Rosenbergien teloitus oli laiton

Rahaa tulossa

Atomivakoojina tuomitut Ethel ja Julius Rosenberg teloitettiin sähkötuolissa vuonna 1953. Heidät oli tuomittu maapetoksesta joka on liittovaltion rikos. Mikäli tuomitaan liittovaltion lakien mukaan kuolemaan on teloitustapa hirttäminen ja se pitää suorittaa liittovaltion vankilassa (federal prison).

Rosenbergit kuitenkin teloitettiin sähkötuolissa Sing Singissä joka on New Yorkin osavaltion vankila (state prison). Teloitustapa ja paikka olivat laittomat, vasta nyt tämä on huomattu!

Rosenbergien lapsilla ja lapsenlapsilla on oikeus kymmenien miljoonien korvauksiin sillä jos teloitus on laiton on se murha.

Tässä ei ole mitään epäselvää sillä tuohon aikaan liittovaltion ainoa teloitustapa oli hirttäminen ja se piti suorittaa liittovaltion vankilassa. Edessä tulee olemaan mielenkiintoinen oikeusjuttu mikäli liittovaltio ei suosiolla myönnä jättikorvauksia.

9

632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käräjille vaan

      Hah-hah, väärin teloitettu ja vielä väärässä vankilassa joten kyllä tässä varmasti on ainekset oikeusjuttuun. Tosin asiasta on 60 vuotta joten se voi asiaa haitata mutta kyllä pätevä juristi senkin ottaa huomioon.

      • 2+11

        Onko USA:ssakin sitten käräjäoikeudet ?


    • Syyttömät

      Ethel ja Julius Rosenberg eivät olleet vakoojia. Heitä tuomittiin syytöminä yksikertaisesti siksi että he olivat avoimesti kommunisteja.

      • syylliset

        Samoina Rosenberg -jutun aikoina Brittien tiedustelupalvelussa SIS/MI5:ssä ja nimenomaan Brittien sekä CIA:n ja FBI:n yhteistyöasioissa New Yorkissa työskennellyt, mutta pääasiassa KGB:lle töitä tehnyt ja sittemmin Neukkulaan loikannut aikansa ehkä maineikkain kaksoisagentti Kim Philby myöntää 1960-luvulla julkaistuissa muistelmissaan "My silent war" (luin kirjan pari viikkoa sitten), että Rosenbergit olivat KGB:n agentteja, joskin aika vaatímattomalla tasolla. Philbyllä oli sormensa pelissä, jossa Rosenbergien annettiin kärähtää, jotta merkittävämmät KGB:n USA:ssa toimivat agentit voitiin pelastaa ilmitulolta. Philby & kumppanit KGB:ssa arvioivat kuitenkin USA:n reaktiot väärin. Eivät pitäneet mahdollisena, että Rosenbergien kaltaiset pikkutekijät saatettaisiin teloittaa. Philby ei muistelmissaan suoraan tunnusta olleensa osaltaan vastuussa Rosenbergien kohtalosta, mutta siitä, mitä hän ja muut asioita tuntevat kertovat, Philbyn vastuu on aika selvä.

        Siitä olen samaa mieltä, että Rosenbergien teloitus oli väärä ja kohtuuton, mutta ihan puhtaita pulmusia he eivät kuitenkaan olleet.

        Philby kirjoitti muistelmansa loikkauksensa jälkeen Moskovassa ja ne Neukkulassa julkaistiinkiin, joten niissä mainittu Rosenbergien KGB-kytky tunnustettiin yleisesti todeksi NL:ssakin.


    • Näin on

      Julius Rosenberg oli "guilty as hell", siitä ei ole pienintäkään epäselvyyttä, hän ansaitsi kohtalonsa. Sen sijaan hänen vaimonsa Ethelin osuus on epäselvempi ja epäselvissä tapauksissa on tuomittava lievemmän mukaan joten elinkautinen olisi ollut oikeampi tuomio.

      Mitä tulee aloitukseen niin ihan mielenkiintoinen sillä legendaarinen Sing Sing on osavaltion vankila, miten siellä voidaan teloittaa liittovaltion rikoksesta tuomittuja kun kerran on olemassa liittovaltion vankiloita.

    • Anonyymi

      Julius Rosenberg oli syyllistynyt jonkintyyppiseen vakoiluun mutta ei siihen mistä häntä syytettiin,eli atomivakoiluun..Hänen vaimonsa oli puolestaan.täysin syytön.

    • Anonyymi

      En yhtään ihmettele noita laittomia syytöksiä ja tuomioita. Nytkin ovat kummatkin USA presidentit syytettyjä vaikka mistä. Trumpinkin syytteistä tulee 561 vuotta vankeutta ym. Se siitä Demokratian mallimaasta!

    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa on tuomittu laskennallisesti viime vuosikymmenten aikana väärin ainakin 8000 ihmistä. Oleellista on rangaista jotakuta, jotta tilastoja saadaan kauniiksi.

      Vuodesta 1973 lähtien on vapautettu vähintään 186 syytöntä eli väärin perustein kuolemaan tuomittua henkilöä. Kuolemanjonossa on tällä hetkellä vajaa 3000 henkilöä.

      Amerikkalaisen käytännön mukaan on parempi tuomita kymmenen syytöntä kuin pitää yksi syyllinen vapaana. Suomessa on parempi pitää kymmenen syyllistä vapaana kuin tuomita yhtäkään syytöntä.

      Suomessa tapaukset Anneli Auer sekä Nils Gustafsson ovat pahimmat esimerkit ja ainakin kysymysmerkit, vaikka kuolemantuomiosta ei olekaan kyse. Poliisien, syyttäjien ja tuomarien toiminta ei ole aina esimerkillistä täälläkään.

    • Anonyymi

      Muistan elävästi pienenä poikana tuon eläintarhan junatunneliin suurella maalatun tekstin Helsinginkadulla Kalliossa - Pelastakaa Rosenbergit! Ei unohdu koskaan! JS

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe