Mitä ruuaksi nirsolle kaukkarille ?

atalan kauhu

RAVITSEMUSONGELMA ! AUTTAKAA TE FIKSUMMAT..
Meillä on 8- vuotias kaukaasianpaimenkoirauros. Koiralla krooninen korvatulehduskierre (välillä canofen-kuurin jälkeen parempi,mutta uusii aina vaan) ja nyt raapimisen seurauksena myös verikorva.. Eläinlääkäri määräsi pelkkiä hypoallergeenisia nappuloita ravinnoksi.. ostettiin sitten taas kun käskettiin (kun juuri nämä kelpaavat kuulemma nirsoillekin), muttei koira syö. Ei tietenkään, ei ole koskaan nappuloita syönyt, ei kuivana eikä liotettuna...nääntyy mieluummin nälkään.. Tähän asti syönyt kerran päivässä seuraavasti: n.500 g nauta-sika jauhelihaa raakana tai sama määrä sika-nauta jauhelihaa paistettuna (ei syö tätä "huonompaa" raakana) ja jälkiruuaksi sitten yksi einesmaksalaatikko (joo tiedetään huono juttu). Lisänä saanut meiltä ruuantähteitä (kanankoivenrippeitä, possunpaistia yms.)ja lähes joka ilta pari kolme näkkileivänpalaa voilla.
Nyt ajateltiin pistää gluteiinittomalle eli syöttää tota yrjölänpuuroa pellavaöljyllä höystettynä (ilman ohraa) ja lisänä sitten puuron (valmiin) määrän verran tuota nauta-sikaa raakana, koira kun ei suostu syömään mitään koirille tarkoitettua jauhelihaa. Tää ruokavalio tulee kyllä tosi kalliiksi.. koiran paras kuitenkin nyt pääasia. Onko kellään muita hyviä ehdotuksia tai lisävinkkejä ???

14

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OTON mamma

      Kyllä teidän kauhunne syö paremmin kuin moni ihminen. Meidän kaukkari syö lihaa, ruuantähteet ja nappuloitakin. Meidän mussukkamme tykkää syödä nappulat lasten tapaan maidolla.

    • puhh

      hei, kyllä se syö jos muuta ei saa

    • diaaa

      Korvatulehdukset johtuu yleensä aina jostain allergiasta, olin itse kanssa epätoivoinen jo ruokien suhteen ja aikaa meni ennen kuin sain koluttua läpi allergian aiheuttajat. Vehnä/viljat ja sianliha.
      Ne ovat eniten allergisoivien joukossa. Sianliha on vahvaa.
      Joskus riisikin aiheutti pientä ongelmaa mutta peruna kävi muussattuna, ei kokonaisena tai paloina kun maha ei sitä sulata, muussina ehdoton tai raksuna.
      Kokeileppa jättää tutusta ruuasta aineksia pois esim. sika ja kaikki viljat ja katso auttaako.
      Meillä ei myöskään hyporuuat kelvannut

    • miihin

      Omalla koirallani on ruoka allergia ja eläinkääri yleisesti suositteli että seuraavia ruokia ei anneta millekkään koiralle

      Vehnä
      possu
      naudan (häränliha)

    • huhhelihuihai

      Heittele sille sudenraatoja, niin kyllä alkaa turkki kiiltämään.

      • kokemusta on!

        Nälkään ei mikään terve koira kuole, jos kupissa on tavaraa.
        Mutta pystyvät kyllä olemaan syömättäkin, varsinkin, jos menuun laatuun, tai makuun tulee heikennyksiä, jolloin on luonnollisesti ilmoitettava, että tämä ei käy, vie pois.


    • wolfhewrt-09

      et voi olla aloittaja tosissasi????? sun koiralta katoaa kaikki ongelmat kun pidät ensin päivän täysin paatolla ja alat antamaan vaan kennelrehun lihaa ja luita,rustoja.( kennelrehun aikataulu netistä.ajaa teille miltei kotipihaan.).sitten kun on alkanut syömään niitä,alat lisäämään kotiruuanjämät. oletko oikeesti noin dille vai onko toi joku vitsi?
      tässä just hyvä esimerkki perheestä jolle EI saa koiraa antaa. pysyttele pehmoleluissa. tapatte hyvän koiran noilla leikeillänne.
      ..maksalaatikkoa ja näkkäriä ja sikanautaa??hooohhoijaa. kaupan ihmisille tarkoitetussa jauhelihassa ei ole mitään mitä koira tarvitsee.. apua tätä raivotusta.

      • eiuhoinjpomcl

        Onhan se barffaaminen hyvää joo,mutta ensin mainostettiin,että raakaruoka on koiralle parasta.Ja kun ihmiset alko ostaa raakaruokaa,niin hinnat nykästiin reilusti ylös.Ennen sai ilmaiseksi luita ja roippeita koiralle,nykyään se on "barffia",ja maksaa enemmän kun laatunappulalla syöttely.Myynti kikka tuo barffi sanon minä,ja vaihdoin laadukkaaseen nappulaan takaisin.Kaikki koiralla ok.


    • Kaukkis.

      Mä teen itse puuron ja soseutan sinne vähän vihannesta, lihaa, sitten vähän raejuustoa ja lihaa ( aina laitan joukkoon )

      Toisena ateriana, se saa raakapakasteita, on lohipullia ja vaikka mitä. Pellavaöljy on meidän koiran mielestä pahaa, lorautan välillä rypsiöljyä ja saa aina roiskeet siihen puuroon mitä on ihmisiltä jäänyt. Annan välillä verilättyjäkin, puolukkahillon kera, meillä on terve koira ja ihan näkyy olevan lihoissaankin. Välillä mies ajaa kennelrehuun ja saa "saaliin" sillon laitan pakkaseen lihat ja annan koiralle sitten ruokaan, sieltä saa myös koirien nami maksalaatikkoa.
      Pihalle välillä heitän nappuloita, se tykkää niitä etsiä ja saalistaa. Aina kun se syö ulkona, niin tulee kauhee hätä syödä pois kiireellä ettei vihollinen tule ja vie.

    • En kyllä usko

      En tiedä uskonko koko aloittajaa?

      Itselläni on sisar rotu keskiaasiankoira joka on vastaava kuin kaukkari,ei näitä koiria paapota,ne on seurakoirat erikseen.

      Sen kun muistaa ettei syötä vehnää ja perunaa niin pitkälle pääsee.

      Tälläiset koirat voi olla syömättä kaksiviikkoakin ja juomatta viikon.Tai sitten on sohva peruna kyseessä.

      Koiraa varsinkin näitä koiria olisi syytä pitää paastolla yhden vuorokauden joka viikko juuri vatsan takia.

      On todennäköistä koiran allergia ja vääränlainen syöttäminen.

      Minusta kyllä nyt tuntuu että kyseessä ei ole laumanvartija,kun ei tuolaista voi olla olemassa edes eläinsaaressa jossa paapotaan sudestakin kotihiiri.

    • Caucasiansd

      Mun kaukkari syö lohta. Etenkin lohi-medaljongit suurta herkkua. Tykkää myös juustosta, oltermanni-paketti ei kauan kestä. Naisystävä mäkättää, että syötän muka liian kalliisti. Tärkeintä että koira kasvaa ja voi hyvin. Koira syö 2 kertaa päivässä ja kerta-annos on noin 1,5 kiloa tuoreruokaa.

    • Kokeile :)

      Tohon korvatulehdukseen voisi auttaa Valkosipuli ja Hunaja molemmat luonnon omia antibiootteja.

      Ootko koittanu AB-piimää nappuloiden sekaan? Meitin hra kun tykkäs piimästä ;)

    • 15+10

      Korvatulehdus on järjestään aina allergian aikaan saama, miks työntää luonnon antibiootteja vaan olisiko viisain selvittää mikä aiheuttaa ja jättää ruokavaliosta pois?

    • morgan4

      Eikö koiralle saa syöttää perunaa? Esim janssoninkiusausta? Kertokaa nyt?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe