Kristinuskon irvokas "rakkaus"

Kristinuskossa julistetaan usein kuinka Jumala on rakastanut meitä siinä määrin että antoi ainokaisen poikansa. Joskus vielä saatetaan sanoa ettei ollut muuta keinoa pelastaa ihmisiä, joka tuntuu aika oudolle kun huomio että Jumala on kuulemma kaikkivoipainen.

Mielestäni irvokkaimmaksi kristinuskon "rakkaus" muuttuu siinä kohtaa kun uskovat julistavat Jeesusta pelastuksena ihmisille. Erityisesti tarkoitan tätä niiden kristittyjen kohdalla jotka uskovat hel-vettiin. Niin kauniille kuin se pelastus äkkiseltään kuulostaakin, muuttuu se irvokkaaksi kun sitä kutsutaan rakkaudeksi että Jumala on suunnitellut hel-vetin jonne joutuu ne, jotka eivät usko Jeesukseen.

Usein tuntuu siltä että uskovaisuuteen kuuluu erittäin usein hyvin kapea-alainen ajattelu jossa ei joko nähdä, tai sitten sivuutetaan kaikki se mitä tietyllä hokemalla tullaan rivien välissä sanoneeksi. Esimerkiksi kun joku tokaisee, että Jeesus pelastaa sinut ikuiselta kadotukselta, ei sanota vain viestiä että Jeesus rakastaa sinua, vaan samalla tullaan sanoneeksi että Jumala on niin armoton ja sadistinen että laittaa ei-uskovia tälläiseen pahaan paikkaan epäuskosta näkymättömään ja puhumattomaan Jumalaan.

Oma lähtökohtani asiaan on kutakuinkin sellainen, että jos mahdollinen Jumala ei hyväksy minua ihan omana itsenäni ja näine käsityksineni maailmasta mitä minulla ateistina on, niin mihin ihmeeseen minä tarvin edes sellaisen hahmon rakkautta? Jokainen haluaa tulla rakastetuksi persoonallisena itsenään ilman tarvetta "ostaa" toisen rakkautta käsityksillään tai palvonnallaan. Kyseessä kun ei ole oikea rakkaus jos Jumala päästää taivaaseen vain ne jotka tarpeeksi häntä jaksavat nuoleskella. Unohtamatta sitäkään että tyypillinen motiivi uskolle on yleensä aina jotenkin itsekäs.

Jeesushan opetti lähimäisenrakkautta. On siksi vaikea ymmärtää miksi Jumala hyväksyisi taivaaseensa ihmiset jotka hyväksyvät ei-uskoville läheisilleen hel-vetin. Aina kun uskova julistaa Jeesusta tavalla jossa hän mainostaa mahdollisuutta pelastua hel-vetiltä ja kutsuu tätä rakkaudeksi, hän epäsuorasti hyväksyy sen että mikäli et tule Jeesus-uskoon, sinut on oikeutettua laittaa ikuisiksi ajoiksi hel-vettiin. Vaikka uskova ei voisikaan päättää asiaa Jumalansa puolesta, hän voisi kuitenkin tunnustaa että tälläinen olisi silkkaa sadismia ja kaukana rakkaudesta ja pohtia kannattaako kyseistä Jumaluutta palvoa.

Jokainen voi miettiä kohdalleen jonkin oikein rakkaan ihmisen ja pohtia mille sellainen jaottelu tuntuisi, jos tämä ihminen kärsisi ikuisia aikoja hel-vetissä ja itse olisit taivaan iloissa. Tietenkin rakkautta olisi varoittaa tätä läheistä asiasta mikäli todella tälläiseen maailmankuvaan uskoisi, mutta toisaalta jos on tarve varoittaa läheistään Jumalan tuottamasta ikuisesta pahuudesta, niin herää kysymys voisiko tälläistä Jumalaa todella rakastaa ja palvoa sydämestään, vai perustuuko koko usko silloin omakohtaiseen hel-vetinpelkoon.

Jumalan ja hel-vetin pelko on mielestäni absurdeja asioita. Jumala tietäisi että suurin osa ihmisen antamasta palvonnasta on lähinnä pelottelulla ja lupauksilla aikaan saatua ja täten kaukana todellisesta rakkaudesta hyvin useassa tapauksessa.

10

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauhea kristinusko

      Totta. Kristityt voisivat edes hetken miettiä isinsä todellista luonnetta.

    • Olen tullut tällä palstalla huomaamaan että jotkut uskovat ovat ikävä kyllä vetäneet rakkauden lokaan.

      Herättää hyvin ristiriitaisia tunteita niiden kommentit, joille rakkaus tuntuu olevan suurin kirosana minkä he tietävät!

      • face off.

        ihmisen luonnetta kuvastaa hyvin se millaisena hän pitää jumalaa ( jos uskoo siihen)


    • *Faith*

      "Jokainen haluaa tulla rakastetuksi persoonallisena itsenään ilman tarvetta "ostaa" toisen rakkautta käsityksillään tai palvonnallaan."

      Jep. Sitä samaa haluaa Jumalakin. :)

      • Lukija

        *Faith*

        Toimi sinäkin sitten samalla tavalla


      • *Faith*
        Lukija kirjoitti:

        *Faith*

        Toimi sinäkin sitten samalla tavalla

        Kyllä, mutta muistathan, ettei rakkaus tarkoita synnin siunaamista.


      • *Faith* kirjoitti:

        Kyllä, mutta muistathan, ettei rakkaus tarkoita synnin siunaamista.

        Eli, kun sinä teet syntiä, niin minun ei tarvitse rakastaa sinua? Vai, jos sinä töpeksit, niin minä saan tulla hakkaamaan sua Raamatulla päähän? Mikäli sinä opetat vastoin Jeesuksen neuvoa, niin minä voin tulla syyttämään sua syntiseksi ja vaatimaan sulta parannusta. Miten tuo oikein menee käytännössä?


    • -5-

      "Kristinuskon irvokas "rakkaus"
      Koala_puussa
      19.12.2013 17:34"

      Kyllähän tuo näyttää siltä, että nimenomaan seksirakkaus saattaa yltää väkivallantekokoihin vailla vertaa aina syystä tai toisesta johtuviin lasten traumatisoitumisiin asti.

      Jeesus opettaa rakkaudesta, että ei ole olemassa suurempaa rakkautta kuin antaa henkensä ystävänsä edestä, ja että rakasta Jumalaa kaikesta sydämestäsi, kaikesta voimastasi ja kaikesta sielustasi ja lähimmäistäsi kuin itseäsi.
      Eli käytännössä näyttää siltä, että vain Jumalan rakkauden koskettamat ihmiset tekevät rakkaudentöitä slummeissa, huumeidenkäyttäjien ja alkoholistien keskuudessa.

      Kirjoitit: "Mielestäni irvokkaimmaksi kristinuskon "rakkaus" muuttuu siinä kohtaa kun uskovat julistavat Jeesusta pelastuksena ihmisille. Erityisesti tarkoitan tätä niiden kristittyjen kohdalla jotka uskovat hel-vettiin."

      Sanoisin näin Tuomaan evankeliumin sanoilla, että mikäli et löydä Taivasta maan päällä, et löydä sitä tuonpuoleisessakaan.

      Rakkaudesta totean Kahlil Gibramin sanoin:
      "Puhdistin huuleni pyhällä tulella puhuakseni rakkaudesta. Mutta kun avasin huuleni en löytänyt sanoja.
      Kun olin tietämätön rakkaudesta minulla oli tapana laulaa siitä lauluja.
      Mutta kun opin tuntemaan rakkauden sanat suussani olivat vain pelkkä hengähdys ja ääni rinnassani muuttui syväksi hiljaisuudeksi."

      • vau!

        Hieno lainaus Kahlil Gibranilta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2243
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe