Emme ota äitiyspakkausta esikoiselle, mitä tarvitsemme vielä?

esikoista odottava

Olemme vuosien saatossa keräilleet kirppikseltä edullisesti (0,2-1e/kpl) vauvan vaatteita ja nyt vihdoin olen raskaana ja vauva syntyy elo-syyskuussa :)
Emme aio ottaa äitiyspakkausta, koska vaatteita meillä on jo melkein tarpeeksi. Otamme mieluummin rahana ja sijoitamme sen rahan esimerkiksi vaunuihin.

Meillä on siis koossa 50-82 lähes kaikkia vaatteita tarpeellinen määrä. Bodyja, housuja, sukkahousuja, yöpaitoja jne, joten äp:n vaatteet tulisi turhiksi. Ostin tänään kirpparilta kaksi toppahaalaria, toinen on äp:n 68-74cm (voi olla vähän iso talveksi kun vaavi syntyy syyskuun alkupuolella) ja toisen hieman pienemmän. Nämä maksoivat yhteensä 5e! :)

Eli mitä ulkovaatetta yms tarvitsemme vielä syyskuun vauvalle? Syys-lokakuussa varmaan vaunuissa nukuttaessa tarvitsee jonkun ohuemman haalarin, fleecehaalari vai kevyttoppapuku? Vaunuihin lämpöpussi? Villahaalari?
Mitä talvella pakkasissa tarvii toppapuvun alle, riittääkö ihan body housut vai tarviiko villahaalarin alle?

Millaisia myssyjä? Talveksi kunnon toppamyssyjä, riittääkö syys/lokakuussa joku ohuempi?

Ollaan vähän innoissamme, juuri raskaus varmistunut :)

14

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunatigre

      Onneksi olkoon!

      Minulla on ainakin äitiyspakkauksesta usein käytössä pienet kynsisakset, pehmeä harja ja makuupussi. Myös lämpömittaria käytin aina ensimmäisillä kylvyillä. Nyt (vauva 5kk) on jo aika hyvä tatsi veden lämpötilaan. Makuupussi ja talvihaalari ovat omat suosikkini ÄP:sta. Niihin ei riittäisi raha vaihtoehto, jos uutena hankkisi.
      Muista hankkia vauvalle talveksi yöpukuja, joissa on umpinaiset lahkeet niin ei pikku varpaat palele!

      • aloittaja1

        Kiitos! :)
        Kynsisakset, harja ja makuupussi onkin jo ostoslistalla. Kylpymittari on vähän niin ja näin, moni sanoo turhakkeeksi, mutta toisaalta itse nautin todella kuumasta vedestä, niin voisi tulla vauvaa kylvetettyä liian kuumassa.
        Tosiaan, olen ostanut äp:n talvihaalarin ja toisen juuri kirppikseltä, eli kaksi vaihtoehtoa on talveksi. Kummatkin lähes käyttämättömiä ja yhteensä 5e :) Eli siihen ei rahaa mene enää. Uutena on kyllä lasten haalarit todella kalliita!

        Vaatepuolella meillä on niin yöhaalareita kuin potkuhousujakin bodyn kanssa. Ajattelin hankkia unipussin kokeiluun, jos se toimisi. Asuntomme on suht viileä talvella, joten se pysyisi takuuvarmasti vauvan lämmikkeenä.


    • sglkgslgkd

      Osta harsoja, ovat älyttömän käteviä puklujen pyyhkimiseen ja pienen pyllypyyhkeeksi.

      Mieti vaunuasia tarkasti. Itse suositelisin yhdistelmävaunuja erillisellä kovalla vauvankopalla. Vauvankoppaan lämmikkeeksi äitiyspakkauksen makuupussi ja siten ratasosaan hyvä lämpöpussi, josta saat valjaat läpi.

      Meillä paras syksymyssy oli pehmeä fleece-hattu, jossa oli narut leuan alle. Pienet ohuet kypärämyssyt ovat hyviä toppahattujen alla kovilla pakkasilla niin kaulakin on suojattu. Tai vaihtoehtoisesti villaiset paksummat kypärämyssypipot.

      Itse tykkäsin äitiyspakkauksen ohuesta kevyt toppapuvusta todella paljon syyskeleillä. Meillä oli ihan pienellä pari fleecehaalaria ennen sitä. Sellaiset joiden kanssa ei tarvitse erillisiä töppösiä ja kintaita, ovat todellä käteviä syyskeleillä.

      Pukemisasia selviää kokeilemalla, kun lapsetkin ovat yksilöitä. Jos niska on hikinen, vaatetta on liikaa.

      • aloittaja1

        Juu, aiotaan ainakin yrittää kestovaippailua, joten harsoja on ja tullaan ostamaan senkin takia lisää.

        Ei olla vielä ehditty tutustumaan vaunuihin kovinkaan paljon ja aiotaan livenäkin mennä toki kurkkimaan, mutta näihin rakastuin todella kovasti: http://www.lastentarvike.net/tuote/1184/cosatto-giggle-3-in-1-combi-yhdistelmavaunut-golightly ovat siis ihan minun näköiset, kun vähän fiftarihenkinen olen :) Miltäs nuo näyttää/kuulostaa kokeneemman silmin?

        Kirppikseltä olen aina välillä bongaillut noita äp:n kevyttoppapukuja, mutta tuntuvat olevan aika isoa kokoa, meille varmaan tarvitaan 56-62 kokoa syksyksi? Täytyy koittaa vaikka alennusmyynneistä metsästää jos ei kirpparilta löydy.


    • sglkgslgkd

      Äitiyspakkauksen kevyttoppahaalari on juu vähän isompi, menee teillä kevätkeleillä lapselle.

      No, vaunut ovat kivan näköiset, mutta mahtavatko toimia Suomen talvessa? Näin kerran yhden isän työntävän tuollaisia kolmipyöräisiä hangessa etupyörä ilmassa sangen vihaisen näköisenä. Samaan aikaan itse työntelin nelipyöräisiä maastorenkailla varustettuja rattaita ilman mitään ongelmia. Niillä menee vaikka pienestä kinoksesta ongelmitta yli. Mielestäni jos kolmipyöräisiä harkitsee niin kannattaa ottaa malli jossa etupyörä on isompi. Tämän tyyppistä: http://www.lastentarvike.net/tuote/2250/bumbleride-indie-rattaat-kantokoppa-fog-grey

      Meillä oli tätä vastaava kokoonpano ilmakumipyörillä: http://www.brio.net/To_Go_Stroller/Prams_and_Pushchairs/Happy_Superior/Superior.aspx

      • aloittaja1

        Sitä en itseasiassa tullut ajatelleeksi, olen lapsia hoitaessa käyttänyt kyllä kolmipyöräisiä, mutta en muista oliko niissä isompi rengas edessä. Harmi kun noista ei löydy suomesta vielä kokemuksia ollenkaan, ainakaan google ei löydä. En tiedä vaikuttaako se paremmuuteen, että tuossa on kuitenkin kaksi pyörää edessä vaikka samassa kohtaa onkin?

        Käymme varmasti noita ennen tilaamista katsomassa ja yritän vaikka googletella englanniksi kokemuksia huonommassa säässä.

        Vaunujen kanssa lähinnä kuljemme varmasti kaupungilla, nukutamme terassilla ja hyvillä keleillä lenkkeilemme. Tietty huonolla kelillä jos on yksin kotona ja koirat pitää käyttää, niin sitten silloinkin. Mutta siis rattailla ei ole pakollista käyttöä huonommalla kelillä juurikaan.

        Täytyy kyllä miettiä asiaa ja käydä niitä liikkeessä katsomassa. Ulos eivät vaan taida päästää kokeilemaan? Jos vaikka tulisi sopiva keli kokeilla lumessa.


    • lastentarvike mama

      niin kuin tossa aijemmin on jo mainittu, niin harsot on kova sana, sitten kun on syys vauva, niin suosittelen sellaista lämpöpussukka kaukaloon.. ei tarvi vauvalle kauheasti vaatteita pujea, vaan laitat sen siihen kaukaloon ja pussukan vetskari kiinni - aivan mahtava ja helppoa :)

      http://www.babyidea.fi/vauvanhoidosta/lampopussi.html niin kuin tossa kuvassa näkyy.

      cosatto vaunuissa on 2 huonoa puolta - eli toi pieni pyörä ei toimii talvella kovin hyvin ja kun sulla on koiria, niin en suosittele ja si noi renkaat muutenkin eivät ole kovinkaan käytännölliset, kun eivät ole ilmakumirenkaat. jos tykkäät tästä mallista, niin kannatta ostaa vastaa keväällä matkarattaat tolla kuosilla, kun vauva jo oppii istumaan.

      • aloittaja1

        Samalta merkiltähän on nämä kuomurattaat: http://www.lastentarvike.net/tuote/1000/cosatto-yo-stroller-kuomurattaat-golightly jotka on paljon halvemmatkin. Niissä on kahdet etupyörät. Onko ne yhtä huono vaihtoehto? Erillistä vaunukoppaahan niissä ei ole ainakaan. Työntökorkeutta ei tosin saa säädettyä eikä kai työntöaisa oo vaihdettavissa.

        Ihmetyttää tuossa vaan se, että saako sen muka vastasyntyneelle sopivaan asentoon, vastaamaan vaunukoppaa? Kuitenkin sanotaan että sopii vastasyntyneestä eteenpäin.

        Renkaiden malli jakaa ihmiset kahteen kastiin joten vaikea sanoa kumpi meille sopii.


    • Sh197011

      Minulta saat nuo kaikki äitiyspakkauksesta tosi halvalla. En tarvi niitä.

    • Sh1970111

      Ja kaikki vauvanvaatteet aina 68cm asti tosi tosi halvalla.Kierrätys kunniaan.

      • aloittaja1

        Jos laitat sähköpostiosoitteesi voin laittaa viestiä ja kysellä lisää :)


    • Sh19701111
    • Lastentarvike mama

      cosatton kuomurattaat mitkä tossa linkissä on - ovat ihan perus tavalliset matkarattaat/sateenvarjorattaat. niissä ei oo jousitusta ollenkaan, joten en suosittelis vastasyntyneelle, vaikka selkänoja menekin ihan makuuasentoon ja saat sinne jonkun kantokopan laitettua. ja pyörät ovat tässä mallissa pelkästään kaupunki-elämään sopivat, eli jos vahingossa päätät eksyä hiekkapolulle - niin on hankala työntää ja talvella kun tulee lumi vastaan, niin varmasti olet vähemmän tyytyväinen :)

      suosittelisin näitä ostamaan, kun vauva jo on oppinut kunnolla istuman eli joskus kun on täyttänyt 1 v..

    • lastentarvike mama

      tuli mieleen vielä.. että jos haluat sellaiset omanlaiset vaunut, niin oralta (huom vielä kotimainen kaiken lisäksi :)) saa omilla vaihtoehdoilla teetettyä saaga-vaunut..

      http://www.orasel.fi/www/popupcard.php?id=6&img=1031 tässä linkissä on esim. ihanat musta-punaiset.. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe