Pitäisikö hedelmöityshoidot kieltää yli 40 vuotiailta?

ananas

Yli 40-vuotiailla on vain 50 % mahdollisuus tulla raskaaksi hedelmöityshoidon ansiosta. Mitä järkeä on näin vanhana enää tehdä lapsia hedelmöityshoidon keinoin?
Mitä järkeä on siinä, kun tiedetään, että yli 35-vuotiailla äidiksi haluvilla on suurempi riski synnyttää kehitysvammainen lapsi, eli kannattaako riski-iällä enää tehdä lapsia?

Mielestäni on täysin järjetöntä se, että vanhana tehdään lapsia, eikö olisi järkevämpää tehdä lapsia naisen ollessa vielä 20 - 35 vuoden iän välillä?
Koska monet toteaisivat syyksi sen, ettei löydy sitä oikeata tarpeeksi ajoissa, jotta voisi aikaisemmin hankkia lapsia, niin siihenkin ongelmaan on ratkaisu olemassa tulevaisuutta ajatellen. Lue ne ratkaisut ihan itse kansalaisaloite.fi sivustolta, joiden perusteluissa kerrotaan mitenkä yhden lain muuttamisella helpotettaisiin elämän kumppanin löytymistä. Voit itse päättää mikä kolmesta vaihtoehdosta on kannatusäänesi arvoinen ja jos kaikki ovat hyviä, niin anna kaikille äänesi.

Linkit:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/665

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/663

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/629

18

223

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ninn1

   Voitko selventää, miten nuo allaolevat linkit liittyvät mitenkään tuohon kirjoittamaasi juttuun? Kyllä yli 40-vuotiaillakin on oikeus hankkia lapsi siinä missä nuoremmillakin. Jotkut eivät ole tarpeeksi kypsiä äitiyteen eikä taloudellinenkaan tilanne ole mikään parhain. Yli 40-vuotiailla raskaus on riski, kuten myös alle 18-vuotiaillakin. Mutta se ei tarkoita, etteikö kaikki menisi kuitenkin hyvin. Raskaudenseuranta je terveydenhuolto on suomessa huippuluokkaa.

  • 12/32

   Minusta hedelmöityshoitoja pitäisi tehdä yli kolmekymppisille, ei sitä ennen.
   Lapsenteko pitäisi kieltää alle kolmekymppisiltä kokonaan ja myöskin alle 12 vuoden suhteissa. Ennemmin lapsia vanhana kuin liian nuorena; vaikka vammaisuusriski olisi isompi vanhempana lisääntyessä, niin nuoret tekee näitä luonnevikaisia ja muuta hulluja sitten isommalla prosentilla. Yli 40v on parempi äiti kuin alle 30v, mutta paras ikä hankkia lapsia on n. 35v.

   • ninn1

    Miksihän tuollaista tuubaa suollat? Miten voit yleistää, että alle 30- vuotiaat olisivat jotenkin huonompia äitejä kuin yli 40-vuotiaat?


   • Mualimoo nähnyt
    ninn1 kirjoitti:

    Miksihän tuollaista tuubaa suollat? Miten voit yleistää, että alle 30- vuotiaat olisivat jotenkin huonompia äitejä kuin yli 40-vuotiaat?

    Äitiys ei riitä täyspäisten perhe-elämään. Perhe on kokonaisuus ja nuoret eivät siihen kykene.


  • shut up kaikki!

   antakaa jo olla. Miks kaikki viittii ruokkia tota 12/32 trollia???

  • vaikeaa on

   Nykyisinhän päinvastoin puhutaan, että naisen hedelmällisyys on suurimmillaan vasta 30-40-vuotiaana ja lapset kannattaisikin hankkia vasta yli 30-vuotiaana, jopa 35-vuotiaana tai ylikin. Nuoret vanhemmat kun ovat niin halveksittuja ja epäkypsiä...

   Että milloin sitten on se oikea aika, kun nuorempana on hyi hyi ja vanhempana taas hyi hyi. Naiselle ikävuosien 35-40-välillä? Kovin kapea ikähaarukka.

   • Realisti

    32 vuotiaana alkaa olla hyvä ikä. Ja ei kaikkien kannata edes hankkia lapsia. Oikeastaan 90% lapsista on turhien tyhjäpäiden jälkeläisiä, jotka ovat ympäristöjätettä.


  • ...

   Mielestäni hedelmöityshoidot pitäisi kieltää alle 35-vuotiailta.

   • Kirjoitat asiaa

    Ei hullumpi idea. Tulee kalliiksi malttamattomat penikat, joiden pakko hankkia lapsi heti kun kaverillakin ja vaikka hoidoilla, jos siipalla ei ota eteen.


   • ....
    Kirjoitat asiaa kirjoitti:

    Ei hullumpi idea. Tulee kalliiksi malttamattomat penikat, joiden pakko hankkia lapsi heti kun kaverillakin ja vaikka hoidoilla, jos siipalla ei ota eteen.

    hedelmöitys hoidot pitäsi kieltää myös yli 35 vuotiailta.


  • jeejeejeee

   kielletään kaikilta lastenteko niin päästään helpommalla!

   • Good idea

   • ei lapsille

    Pakkoabortit ja -sterilisaatiot kunniaan! 0-1 lapsen politiikka meille, kiitos!


  • hanki apua

   Olitko oikeudessa itkemässä, kun "poika"ystäväsi tuomittiin?
   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288649200403.html?pos=ksk-nln

   Kuulepas, pikku Anni Emiilia, olet varmasti kärsinyt kun et saanut oman kylän pojilta huomiota (eikä fb-profiilisi perusteella ihme), ja varmasti olit onnellinen kun setämiehet netissä kehuivat kuviasi. Mutta noiden lakialoitetekstien kanssa nyrjähtää aivot, sen verran sekavaa ja huonosti kirjoitettua tekstiä. Ja sairasta myös. Ehkä vähän kun kasvat ja vanhet vielä, tajuat itsekin, ettet ole superälykäs tai pikkuaikuinen - vaan se on setämiesten tapa saada p***nkuvia pikkutytöiltä väittämällä "oh olet niin KYPSÄ ja ÄLYKÄS"

   Mene terapiaan. Olet sen tarpeessa, pahasti.

   • lapselle rauha

    Tuliko tämä nyt oikealle palstalle?
    Ja eikö lasten haukkuminen (jos oikein käsitin jutun) mene jo liian pitkälle?
    13-15 vuotias ei ole aikuinen, vaan kehittymässä oleva lapsi.


   • on kouluavustaja
    lapselle rauha kirjoitti:

    Tuliko tämä nyt oikealle palstalle?
    Ja eikö lasten haukkuminen (jos oikein käsitin jutun) mene jo liian pitkälle?
    13-15 vuotias ei ole aikuinen, vaan kehittymässä oleva lapsi.

    nykyään se on n. parikymppinen ja toimii/toiminut kouluavustajana - aika pelottava yhdistelmä, eikö?
    Eihän aloituksessakaan ole juuri tarkoitusta kuin aasinsillalla saada kansalaisaloitteelle kannattajia. Luojan kiitos sellaisia ei ollut kuin tämä itse ja oikeudessa tuomitut.


   • lapselle rauha
    on kouluavustaja kirjoitti:

    nykyään se on n. parikymppinen ja toimii/toiminut kouluavustajana - aika pelottava yhdistelmä, eikö?
    Eihän aloituksessakaan ole juuri tarkoitusta kuin aasinsillalla saada kansalaisaloitteelle kannattajia. Luojan kiitos sellaisia ei ollut kuin tämä itse ja oikeudessa tuomitut.

    Anna silti hyväksikäytetyn ihmisen olla. Tuollainen lällättäminen on hieman liian julmaa. Vaikka lapsi olisi ollut salliva, niin eihän tuollainen suhde ole ollut tasa-arvoinen, vaan toista on käytetty hyväksi monella tapaa. Nyt tulee sellainen käsitys, että sinä naureskelet hyväksikäytölle.

    Ja seksuaalisesti hyväksikäytetyt toimivat kaikissa mahdollisissa ammateissa. Elleivät sitten ole työkyvyttömyys eläkkeellä vakavan masennuksen, tai sosiaalisten pelkotilojen vuoksi.

    Aloituksessa puhutaan yli 40 vuotiaiden hedelmöityshoidoista. Olisiko sinulla mielipidettä niistä?

    Kannatta miettiä mitä kirjoittaa nettiin.


  • Tasoa syntyviin

   12/32 olisi hyvä minimiraja yhteiskunnallsiin hedelmöityahoitoihinkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   2566
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   395
   1694
  3. Miksi vanhat äijät

   Luulee, että nuori nainen haluaisi niiden homeista munaa? Saati että joku nuori nainen pitäisi heistä muuten? Voi reppanat. Jos sulla on paljon rahaa,
   Sinkut
   153
   1644
  4. Ärsyttävimpiä ihmistyyppejä

   Itselleni yksi ärsyttävimmistä ihmistyypeistä on takertujat. Sellaiset, joille on kohtelias, ei tuomitse heitä niin kuin monet muut tuomitsee jne. Ärs
   Sinkut
   213
   1321
  5. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1317
  6. Nyt päästän sinusta irti nainen. Minun olisi pitänyt tajuta tämä jo paljon aikaisemmin.

   Et ole kenenkään oma. Hyvästi jää.
   Tunteet
   58
   994
  7. Kuulispas se oikea

   henkilö mun anteeksipyynnön tään. Tajuis, että tämä aloitus oli just multa, pystyis ymmärtää mua edes jollainlailla. Turhaa sanojen helinää tääkin, lu
   Tunteet
   34
   900
  8. Juhannuksen pilaaminen ruohonleikkurilla

   Vois naapuriki ajatella onko pakko juhannusaattona leikata nurmikkoa samaan aikaan kun muut naapurit köllöttelee pihalla ja pelaavat krokettia ja naut
   Kokkola
   80
   895
  9. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   52
   882
  10. Eri ikäiset parit

   Tämän ajankohtaisen lapsia ahdisteleva setä-keskustelun innoittamana aloitan vähän laajemman ikäkeskustelun. Oma kantani on, että kunhan kumpikin on
   Sinkut
   113
   857
  Aihe