitettu
      Tuo merisuihku sai hymyn naamaan, niin pienestä sekin syntyy;)

      Nyt en ollut ärtty, enhän ja tästä se taas olo korjaantuu, ollaan ihmisiksi kaikki;)

    • Aamun pimeys on vaihtunut aamuhämäräksi lueskellessani Sini Saarela -kommentteja.
      Ehdoton enemmistö paheksui. Muutama hyvä kysymys esitettiin, ja minä olen kyllä samaa mieltä niiden kanssa, jotka kyselivät, miksei GP puolusta sademetsiä. Nehän ovat maailman keuhkot, ja suomalaisetkin ovat surutta tuhoamassa niitä niin Etelä-Amerikassa kuin kaukoidässäkin.

      Aiheesta voisi kirjoittaa sivukaupalla, mutta pysyttelen nyt vain kotinurkissa ja kiitän lämpimästi kaikkia, jotka toivottelivat meille jouluja ja uusia vuosia. Itsekin olin samassa touhussa, mutta tietokoneeni ryhtyi viettämään joulurauhaa parin-kolmen tervehdyksen jälkeen.
      Siispä nyt myöhästyneet hyvän joulun toivotukset sekä Puskasuleimalta että minulta ja maailman onnellisimmat uudet vuodet kaikille, jotka selailevat Kahvipirtin vieraskirjaan. Jälkikasvulleni ajattelin osoittaa muutaman kauniin kiitossanan, mutta tämä temppuilee taas!
      Tulkoon nyt kuitenkin mainituksi, etten ole ollenkaan niin oman arvon tuntoinen että häpeäisin pyytää apua 11-vuotiaalta.

      Eipä muuta kjuin mukavaa loppuvuotta!

      • Hohhoijaa!
        Pitkästä aikaa meni helpolla läpi ja tietysti virheineen päivineen.


      • Ramoona*
        Venlastiina kirjoitti:

        Hohhoijaa!
        Pitkästä aikaa meni helpolla läpi ja tietysti virheineen päivineen.

        Skillanista ei ärttyä eikä kärttyä saa tekemälläkään - vuosikausien valoisat, kannustavat ja energiset aamunavauksetkin sen todistavat. Onneksi ihmisen mieli ei ole jähmeä, on aallonpohjia ja pieniä alavireitä, sitten taas tuntuu kohoaminen joltakin ! Kun minua kiukuttaa, lähden useimmiten rivakalle lenkille, otan mukaan aina hyväntuulisen, ymmärtäväisen ystävän, joka ei sano vastaan, ei kerro salaisuuksia eteenpäin, heiluttaa vain häntäänsä iloisesti.

        Saunomista voisin sanoa ihan harrastukseksi, niin hartaasti suhtaudun saunan lämmitykseen , nautin tulen ritinästä, savun ja polttopuiden tuoksuista. Sähkölläkin kiuas toimii, mutta useimmiten valitaan puut, se hormin vetokin tuntuu lisäävän saunatilan hapekkuutta. Vilvoittelen talvellakin hetken kuistilla, joskus tekisi mieli hangessakin lapsuuden malliin kierähtää jos kehtaisi ja jos niitä hankia olisi ! Haaveilen lämmitettävästä kylpypaljusta ulos, sellaisessa olisi ihana nautiskella tähtitaivasta katsellen.

        Ihan sekaisin on viikonpäivät minulla, nyt taitaa olla lauantai...ja viattomien lasten päivä. Muistaakseni on myös pirtin orkidea-kukkaistytön syntymäpäivä, joten lämpimät onnittelut kera kukkakimpun.

        http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=5&pv=3346762&path=83542


      • Ramoona* kirjoitti:

        Skillanista ei ärttyä eikä kärttyä saa tekemälläkään - vuosikausien valoisat, kannustavat ja energiset aamunavauksetkin sen todistavat. Onneksi ihmisen mieli ei ole jähmeä, on aallonpohjia ja pieniä alavireitä, sitten taas tuntuu kohoaminen joltakin ! Kun minua kiukuttaa, lähden useimmiten rivakalle lenkille, otan mukaan aina hyväntuulisen, ymmärtäväisen ystävän, joka ei sano vastaan, ei kerro salaisuuksia eteenpäin, heiluttaa vain häntäänsä iloisesti.

        Saunomista voisin sanoa ihan harrastukseksi, niin hartaasti suhtaudun saunan lämmitykseen , nautin tulen ritinästä, savun ja polttopuiden tuoksuista. Sähkölläkin kiuas toimii, mutta useimmiten valitaan puut, se hormin vetokin tuntuu lisäävän saunatilan hapekkuutta. Vilvoittelen talvellakin hetken kuistilla, joskus tekisi mieli hangessakin lapsuuden malliin kierähtää jos kehtaisi ja jos niitä hankia olisi ! Haaveilen lämmitettävästä kylpypaljusta ulos, sellaisessa olisi ihana nautiskella tähtitaivasta katsellen.

        Ihan sekaisin on viikonpäivät minulla, nyt taitaa olla lauantai...ja viattomien lasten päivä. Muistaakseni on myös pirtin orkidea-kukkaistytön syntymäpäivä, joten lämpimät onnittelut kera kukkakimpun.

        http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=5&pv=3346762&path=83542

        Yleensä syntymäpäiväni ovat menneet ohitse melko huomaamatta joulun varjossa, mutta ei täällä näköjään. OIKKE PAL KIITOKSI onnittelijoil, iha ensteks Ramoonal. Tulkka kahvel, mull on viel jäljell noit leivonnaissi.


      • hurskainen

        Kotimaahan palannut Sini Saarela kertoi, että mielenilmaisuun käytetty venäläinen alus oli kansainvälisillä vesillä. En ole seurannut tapausta.
        Hyvä että tämänkertainen jupakka päättyi hyvin ja mielenosoittajat päässeet kotimaihinsa.
        Niin ja nekin Pussy Riotin hurjat venäläiset tytöt kai vapautetaan.

        Katselin aamulla wanhaa suomalaista julkaisua, Almanakkaa. Näin, että Utsjoella aurinko nousi ja laski viimeistä kertaa 57 päivään.
        Vasta 16.1 nousee taas horisontin yläpuolelle. Käväisemään aluksi, mut kuitenkin. Valoisan ajan piteneminen onkin sitten meitä eteläisiä mantuja rivakampaa.
        Kiinnostais nähdä se oikea kaamosajan päivähämäryys. Sanovat sitä sinertäväksi kun valo hiukan heijastuu eteläiseltä taivaalta.

        Vaan mahiksia tällä kertaa hurskiäijällä nyt vaan ei ole. Sitä mielelläni fundeeraan, miten hyvin meille useimmalle luontuukin tää talviajan hämäryys.

        Tunnen oloni pimeinäkin päivinä turvalliseksi - auringon toivossahan on mukava elellä. Sitä samaista teitillekin.


    • Oikke pal onnea Katleija! Koit vaa kestä tääl kirjottelemas, vaikk vähä väl pyryttäs. Kahvell enny ehtis milkää konstei, kiitos ny vaan kutsuist.

      Kyllähän huomasin SkillaNin avauksen, jossa maitsi "kärttyisyyden." Eipä sinne päinkään! Ihan tavallista pohdintaa palstalla kirjoittamisesta ja kirjoituksista. Kyllä SkillaNilla elämäntaitoja riittää. Olisi vaikka muille jakaa, mutta se siirtohomma onkin toinen asia.

      Venlastiina Puskasuleima, kiitos vaan maailman onnellisimmista uuden vuoden toiveista. Vaikka "henkilöstä" kirjoittaminen joidenkin mielestä kuuluu pannaan, rohkenen epäilllä, että V P ovat kaksosia, vaikka ovatkin kirjoituksissaan kovin erilaisia. Puskis kirjoittelee räväkämmin, murteetkin tulee kevyesti hyppien, vaikka sanoma onkin painavaa. Se tästä arvausleikistäni.

      Ramoona kertoi lähtevänsä lenkille, jos sattuu kiukuttamaan. Kyllä se on hyvä keino. Minulla ainakin on se puute, että ei kiukuta tarpeeksi usein. Niinpä lähden lenkille myös silloin, on olen hyvällä mielellä, paistoipa aurinko tai ei. Ehkä siinä on se ero, että kiukuspäissään jalka nousee rivakammin, mutta samalla näkökyky ympäristön tarkkailuun heikkenee.

      Kirjoittamisesta vielä sen verran, että möhläilyjäni ja tyhmyyttäni en voi pistää äkkipikaisuuteni piikkiin. Olen jo lähdössä niin hidas kirjoittaja, että siihen kyllä jää väliin harkinta-aika. Vertaan sitä oikeuskäytäntöön: puukolla saattaa tehdä äkkipikaisesti, mutta ei linkkuveitsellä. Veitsen avaaminen antaa aikaa.

      Tämän palapelikirjoitteluni jälkeen katson rentouttavan "Pokka pitää."
      Mainioita jatkoa kaikille!

      • Pokka pitää on mainio englantilainen sarja, samoin Sydämmen asialla. Englantilainen huumori parhaimmillaan. Ei voi verrata Ameriikkalaiseen. Vaikka ovat uusintoja niitä katsoo mielellään, ovat kuitenkin aina omia jaksoja. Otan ameriikkalaisen esimerkin, Kauniit ja Rohkeat, joka jatkuu ja jatkuu aina vaan, sitä ei voi katsoa vain joskus, se on sarja jolla ei loppua ole.
        Nuo aloitukset mitä täällä palstoilla on, ovat suurelta osin pilattuja vaikka aloittaja on ihan vilpitön. Minä en pysty ketään kirjoittajaa tunnistamaan pelkästä kirjoittelusta, harva nikitön itsekään aloittaa samalla sanalla udestaan.
        Lueskelen niitä vain kun joku kaveri on niihin kirjoittanut, joskus minäkin johonkin sanon jotain.
        Ei tuosta päivän pituudestta vielä huomaa, onko pidempi kuin viikko sitten, ei taida tulla lisävalaistusta lumestakaan ainakaan tänävuonna. Jokatapauksessa muutama päivä ja vuosi vaihtuu, silti me vanhenemme vain päivän kerrallaan.
        Otetaan vuosi vastaan jos se meille sallitaan. Late Vaan.


    • Launtai on jo iltaan ehtinyt,niipä ajattelin kirjoittaa pienen viestin kosteasta kelistä.
      Olemme uudenvuoden kynnyksellä, jospa uusivuosi meille tullessaansa tuopi
      onnentähden voimia -antamaan väsyneeseen kehoomme.
      Alkaakaamme vaan vahvasti uskoa ihmeisiin,että jalkamme jaksaa ensivuonnakin, lenkille käskyttää.

      Uniukko minua vaaka-asentoon toivottelee ja minä meille kaikille hymyä hyvää.!

    • SkillaN*

      Huomenta tämän vuoden viimeiseen sunnuntai päivään.
      Onnea Katleijalle näin myöhästyneesti, niin sitä numeroita vaihdetaan, mutta eipä meinaa muistissa pysyä missä milloinkin mennään.
      Ei sillä taida niin suurta merkitystä ollakaan, kai sitten muistin tila paranee, kun jotakin radikaalia tapahtuu;)
      Sen olen pannut merkille, että vauhti hiljenee, mutta eipä sekään haittaa, aikaa on eläkeläisellä.
      Onnentähteä tässä matkatessa tarvitsemme.

      En tunne minäkään noita ilman vakinikkejä kirjoittavia, siksi ihmettelenkin miten toiset voivat jopa nimetä puskanikin.
      Ehkä heillä on tarkat tuntosarvet;)
      Kiitosta vaan noista arvioista ynnämuu ja Ramoona, no en nyt rehellisyyden nimissä voi yhtyä, mutta hyvä jos sellaisen kuvan olette saaneet.
      Miksikäs sitä oikeastaan kiukkuaan tänne purkaisi, syyttömiä ovat toiset kirjoittajat, jos oma mieli kiukuttelee.
      Toivottavasti ei pirttiin moista ilmiötä tulekaan mitä tuolla muualla on, mukavia ja kivoja on pirtin kirjoittajien viestit, hyvän mielen niistä saa;)
      Kirjoitellen ehtii miettiä, mitä on sanomassa, toisin on livenä, joskus lipsahtaa sellaista mitä ei pitäisi, liian suulaana sitä sitten saa anteeksi pyydellä ja katua.
      Minusta pirtissä kirjoittelu on juuri sitä oikeaa" keskustelua" ei taiten tahallaan loukata, asiat kun muutenkin voi esiin tuoda.
      Livenä eläen tuo oven kiinni laitto on hyvä konsti rauhoittaa tilanne;)

      Tuo Sini Saarelan vapautuminen hyvä asia, mutta jotenkin kyllä minunkin mieltä hämmentää, etteikö tarkoitus olekin saada huomiota enemmän itselleen, kuin todellista hätää luonnon tuhoamisesta.
      Tietysti näillä tempauksilla jotakin voidaan aikaan saada, mutta miksi nämä ei kuitenkaan saa suurta kansan liikettä aikaan?
      Tekemistä riittäisi, mutta tämä maailma on ahneiden maailma ja sille ei korjaantumista ole näköpiirissä, ehkä pienistä puroista onnistutaan jotain herätettä nostamaan, nyt ei kyllä tämä touhu herätä kuin media mylläköitä.
      Onnea kuitenkin kaikelle yrittämiselle mitä näiden epäkohtien eteen tehdään, rohkeuttakin nämä touhut vaatii, mitä minulla ei olisi.

      Almanakka on tieto lähde parhaasta päästä, sieltä voi tarvitessa lukea melkein kaiken tarvittavan;)
      Tuo kaamos on minulta myös näkemättä, mutta luulen, että koettu tässä on esimakua yllin kyllin, enemmän harmaana kuin sinisenä.

      Puilla lämmitettävä sauna on ihan toista kuin nämä sähkölämmitteiset, mutta aina ei mahdollisuutta ole muihin ja hyvältä taas tuntui illallinen vastan heilutus, nyt jo raaskin roskikseen laittaa, alkoi lehdet lähtemään, kolmasti kesti heilutella ja itseään piiskata.

      Nyt odottamaan päivän edes hiukan valaistuvan, nyt jo näkyy sinistäkin pilvien välistä, tiedä vaikka se päivä alkaisi selkiintyä.
      Mustien pilvien lomasta muistutus, että tämän näköistä täällä mustan takana odottaa esiin tuloaan, siis olkaamme toivo rikkaina, kyllä se siitä;)
      Mukavaa sunnuntai päivää teille kaikille;)

      • Iltapäevee hämäryyven keskeltä!

        Totta puhhuen, onpaha ollu tänä päevänä selevästi kirkkaampoo ku muutamana eellisenä päevänä, meellähä paesto jo aarinkokkii parrii otteesee. Vua ee taeja ennee paestella, näellä näppäemillähä se laskoo tuas tältä päevältä. Kovasti näkkyy tuulj kulettelevan nuita harmoeta piliviä pitkin taevaan kantta. Onhan tää outoo joolu aekoo, lämmintä suattaa olla jopa ylj viissii astetta ja nurmikko vihertää niin kommeesti.

        Yllätys yllätys: tuossa puolem päeväm maessa, syöttöpaekalle ilimesty äet-punatulukku, issee ee näkynnä. Onhan niitä suattanna liikkuva muullonnii, en vua oo älynnä, eellisenä talavena varmaan näky eellisen kerra, iäniä kyllä on kuulunu tuolta lähipuista, vua eepä oo pihhaan tulleet.

        Tämmösistä luontoaeheesista asijoesta minä mielellänj rusteeroon tekstiä. En kää millonkaa lukemassa nuita muita kirjotuksia, enkä sen takia ossoo ottoo mittään kantoo niihi, minun puolestanj suavat olla omassa raahassaasa.

        Nyt pitää siirtyvä tuonne kyökin puolelle, meenoon kiehaattoo jäläkkäri keltakarviaesista ja raparperista, niistä tulloo meejäm mieleestä syötävee. Pappa taesj männä nokosille, minä hiippaelen kattilav vieree. Mukavoo iltoo ja hyviä unia sitten ku muata mänette! paulamaria


    • Hyvvee iltoo!

      Nyt on niin, että en tässä hipakassa löydä kehumista, moittimista, valittamista, epätoivoa... en niin kertakaikkiaan mitään. Maisematkaan eivät hämärässä näy, ei ole nälkä, eikä vilu. Miten voi ollakaan niin tasapainoista... vai olisiko se jotain sellaista, jota en ymmärrä. Sanomassani ei ole mitään sellaista, jota täytyisi rivien välistä tulkita.

      Siksipä vain ilmoittautumiseni, että näin täällä elellään! Heippa vaan!

      • Niim myökiit tiällä! Hyviä öetä!!!! paulamaria


    • 3-8

      Miksi ei totuutta voi kertoa, lapsen sanoilla?

      Isäni teki sukset, ja laskin toinen oli pois... sitä tuksin kukaan on löytänyt.

      Joulu oli myös nimulle köyhälle rakas.

    • 14-20

      Te ette tiedä elämästä mitään!

      Vain kuvia?

      • 5-6

        Kuvat ovat totta, aika on kaikille kuvitelma, kuin elämä tähän aikaan se on totuus-.

        Elämä on kuvia sen hetkissä näin on kaikilla--

        Aika on tavallaan kuvitelma mistä ei kukaan tiedä, on muistoja ja kuvia siinä on aika..


    • SkillaN*

      Huomenta, nyt alkaa olla kiire jos jotakin tänä vuonna vielä aikoo tehdä, aikaa siihen on vähän.
      Nuo numero nikkien kirjoitukset, ajatukset eivät oikein avautuneet, sen verran tuosta ajasta ajattelisin, että tuleva aika on tietymätön ja mennyt muistoja täynnä, hyviä, pahojakin.
      Tätä hetkeä eläen tiedän ja tunnen sen, se on totta.
      Miksikäs joulu ei olisi rikas köyhällekin, sen olen kokenut, eihän raha ole onnen ja hyvän olon tae, se miten minkäkin kokee, siitä onni muodostuu.
      Vielä tuokin, että ei elämästä mitään tiedetä, kyllä sodan ajan eläneet jotakin tietävät, puute joka päiväinen, väitän ei pelkkiä kuvia, vaan koettuja asioita, voipa olla että tämän päivän ihminen ei osaa edes ajatella sellaista elämää.
      Lapsen omaisesti on väitetty täällä jopa kirjoiteltavan, joten näin teemme;)

      Luonnon seuraaminen on yksi ihana tapa ja sitä onkin omakotitaloissa hyvä seurata, voi laittaa ruokapaikat eläimille ja sitten niihin tutustua ja seurata niiden elämää.
      Näin kerrostalossa se mahdollisuus on vähäinen, minulla tuossa ikkunan takana kuitenkin puisto missä linnuille on tehty ruokapaikka ja mukava seurata miten ihmiset sen ovat omakseen ottaneet.
      Ruokkijoita on paljon, lintuja myös, pikkulinnut katoavat isojen lintujen sekaan, ruokaa varmaan nekin saavat, oravia myös aterialla käy.

      Eilinen päivä oli pitkästä aikaa kerrassaan mukava, vaikka aurinkoa ei näkynytkään, tiet aivan sulat ihan pystyi normaaliin tapaan kävelemään.
      Jospa se sää nyt talven omaiseksi alkaa muuttua, ettei ihan hämärtyisi nämä vuoden ajat.

      Eipä tässä näitä kerrottavia ole minullakaan, mutta tyhjästäkin saa pitkän rimpsun;)
      Oikein mukavaa tämän vuoden toiseksi viimeistä päivää, ei kuitenkaan niin, että elettäisiin kuin viimeistä päivää;)

    • Hyvällä omallatunnolla voin sanoa , -Hyvää aamupäivää,olen klo 3jälkeen hiippaillut lueskellut ja miettinyt syntyjä syviä. Minulla on mennyt vuorokauden ajat pikkusen kuperkeikkaa,mut väliäkö sillä eläkkeellä on sama milloin on mukavampi unta kaaliin ladata...
      Uutiset naapuri maassa todella synkkiä,kuinkahan Sotsin olumpialaisten
      käy.. Siitähän voivat vaikka Boikotin tehdä,kyllä se vaan pelkäämään heikomman panee noi itsemurhapommit...
      Olen paljon uutisvirtaa netistä nytkin aamuyön lukenut,mutta ei ne lopu eikä taida vähentyäkään..
      Nytpä alan suunnittelemaan puolenpäivän ruokaa,mietiskelin,kun minulla on sähkömylly,niin jauhampa vihanneksia viittä eri sorttia ja kypsää kalkkunaa ja
      teen siitä kerman ja kananmunan kanssa taikinan.. Kevyet pihvit ja värikkäät
      niistä tuleekin. Olisi vaan syöjiä muitakin,kuin me kaksi vanhaa käppänää.
      Onhan hyväpuoli syömme kaksi päivää.Viskataan huomenna sorkat seinälle.
      Alkaa kuitenkin pikkuhiljaa matkakin lähennellä - voikaa hyvin lämmöllä heta...

      • Päivä jotenkin valjennut, sinistä taivasta näkyvissä, saa nähdä paistaako. Lännintä kuitenkin karvanverran yli 4 astetta. Täytyy käydä terkkarissa uusimassa preseptejä sähköiseksi muutan, Kun otat, apteekista purkista tai rasiasta näkee paljonko jöljellä.
        Jos uusit apteekin kautta ne maksavat erikseen.
        Eli liikkeelle on lähdettävä, nämä pyhänseudut on enimmäkseen tullut löhöttyä, mitään ei ole tarvinnut jouluaaton jälkeen hakea kaupastakaan.
        Oikeastaan on ihan kuivan näköinen keli, joten eiköhän nyt johonkin muuallekin.
        Täytyy aatoksi hankkia salaattitarvikkeita, aion tehdä saksalaisen lankoni opettaman perunasalaatin, se on tosi hyvää nakkien kanssa. Preseptin olen joskus pirttiin laittanut, kehuja sain.
        Yhä enemmän sinitaivasta näkyy, tuuli vähän tuulee, luulen auringonkin vilahtavan.
        Jäänpähän odottelemaan, Late Vaan.


    • katleijanen!

      Sähköisistä resepteistä
      Kannattaa vaihtaa sähköisiksi, silloin uusiminenkaan ei apteekissa maksa mitään. Apteekista printataan sinulle reseptilistasi jos tahdot ja kyllä ne ilmoittavat kun viimeisen satsin olet kouraasi saanut.
      Pankkitunnuksillasi pääset myös netistä ne itse katsomaan osoitteessa kanta.fi.

      • katleijanen!

        Aiheesta on myös aloitus palstalla.


    • Kylläpä vaan aurinkokin tänään vilahteli, sen totesin kävely ja markettireissullani. Sähköinen resepti on käytössäni ollut jo pitkään. Eipä onneksi ole tarvinnut kuin yhtä sorttia.

      Otin aikamoisen luku-urakan. Siinä on aikani tiukkaan mennyt, osin yötäkin. Päähän siinä meinasi seota. Olen tosin ulkoreissuni ja päivänokoseni hoidellut. Lukemastani en nyt tässä sen enempää. Kiinnostusta kuitenkin riitti ja nyt niistä hommeleista on tauon paikka.

      "Te ette tiedä elämästä mitään!" huitasee numeronimimerkki. Enpä tuohon olisi muutoin tarttunut, mutta olen samaa joskus kuullut ennenkin. Jokainen jotakin tietää, kukaan ei tiedä aivan kaikkea. Tieto ja kokemukset voivat olla erilaisia senkin vuoksi, että millaista polkua on elämässään tallannut. Voi olla myös sellainen yksilöllinen harhakin, että joku uskoo kokeneensa paljon ainutlaatuista, jonka vastinetta ei löydy. Mitäpä noista - tuo vähättelevä tokaisu vain silmiini pisti.

      Hyvät uudenvuoden toivomukset teille kaikille! Siltä varalta, jos en sattuisi huomenna kirjoittelemaan.

    • SkillaN*

      Nyt pitää kiirettä, jos on paljon tehtäviä tälle vuodelle.
      Koskematon uusi vuosi alkamassa, ei parhainkaan ennustaja voine tietää 100 varmasti tulevaa, onneksi niin.
      Mitä sitä toivoisi muuta kuin terveyden jatkumista, no kiva olisi saada joskus isompi lottovoitto, viimeinen voitto on euro, sillä linjalla on menty vuosikausia.
      Lupauksia en aio tehdä, vaikka noin itseltänikin salaa tuota painon pudotusta,, mutta ääneen en virka sitäkään.

      Katselin uusintana vielä tuon A, Oksasen dokumentin ja koin sen upeana, niin paljon ajatuksia herättäviä mietteitä, mikähän siinä onkaan, että joku koskettaa valtavasti, yleensä en kovin paljon edes katsele dokumentteja., en haastatteluja.
      Onko niin, että samoihin aikoihin sattui minun elämäni kohokohta olemaan, intoa ja tulevaisuuden toivoa riitti, nyt joka päivä vaan luopumista milloin mistäkin.
      Vuosi loppuu, iltaan kallistuu myös elämä kohdallani, mitään suurta ei enää odotettavissa.
      Höpsistä pussiin, uutta ja tulevaa sitä vaan odotellaan;)

      Levoton on maailma, ei tiedä missä milloinkin paukahtaa, tämä meidän kotomaamme vielä kuitenkin on turvallinen ollut, jatkoa toivotaan samaa mallia.
      Suurella osalla ihmisiä on paha olla ja sitten ajaudutaan näihin huonoihoin, tuhoa tuottaviin tekoihin

      Nuo lääkereseptit on minulla siirtynyt myös sähköisiksi, katselin vasta mitä kaikkea sieltä kanta.fi löytyykään, muutama lääkemääräys oli.
      Terveyden tilasta ei ollut raporttia.

      Nollassa on mittari, mutta sateita ne vaan lupailivat, no onhan tähänkin jo totuttu, satakoon, silti jäämme odottamaan vuoden vaihtumista ja toivon, että kaikille uusi vuosi toisi kaikkea hyvää, riittävästi ruokaa, terveyttä ja rauhaa, rakkautta.
      Meillä kaupungin ilotulitus jo kello 21.00, lasten vuoksi näin toivottu, ihan järkevää.

      • Hei! - Aulikki Oksasen dokkari tosiaan herätti ajatuksia taas, aina olen pitänyt hänen runoistaan ja kirjoistaan, palkintojakin,
        mm. Runeberg-palkinnon hän on saanut joskus 1990-luvun alussa teoksellaan Henkivartija.

        Minun mielestäni kaunein hänen runoistaan on tässä Kaj Chydeniuksen säveltämänä. (Siinä alussa on mainos, jonka voi sivuuttaa.)

        Sen sävelten myötä toivotan Skillanille ja kahvipirrtiläisille onnellista uutta vuotta 2014! - t. Liisa S.

        http://www.youtube.com/watch?v=RmVFG2tBLHA


      • liisa.sal kirjoitti:

        Hei! - Aulikki Oksasen dokkari tosiaan herätti ajatuksia taas, aina olen pitänyt hänen runoistaan ja kirjoistaan, palkintojakin,
        mm. Runeberg-palkinnon hän on saanut joskus 1990-luvun alussa teoksellaan Henkivartija.

        Minun mielestäni kaunein hänen runoistaan on tässä Kaj Chydeniuksen säveltämänä. (Siinä alussa on mainos, jonka voi sivuuttaa.)

        Sen sävelten myötä toivotan Skillanille ja kahvipirrtiläisille onnellista uutta vuotta 2014! - t. Liisa S.

        http://www.youtube.com/watch?v=RmVFG2tBLHA

        Olenkin laittanut kiranmerkkeihin vain Kahvipirtin, koska täällä pn hauska kirjoitella ihan oman nikkinsäkin kanssa.

        Tuolla yleisellä puolella kirjoitin Makriinan ketjuun ilman nikkiäni, mutta sittenkin sain jonkun häirikön perääni.
        Täällä on ymmärtäväisempiä ihmisiä kirjoittelemassa.

        Myös Sus:in ketjuun kirjoitin ilman nikkiäni tämän:

        "Monen sairauden yksi oire on kiukkuilu ja yleinen negatiivisuus. Dementia, Parkinson, Alzheimer, kaikkiin niihin kuuluu äksyily.

        Jos ei enää jakseta, pidetään vaan hyvällä omallatunnolla etäisyyttä kunnes taas jaksetaan.
        Ei voi antaa itsestäsi enemmän kuin pystyy ammentamaan."

        :)

        Oikeastaan en itse välitä häirikön ilkeilyistä itselleni, mutta koko ilmapiirihän on siellä mikä on.

        .


      • Eliniän odote tule-
        liisa.sal kirjoitti:

        Olenkin laittanut kiranmerkkeihin vain Kahvipirtin, koska täällä pn hauska kirjoitella ihan oman nikkinsäkin kanssa.

        Tuolla yleisellä puolella kirjoitin Makriinan ketjuun ilman nikkiäni, mutta sittenkin sain jonkun häirikön perääni.
        Täällä on ymmärtäväisempiä ihmisiä kirjoittelemassa.

        Myös Sus:in ketjuun kirjoitin ilman nikkiäni tämän:

        "Monen sairauden yksi oire on kiukkuilu ja yleinen negatiivisuus. Dementia, Parkinson, Alzheimer, kaikkiin niihin kuuluu äksyily.

        Jos ei enää jakseta, pidetään vaan hyvällä omallatunnolla etäisyyttä kunnes taas jaksetaan.
        Ei voi antaa itsestäsi enemmän kuin pystyy ammentamaan."

        :)

        Oikeastaan en itse välitä häirikön ilkeilyistä itselleni, mutta koko ilmapiirihän on siellä mikä on.

        .

        vina vuosina:

        "Jatkuuko eliniän piteneminen myös tulevaisuudessa?
        Niin tulee todennäköisesti tapahtumaan.
        Mika Myrskylän tuoreen katsauksen mukaan (ks. 1) vuosina 1975–1977 syntyneiden poikien odotettavissa oleva eliniän mediaani (ikä jonka puolet ihmisistä saavuttaa) on 86 ja tyttöjen 91 vuotta. Luvut ovat toistakymmentä vuotta korkeampia kuin mitä syntymähetken elinajanodotteet antavat ymmärtää. Vuosina 1975–77 syntyneistä naisista noin joka viides elää todennäköisesti vähintään 100-vuotiaaksi, miehistä joka viides vähintään 95-vuotiaiksi.

        Vaikka keskimääräinen elinikä kasvaa kehittyneissä maissa koko ajan, ei ihmislajin maksimi-ikä näytä muuttuvan – se on edelleen jossain 115 ja 125 vuoden välillä.
        Aika näyttää, voidaanko siihen lääketieteen keinoin vaikuttaa.

        Jotkut yltiöpäiset ikääntymisen tutkijat arvelevat, että näillä hetkillä syntyy lapsi, jolla on teoreettiset mahdollisuudet elää satoja vuosia. Kukaan meistä ei tiedä, onko se hyvä vai huono asia."
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti? p_artikkeli=dlk01025


    • Päivää.

      Oikein hyvää loppuvuotta ja ONNELLISTA uuttavuotta ja kiitos kuluneesta vuodesta kaikille Pirtin kävijöille.

      Märkää on ulkona,mitterissa pari astetta lämmön puolella.

      näkyillään...

      • Ramoona*

        Ilotulitteiden ampumisaikaa saisi rajoittaa kunnolla, olisi näyttävämpääkin enemmän kerralla posauttaa. Kummasti rahaa riittää yksityisillä llapsiperheilläkin rahan taivaalle sinkoamiseen. Koiralle tämä on ainakin meillä rasittava ilta, se kun luulee sodan syttyneen. Ensimmäisille paukuille se haukahtelee ja huolissaan katselee ikkunoista, sitten se menee nurkkaan makoilemaan selvästi harmistuneen ja lopulta masentuneen näköisenä, eikä lenkille voi enää illalla viedäkään.

        Minulle vuoden vaihtuminen ei suurempia lupauksia, tunteita tai juhlimisia merkitse, kuohuvalla kilistellään kyllä onnea toivotellen. Hädin tuskin jaksetaan uuden vuoden puolelle valvoa.

        Kataisen tervehdyspuhe jo kuultiin ja muutaman professorinkin taholta epämääräisesi havaittiin. Kansalaisten vastuuta hyvinvoinnin eteen ja kansalaisjärjestöjen aktiivisuutta palvelujen järjestämiseen pääministeri taas peräänkuulutti.. Mitäs varten veroja sitten kerätään ja aina nostetaan ?
        Piispa Irja Askola arvelee : "Vaihdamme huolipuheen hyväntahdon tekoihin. Erimielisyyden etiikka on nousussa. Kiinnostumme heistä, jotka ajattelevat toisin kuin me. " Kumman tutun kuuloista tuo sanoista tekoihin....
        Kuultavaksi jää, miten tasavallan Presidentti meitä kannustaa vai saammeko sapiskaa. Wienin suuri konsertti huomenna lienee ennallaan, upeat puitteet ja hienosti pukeutunut yleisö, valtavat kukkalaitteet ja mahtavat sävelet.

        Onnistunutta vuoden vaihtamista uuteen sekä onnea, iloa ja terveyttä koko seuraavalle vuodelle, sen jokaiselle päivälle !


    • Hintriika*

      Oikein, SkillaN; höpsistä, ettemme elämältä enää mitään odottaisi! Viimeiseen henkäykseen asti on lupa odottaa. Minullakin on vaikka mitä suunnitelmia. Jos niitä ei ehdi toteuttaa, niin eipä se minua sitten enää sureta. Jälkeenjäävät vain sanovat, että paljon se tuokin haaveili, mutta mitään ei saanut aikaseksi. Niitä sanoja minä en enää kuule, onneksi.

      Aurinko piipahti eilen meitin taivaalla. Ei se kauan viihtynyt, kun jos sukelsi mereen. Mutta oli se hieno tunne nähdä, ettei se sittenkään ole sammunut. Tänään ei ole kehdannut tulla näyttäytymään, mutta jossakin se piileskelee.

      Aivan omin nokkineni meinaan vuotta vaihtaa. Sain kyllä kutsun kyläänkin, mutta ilmoitin kohteliaasti, että nyt on juhlimisintoni käytetty loppuun. Kaupungin ilotulitus aitiopaikkaparvekkeelleni on jo klo 21 (lapsiystävällinen kaupunki!), sitten voi vaikka ottaa kirjan käteen. Onhan nämä vuodenvaihtumumiset jo niin moneen kertaan nähty, ettei siinä enää mitään ihmettelemistä ole.

      Ainoa uudenvuodenlupaukseni on, etten tee mitään lupauksia. Se on aina pitänyt! Niitä toiveita ja haaveita tietenkin riittää, kuten jo alkuun totesin.

      Toivotan menestyksekästä vuotta 2014 Kahvipirtille & emännälle ja pirtin mainioille asiakkaille! Kauan eläköön Kahvipirtti!

    • Hei kaikille pirtissä kävijöille.

      Raapustan miekin tähän toivotukseni, mukavaa vanhaa vuotta ku viel vähä aikaa sitä hauskuutta kestää ja...

      Oikein hyvää ja turvallista vuotta 2014 kaikille.

      Toivottelee wiiwidear.

    • Nyt kaikki on kotoisesti kirjoitelleet omilla aivojen omilla tiedoilla.

      Mulla,kun pyörivät tuutori aikaset jäänteet pyörii kopassa,niin latelen vaikka ,ette
      tykkää ja hyväksykään. Minuun ne istuvat=Rupsahda rauhassa,anna kilojen hyllyä eipä rypyt aivan niin syvälle näy..Tumman punaise rakenne kynnet,koukkuisissa sormen nivelissä ei kaunista.
      Tänä iltana,uuden vuoden kynnyksellä,kuiskaan pienen toiveen.Anna ystävilleni kaikkea hyvää tulevaan vuoteen" Anna tähti oppaaksi eteenpäin johdattamaan,kuu titä valaisemaan ja aurinko lämpöä antamaan.Anna iloa päiviin,anna uskoa ihmeisiin,anna enkeleitä rinnalle kulkemaan.....
      Älä unohda amuisi peiliin katsomista ja kasvo voimistelu samalla=
      Uskot itseesi...heta......

    • Niinpä...kyllä se vankasti siltä näyttää, että pystyn pistämään nokkani tuuleen vielä ensi vuotenakin. Enpä ehkä löydä suuria haaveita ja unelmia, eikä lupauksiakaan, mutta toivoni mukaan voisihan sitä elämänmenoa katsella ja tehdä jotakin. Ehkäpä niin, kuin kunnostaan epävarmat urheilijat sanoo: päivä kerrallaan!

      Olenhan jo yhdessä tärkeässä asiassa keskinkertaisuuden ylittänyt ihan reippaasti. Äskettäin luin, että odotettavissa oleva elinikä on nyt miehillä 77,3 vuotta. Sitä en erittele, mikä on ansiotani, mutta kyllä onnea ja hyvää tuuriakin on ollut. Ja eikun eteenpäin!

      Kiitän ymmärtäväisestä seurastanne Kahvipirtissä. Toivon teille oikein hyvää, muutaman tunnin kuluttua alkavalle Uudelle vuodelle!

    • jjoutava

      Keskinkertanen sitä minäki oon. keski-iän Ylittämiseen en tiiä mennä luottamaan vaikka eläsinki kun kun keskinkertasuuslukemat ovat niin nopiassa nousussa. Kahvipirtissä on aina posttiivinen ilme ja sehän on hyvä.

      Tuolla facessa kuulemma on kaikki niin hienoa että joku eppäili ettei see pidä paikkaasa.
      Mutta kahavipirtissä, tulukoompa vaan epäileen!
      Hyvää UUtta vuotta

    • Vielä kolme tuntia on tätä vanhaa vuotta jäljellä. Vanha vuosi kulkee selkä kumarassa pitkä parta maata viistäen ja kymyiseen sauvaansa nojaten.
      Uusi vuosi on juuri kävelemään oppinut pikkulapsi onnenapila kädessää jo oven takana. Surku kun lapsi parka vuodessa vanhenee noin.

      Onnellista Uutta Vuotta, voimia, terveyttä ja hyvää mieltä!
      toivottaa Katleija

      • Luulen etten koskaan oikeesti ole tehnyt uudenvuoden lupauksia. Haaveillut tietysti olen useinkin, Joskus vaikkei haaveilekkaan, sattuu jotain mukavaa, Yllätyskset ovatkin kaikkein parhaita jos kohdalle sattuu.
        Tämä vuosi alkuosiltaan meni ihan mönkään, tuli sellainen sairaus jota eivät saaneet selville mikä vikana. Onneksi lopulta löytyi laitos missä selvyys tuli. Nyt minä taas porskuttelen, vaikka toisten harmiksi, porskuttelen kuitenkin.
        Tuon miesten keskiiän olen sivuuttanut reilut kaksivuotta sitten, kun tätä vuotta on niin vähän jäljellä, uskon, että tuo uusi kymmenluku ainakin lähenee, loppu onkin sitten haaveilua.
        Kova pauke ja tähtisade näkyy ikkunasta, taitaa jatkua ainakin sallitun ajan.
        Jos en aikasemmin ole sanonut, sanon kuitenkin: Hyvää Uuttavuotta
        Ja tutuille terveisiä Late


    • Säilyttäköön uusi vuosi sen

      mitä rakastat

      Tuokoon tullessaan sen

      mitä kaipaat

      ja vieköön mennessään sen

      mitä taakkana kannat.

      Oikein Onnellista ja hyvää Uutta vuotta 2014! t.Irkku

    • SkillaN*

      Voisiko sanoa, että huonosti alkaa uusi vuosi, kun nyt vasta kirjoittamaan ehdin.
      Myönteisiä ajatuksia pirtistä riittää, no miksipäs se muuttuisi, joskus harvoin joku pistäytyy ja tökkää jotakin harmillista, mutta ne sivuutamme.
      Liisa. salille kiitos linkistä, tuo laulu on hieno ja tuo viestisi susmorsiamin ketjuun ei minusta morkkaamista aiheuttanut.
      Noin juuri voi ollakin.

      Kiva, että niin moni on pirtin oven eilen avannut ja kiitokset ja toivotukset jättänyt, jatketaan jos kykenemme, samalla mallilla.
      Vanha vuosi jää historiaan, paljon ikävää on jälkeen jätetty, ja jos oikein ikävästi ajattele ei hyvää lupaa eteenpäinkään, mutta me omat taistelumme voittaneet, jaksamme aina vaan toivoa ja pyrkiä valoisempia aikoja kohti.
      Kansan omatunto saisi herätä, tai paremmin sen kansan osan jolla olisi jakaa hyvää monelle, pyrkiä sinnikäästi pitämään työpaikat kotimaassa, se työn teko se on hyvinvoinnin ehto.

      Nyt lopetan tämän "puheeni" pidon ja asettaudun kuuntelemaan presidentin puhetta, sitten kulttuuria hienon konsertin myötä ja ainakin ennen oli se mäkikisa myös tämän päivän ohjelma, nyt en ole katsonut onko tänäänkin.

      Toivotan koko pirtin kirjoituksia lukeville, ennen kaikkea kirjoittajille, kaikkea hyvää tuottavaa uutta vuotta 2014, jaksakaa viestejä laittaa, voipa niistä päivän piristystä monelle.

    • Hyvää ,tätä vuoden ensimmäistä päivää! Kovin on pimeää,eikä näytä muutosta tulevan . Ihmisten kirjoitteluista sanoisin senverran,että jokainen on onneksi vain vastuussa omista kirjoituksistaan,joten emme kanna huolta,toisten kirjoituksista..Täällä on mukavaa,kun on leppoisia kirjoittajia kaikki!
      Olen vähän väsynyt,kun Jori oli yötä ja nukkui ehkä 2 tuntia.. Tein äskön ruokaa ja pitää varmaan kahvia keittää,että jaksaa tämän päivän. Onneksi joulu on jo ohi.
      Pitäisi jotenkin muuttaa,ainakin niitä ruokia. Kaikki lahjat voisi jättää ostamatta,kun joku vaan alkaisi siihen..Kukahan on keksinyt senkin tavan? Voisimme ostaa ,pitkin vuotta, jotain kivaa,jos sattuisimme näkemään , olisi sitten yllätyksenä..Hehhee,pistän joulun remonttiin.. No,tämä on vaan vitsiä.. Ainahan kaikki sujuu perinteisesti! Mutta nyt ,toivottelen kaikille: Iloa päiväänne! t.Irkku

    • Hyvää , onnellista alkanutta vuotta kaikille mukaville pirttiläisille!
      Niin se vuosi taas vaihtui ja joulujen välisen ajan vietin neuleohjeisiin tutustumalla. Suunnittelin lahjalangoista puseroa itselleni. Olin toivonut lankoja, mikä hämmästytti joitakin ystäviäni.
      Sain punaista lankaa, mistä nyt neulon.
      Toivottavasti kaikille kuuluu hyvää ja joulu meni hyvin, perinteisesti perhejuhlan merkeissä. Olen joskus sanonut, että yksinäisyys saattaa yksinäisellä ihmisellä korostua pyhien aikana, sillä joulu todella on "sisäpiirijuhla", sanan varsinaisessa merkityksessä.
      Lämpimät terveiset kaikille ja näkyilläänhän tänäkin vuonna!

    • Uuteenvuoteen olemme siirtyneet. Mitäpä kummallista rajapyykkiä siinäkään on. Yksi talvikuukausista ja on nyt ohi ja nurmikot vihertää. Eilen katsoin myöhäiselokuvan ja siinäpä vuosi vaihtui. Tulihan pientä rytinää tulituksista, mutta eipä paljon häirinnyt..

      Aika runsaasti olikin eri puolilla maata ilotulitteilla vahinkoa aiheutettu. Ei mene oppi perille.
      Päivällä tein kävelyretken. Roskia oli kyllä yllättävän vähän. Lienevät ehtineet suurimmat kasat jo korjata pois. Se kiinnitti huomioita, että reittini varrelta kolme roskapönttöä oli rikottu. Onhan sekin ainakin tonnin vahinko.

      Pressan puhe ehti livahtaa ohi kävelyreissuni aikana. Olen kyllä nyt sen lukenut. Eipä tuossa mielestäni ollut mitään suuria avauksia. Tavanomaista näihin aikoihin sisältyvää, jotka ovat monissa yhteyksissä jo esille tulleet. Kyllähän elämisen ehdoissa kiristymistä seuraa. Se koskettaa erikoisesti pienituloisia ja työttömiä. Jokaisesta lamakaudesta on aina jotkut hyötyneet. Jos ei muuten, niin pakkomyynneistä on voinut tehdä edullisia kauppoja. Raha ratkaisee.

      Niin...turhaa tämäkin jorinani. Kunhan ilmoittautumiseni tuli, josta näkee, jotenkin henki vielä pihisee vuoden vaihtumisen jälkeenkin.
      Jatkoja sitten jatkossa. Katsotaan!

    • Erittäin hyvää vuoden ensimäistä iltaa,nyt vasta jaksoin muistaa pirtinkin.
      Minulla usein piipahtelee,joku lapsenlapsista ja yritän ylitsevuotavan pirteä olla
      heidän käydessä. Eipä sitä muuta tartte,kun väsymys vie päiväunille heidän lähdettyä. Näin ne päivät humahtelevat,että taas ollaan illassa.
      Kyllä taivaalle raha lensi viimeyönä pauke kuului ja ,joka ikkunasta valot ja tähdet lensi.

      Nytpä kiitän viimevuodesta ja ystävät siihen liitän. ToivotanTeille paljon hyvää,
      tälle alkaneelle vuodelle ja Hymyä syvää. Heta.

    • Vautsi, onko Hetalla nimimerkkinä merihuisku? Kiva omaperäinen nikki.
      Mukavat jatkot Pohjois-Karjalaan!

      • Minä olen sinua kaipaillut,kun meidän tuo salin puoli meni vähän lekkeri peliksi.
        Olen kauan tuntenut olevani ylimääräinen,mikä milloinkin on vinossa,ei kuitenkaan sukan saumat.ei ole kierossa,.
        Minun käsitykseni , kun on kyllinmäärin tätä sanavarastoa lueskelee,vaikka tämän koneen sisälmyksistä.. Kysysin miksi ei opita ikämme antamilla lahjoilla kirjoitella,kun Luojalta lahjat olemme saaneet.
        ei ainakaan kukaan meitä ole toisiaan nälvimään ja kiukkuilemaan toisiamme
        opettanut ja jos niinkin olisi käynyt , niin olisihan se voinut jäädä oppimatta...

        Muuten anlis3 käydäänpä välillä postl latikolla,tämä koneen alkupäässä ,trev Heta


    • SkillaN*

      Huomenta arkeen ja joulun pois korjaamiseen.
      Onhan vielä Loppiainen joulun aikaa, mutta nyt tuntuu kaikki jouluinen riittävän, ruokia on kyllä varmaan pääsiäiseen asti pakkasessa.
      Hyvältä tuntuu palata normaaliin elämään, vaikka joulusta tykkäänkin.

      Ehkä tuohon merihuiskun kysymykseen yksi vastaus on, että ihmisellä joka ilkeilee on hyvin paha olo ja tänne tuntemattomille on hyvä oloaan purkaa.
      Presidentin puheen kuuntelin, mutta ei mitään sellaista mistä ei tietoa olisi, no mistäpä hänkään muuta keksisi, kun kaikki vaan samaa hokevat.
      Paljon viisaat puhetta antaa, mutta tekoja ja niiden toteuttajia puuttuu.
      Verot nousee, nousihan se eläkekin, mutta taitaapa kohdallani jäädä tappion puolelle.
      Eipä näistä sen enempää mitään en mahda, tyydyttävä vaan maksamaan kaikki nousut, mitä vielä edestä löytyykään.

      Anlis3 sanoit että joulu on yksinäiselle yksinäisempää, noin voi ollakin, jos tosissaan yksin on ilman sukua, mutta minulla valitessani yksin olon ei tuntunut yksinäiseltä, mutta se joulun tuntu puutui.
      Joulu on perheen juhla, mutta kokemukseni mukaan ihan hyvin meni yksinkin, miten sitten tulevaisuudessa jää nähtäväksi.

      Remonttiin irkku joulun laittaisi, mikä että, muutokset voisi olla tervetulleitakin, ainakin tuota osto hysteriaa voisi hillitä, vähempi ruoka riittäisi, nyt sitten niitä lisä kiloja joutuu tai yrittää pois saada.
      Eihän sitä olisi pakko ahtaa itseään täyteen, mutta kun kaikkea maistaa väkisin liikaa menee, siis puhun itsestäni;)
      Olihan se niin, että lahjoja vei itämaan tietäjät sinne seimen luo, siitäkö tapa alkujaan, on vaan kasvanut aivan yli äyräiden.
      Kaikkihan tuppaa paisumaan ihmisen käsissä, kun naapurit niin me kanssa, vähän paremmaksi pitää saada.
      Onneksi tuo vaihe on ohitettu tällä iällä, nyt jo kaikkea ostoksiaan miettii tuleeko tarpeeseen, mitään ei oikeastaan tarvitse, päinvastoin paljon sellaista mistä voisi luopua.

      Tuo sää vaan harmaana pysyy, no kai sitä kaikkeen tottuu ja nythän päivä on jo pidempi, oliko se kukon askelen verran;)
      Odotellaan nyt vaan sitä talvea, kyllä se meidät vielä yllättää.
      Pitää vielä päivitellä miten kamalasti noita raketteja maailmassa ilmaan ammuttiin, summan kuulin, mutta en muista iso oli kuitenkin ja kun ajattelee noita tiukalla eläviä, olisi niillekin rahoille ollut tarvetta.
      Hetken ilo ilmaan, kun olisi voinut saada jokusen lapsen ruokittu, voi sentään ja näitä turhuuden kohteita löytyy.
      Hyvää päivää kaikille ja aloitetaan rutiini elämä, mitä se sitten itse kullekin onkaan?

    • Eilinen päivä kului ihan mukavasti kotona, ei ulkona tullut käytyä, kaikki ruokakin oli valmista aiemmin tehtyä. Se Saksalainen salaatti ja nakit kruunasi päivän, on se salaatti niin hyvää. Illan hämärtyessä sytytimme parvekkeelle valot ja lyhytyihin punaiset kynttilät. Lämmitettiin sauna, kyllä maistui makialta.
      Istuttiin muutama tunti, ja muisteltiin menneitä, meillä niitä muisteluita riittää onhan yhteinen elämmämme kestänyt jo yli 60 vuotta joista naimisissa tosin vähän vaille 57 vuotta..
      Ensimmäinen ulkomaan matkamme oli 53 ja niitä on piisannut kymmeniä eri matkoja eri puolille eurooppaa ja jopa aasiaankin. Suomea olemme myös kiertneet voisiko sanoa ristiin rastiin, Lappi on kuitenkin ollut usein pääkohteemme.
      Lisäkai se mökkeily sielä Mujejärvellä on aina sattunut matkojemme kohteeksi.
      Berliini oli yksi useammin käydyostä paikoista, siellä vaimoni sisaren perhe asui kuolemaansa saakka. Nyt tytär lapsineen asuu siellä. Viimeaikaiset reissut ovat etupäässa kohdistuneet Viroon. Viime vuosi oli poikkeus, ei käyty missään ei edes kesämökillä. Se johtui minusta kuntoni ei alkuvuonna ollut hyvä.

      Kulunut aika oli myös surujen saattama, veljeni kuoli marraskuussa. ja ja sisareni vuotta aiemmin. Eilen meitä yllätti tieto, että vaimoni ystävä ja pitkäaikainen työtoveri ja minunkin ystävä Reijjo Kalmakurki oli kuollut samoihin aikoihin kuin sisareni.
      Me otimme muutamat ryypyt menneiden muistoksi, ja muistelimme pitkään yhteistä elämäämme, joka on antanut paljon yhteusiä ilonhetkiä, siihen mahtuu myös, niitä suruja joita tapahtuu yhteísten läheistemme poismenon johdosta.
      Sellaista elämä on. Yhteinen elämämme on ollut täynnä onnenhetkiäkin.
      Tunnustan, nämä ovat vain minun mielipiteitäni. Late Vaan.

    • Latella pitkä avioliitto takana ja toivottavasti paljon hyviä vuosia edessäpäinkin.
      Meillä myöskin. Olin alle 18- vuotias kun menimme naimisiin ja jos sanon, etten ole koskaan katunut, niin valehtelisin.
      Nimittäin nuorena, kiukkuisena vaimona saatoin sanoa, että harmi kun sinut otin, Niinpä on kiistat sovittu ja tuntuu, että tämä on liittomme parasta aikaa.
      Saisipa olla terveenä ja onnistuisipa muistikin säilymään. Valikoidulla tavalla meinaan: hyvät vanhat muistot kultautuisivat ja ikävät hautautuisivat unhon yöhön.
      Arjessa selviäminen, ilman pahempia muistimokia on tämän päivän toiveeni.
      Enhän minä höperehdi, vaan tuo ukko:)

    • Taas tupsahdin ja luin anlis3 ja late perhehistoria , niin tuli minulle sellainen
      lämmin olo henkisesesti ja myös tarve kertoa omani...Kyllä tavallaan näin onkin
      mukava,kun taustojamme tiedämme.Niin kävi minullekin ,vajaa 18v olin ,kun aloi-
      timme kotielämän 3lasta siunaantui. Mutta sitten iso MUTTA. --
      Mieheni oli ammatti maalari,siihenaikaan ne oli myrkkyä,kesken elämä meni.
      Ammatti taudiksi todettii aivokudos surkastuma,kasvattelin lapset yksinhuoltajana,
      hän joutui olemaa melkei aina sairaalassa,Vuosi 80 hän pilviin läht ja minulle helpotus oli...Rumasti sanottu,mutta totuus sanomani on helpompi,kuin valehdella.. Elämä jatkui ja löysin rinnalleni 50v poikamiehen työpaikalta,kun olin lihakauppias.Jatkamme minun toiveesta Avo-liitossa-hänellä ei lapsia,mutta 20v yhdessä asuttu -lapset aikuisia siis minun. Kylässä uuraasti lapset ja lapsen lapset tykkäävät hänestä...Onko lasset kaikki ihania ?

    • Taisinpa minäkin muutaman minuutin muistella, että mitähän vuoden aikana tapahtui ja mitä puuhasin. Eipä kovin merkittävää löytynyt. Onhan niitä entisiäkin vuosiani hämärtynyt, jopa unohtunutkin.

      Aivan lähipiiristäni ei ketään ole lopullisesti vuoden aikana poistunut. Täällä tuttavapiiristä on pari mennyt heikkoon kuntoon. Laten mainitseman henkilön tunsin, tosin hyvin pintapuolisesti. Tiesin tämän aktiivin työskentelystäkin, olihan hän aika puuhakaskin ja tunnettu.

      Ehkä parhaiten muistiini on jäänyt viimekesän mökkireissuni. Sinne tuli yllätysvieras. Varsinkin se, kun nuoruuden aikoina metsäkämpillä oltiin samassa paikassa ja pistimme puita nurin ja taapeliin. Kyllähän sitä juttua riitti, hän kun on erittäin lahjakas ja värikäs kertoja. Päivän verran nuotiolla istuimme ja kalaa jalostettiin syömäkuntoon. Tällaiset ovat niitä pieniä, hyviä hetkiä. Ei maailman tärkeimpiä, mutta mieltä piristäviä.

      Kyllä merihuiskun menneen miehen ammatissa sellaista valitettavasti tapahtui. Eikä ollut vaaroista riittävästi tietokaan. Tunnen tällaisia tapauksiakin. Maalien myrkkyjen lisäksi asbesti oli toinen tuholainen ja onhan niitä muitakin.

      Nythän ei olekaan enää uusivuosi. Kasvatetaanko edelleen vain vuotta
      vai voisiko vielä itsekin kasvaa. Sen näkee sitten, pituus ei ainakaan kasva. Nähdään täällä toiste lisää!

    • hurskainen

      Hyviä, peräti koskettavia elämäntarinoita emäntä Skillanin aamunavauksen jälkeen. Vuosi on ollut tiukanlainen hurskaiselle.
      Kannonpääfilosofit ovat viisastelleet; elämä on hyvä sinulle, jos sinä hyvä elämälle. Hammasta purren tuokin on hyväksyttävä.

      Joulu meni kivuttomasti. Välipäivinä sain apua yllättävältä taholta. Pääsin lataamaan pahoin purkautunutta akkuani. Nyt nukun taas hyvin.
      Kun liikkeet ovat hitaat, se ei kuluta nautittua energiamäärää. Painoni on nousee tasaisesti vaikka mielestäni syön kuin peruskoululainen.
      (on kai luovuttava maitosuklaastakin)

      Erikoinen vaikutus tuolla tiedolla, että valoisuus lisääntyy, vaikkei sitä näin tuhruisena päivänä mitenkään huomaa.
      On se pötkölleen käytävä, että ennen päivän valkenemista jaksaa pikku puuhiin herätä.

      Hyvää talven jatkoa palstalaisille.!!

    • SkillaN*

      Huomenta, yksi aste pakkasella, jospa se siitä pikku hiljaa talviseksi muuttuu.
      Elämän tarinat, mukava niitä on lukea ja kiva että uskalletaan niistä kertoa.
      No eipä näin tavallisella pulliaisella mitään salaisuuksia olekaan, sitä arjen kuluttamista pääasiassa.
      En kovin vanha ollut minäkään, kun naimisiin menin, en yhdeksäätoista vielä täyttänyt, suojattua elämää olin elänyt vanhempieni hellässä hoivassa.
      Siitä se avioliitto alkoi ja kesti 46 vuotta, paljon siihen matkaan kuului, kaksi lasta ja iloa ja surua.
      Tallella eletty elämä, nyt kohti tulevaa, mitä vielä minullekin suokaan, uteliaana odottelen.

      Minulle tuo suklaan himo on helpottanut, mutta ruoka maistuu, joten eipä murehdita hurskainen;)
      Yllätys vieraat ja tuttujen kohtaamiset pitkästä aikaa mieltä nostattaa, aika menee kuin siivillä, kun kerronta laajenee ja muistot hersyvät, ne on elämän kohokohtia.
      Minulla on vähän sukulaisia ja niiden vähienkin kanssa hyvin vähän kanssa käymistä.
      Eilen kaupassa tapasin serkkuni ja siinä sitä aikaa kuluikin kärreihin nojaillen, kuulumisia kertoen ja kuunnellen.
      Samalla paikkakunnalla asumme, silti kylään ei kumpikaan jouda, nyt taas pyhästi lupasimme korjata asian.
      Isäni perheessä oli seitsemän lasta ja nyt jälkeläisiään enää seitsemän jäljellä, kovasti suku kutistuu.

      Satuin eilen Teemalle ja siellä oli upea konsertti Max Ruube ja Palast Orchester esittivät 30-luvun musiikkia, oikein yllätyin miten mukaansa tempaavaa oli, Yle Teemalla kaiketi nähtävissä.
      Melkein kaksi tuntia kuuntelin ja katselin, yllättävä nautinto.
      Nuo telkkari ohjelmat harvoin mukaansa tempaa ja kun en ohjelmia tutki etukäteen, vaan hypin kanavalta toiselle, tämä yllätti.

      Onnitella pitää Latea ja elämän kumppania pitkän avio onnen saavutuksesta, aika harvinaista tuo onkin, hyvää jatkoa vaan teille kummallekin.
      Olen joskus pohtinut millaista elämäni olisikaan ollut, jos mieheni ei olisi kuollut, mutta eipä osaa edes ajatella ja nyt elän päivän kerrallaan, aina vaan toivoen ja odottaen jotakin kohdalleni sattuvaa.
      Ihan onnellinen olen kuitenkin, pitkä on elämä takana päin.

      Nyt rupean katselemaan miten päivä parhaimmin kulkisi, jotakin hyödyllistä olisi aikaan saatava;)
      Viikonloppu edessä, kaksi pyhä päivääkin, no siinä ne kuluvat pyhätkin.
      Tulkaa turisemaan, palstalla jatkuu sama eipäs, juupas meininki, ollaan me pirtissä rauhaisasti mitään välittämättä.

    • Onnellista uutta vuotta 2014!
      Terveyttä, iloa ja paljon mukavia ihmisiä, joiden kanssa voi harrastaa monenmoista mielenkiintoista.
      Tietysti olisi hyvä asia, että rahatkin riittäisivät.
      Omalta osaltani huimaava eläkekorotus (olisiko peräti vähän päälle 1%) ja sen mukaan määräytyvä verotus vievät nettotuloni aavistuksen verran miinusmerkkiseksi.
      Kyllä nyt valtio ja kunta varmasti ovat kiitollisia ja käyttävät
      verorahani hyvään tarkoitukseen. Mitähän tapahtuisi, jos ilmoittaisin, ettei tarvitse maksaa eläkekorotusta, koska silloin tappioni olisi euron ja muutaman sentin pienempi?
      Ehkä myös eläkefirma olisi syvästi kiitollinen...

      On se ihanaa, kun tällainen tavallinen pulliainen pystyy tuottamaan iloa isoille instansseille. Täytyy vähän röyhistellä rintoja, ja kun seuraavan kerran menen lähikauppaan. laitan
      varmasti huulipunaa ja ehkä peräti retuliinia luomiväriäkin.
      Jätän harkintaan, voisinko lainata joulukuusesta hopealankoja.
      Jos teitä vastaan linkuttaa joulukuusi, moikatkaa reippaasti!
      Jos se moikkaa takaisin, se olen minä.

      Niin että kai me hymyilemme, kun/jos tapaamme?
      Siis iloista uutta vuotta!

    • Minustakin määrätyn asteinen avoimuus on miellyttävää. Kuten Skillan sanoi, niin harvemmalla meillä on sellaisia salaisuuksia, joista ei voisi vaikka leikkimielisesti laskea leikkiä. Toisaalta taas, jokaisella on jotain vain itsellään pidettäviä asioita, joista ei halua julkisesti puhua. Liika avoimuus altistaa haavoittumiselle, ja kuten tiedämme, jotkut iskevät täysin tunteettomasti vyön alle. Onneksi ei täällä Pirtissä kuitenkaan.
      Olenkin päätynyt siihen tulokseen, että pirttiläisten tunneäly on kohdallaan.
      Jutellaan leppoisasti, vaikkakin olisimme joissakin asioissa eri mieltä.
      Venlastiinan tavoin minäkin haluaisin tässä talviharmaudessa sen kaltaista piristystä, että ei haittaisi vaikka joku sanoisi höpsöksi vanhaksi eukoksi.
      Itse asiassa kaivelinkin jo meikkipussistani esille kirkkaampaa huulipunaa:)

    • Ihan selvästi ollaan menossa kevätkautta päin, kun huulipunat ja meikitkin on mielessä. Kyllähä sitä tulee sipaistua hieman ehostusta kasvoille lähtiessä, ihmeesti se piristää ilmettä.

      Iltapäivän saunomisen jälkeen viipyy hyvä puna poskilla koko illan, nyt kun sain painaa vihtaa vasten kasvot, ja hengitellä sen ihania kesän tuoksuja:D

      Se on niin vastutamatonta, etten ole varmaan jättänyt sitä tekemättä sitten lapsuuden, jolloin en vihdan lähellekään välittänyt mennä siitä pesurääkistä äidin polvien välistä.

      Parkua ei voinut yleisessä saunassa, eikä karkuunkaan päässyt, niin puristivat polvet paikalleen. Silmät tiukasti kiinni se tukanpesun pärjäsi, ihme, että saunasta nauttija kuitenkin kehittyi lopulta!
      Hellävaraisempi olin kyllä omieni kanssa, en siinä mitään pakkokeinoja tarvinnut. Ripeäotteinenhan tuo äitykkäni tosin oli kaikessa askareissaan:)

      Jaa, Emmerdaalin jännittävään kyläyhteisöön pitääkin mennä seuraamaan: heippa,....ja hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle!

    • Pakkohan se on ne saunaterveiset tulla kertomaan;)

      Entiedä mikä tänään väsytti,en jaksanut kerhohuoneellakaan kauaa olla.Nukkumatti veti punkkaan päivällä.

      Miinuksen puolella on asteen verran mittari,ja jotain valkeaa on tuolle pihalle roiskinut,kyllä sillellä silti vihreääkin näkyy.

      Nyt menen kyllä pötkölleni ainakin vähäksi aikaa.

      näkyillään....

    • SkillaN*

      Huomenta, lauantai aamua aloittelen, pientä pölyjen jahtaamista edessä;)
      Illalla sitten saunaan, kaiken päivän puuhien jälkeen tervetullut rupeama.
      Tuo väsymys kai kuuluu tähän ikään, mistä muori mainitsi, minulle aamupäivä vielä aika energistä, mutta sitten iltapäivällä alkaa uupumus esiin tulla, no jos on mielekästä tekemistä voi tehokkuus koko päivän kestää.
      Ikä se alkaa meitä painaa muoriseni;)

      Telkkari ohjelmia eilen vilkaisin ja olin lukevinani että Emmerdal ei olisi ollut, mäkikisa sen sijalla, joko harhoja luin, vai lehtikö narrasi, no ei se yksi jaksa estä juonessa pysymistä.
      Oikeassa olet anlis3, ei ihan kaikkea tohdi kerronnassaan esille tuoda, ei ole tarviskaan, liikaakin tulee höpötettyä, eipä taida kovin kiinnostavaa olla, mutta mistäs sitä puhuisi?
      Mielestäni tuota "oikeaa" keskustelua peräävät kai tarkoittavat, että pitäisi sanansa osata joka maailman tilanteeseen sanoa, minusta näitä asioita tulee joka tuutista ihan tarpeeksi.
      Minun asioista ei mikään media kerro, joten eikös ole ihan tarpeen omistaan puhua, hehee;)
      Palstan meininkiä olen joskus vilkuillut ja aina on hätä palstan tilasta, aloitusten puutteesta, oikeasta ja väärästä tavasta kirjoitella, rekattujen ja puskisten olemassa olosta sanaillaan, tämä on keskustelua mukamas.
      Aloituksiakin tulee niin paljon, että kohta saa pirttiä nurkan takaa etsiä;)

      Sama havainto minullakin, taisi melko tarkkaan yhdeksän euroa lisääntyä ja veron jälkeen miinus puolelle kääntyi eläkkeeni, että sellaisia korotuksia, voi sentään.
      Pitää tehdä tunnustus, minun meikkipussini makaa kylppärin kaapin hyllyllä, en ole vuosiin koskenutkaan, luonnon kaunis olen ihan laiskuuttani.
      Ei pitäisi naisena tälläsiä puhua, mutta olen ajatellut, että jos en itsenäni kelpaa, tyydyn siihen, voi olla että vähän korostaen olisi varmempi olo, toisaalta minut on totuttu näkemään juuri näin.
      Hompsantuu tunnustan olevani;)

      Ei tuo päivä meinaa valeta tänäänkään, mutta aloiteltava on valojen kanssa tätäkin päivää tuhlaamaan, pakkasen puolella kuitenkin, tai niillä hilkuilla on säätila.
      Räntää lupailivat, viivyttäisi nyt vähän aikaa, ehtisi mattoni raikasta ilmaa haistella, kivaa päivää ystävät pirtin liepeiltä.

    • Tavallista, huomenta! Lämpöä 2-3, maa ihan sula. Jos ei muuta hyvää, niin eipähän tarvitse liukastumista pelätä.

      Joten osaan sotkea päiväni niin, että tyhjän nuhraamisessa ja pitkissä ajatuskatkoissa aikani huomaamattani hupenee. Kyllä sentään rutiiniasiat hoidan. Niihin kuuluu ylös hinautuminen aamulla, marketti, syömiset, ulkolenkki ja tietysti tärkeät päivänokoset. Onkohan menoni jo liiankin paljon vanhuuden merkki. Niin epäilen, koska aikaan saannoksistani ei ansiolistaani merkintää voi keksiä. Siitä huolimatta, vaikka yleiskuntoni ei mielestäni vielä aivan romulta vaikuta.

      Niinpä en eilen ehtinyt Pirtissäkään pistäytyä, vaikka aikomukseni olikin. Lukaisin koko seitsenkymppisten palstan. Jotenkin sekavaa, turhaa möykkäähän se paljon sisälsi. Mitäpä tuosta enempää. Hetken mietin ja joku haluttomuuteni otti vallan ja nappasin koneen kiinni. Hyvää oli vanhoista, kokemuksen kautta tulleista taidoistani. Kun pätkädin nukkumaan, mikään ei häirinnyt. Mikäs tässä, hyvin nukutun yön jälkeen pääsen uutta päivääni aloittamaan. Niinpä nyt vaan uusiin suunnitelmiini. Hyvin suunniteltuhan on jo melkein tehty, sanotaan. Vaan voihan sitä "työtäkin säästellä."

      Verolappujani vilkaisin. Eipä niissä ollut edes verotoimiston virhettä. Niin selkeät ovat meikämannen tulot ja menot. Miinuksellehan lopulta menee, kun uudet menot mukaan laskee. Enpä nyt viitsi sitäkään enempää märehtiä, kun silläkään eivät tuloni nouse. Jos oikein tarvis tulisi, osaan kyllä paljon vanhoja taitoja, joilla kuluja voi vähentää. Sittenkin, vaikka nykyäänkin aika askeettisesti elelen, vaikka ei välttämättömästä tarpeellisesta olekaan puutetta.

      Tämmöstä ja toiste toisenlaista. Hyvää jatkoa, hyvällä alulla olevalle vuodelle!

    • Mistäpä muusta kun omista arkisista asioistaan täällä Pirtissä puhuisimme. Tosin joskus tulee otettua kantaa yhteiskunnallisiin ja poliittisiin asioihin, mutta pääsääntöisesti kerromme omista toilauksistamme ja kyselemme tuttujen kuulumisia.
      Rohkaistaan toisiamme, vaikka ikä painaa ja pikku harmit lyövät kapuloita rattaisiin.
      Tuo veron korotus vähän harmittaa, mutta jos järkevästi ajattelemme, niin sivistysvaltio pitää huolta kansalaisistaan, eli kakkua yritetään jakaa kaikille.
      Eivätköhän maamme vastuuhenkilöt tee parhaansa.

      Minä tästä hankkiudun lenkille, vaikka Pirtin ovelta kurkkaajat saattavat sanoa, että "onpa mielenkiintoista keskustelua".
      Tulkoon itse keskustelemaan. Eri asia on tietenkin löytyykö keskustelukumppaneita:-D

      • hurskainen

        Sitä saa arvailla, aleneeko ja miten paljon ostovoimamme, nyt kun moniin hintoihin on tulossa korotuksia.
        Niinkään omasta tilanteestani en ole huolestunut vaan työttömistä ja vähätuloisista lapsiperheistä.
        Eläkeläiset eivät kokonaisuutena ole huonoimmassa asemassa.
        maassamme.
        Viina, olut, makeiset, polttoaineet, nuo nyt kumminkin ovat nousemassa.

        Siitä tänään radiossa kerrottiin, että entiset suoraveloitukset poistuvat. On kai niistä tullut verkkopankkia käyttäville jo tietoa, mutten muista mitä:


    • Mukavaa pintä pakkasaamu päivää, minä kerkesin jo karjalanpaistista keiton
      pyöräyttää ja vatsa on täynnä,kohta päivänokosille. Odottelen ,kun saan uunista leivän kypsäksi olen usein itselleni kluteenittoman leivän paistaa.. Kyllähän
      välillä ostankin,mutta aina se paremmalle tuntuu maistuvan itse tehty.
      Uteliaisuuttani luin tuon salin ketjut,kyllä veti sanattomaksi,epäilin osaanko ajatuksiani kertoilla tänne. Pahantekijänä lintu lensi Suomi 24 viestittämään!!!!!!!!
      Olen hyvin onnelisin mielin 3 yön jälkee klo12 länzarotella olemme lasten
      kanssa. Mukavaa vaihtelua pimeyteen viikkokin tuo.. Levätkää tekin ja rentoutukaa, käykää kanattelemassa salin puolella välillä.
      (( muuten riitelyä- tarkoittaa tuo minun sanonta.))) Vointeja kaikille - heta...

    • Liisa S.

      Hei! - Ainahan pirtissä löytyy keskustelukumppaneita ja kupposen kahviakin voi siinä ohessa nautiskella ikäänkuin aamukahvin täydennykseksi tai lounaan aperitiiviksi.

      Vaikka liikunta on aina ollut lähellä sydäntäni,
      niin formulat eivät erikoisemmin ole minua sävähdyttäneet, mieheni mukana toki jonkun verran olen niitäkin seurannut.
      Schumia eli siis siis formulasuuruus Michael Schumacheria kohtaan olen myötätuntoa tuntenut lähinnä silloin, kun hän äitinsä kuoleman yhteydessä osoitti olevansa normaali ihminen, kuten me mutkin, tunteineen kaikkineen.
      Se ei noiden kuskien ajoa katsoessa aina ole mitenkään päivänselvää.
      Hänen kypärässään ollutta kameraa nyt tutkitaan, ja myös hänen 14-vuotiasta pokaansa on kuultu, hänhän oli mukana silloin laskettelemassa.
      Jotain pysyvää vauriota on arvioitu aivoille tapahtuneen.
      Aika näyttää, parantumista hänelle toivotan.

      Muistetaan pyöräillessäkin päänupin suojaaminen kypärällä!

      Mutta nyt lauantaipuuhiin, ei mitään mullistavaa vaan siivousta 'silmän lumeeksi', sillä vieraita saan illemmällä. Hyvää jatkoa Kahvipirttiin! :)

      .

      • Oikein hyvää matkaa sinulle merihuisku, tulikohan nyt oikein. Olisihan se mukava lähteä etelän aurinkoon, kuitenkin nyt jää väliin. Ehkä sellainenkin aika vielä tulee.
        Ilmahan täälläkin lämmön puolella, ainakin 2 astetta, on tainut vähän sataa vettäkin, koska ikkunan pellti on märkä.
        Taidan jossainvälissä käydä vielä kylilläkin, täytyy kuitenkin ensin miettiä onko mitään asiaa.
        Tuo eläke kuitenkin mietityttää, eilen saamamme verokortin mukaan laskeskelin, jotta kun eläkkeemme menee samalle tilillemme, saammme yhteensä 20 € enemmän puhtaana käteeen, tai siis pankkiin, mihin me sen nyt sijoittaisimme.
        Onhan tässä aikaa miettiä, helmikuussahan se vasta tulee.
        Noita Formulakisoja olen aiemmin seurannut innolla, mutta nyt kun ovat maksukanavilla seuraan vain tulospalvelua. Suhmacher, yksi formulahistorian parhaita, tietysti toivon hänen selviävän, olen aina ollut urheilun ystävä, jopa itsekkin harrastanut vähäsen.
        Nykyinen urheilu on sidottu liiaksi rahaan, syntyy kaikkenlaista vilppiä ja dopinkia.
        Ennen oli ammattiilaisuus erikseen, nyt varmaan Sotchin Olympialaisissa palkintopallille pääsevät ovat kaikki ammattilaisia, ja saavat lisäksi rahapalkintoja, ainakin kotimaastaan. Tuo tuosta urheilusta.
        Politiikassakaan ei tapahdu oikeastaan mitään, miettivät vain eläkeiän nostamista, minusta kuitenkin pitäisi saada niille työttömille työtä jotka haluavat työtä tehdä. Pitää myös niitä kymmenituhansia nuoria muistaa, jotka syrjäytyvät, kun ei työtä eikä koulutusta löydy.
        TV: ssä oli usein sanonta Ei jätetä nuorisoa yksin. (LIekö tuo sanonta ihan oikein), kuitenkaan mitään ei ole tehty, yhä 50000 nuorta on ulkopuolella, eli syrjäytetty.
        Monenlaista höpinää Latelta.


      • Rva Ylikypsä
        LateVaan kirjoitti:

        Oikein hyvää matkaa sinulle merihuisku, tulikohan nyt oikein. Olisihan se mukava lähteä etelän aurinkoon, kuitenkin nyt jää väliin. Ehkä sellainenkin aika vielä tulee.
        Ilmahan täälläkin lämmön puolella, ainakin 2 astetta, on tainut vähän sataa vettäkin, koska ikkunan pellti on märkä.
        Taidan jossainvälissä käydä vielä kylilläkin, täytyy kuitenkin ensin miettiä onko mitään asiaa.
        Tuo eläke kuitenkin mietityttää, eilen saamamme verokortin mukaan laskeskelin, jotta kun eläkkeemme menee samalle tilillemme, saammme yhteensä 20 € enemmän puhtaana käteeen, tai siis pankkiin, mihin me sen nyt sijoittaisimme.
        Onhan tässä aikaa miettiä, helmikuussahan se vasta tulee.
        Noita Formulakisoja olen aiemmin seurannut innolla, mutta nyt kun ovat maksukanavilla seuraan vain tulospalvelua. Suhmacher, yksi formulahistorian parhaita, tietysti toivon hänen selviävän, olen aina ollut urheilun ystävä, jopa itsekkin harrastanut vähäsen.
        Nykyinen urheilu on sidottu liiaksi rahaan, syntyy kaikkenlaista vilppiä ja dopinkia.
        Ennen oli ammattiilaisuus erikseen, nyt varmaan Sotchin Olympialaisissa palkintopallille pääsevät ovat kaikki ammattilaisia, ja saavat lisäksi rahapalkintoja, ainakin kotimaastaan. Tuo tuosta urheilusta.
        Politiikassakaan ei tapahdu oikeastaan mitään, miettivät vain eläkeiän nostamista, minusta kuitenkin pitäisi saada niille työttömille työtä jotka haluavat työtä tehdä. Pitää myös niitä kymmenituhansia nuoria muistaa, jotka syrjäytyvät, kun ei työtä eikä koulutusta löydy.
        TV: ssä oli usein sanonta Ei jätetä nuorisoa yksin. (LIekö tuo sanonta ihan oikein), kuitenkaan mitään ei ole tehty, yhä 50000 nuorta on ulkopuolella, eli syrjäytetty.
        Monenlaista höpinää Latelta.

        Mukavoo, pimmeetä iltoo!

        Eepä se vielä näenä päevinä tunnum missään se päevän pitenemine, ee aenakaan näen pimmeenä päevänä. Melekeen suap sannoo, että on kaks pimmeetä vastakkae. Ee oo meelle tiputellu hiutaleeh hiutaletta uutta lunta, eekä entistä nääm missää. Jostae olin lukenna, ettee koko tammmikuulla suaha lunta. Voe ee!!! Sukskaappiaat ne on jo helisemässä.

        Eepä oo kääty missää alennusmyynnissä, ee tiällä eekä Iteaparkissakkaa, eepä oo ollu tähelllistä ostettavvoo. Ja tänä päevänä en oo ies nenneen pihalle pistännä, pyykin kimpussa oon aekoonj tuhlanna. Ja vartin piästä kuuluu saana olovan kylypykunnossa, niin nyttii ku muinae iltona. Ite en kuitenkaa nuin usseej jaksa kylypee.

        Oekeeh hyvvee loppuvuotta kaekille pirttiläesille! Ja terveöttä! paulamaria


      • Rva Ylikypsä kirjoitti:

        Mukavoo, pimmeetä iltoo!

        Eepä se vielä näenä päevinä tunnum missään se päevän pitenemine, ee aenakaan näen pimmeenä päevänä. Melekeen suap sannoo, että on kaks pimmeetä vastakkae. Ee oo meelle tiputellu hiutaleeh hiutaletta uutta lunta, eekä entistä nääm missää. Jostae olin lukenna, ettee koko tammmikuulla suaha lunta. Voe ee!!! Sukskaappiaat ne on jo helisemässä.

        Eepä oo kääty missää alennusmyynnissä, ee tiällä eekä Iteaparkissakkaa, eepä oo ollu tähelllistä ostettavvoo. Ja tänä päevänä en oo ies nenneen pihalle pistännä, pyykin kimpussa oon aekoonj tuhlanna. Ja vartin piästä kuuluu saana olovan kylypykunnossa, niin nyttii ku muinae iltona. Ite en kuitenkaa nuin usseej jaksa kylypee.

        Oekeeh hyvvee loppuvuotta kaekille pirttiläesille! Ja terveöttä! paulamaria

        Ja oikein hyvää loppuvuotta Paulalle ja Kallelle!
        Tuosta rouva Ylikypsän äidinkiellä kirjoitetusta tulee aina hyvälle tuulelle.
        Olisi mukava, jos isäntäkin kerran jaksaisi antaa näytteen omasta murteestaan.

        Minä kaipailen murteellisia ja stadin slangilla kirjoitettuja viestejä.
        Jos Suomessa järjestettäisiin murrekursseja, niin änkeäisin heti savon kurssille.
        Turkulainenkin kiinnostaisi, mutta se saattalsl olla sen verran vaikea, ettei näin laiska mummeli ainakaan ensihätään mukaan tunkeutuisi.

        Meän kieli, joka on siellä pohjoisempana asustavien ikioma, siis se teän kieli, olisi myös esittelyn arvoinen.

        Niin että rakkaat terveiset kaikille kielitaitoisille.
        Vaikka kielitaitoinenhan minäkin olin silloin, kun penskat olivat pieniä. He kehuivat aina ja kaikkialla, että äiti osaa kieliä. Se kielii isälle aina, kun me olemme olleet tuhmia.


      • anlis3 ek
        Venlastiina kirjoitti:

        Ja oikein hyvää loppuvuotta Paulalle ja Kallelle!
        Tuosta rouva Ylikypsän äidinkiellä kirjoitetusta tulee aina hyvälle tuulelle.
        Olisi mukava, jos isäntäkin kerran jaksaisi antaa näytteen omasta murteestaan.

        Minä kaipailen murteellisia ja stadin slangilla kirjoitettuja viestejä.
        Jos Suomessa järjestettäisiin murrekursseja, niin änkeäisin heti savon kurssille.
        Turkulainenkin kiinnostaisi, mutta se saattalsl olla sen verran vaikea, ettei näin laiska mummeli ainakaan ensihätään mukaan tunkeutuisi.

        Meän kieli, joka on siellä pohjoisempana asustavien ikioma, siis se teän kieli, olisi myös esittelyn arvoinen.

        Niin että rakkaat terveiset kaikille kielitaitoisille.
        Vaikka kielitaitoinenhan minäkin olin silloin, kun penskat olivat pieniä. He kehuivat aina ja kaikkialla, että äiti osaa kieliä. Se kielii isälle aina, kun me olemme olleet tuhmia.

        Mukavia ovat minustakin murteet. Meillä päin, täällä Etelä-Karjalassa sanotaan kielimistä eli kantelua kaipaamiseksi.
        "Mie kaipaan äitille, jos teet kiusaa", on yksi erimerkki. Kieliminen ja kantelu ovat osuvimpia ilmaisuja, mutta meillä kaivataan, ainakin minun lapsuudessani täällä Savo-Karjalassa penskat lällättivät :"kaipuriakka kannon päässä, räkärätti suussa".


      • Oppilaat pelkäsivät
        anlis3 ek kirjoitti:

        Mukavia ovat minustakin murteet. Meillä päin, täällä Etelä-Karjalassa sanotaan kielimistä eli kantelua kaipaamiseksi.
        "Mie kaipaan äitille, jos teet kiusaa", on yksi erimerkki. Kieliminen ja kantelu ovat osuvimpia ilmaisuja, mutta meillä kaivataan, ainakin minun lapsuudessani täällä Savo-Karjalassa penskat lällättivät :"kaipuriakka kannon päässä, räkärätti suussa".

        kouluaikana jotain aina vihaista nuorta sijaisopettajaa, joka huusi aina, jos joku hänen oppilaansa tuli kertomaan että häntä kiusataan, niin se huusi kovalla äänellä, että #"älä tule tänne kaipaamaan !! #"
        Ei sitä muut opettajatkaan tajunneet, mutta siltä ei uskaltanut kysyy mitään, parempi pysyä erossa.


      • Oppilaat pelkäsivät kirjoitti:

        kouluaikana jotain aina vihaista nuorta sijaisopettajaa, joka huusi aina, jos joku hänen oppilaansa tuli kertomaan että häntä kiusataan, niin se huusi kovalla äänellä, että #"älä tule tänne kaipaamaan !! #"
        Ei sitä muut opettajatkaan tajunneet, mutta siltä ei uskaltanut kysyy mitään, parempi pysyä erossa.

        Huomenta!
        Tulkaapas kahville, ettei tarvitse yksin pannua tyhjentää.
        Aamupalaksi olisi tarjolla juustosämpylöitä ja ruisleipää kinkkuviipaleiden kera.
        Uskallan vakuuttaa, että myös tomaatit ovat raikkaita ja kurkut samoin.
        Käly ilahdutti eilen yllätysvierailulla ja toi kahvipaketin ja korvapuusteja. Toinen miniämme tulee myös aina pullapussi kainalossaan. Täytyy varmaan tekstata oveen ilmoitus, että sydämellisesti tervetuloa meille ILMAN omia eväitä! Tulkaa tekin, koko Kahvipirtin asiakaskunta. Jos ei muuta tarjottavaa kahvin kanssa satu olemaan, paistetaan plättyjä.
        Se on muuten kotitaloustuote, joka todistaa oikeaksi väittämän, että rakkaalla lapsella on monta nimeä: meillä syödään plättyjä, mutta yhtä maukkaita ovat lätyt, letut, präiskäleet, räiskäleet, ohukaiset ja kaikilla on taikinasta riippuen mahdollisuus olla makea herkku tai suolainen haukkapala.
        Kumpia haluatte? Tai mitäs minä turhia kyselen; teen molempia.
        Osoitteen tiedättekin. Meidän ovemme on se ensimmäisen kerroksen ovi, joka on toisessa kerroksessa ja josta puuttuu joulukoriste, kun kumpikaan ei muistanut sitä ripustaa, vaikka ovessa on naulakin valmiina.

        Siis: tervetuloa koko porukka ja ehdottomasti ilman omia eväitä!


    • SkillaN*

      Hyvää sunnuntaiaamua, valkea lumiharso maan peittää, valoisuutta hiukan tuoden.
      Kunhan saadaan aurinko esiin, päiväkin huomataan jatkuneen, ainakin vähäsen, nyt sitä ei huomaa tässä harmaudessa.
      Tuo koulumaailma on muuttunut valtavasti, ennen opettajat olivat kunnioitettuja ja heidän sanaansa toteltiin, nyt taitaa olla toisin.
      Kaupungissamme on ollut kampanja "kierrätä hyvää" ja se on koettu kouluissakin tuottaneen korjausta, kiusaamiseen puututaan herkemmin.
      Lehden palstalla on myös voinut kiitoksia antaa, jos on kokenut jotakin kiitettävää, kiva niitä on ollut lukea, ihan hyvän mielen saa sivullinenkin.
      Voisi sopia tämänlainen "kierrätys" 70 :saankin;)

      Meillä päin sanottiin rollaamiseksi tuota kantelua, ainakin lasten kesken sai pian rolla-akan maineen viestiä kuljettava.
      Erilaisia on sanonnat eri kulmilla, ihan kuin murteetkin, savoa puhun lupsakasti (kai sen huomaa) mutta kirjoittaminen on vaikeaa.
      Savo tahtoo olla vaan murteista usein hymyilyn kohde;)

      Eiköhän vasta täystyöllisyyden jälkeen tuo eläkeiän nostamisesta puhuminen pitäisi aloittaa.
      Nyt iäkäs irtisanottu henkilö on vaikeuksissa työpaikaa löytämään, nuorista puhumattakaan, miksi ei työtä anneta, jos sitä jollakin on.
      Taas yksi asia mikä ei tyhmään päähäni mahdu, no kai selityksiä jostakin löytyy, ainakin kelvottomia.
      Tuo suoravelotus on vähän sotkuinen käsite, mutta kai se hoituu automaattisesti näin verkossa maksaen, muistelen näin kerrotun, yhtä huono muistinen olen minäkin;)
      Verot nousee, totuus on tämä ja maksettava on, armoa ei tunneta tässä asiassa, no jostakin rahat menoihin on saatava ja ainahan sen on tavan kansalainen joutunut maksamaan.
      Joskus toivoisi, että nämä ökyrikkaat suuremmalla panoksella osallistuisivat.
      Selittelyä tähänkin löytyy, iso on heillä vero prosentti, mutta käteen jää vielä reilusti.

      Eilen minäkin" silmänlumeeksi" siivoilin ja oli kiva istahtaa saunan jälkeen raikkaaseen, tuuletetun huushollin, olohuoneen nojatuoliin telkkaria katselemaan;)
      Nyt kuitenkin tätä päivää katselemaan, mitä sisältöä tuonee, ihan odotellen sitä alan viettämään.
      Mukavaa päivää toivotan teille toisillekin;)

    • Ramoona*

      Kantelupukki se kaakattaa, ei saa rauhassa maatakaan...näin sai vastinetta esimerkiksi opettajalle jostain toisesta kannellut. Rälliakka oli yksi nimitys myös, syystäkin näitä omaa erinomaisuuttaan toisten kusannuksella pönkittäviä halveksittiin.

      Ei ole opettajan työ helppoa nykyisin, monenlaisia paineita on kotienkin taholta, oma kullannuppu pitäisi ottaa huomioon erityisesti. Täällä olen nähnyt vihreitä lippuja koulujen saloissa ympäristön kestävän kehityksen huomioon ottamisesta. Koulurauha julistetaan syksyisin, kotien kanssa on jatkuvaa yhteydenpitoa sähköpostitse ja muutenkin. Opettajien pitäisi pysyä yhteiskunnan ja tietoliikenteen kehityksen perässä, paljon on moitteita tullut puutteellisesta ATK:n taitamisesta. Mutta peruskoulun tehtävä on kuitenkin perustaitojen opettaminen ja oman sisällön tuottaminen vaikka lyijykynällä, ei hienoinkaan tietsikka korvaa sisältöä muodon kustannuksella. Kasvaminen speutuvaksi yhteiskunnan jäseneksi on tärkeä koulun tehtävä myös, sekä oppijaksi oppiminen, tiedonhalun sytyttäminen ja sen lähteille opastaminen. Vaativa työ se on ja aika huonosti palkattukin, mutta opettajan koulutukseen on paljon hakijoita ja vain hyvillä todistuksilla pääsee. Ehkä soveltuvuuteen pitäisi enemmän kiinnittää huomiota siinä vaiheessa.

      Talvi on peruttu, näin eräs meteorologi sanoi, ja täällä eteläisessä Suomessa se näyttää pitävän paikkansa. Tammikuu on vasta alussa, voidaan tässä vielä lumitöihinkin päästä. On ollut kuitenkin turvallista ulkoilla ilman liukastelun pelkoa, ei tarvitse paksuja kamppeitakaan pukea, joten löytyy hyviäkin puolia. Koiran tassuja joutuu pesemään, mutta onneksi se ei pane hanttiin.

      Joulukuusi saa olla vielä koska ei karise, ostettiin Kaukasian pihta, pitkäneulainen ja kestävä. Pyhistä ei jaksa oikein innostua enää, vaikka loppiaisaatto on ihan näytelmäksikin kelpuutettu.Onneksi jouluruokia en tehnyt isoja määriä, saatiin aikanaan kaikki syötyä , jokunen pipari vielä menettelee.

      Hyvää loppiaisen aikaa ja arkeen laskeutumista pikkuhiljaa !

      • hurskainen

        Ramonan mainitsema talven peruminen voi jäädä lyhyeksi. Viikon päästä ennustetaan -lämpötiloja ja maan valkoisuutta ulkosaaristoa lukuunottamatta.
        Radio-suomen toimittajakin vihjaili oudosta valoilmiöstä.

        Tiedä niistä säästöistä kun loppuvuoden myrskyt tekivät miljoonatuhoja. Eikö nuo kiertyne ajan kanssa sähkönkulutusasiakkaiden maksettaviksi.
        Mut minkäpä me säille voimme. Länsi-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ovat suurissa vaikeuksissa ankaran talven takia, kuten olemme kuulleet uutisissa.


    • Hyvää tätä vuotta pirttiläisille, en ole tainnutkaan mitään merkkiä itsestäni tänne jättää vielä tänä vuonna. Aika kuluu mutta päivät pitenee onneksi.

      Turussakin päivä on jo 19 minuuttia pitempi, mutta Rovaniemellä on nopiampi tahti siellä pidennys on jo 53 minuuttia. Se on ymmärrettävää pitäähän siellä ehtiä kaamoksesta yöttömään yöhön kesään mennessä päästä.

      Voin sanoa samoin kuin Ramoona että jouluruoista olen eroon päässyt, kiitos siitä kuuluu "avustajille", joita olikin runsaanlaisesti.
      Harvemmin olen joulun riisumisen Loppiaisen jälkeen jättänyt, mutta huomisen vieraan vuoksi nyt näin teen, jotta hän ehtii kuuseni nähdä.

      Ei ole kuuseni pihtakuusi vaan tekokuusi, joka ei taatusti varista neulasia :)))
      Nätti joulukoriste valoineen se on kuitenkin olohuoneessa. Kiva on kuusen valoissa keinutuolissa istuen tv:tä katsoa.
      Niin kauan kun koristajia on sitä pidän. Pitäähän sen neljännessä polvessa kasvavan tytönkin päästä isomamman kuusta koristamaan kun sen on tehnyt isänsäkin (pojanpoika) pienenä. Johan tyttö täyttää neljä tässä kuussa.
      Tänä vuonna vielä nuorimman pojan poika koristeli.

      Kas kas kun sumu näyttää laskeutuvan, aamu oli aivan selkeä. Pyöräilykelit vielä tällä hetkellä, mutta nyt näyttää Foreca ennustavan pakkasta Turkuun perjantaiksi ja lumihiutaleita neljäksi päiväksi. Tuleekohan talvi.

      • Anlis ek

        Olin lähdössä, jo takki päällä lenkkikaverini kanssa tavanomaiselle päiväkävelylle, kun hän soitti, että tien pinta on jäässä, perutaan tämän päiväinen kävelylenkki.
        "Telot kätesi tai jalkasi tuolla liukkaalla tiellä".
        Niinhän siinä olisi saattanut käydä. Siispä istunkin nyt tässä koneen edessä ja ihmettelen minäkin tätä tammikuun sääksi epätavallista säätilaa. Meilläkin ulkomittarissa kaksi lämpöastetta!


    • Pimeää on, niinpä pitänee jo iltaa sanoa!

      Tökkäytyipä vieraita aikaansa kuluttamaan, kuten he itse asiansa ilmaisivat.Siinäpä sitten hyvin kuluikin monta tuntia. Johan siinä monta asiaa tuli kevyen rupattelun merkeissä setvittyä. En niitä tässä tarkemmin kertaile.

      Kyllähän meillä yhdellä opettajalla oli karttakepille myös kurinpidollista käyttöä, kun joitakin sormille näpsäytteli. Eipä niistä suurempaa hälyä tullut, siihen aikaan ei oltu turhan herkkähipiäisiä. Ilmeisesti olin niin kiltti, että sormeni säästyivät. Ehkä olin - jos itse kehaisen - ikäänkuin "nuori aikuinen". Näin muutaman kerran sanottiinkin. Eikähän niitä hulinoita paljon ollutkaan. Sitä en osaa sanoa, johtuiko se hillintä karttakepin voimasta vai oliko jo kotona piiskattu valmiiksi.

      Rollaaja ja kantelija ovat minullekin tuttuja nimityksiä. Paikkakunnittainhan se tittelit tulivat. Meillä oli "sanansaattaja." Ihan pieniä juorujahan ne naapurien tekemisistä olivat. Luotettavuuskin jäi kuulijan arvioitavaksi. Enimmäkseen niille jutuille naureskeltiin ja teräväpäisimmät jututtivat ja vauhdittivat piloillaan lisää. Kyllähän se puhelinten puuttuessa tietoliikenteen kulkua hyvin korvasi.

      Minullahan on kasvattina ympäri vuodet kuusi parvekkeella. Oli yksi punainen kreppinauhan pätkä koristeena. Huomattavaa säästöähän se, eikä tarvitse edestakaisin kuusta rahtailla.

      Taisipa jäädä Venlastiinan räiskäle/ lettukestit käymättä. Kiitos kuitenkin kutsusta. Myöhäistä ja pimeääkin alkaa olla.

    • Nea*

      Jouluaika, se kaunis taika, sanottiin jossakin runossa ja onhan siinä
      taikaa,vanhakin sen huomaa ja mieli virkistyy.

      Kun Pukki oveen kolkuttaa, kyllä pieni jännitys hiipii mieleen.
      Kun lasten silmiin katsoa saa ja vastauksen Pukin kyselyyn:
      "Kyllä olemme olleet kilttejä"!

      Nopeasti aika menee, kevät lähenee, se vuoden ihanin aika,
      "Kun kaikki suveen valmistuu, mut suvi viel on poissa".

      Iltalenkilleni aion vielä hipsaista ja toivotan kaikille Kahvipirttiystäville
      hyvää vuoden jatkoa!

    • tulenlieskat

      Hyvää ja puuhakasta 2014 vuotta SkillaN!
      Iloa hameenliepeeseen,
      hymyä mahtavaa suunpieleen
      Vuoteen hyvä onnenpotku,
      ei siinä silloin ikävä notku.
      Hyvää onnellista vuotta!

    • SkillaN*

      Huomenta, uutta pirttiä alan kuntoon laittamaan, kaikesta kiusasta huolimatta jaksan pirttiä vaan ylös nostella.

      Harmittaahan tuo, kun vanhoilla ketjuilla aina vaan palsta täytetään, mutta onneksi osaan etsiä pirtin vaikka nurkan takaa.

      Toivoisi, että kukaan ei noihin vanhoihin viestiä laittaisi, vakka kyllähän tämä mestari itse niinhin kysyy ja vastaa.
      Uuden pirtin numero on 87 /2014, tervetuloa uuteen pirttiin:)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe