lapsen kysymykset erilaisuudesta

nuji nuk

Mieheni jätti minut, ( Olin vain se oleskelulupa) kun lapsi oli niin pieni ettei hän enää muista sitä aikaa kun asuimme yhdessä.
Lapsi tietää kuka on hänen isänsä ( gambialainen) mutta isä ei tapaa häntä eikä ote luokseen, häntä ei kiinnosta.
Nyt lapsi on sen ikäinen, että hän kyselee erilaisuudesta, ja kärsii siitä että on afrikkalaisen näköinen, hän kyselee miksi ei ole valkoinen niinkuin minä.
Mitä ihmettä minä hänelle vastaan?
En ole puhunut pahaa isästä mutta mitä minä sanon lapselle, miten tämä vaikuttaa hänen identiteettiinsä ?
Elän kaksistaan lapsen kanssa, en ole suhteessa, ei ole isäpuolta.

7

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hgvbl

      Mulla on kaksi tyttöä myös gambialaisen miehen kanssa. Pienempi tytöistä on vielä niin pieni ettei ymmärrä ihonväristä mitään :) Mutta luulen että hänelle asia ei tule olemaan niin vaikea koska isosisko on tukena.

      Vanhempi tyttö saattaa välillä sanoa että haluaisi olla vaalea niin kuin minä ja osa kavereista. Koskaan lasta ei ole ainakaan minun tietääkseni kiusattu asiasta. Olen aina yrittänyt selittää että ihonväri ja hiusten laatu johtuu siitä että hänen isänsä on tummaihoinen ja minä olen vaalea, hän on puoliksi suomalainen, puoliksi gambialainen. Yritän aina vastata tytön kysymyksiin ja kommentteihin positiivisella tavalla, eihän afrikkalaisesta ulkonäöstä ole mitään syytä kärsiä. Erilaisuutta ei kyllä erityisesti kannata korostaakaan, vaan suhtautua lapseen normaalisti ja keskustella aiheesta silloin kun lapsi tuntee siihen tarvetta tai jos sattuu jotain jonka lapsi kokee ahdistavana tai loukkaavana. Tärkeintä että lapsi tuntee olevansa läheistensä rakastama ja hyväksymä juuri sellaisena kuin on.

      Vanhempana sinulla on todella suuri vaikutus lapsesi identiteetin kehitykseen. Hyvä itsetunto auttaa ottamaan kestämään kolhut joita saattaa tulla ajattelemattomista ihmisiltä. Vaikka sinulla ei välttämättä ole kovin lämpimiä tunteita afrikkalaisia kohtaan, olisi hyvä jos pystyt puhumaan lapselle positiiviseen sävyyn isästä ja auttaa häntä tutustumaan toiseen kulttuuriinsa ja tuntemaan ylpeyttä taustastaan.

      Me olemme käyneet Gambiassa pari kertaa vanhemman tytön kanssa ja hän on tutustunut maahan ja sukulaisiinsa. Se että lapsi tuntee muita saman värisiä (puoliksi tummia/vaaleita) tai tummaihoisia, auttaa hyväksymään oman itsensä sellaisena kun on. Meillä varmaan auttaa se että minun suvussani on muitakin puoliksi afrikkalaisia, lapset eivät tunne olevansa täysin erilaisia kuin muut, ja kaikki sukulaiset suhtautuvat heihin luontevasti.

      Välillä kyllä huolettaa että lapsia tullaan kiusaamaan tai jollain tavalla syrjimään, mutta vielä ollaan pärjätty hyvin. Toivottavasti jatkossakin :)

    • nuji nuk

      kiitos vastauksesta, minulla tämä on ainoa lapsi, ja ainoaksi taitaa jäädäkin.
      Suvussamme ei ole myöskään puoliksi ulkomaalaisia lapsia.
      En ole missään tekemisissä toisten samankaltaisten lasten kanssa, koska täällä missä asumme ei heitä juurikaan ole.
      En siis pysty enkä haluakaan opettaa lapselle mitään tästä toisesta kulttuurista, se olisi ollut hänen isänsä tehtävä, ei minun. Olen katkera, mutta en halua kuitenkaan että lapsesta tulee onneton.
      Olen ajatellut matkustaa jonnekin Afrikkaan kun hän kasvaa, ehkä safarille tai rantalomalle, en ehkä kuitenkaan Gambiaan koska siellä ei ole meille mitään enkä tunne ketään sukulaisia , en edes tiedä tietävätkö he oikeasti lapsesta.

      • nuji nuk

        lisäksi olen lukenut niin paljon kauhutarinoita näistä lapsikaappauksista, että en aio ruveta etsimään sukulaisia Gambiasta, en edes uskaltaisi matkustaa sinne yksin lapsen kanssa, mistä tiedän etteivät omisi lasta sinne. Tiedä mitä pahaa isä on meistä puhunut, uhkaili sellaisia kun lähti, kiivasluontoinen mies.


    • 3334

      Hei,
      ihana löytää tälläinen viestiketju :)
      Itselläni on tulossa lapsi Gambialaisen miehen kanssa ja yksin olen jäänyt raskauden aikana. Lapsi tulee tuskin isäänsä tapaamaan ikinä :(
      Olisiko teillä kenellläkään halua tutustua? Itse ainakin haluaisin tutustua muihin kenellä samasta maanosasta puoliksi lapsia.

      • hgvbl

        hei.
        Mä kans jäin yksin sillä hetkellä kun kerroin olevani raskaana. Raskaus ei ollut suunniteltu ja mies ilmoitti että ei ole hänen asiansa, hän ei halua lisää lapsia. Olihan se aikamoinen yllätys 8 vuoden jälkeen että suhde päättyy kuin seinään, ja meillä kuitenkin oli jo yksi yhteinen lapsi. Mutta lapsiaan mies kyllä tapaa päivittäin ja muutenkin huolehtii heistä, en voi sanoa että olisi huono isä. Huono puoliso kylläkin.
        Eli ei mullakaan kauhean lämpimiä tunteita ole gambialaisia miehiä kohtaan :D mutta sain häneltä ainakin kaksi ihanaa lasta, joita molemmat rakastamme.

        Gambiassa käyminen on kyllä melko avartavaa, koska silloin näkee millaisissa oloissa ihmiset elävät, mutta toisaalta oikeuttaako se käyttämään hyväkseen ja kohtelemaan halveksuvasti niitä jotka ovat sattuneet syntymään rikkaammassa maassa? Mutta kuten sanoin aiemmassa viestissä, lapsen kannalta oli hyvä nähdä millaista siellä on.

        Varmasti lapsesi pärjää vaikka ei tuntisikaan ketään tummaihoista, kunhan vaan tuet ja kannustat häntä. Erilaisuus on oikeasti vaikea asia lapselle. Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin! Ja anteeksi jos kuulostan vähän paasaavalta :D työskentelen varhaiskasvatuksen puolella ja nämä asiat on muutenkin lähellä sydäntä :)


    • 13 12 11 10

      mikä näitä miehiä vaivaa, afrikkalaisia pidetään perhekeskeisinä, kuitenkin käytännössä on ihan jotakin muuta .

      • joht0

        3334, mitä meinaat tehdä lapsen uskonnon suhteen, ja oletko isän kanssa väleissä, tuleeko mukaan synnytykseen ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe