Airberlin, kokemuksia yms :)?

matkusteliaaa

Eli ois lennot varattuna tammikuun lopulle berliiniin ja airberlin lentoyhtiönä :) onko kukaan matkustanu kyseisellä yhtiöllä, ois kiva kuulla jotain! lähtöselvitys helsinki-vantaalla on ainakin t2?

20

869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • beriini

      Vuosi sitten kävin juuri Berliinissä kyseisellä lentoyhtiöllä. Ihan ok, ei mitään valittamista. Pysyi aikataulussa ym. Ainoa miinus on että ruoka on ihan paskaa. Ruoka on samanlaista kuin kävisi k-kaupassa ostamassa pirkka valmislasagnea ja sitten myisi sitä viisinkertaiseen hintaan. Eli kunhan syöt ennen lentoa niin hyvä :)

      • Snacks

        Yleensä näillä lyhyillä lennoilla on joki sncaks eli metupatukka tai sipsipussi tai jokin kokojyväpatukka jne. sekä kaffe tms. Lähtiessä saa lennoilla usein suklaasydämen emolta.
        HEL terminaali on T2
        TXLssä AB saapuu ja lähtee normaalisti ainakin Schengen lennoilla terminaalista C, jossa vaihdot ovat nopeita.


    • epäluotettavaa

      Muuttavat omia aikatauluja tuntikausilla eivätkä anna vaihtaa vaikka myyty tuote onkin sitten jo ihan eri eli esim. iltalento vaihdetaan saman päivän aamuksi ja sitten sanotaan että voivoi.

      • matkustelijay

        Netistä olen lukenut samaa.. alko vähän epäilyttää nyt. Ymmärtääkseni lennolla saa ilmaiseksi jonkun pienen välipalan?


    • PäivänSubi

      no ekkai sä ruoan takii lentoo varaa, ja vieläpä berliiniin (asti),,, ton matkan nyt vaikka seisoo paikoillaan....
      Lentoyhtiö on hyvä ja koneet uudet, pääsee siirtyyn paikasta a paikkaan b, eli valintasi on hyvä !

      • hyvä..?!

        Kaikki eivät halua seistä tai ihmetellä mikä se ruoka muka on. Ihan asiallisia kysymyksiä.

        En pidä lentoyhtiötä hyvänä, jos se muuttaa lentoaikatauluja aivan erilaisiksi eikä anna asiakkaalle muutosmahdollisuutta eli myy ensin aivan jotain toista tuotetta ja vaihtaa sen sitten yksipuolisesti.

        Asiakaspalvelu ei myöskään vastannut meileihin tai fakseihin kahteen kuukauteen vaikka maksullisessa puhelinpalvelussa nimenomaan kehotetettiin ottamaan kirjallisesti yhteyttä em. kanavilla.

        En voi suositella. Ja lennän paljon, ts. kokemusta on. Suosin asiallisia suuria verkostolentoyhtiöitä. Kahden suuren vastaus em. tilanteeseen oli, että ilman muuta olisivat uudelleenreitittäneet kuluitta vaikka kilpalijalla eri allianssista jos ovat itse muuttaneet noin aikatauluja.


      • aloutyaja

        Ruuan takia en, olenhan istunut 3 tuntia ilman ruokaa kun lennettiin norwegianilla -mutta jos lentoaikataulu muuttuu paljon (esim. nyt lento lähtisi esim. 16.20 jos se muuttuukin vaikka 9.50?) niin ei kerettäs lennolle. Sen takia huolestuttaa kun netistä olen lukenut että he saattavat muuttaa lentoaikoja omin päin.


      • linkki hukassa.
        aloutyaja kirjoitti:

        Ruuan takia en, olenhan istunut 3 tuntia ilman ruokaa kun lennettiin norwegianilla -mutta jos lentoaikataulu muuttuu paljon (esim. nyt lento lähtisi esim. 16.20 jos se muuttuukin vaikka 9.50?) niin ei kerettäs lennolle. Sen takia huolestuttaa kun netistä olen lukenut että he saattavat muuttaa lentoaikoja omin päin.

        Jouduin tuolloin selvittelemään asiaa ja nyt en löydä sitä linkkiä, mutta muistelen jossain sanottaneen että aikataulumuutos voi olla suhteessa lennon kestoon. Ts. kolmen tunnin lentoa sai muuttaa suunnilleen saman verran, 10 tunnin lentoa vastaavasti. Ja meidän tapauksessa aikataulumuutos oli selvästi lentoa pidempi.


    • günche

      käytiin 2012 kesällä berliinissä, eipä valittamista. paitsi kanssamatkustajilla kun tuli vähän otettua ennen paluulentoa.

      • juuri näin.

        Eli tämä kirjoittaja voi suositella, kunhan vedät hölmöt änkyräkännit etukäteen. Jännäähän se on kun kerran ihan ulkomaille pääsee, pakkohan suomalaisen on vetää viinaa ja häiritä muita maksavia asiakkaita.

        Näitä noilla lennoilla sitten on.


    • huhhuhjoo

      Paluu Berliinistä 5.12.16. Ei mahduttu koneeseen, tai osa porukasta ei mahtunut. Monen tunnin odotus kentällä ja ilmeisesti kentälle jääneet ovat jo tällä hetkellä kotonaan.

      2 tunnin lennolla ei ainakaan tarjota yhtään mitään, ostaa toki sai.

      Tuona samana päivänä Air Berlin kunnostautui siten, että Berliiniin tuolloin aamulennolla tulleet osa lennätettiin Tukholman kautta ja osa jostain muualta, kuitenkin siten, että ryhmä tuli sinne loppujen lopuksi kolmella (3) eri koneella. Missään nimessä tuo yhtiö ei tule lennättämään meidän perhettä enää yhtään minnekään.

      • surkeaapalvelua

        Sunnuntaina piti olla iltalento, joka ensin siirrettiin pariin otteeseen ja lopulta peruttiin. Todella huonosti hoitivat kaiken tiedottamisen yms. Vastaus tiskillä oli, että menkää hotellin ja katsellaan aamulla uudestaan. 4 lentoa peruttiin samana iltana, joten oli aika paljon kiukkuisia ihmisiä. Saatiin sitten sunnuntai illaksi lento, joka sekin oli parituntia myöhässä. Todella surkeaa toimintaa Air Berliniltä.


      • Keksiä

        Euroopan lennoilla on ainakin aiemmin ollut kahvi tai tee ja jokin keksi tvs.
        Syksyllä tuli lennettyä ABllä viimeksi, mutta se oli taas Finnairin reitti ja palvelulla, joten siellä taas vain tee/kahvi ja esim. mustikkamehu.


    • Taneli78

      Varattiin lennot Helsinki-Maimi Berliinin kautta. Lentojen aikatauluja on siirretty monta kertaa ja meille on aiheutunut kuluja mm. jatkolentojen muutoksista useita satoja euroja. Päädyimme Air Berliiniin paitsi hinnan, mutta myös lentoaikataulujen vuoksi, jotka näyttivät aluksi hyviltä. Nyt olemme menettäneet yhden päivän perillä ja lisäksi lentomatkamme on pidentynyt 6 tunnilla. Air Berlin ei suostu vaihtamaan paremmin meille sopivampaan lentoon, vaikka heidän sivuillaan myytävänä, (saman hintaisena) koska sen operoi Finnair.

      Lisäksi olemme hyvissä ajoin mannertenväliselle lennolle ostaneet paikat (n. 100€), jotta koko 4 hengen perhe voi olla lähekkäin ja lisäksi minä pisimpänä saan XL -paikan. Nyt yhtiö on päättänyt ripotella perheemme kuitenkin ympäri konetta.

      Tämä on ensimmäinen ja viimeinen kokemus Ari Berlinistä. Loppujen lopuksi halvemmaksi olisi tullut Finnarinin lennot. EI JATKOON!

    • Eivainserahanmeno

      Tilasimme lennot Helsinki-Madrid. Parhaiten aikatauluumme sopi lento AB lla. Vaihto tegelissä. Toukokuussa tuli spostia että paluulento joskus ensi vuoden puolella. En kiinnittänyt siihen erityisesti huomiota ajattelin että selvitystä tehdessä asia ok kuin olikin. Helsingin lentokentällä virkailija laittaessaan boarding passiin ruumalaukun tarraa sanoi erityisesti että tässä varmiste että laukut päätyvät Madridiin. Paskanmarjat. Tegelissä ihmettelimme jatkolentoa johon virkailija totesi ettei tiedä muuta kuin on mentävä ulos terminaalista kun iberia hoitaa jatkolennon. Elikkä uudestaan tulliin ja pois kaikki helsinkivantaan tuliaiset. Madridissa ruumalaukkuja ei missään. Espanjan päässä ei sit ymmärretä kuin espanjaa joten kaikki kommunikaatio häitään valmistelevan espanjalaisen morsiamen varassa. No matkalaukut saapuivat sopivasti päivää ennen häitä kaikki tuliaiset 40 asteen helteessä tuhoutuneena. Lomamatka/hääreissu lähes piparina. Veljeni perhe tuli kaksi päivää myöhemmin. Hänellä täsmälleen sama juttu. Lentoyhtiö vaihdettu tegel-Madrid iberia airlineksi ja matkalaukut ties missä. Hekin olivat 1000 eurolla ostaneet vaatteet häihin koko perheelle.

    • 2plus

      Airberlinin lipuilla jatkolento Madridiin on tosiaan Iberia Expressillä, joka lähtee A-terminaalista. Tulli ei matkustajalta taxfree-ostoksia vie, mutta A-terminaalin portilla on turvatarkastus, johon taxfree-ostokset pitää viedä taxfree-kaupan suljetussa muovipussissa.

    • aiberrrrr

      Nyt on sitten liput konkussipesässä eli mennyttä on rahat ja uusia lentoja varaamaan.

    • 13plus

      jep, pari kuukautta ainakin näyttää suhteellisen ok:lta. sen pidemmälle ei kannata varata lentoja.

      mielenkiintoista nähdä tuleeko lähitulevaisuudessa halpoja äkkilähtöjä berliniin :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1878
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1782
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1271
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1152
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1085
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe