Perustietoa Thaimaasta

Snorken

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva pieni valtio, jonka virallinen kieli on thai. Thaimaa tunnetaan hymyjen ja hiekkarantojen maana, jossa voi viettää myös monipuolista kaupunkilomaa.

Matkat Thaimaaseen kannattaa sijoittaa ajankohdaltaan säämieltymysten mukaan: kesä-lokakuussa vallitsee sadekausi, suosituin viileä kausi sijoittuu marras-helmikuulle (tällöinkin lämpötilat n.25 lämpöastetta) ja maalis-huhtikuussa voi helle nousta jopa 40 lämpöasteeseen.

Lento Thaimaaseen antaa lomaan jokaiselle jotakin. Shoppailija nauttii Thaimaan matkan aikana edullisista hinnoista ja iloisesta kanssakäymisestä. Kielikään ei aiheuta ongelmia Thaimaan äkkilähtöön: englannilla pärjää hyvin. Taksikuskeja varten kannattaa kuitenkin pitää mukanaan hotellin osoitetta paikallisittain kirjoitettuna. Myös rantalomailijat viihtyvät Thaimaan lomakohteissa loistavasti. Heillä on myös mahdollisuus päästä nauttimaan Thaimaan lomastaan veden pinnan alla, sukellusretkellä. Koh Taon sukelluksia on kehuttu jopa maailman parhaimpiin kuuluviksi.

Thaimaan hotellit houkuttelevat turisteja ympäri vuoden. Niiden taso vaihtelee, koska edullisimmat Thaimaan hotellit saattavat tarjota vain sängyn. Toisiin hotellihin taas kuuluvat kaikki herkut ilmastoinnista buffet-aamiaisten kautta katoille rakennettuihin uima-allasosastoihin. Hotelleista tarvitsee kuitenkin huolehtia vain vähän, sillä useimmat matkantarjoat myyvät Thaimaaseen matkapaketteja, joihin kuuluu lentojen lisäksi myös hotelli. Nämä suuremmat hotellit sijaitsevat usein keskeisillä paikoilla lähellä Thaimaan lomakohteita ja kulkureittejä.

Suomalainen autokulttuuri on melko rauhallista verrattuna Thaimaaseen. Kun rohkeat ohitukset ja jatkuvat torven tööttäykset nostavat ajaessa verenpainetta, voi lomalla Thaimaassa rentoutua matkustamalla bussilla tai junalla. Bussit ovat hyväkuntoisia ja rautatieverkosto kattava. Lyhyemmät matkat onnistuvat helposti myös takseilla tai tuktukeilla. Molemmat ovat edullisia vaihtoehtoja ja hinnasta kannattaakin tinkiä ja sopia jo etukäteen, jos ei matkusta perinteisellä mittaritaksilla. Vastaan ei kannata kuitenkaan ottaa ilmaisia kaupunkikierroksia, joiden ideana on saada sinut paikallisiin turistiliikkeisiin. Pidemmät matkat voi taittaa hyvin myös lentokoneella. Melko edullinen maan sisäinen lentoliikenne antaa hyvän vaihtoehdon Thaimaan matkan kulkuvaihtoehdoksi.

Thaimaan matkan aikana kannattaa muistaa hymyillä, se toimii niin kiitoksena kuin pahoittelunakin. Thaimaalaiset hymyilevät myös ihmisille, joita eivät tunne, ja ovat näin kohteliaita. Hymyilemättä jättämistä voidaankin pitää Thaimaan loman aikana loukkauksena. Jos sinua Thaimaan-matkasi aikana kehutaan, niin kiitä hymyillen ja latele kohteliaisuuksia myös takaisin.

Pukeutumiseen kannattaa Thaimaan-loman aikana panostaa. Varsinkin vierailuilla temppeleihin on suotavaa, että käytät pitkiä housuja ja hihallisia paitoja. Näin kunnioitat toisia. Matkalla Thaimaassa kannattaa myös katsoa missä vaatteissa menee ravintolaan: hienokin ravintola päästää sinut lomavaatteissa sisään, mutta palvelun taso ei ole niin hyvää kuin paremmissa vaatteissa. Muuten voi liikkua vähän rennommissakin vaatteissa, kunhan pitää huolen että ne ovat ehjät ja puhtaat. Miestenkin kannattaa pitää rantaa lukuunottamatta paita aina päällä.

Lisätietoja löytyy esimerkiksi sivustolta http://www.huippumatkailu.com/äkkilähdöt-Thaimaa

23

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • scam man

      ESIMERKKEJÄ TYYPILLISIMMISTÄ HUIJAUKSISTA THAIMAASSA
      Bangkokin suosituimpien turistinähtävyyksien kuten Wat Phon ja Grand Palacen ympärillä toimii järjestäytynyt joukko huijareita. Tuk tuk –kuljettajat tai oppaiksi itsensä esittelevät henkilöt lähestyvät turisteja ja väittävät kohteen olevan suljettu. He tarjoutuvat viemään tai kuljettamaan turistit ostoksille esimerkiksi jalokivikauppaan. Kaupassa esitellään poikkeuksellisen hyviä tarjouksia ja muun muassa edellisten asiakkaiden ostoskuitteja. Esittelijät ovat hyvin vakuuttavia ja ystävällisiä, mutta ostoksille ei kannata ruveta ellei ole jalokivien asiantuntija.
      Thaimaan turistikohteiden välillä kulkevissa yöbusseissa tapahtuu usein ryöstöjä. Bussin ruumaan jätettävät matkatavarat avataan usein ja arvotavarat häviävät.
      Lain mukaan Thaimaan viranomaisten tulee ilmoittaa pidätyksistä kyseisen maan suurlähetystölle. Täyden kuun juhlissa ja muissa vastaavissa tilanteissa viranomaiset eivät kuitenkaan aina toimi näin. Usein on kyse pidätyksestä huumaavien aineiden hallussapidon tai käytön vuoksi. Tuolloin pidätettynä olevaa henkilöä saattaa lähestyä niin sanottu välittäjä, joka lupaa vapautuksen suurta summaa vastaan, yleensä noin 100 000 bahtia. Välittäjä ei ole viranomainen vaikka toimiikin thai viranomaisten tiloissa.
      Moottoripyöriä tai vesiskoottereita vuokrattaessa laitteen kunto kannattaa tarkastaa hyvin ennen liikkeellelähtöä. Erityisesti passinsa pantiksi jättäneille on esitetty korvausvaatimuksia vuokrauksen aikana syntyneistä vaurioista. Tosiasiassa vauriot ovat syntyneet jo aikaisemmin.
      Paikalliset viranomaiset saattavat olla epäsuorasti mukana huijauksissa. Poliisi voi esimerkiksi kieltäytyä vastaanottamasta ilmoitusta varastetusta passista, mikäli passi on menetetty pantiksi jätön vuoksi. Maahantuloviranomaiset puolestaan saattavat pyytää palveluistaan suurempaa maksua kuin virallisessa hinnastossa on mainittu.

      • scam man

        Matkustustiedotteet, 9.12.2013

        Thaimaa: matkustustiedote

        Thaimaa: Matkustajia kehotetaan varovaisuuteen mielenosoitusalueilla. Tilanne suurimmassa osassa maata on normaali. Eteläisissä maakunnissa on poikkeustila.

        Suomen suurlähetystö
        Bangkok

        Bangkokissa ja muuallakin Thaimaassa on esiintynyt hallituksenvastaisia mielenosoituksia. Tällä hetkellä koko Bangkokissa on voimassa sisäisen turvallisuuden laki (ISA, Internal Security Act). Laki antaa poliisille laajat oikeudet. Suosittelemme matkustajia ja kaupungissa asuvia välttämään mielenosoituksia ja väenkokoontumisia.

        Etelä-Thaimaassa Pattanin, Yalan ja Narathiwatin maakunnissa on ollut poikkeustila voimassa vuodesta 2004 siellä jatkuneiden vakavien levottomuuksien vuoksi.

        Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi.

        Thaimaahan matkustavia suositellaan ottamaan kattava matkustajavakuutus


    • Lisää Thaimaasta

      Thaimaasta saa pohjoismaihin verrattuna pildeä todella edulliseen hintaan.

      • maunitsio

        heh loistavaa


    • 28x...

      Mistäköhän näitä Thaimaan tuntijoita tupsahti oikein lauma? Vielä parin tunnin sisään? Kyllähän minä melkein joka sanan luinkin mutta olo oli hieman samanlainen kuin olisi kuunnellut vartin Kataisen höpinöitä. Mitään ei kyllä mieleen jäänyt. Sen sijaan nimim. Lisää Thaimaasta kertoi tarkeän ja realistisen tiedon minimalismin keinoin. Se oli taidonnäyte se.
      Ryhdyinkin noin ihan matemaattisesti laskemaan miten paljon halvemmaksi pilde tulee Pattiksella kuin Stadissa. Lukijat suonevat anteeksi moraalittomuuteni mutta olen käyttänyt muutaman x maksullisia opaspalveluja myös Stadissa. Kerran kännipäissäni horjahdin sisään Ra*akadun "yökerhoon". Siellä oli pitkäkoipisia ukrainalaisia tai valko- venäläisiä, mistä lie. Yksi tyttö siinä oli mieleeni ja aloitimme hintaneuvottelut. Tytöllä oli auto alla ja yö vietettäisiin minun luonani. Asetin kellonajankin 10.00 minkä jälkeen voisi poistua. 500 pyysi, 400 kelpasi.
      Rotutyttö oli sentään.
      Palmutyttö yksityisyrittäjänä ottaa sen tonnin yöstä. Noin suurinpiirteinen raakalaskenta tuotti tuloksen joka hämmästytti itseäkin. Pattayan pilde on noin 16x halvempaa. Tämähän on sellaista tietoa mitä tosimatkaaja tarvitsee eikä tuollaista liirumlaarumia etten paremmin sano...

      • Suthep Thaugsuban

        Päästelihän se Käteinen kuuluisan GLOBAALI TYÖNJAKO-terminsä eli suomityttö jakaa meduusahelmeään Gambiassa, mutta me Pattayan peräkammarit nautimme liukkaasta ja notkeasta Thaimaassa.

        Tottapuhuen, tuollaiset työnlähetyspuheet tuottaisivat oikeassa isänmaallista henkeä omaavassa valtiossa valtiopetossyytteet. Soini koitti hillitä poikien himoa ajaa kaikki työ pois Suomesta. aseistakieltäytyjä puolustusministeri piti koko oppositiota lapsellisina kitisiöinä. Olisiko Suomessakin aika vaatia hjallistusta eroamaan.


      • scam man
        Suthep Thaugsuban kirjoitti:

        Päästelihän se Käteinen kuuluisan GLOBAALI TYÖNJAKO-terminsä eli suomityttö jakaa meduusahelmeään Gambiassa, mutta me Pattayan peräkammarit nautimme liukkaasta ja notkeasta Thaimaassa.

        Tottapuhuen, tuollaiset työnlähetyspuheet tuottaisivat oikeassa isänmaallista henkeä omaavassa valtiossa valtiopetossyytteet. Soini koitti hillitä poikien himoa ajaa kaikki työ pois Suomesta. aseistakieltäytyjä puolustusministeri piti koko oppositiota lapsellisina kitisiöinä. Olisiko Suomessakin aika vaatia hjallistusta eroamaan.

        Suomen tämänhetkinen puolustusministeri on vapautettu asepalveluksesta allergian takia. Ei siis varsinainen aseistakieltäytyjä.

        Tiesittekö,että Thaimaassa yliopisto-opiskelijat saavat vapautuksen asevelvollisuudesta. Tosin nekin jotka ovat velvollisia arvotaan palvelukseen koska porukkaa on enemmän kuin kerralla tarvitaan.

        Nuo alkuosan kirjoittamani 'tietoa thaimaasta' on copy/paste Suomn Thaimaan Bangkokin lähetystön sivuilta.

        Uskon monien lukijoiden kaipaavan maasta muutakin tietoa kuin mitä matkatoimistojen mainokset tai pattayan liukkaripojat täällä tarjoavat.

        Ei edes Thaimaassa aina hymyilla niin kuin sanonta kuuluu. Sehän on taas todettu kun maa on ylittänyt uutiskynnyksen myös meillä täällä Suomessa.


    • 28888x

      Tyhmä, tyhmempi, 28x!

      • go ahead!

        Faktampi, hauskempi, 28 :)


    • huoh ja huoh

      Autokulttuuri, mitä se on. THAIMAAHAN ei seen.

    • 28x...

      Kuulehan sinä scam mam. Täällä nyt jokainen osaa lukea suomalaiset viralliset matkustustiedoitteet. Oletko tietoinen että on kasvava joukko elämysmatkailijoita jotka lähtevät minne päin palloa vain kunhan rähinäitä on tiedossa. Sanovat sitä aivan extreme- harrasteeksi ja sitä on ryhdytty arvostamaan yli rajojen.
      Mitä lähemmäksi uskaltautuu eturintamaan sitä parempia kuvia saa. Suosittelen tietysti että jatkuva matkavakuutus on voimassa eikä kerro vak. yhtiölleen harrasteestaan.
      Tällaiselle extreme joukoille on aivan sama mistä asiasta mellakoidaan. Myöskään
      politiikka eikä kansallisuudet voisi vähempää kiinnostaa. Se on vaihtoehto jollekin rantalomalle, suosittelen ehdottomasti nuorisolle; mikään ei saa aikaan sellaisia adrenaliiniryöppyjä kuin lentävät kivet ja poliisien vesitykit....

      • scam man

        Ei kai herra 28X kuvittele tuntevansa Thaimaata jonkun ostetun oppaan perusteella?
        Thaimaa on hyvin korruptoitunut maa jossa esimerkiksi business hoidetaan pitkälti suhteiden kautta. Juuri siksi länkkärien on haasteellsita päästä markkinoille.
        Nyt luonnollisesti puhutaan bisnesmaailmasta eikä pattayan lihamarkkinoista jossa pärjää vähemmällä. Toisaalta rahallahan luikkaripojatkin elämyksiä etsii..käteen tosin jää vain haju edellisestä asiakkaasta.

        HIVelevin terveisin.


      • Suomi se vasta...
        scam man kirjoitti:

        Ei kai herra 28X kuvittele tuntevansa Thaimaata jonkun ostetun oppaan perusteella?
        Thaimaa on hyvin korruptoitunut maa jossa esimerkiksi business hoidetaan pitkälti suhteiden kautta. Juuri siksi länkkärien on haasteellsita päästä markkinoille.
        Nyt luonnollisesti puhutaan bisnesmaailmasta eikä pattayan lihamarkkinoista jossa pärjää vähemmällä. Toisaalta rahallahan luikkaripojatkin elämyksiä etsii..käteen tosin jää vain haju edellisestä asiakkaasta.

        HIVelevin terveisin.

        Suomen korruptio onkin laillista koska poliitikot ovat mukana kartelleissa ja ovat säätäneet lait tukemaan kartelleja ja tuhoamaan kilpailun.

        Meillä korruptiosta vastaa kauppakartellit, tiekartellit, sähkökartellit, vesikartellit ja valtakunnalliset rakennusliikkeet jotka valehtelevat rakentamisen olevan kallista.

        Kaikki missä liikkuu iso raha Suomessa on läpeensä korruptoitunutta ja jos sinulla ei ole poliittisia suhteita ja tukea niin isoilla apajille et tule koskaan pääsemään. Näin tämä maa haudataan.

        Thaimaa suojelee omiaan ja ei päästä ketä vaan markkinoitaan sohlaamaan. Suomi pyllistää ja kumartaa kelle vaan ihan mistä syystä vaan ja täyttää maan halpatyövoimalla omien makoillessa kotona työttöminä.

        Ottaisin Thaimaan systeemin koska vaan vaihtoehtona Suomen sisäpiirin porsastelulle jota olen 25 vuotta seurannut aitiopaikalta.


    • Pari täsmennystä

      Thaimaan naisten pildet ovat keskimäärin todella piukkoja verrattuna pohjoismaisiin vastaaviin härpäkkeisiin.

      Tämä johtuu mitä ilmeisimmin pienikokoisesta lantiosta ja hoikasta ruumiinrakenteesta. Prosenteissa empiirisen tutkimukseni ja vertaisarvioinnin avulla arvioisin keskikokoista Thaimaan pildeä noin 35-55% pienemmäksi kuin pohjoismaisten siskojen härpättimet.

      Karvoituksesta thait ovat tarkkoja. Alapää pidetään aina siistinä ja puhtaana ja apteekeissa on kattavat tuotevalikoimat jotka meillä ovat reseptilääkkeitä.
      Siksi meilläpäin pohjoismaisten naisten housusta saattaa löytyä millainen harakanpesä tahansa ja karvoitus saattaa ulottua navasta reisiin saakka.

      • tekniikan tohtori

        Yleensähän on niin että pienempi tavara maksaa enemmän koska siinä on jouduttu pakkaamaan kaikki tarvittava pienempään tilaan kuten Ipadeissa esimerkkinä. Se on sitä high techiä.


      • Lättyviikari

        Uskomatonta puppua. Lantion koolla tai hoikkuudella/tukevuudella ei ole todistetusti mitään yhteyttä pilden kokoon. Ihmisen koko tietysti noin yleensä vaikuttaa jonkin verran ihan yleisellä tasolla. Suurin ero kuitenkin tulee lihasten kimmoisuudesta tai velttoudesta.


    • seen sanoi han

      thaimaaSEEN ja thaimaaSEEN

      • "Pieni kaakkois aasian valtio" Thaimaa ,on 20 suurin väkiluvultaan,maailmassa.
        50 suurin pinta-alaltaan.
        Yli 67 milj.asukasta.Pinta-ala yli 510 neliö km.
        Oli perustiedot hukassa aloittajalla.


    • 28x...

      Hienoa että hra mahasarakham puuttui aloittajan näsäviisaaseen kirjoitteluun faktatiedoilla. Muutenkin pojat onnistuivat kääntämään jo aivan epätoivoiseksi menneen keskusteluketjun asialinjalle eli pilden kokoon. Tämä aihe saa aina vanhankin innostumaan.
      Herrat tekniikan tohtori ja Lättyviikari ovat molemmat aivan oikeassa. Kyllä pilden kokoon varmasti vaikuttaa kantotelineen koon lisäksi sen tarjonta.
      Jospa vaihteeksi vertailisin tätä pohjoismaista tarjontaa. Pärnulaisella tyttöystävälläni oli 25-29 % ja venäläisellä 21 % pienempi pilde kuin entisillä vaimoillani numerot 1 ja 2. Kaikki olivat n. samanmittaisia 165 cm joten kyllähän pilden tarjontakin tietysti vaikuttaa puristusvoimaan.

      • 28x...

        Kesken jäi höpinät. Nimimerkki Pari täsmennystä on nähdäkseni tehnyt hyvin laajaa sekä jopa perusteellista kenttätyötä aiheen parissa. Hänellä on muun mittaus- ym. touhujen lomassa jäänyt aikaa myös karvoituksien arviointeihin. Totta on etten ole thaikuissa törmännyt koskaan harakanpesätuheroon joka olisi kauhistus sekä sydänkohtauksen paikka. Siistejä ovat olleet. Tuosta en ole ennen tiennytkään että jollain apteekkikamalla pystyvät säätämään karvoituksen määrää. Kertoisitko aiheesta lisää sillä olen oppipoika nyt tällä lääkerintamalla....


    • mahasarakham

      Onko kukaan tutkinut,kuinka mones viesti kääntää asian kuin asian Thai naisten pilden pariin.Kai hyvästä tavarasta pitääkin kirjoittaa.
      Suomessa ei muuta isoa olekaan kuin pildet ja ahterit.Hyvä,että jossain ollaan isoimpia maailmassa.

    • asiaa7

      Joillekin tuntuu edellä olevat kommentit tärkeimpiä perustietoja Thaimaasta. Luulisi siellä muitakin tärkeämpiä tietoja löytyvän. Aika mautonta joka tapauksessa.

    • Himpskattia?!

      Että Thaimaa PIENI valtio?
      Thaimaa on maailman 50. SUURIN valtio, n. 170 % Suomen kokoinen, eli
      lähes tuplasti suurempi kuin Suomi, joka on yksi suurimmista "länsi"-Eurooppalaisista valtioista.

      Tuo säästä kertova kirjoitusosiosi on käytännössä lähes täyttä pötyä. Olet ehkä kerran lomaillut Thaimaassa 2 viikon loman ja nyt innostut kertomaan Thaimaasta nippelitietoa, jonka suht kaikki jo tietävät, En edes viitsi alkaa luetella tuossa osiossa olevia virhetietoja niitä on niin paljon.

      MISSÄ olet "kuullut" Koh Taon sukellusten kuuluvan "maailman parhaimpiin"?!
      Voin kertoa sulle, ettei tuo väittämä pidä edes hitusen vertaa paikkaansa., ei lähimainkaan.
      Toki olen itse kokenut Taon varteenotettavimmat sukelluspaikat, kuten kohtuullisen paljon muuallakin ympäri maailmaa olevia sukelluspaikkoja.

      Onhan tuossa aloituksessa jotain pientä oikeellisuuta ensimmäistä kertaa Thaimaahan matkaajalle, peruspertin sääntöjä ja tietoa jokaiselle matkaajalle joka on menossa mihin tahansa maapallolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      313
      3638
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2095
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      92
      1319
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1197
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      914
    Aihe