Vastatkaa...

hermot mänöö

Eläinlääkäri kehoitti muutama vuosi sitten antamaan kissoille leikattujen kissojen kuivaruokaa, sillä ns.tavalliset kuivaraksut aiheuttivat toiselle pissatulehduksia.
Olen ostanut eläinkaupasta Canacat-kuivaruokaa, mutta nyt tulikin mieleen, että eiväthän näistä raksuissa ole mainintaa että leikatuille kissoille. Tiiä, voiko enää sit ostaa näitä , kun pitäisi kumminkin olla noita steriloitujen kissojen sapuskaa..On tää vaikeeta. :/

10

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kuivaruualle

      Kaikenmaailman erikoisruuat on usein ihan höpöhöpö juttuja. Lääkeruuat toki erikseen mutta ei steriloitu kissa tarvitse edes mitään erikoisruokaa.
      Kuivaruoka sinänsä altistaa virtsatieongelmille, etenkin jos se on pääasiallinen ravinto. Kannattaa ennemmin panostaa laadukkaisiin märkäruokiin ja tarjota myös raakaa lihaa esim. broilerin siipiä niin hampaat pysyvät kunnossa. Kuivaruoka ei todellakaan ole mikään pakollinen osa kissan ruokintaa vaan sen voi hyvin jättää pois.
      Eläinlääkärit ovat harvemmin perehtyneitä kissan oikeaan ruokintaan ja usein koko eläinlääkäriasema on jonkun ruokamerkin sponsoroima jolloin siellä tottakai tyrkytetään sitä merkkiä jokaiseen vaivaan.

      • 1612

        Siinä tuli täyttä asiaa!


      • NäinJuuri

        Aamen!


      • hermot mänöö

        Kun kissa on syönyt näitä steriloitujen kissojen kuivaruokaa, niin ei ole enään ollut ongelmia virtsateiden kanssa. Kissat kuitenkin tykkää noista raksuista ja ovat erittäin kranttuja monille ruoille. Ei ole helppoa saada niitä syömään edes raakaa lihaa, kun ole yrittänyt tarjota.


      • 79+78

        Paremmin he ovat eläinruokintaan perehtyneet kuin netissä riehuvat kissityttelit.

        Siinä olet oikeassa, ettei kuivaruoka ole pakollinen osa kissan ruokavaliota. Paras olisi kun kissa saisi itse saalistaa ravintonsa. Niin kissa saa tuoretta hyvää ravintoa ja elää lajityypillistä elämää. tuloksena terve ja onnellinen, hvinvoiva kissa.


    • PitkääPinnaa

      Kuivaruoka ei silti ole se parhain vaihtoehto. Jos ajatellaan vaikka kissan luontaista ruokaa esim. hiirtä, siinä on kosteutta n.80%. Samoin useimmissa märkäruuissa kosteus on samaa luokkaa. Sitten kuivaruuat. No ne ovat kuivia. Kosteutta on ehkä 10-20%. Vaikka näyttäisi että kissa käy usein vesikupilla niin se saisi litkiä aikamoisen määrän joka vuorokausi että nestetasapaino pysyisi hyvänä.

      Aika monen kissan nirsous tuntuu olevan ihan omistajan itsensä aiheuttamaa. Ei saa antaa heti periksi jos uusi tarjottu ruoka ei katoa sekunneissa lautaselta. Siinähän kissa oppii että jos ei syö niin saakin sitä herkkuruokaa. Ihan kuin pikkulapset; jos lapsi ei syö päivällistä ja lapselle annetaan sen sijaan karkkia niin syökö lapsi huomenna päivällisen kiltisti mukisematta? Epäilen.

      Kissaa ei saa toki paastottaa mutta jos esim. aamulla ruoka ei kelpaa niin nosta ruokakippo jääkaappiin ja tarjoa ruokaa uudelleen päivällä/illalla. Voit myös vaikka turvottaa raksut vedessä niin kissat tottuvat syömään pehmeää, märkää ruokaa. Siihen voit sitten sekoittaa pikkuhiljaa eri märkäruokia. Konsteja on monia. Muutos ei tapahdu hetkessä vaan pitää olla kärsivällinen ja johdonmukainen.

    • Bengalcat ♡

      Steriled kuivaruussa on vähemmmän kaloreita kuin tavallisissa.

      • kisukaks

        Tää steriloiduille kissoille antamani kuivaruoka todellakin on ns.kevyttä eli pitää kissan painon kurissa. Pussukassa lukee myös. että raksut poistavat hammaskiveä.


      • 1815
        kisukaks kirjoitti:

        Tää steriloiduille kissoille antamani kuivaruoka todellakin on ns.kevyttä eli pitää kissan painon kurissa. Pussukassa lukee myös. että raksut poistavat hammaskiveä.

        AInoastaan eläinlääkäri voi poistaa hammaskiven. Raksu hajoaa heti osuessaan hampaaseen joten miten se voisi hammaskiveä irrottaa? Syötä kunnon luista lihaa sille niin ei varmasti tule hammasongelmia.


    • tulevaisi

      anna mennä vaan!! syötät sitä ruokaa sille mikä kelpaa!!
      tulevaisi.blogspot.fi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      400
      1607
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1308
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1208
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      836
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      834
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      830
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      183
      746
    Aihe