"Rasistin" tuntomerkkejä nykykriteereillä:

Ajattelija

Rasisti on henkilö, joka
- On kriittinen maahanmuuttoa kohtaan
- Pyrkii ottamaan selvää asioista ennen kuin sanoo sanottavansa
- Ei hyväksy mielipuolista rahan lapiointia pohjattomaan kaivoon
- Ei hyväksy ns. positiivista syrjintää eli kantaväestön syrjintää maahanmuuttajien hyväksi
- Kritisoi päättäjien maahanmuuttajiin kohdistuvaa hyysäämistä
- Pitää maahanmuuttajien elättämistä ilman mitään vaatimuksia järjettömänä
- Haluaa elää rauhallisella alueella
- Haluaa lastensa saavan hyvän koulutuksen ilman kiusaamista tai häiriköintiä
- Ei pidä islaminuskoa ja sen kirjaimellista noudattamista sopivana Pohjoismaihin
- On maassa maan tavalla tai maasta ulos -periaatteen kannattaja
- Ei pidä kiihkoilijoista eikä hyväksy kantaväestön alistamista uskonnon tms. varjolla
- Puoltaa työperäistä maahanmuuttoa, kunhan oma väki on ensin työllistetty
- Hyväksyy aitojen pakolaisten auttamisen ja jopa kannustaa siihen

http://medianvahtikoira.blogspot.fi/...sta-ja_14.html

46

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kriitikko.

      No perkele!...siinä se tuli..pitkä litannia ihan lieksan kielellä.
      Juuri näin.
      Ensin omat...sitten vieraat.
      Tottakait aivan kusessa olevat vieraat,niin tänne turvaan,mutta joku raja sentään.
      Aloittajalle 100 pistettä.

      • Lukekaa

        Todella hyvä linkki.


    • Faktaa2

      Aamulehti ei ole vielä poistanut juttuaan jossa kerrotaan että koko maan raiskauksista vuonna 2010, tekijöinä olivat ulkomaalaiset 45,3%:ssa tapauksista. Ulkomaalaisten osuus koko väestöstä on noin 3%.

      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194709026340/artikkeli/viime vuonna osuus 45 ulkomaalaisten tekemat raiskaukset vaativat tasmatoimia.html

      Poliisi-TV: Ulkomaalaiset korostuvat seksirikostilastoissa

      http://www.youtube.com/watch?v=E1mCR_f4rtA&feature=related%20http://www.izrailit.net/raiskaus_2005-2009.html

      Myös Ruotsissa raiskataan kuin viimeistä päivää.

    • Lasketellaan Vaan

      Mustavaara Pohjois - Karjalassa.

    • Danger

      Black Danger North - Karelia .

      • Kohta

        Onko pulttien kiristämisen paikka?


    • LOLoooordglwrg

      Mannerheim
      lakupekka
      NEEKERINSUUKKO!
      Voisin antaa suukon sijaan maukasta lakritsa patukkaa ohtaa

      • epätoivo?

        Kukkahatun oljenkorsi-----"rasismiin"


    • _______

      Mikä on rasismia ja kuka on rasisti
      Lainaus:
      1) Ruotsissa muslimiksi aikoinaan kääntynyt nainen ei suosittele kenellekään naiselle sellaista vaihtoehtoa, että menisi maahanmuuttajamuslimin kanssa naimisiin. Turvallisuussyistä, liian erilaiset käsitykset naisten asemasta.

      2) Islamilaisissa kouluissa Länsi-Euroopassa sellaisetkin naisopettajat ketkä eivät ole muslimeja, saattavat turvallisuussyistä pukeutua islamilaisesti. Opettajat osaavat puhua islamista varoen, ettei syntyisi muslimioppilaiden kanssa riitoja.

      3) Uskonnollinen muslimiperinne ihannoi marttyyriutta; marttyyrinä kuollut saa etuoikeutenaan suojella omia sukulaisiaan joutumiselta Helvettiin. Ampuma-aseisiin tutustuminen on uskonnollisen muslimiperinteen mukaisesti suotavaa.

      4) Tanskassa ovat muslimit keskittyneet asumaan tiettyihin kaupunginosiin ja niitä kutsutaan ghetoiksi ja asukkaat ovat käytännössä työelämän ulkopuolella. Vastaavasti Helsingissä muslimiasutus keskittyy työttömyysalueille. Muslimit asuvat omissa ghetoissaan itsevalitun eristäytymisen seurauksena ympäri länsimaita.
      Edustavatko lainatut rasismia, islamofobiaa, anti-jihadismia tai vallan jotain muuta salakavalaa ... muukalaisvastaisuutta?

      Pystymetsästä singahtava suvaitsevainen saattaisi suoralta kädeltä leimata lainatun tekstin, mutta palstan tutut suvaitsevaiset taitavat tietää, että nyt on koira haudattuna. Eli leimailemalla tulisi vain leimailleeksi joko muslimien perinnekokoelmia tai sosiologisia julkaisuja. Ja siinäpä ongelma ... mikä on rasismia? Vai onko sekin vain kuten neuvostovastaisuus, pelkkä sanallinen ase.

    • Dead end

      Kukkahatuilla valtavasta oikeasta infosta johtuen tulee kriittisiä.

    • syrjä-yrjö

      Rasismia on, kun myönnetään jollekin ryhmälle toimeentulotukipäätökset kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Onko siinä ajatus "ei ne kuitenkaan työllisty"? Miksi 60-vuotiaalle pitkäaikaistyöttömälle ei tehdä samoin?

      • Kolmeksi vuodeksi eteenpäin? Eikös lehdessä kirjoitettu että 1-3 kk?


    • lie1

      Syrjä-yrjölle tiedoksi, toimeentulotuki päätös tehdään kylläkin 1-3 KUUKAUDEKSI KERRALLAAN. Mistä lehdestä sinä oikein olet lukenut.

      • syrjä-yrjö

        Karjalaisesta.


    • Tuntomerkkejä

      Pohjois-Karjalassa sijaitseva Lieksan kaupunki uhkaa sairastua rasismiin.

      Rasismi voi pahimmillaan myrkyttää Lieksaan muuttaneiden somaleiden ja paikallisten välit niin pahoin, että kehitystä on vaikea kääntää myönteisempään suuntaan. Vielä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä. Lieksa voi onnistua, ja kaupungille on syytä toivottaa onnea.

      Maailma on täynnä esimerkkejä, joissa pieni väkivaltainen tapahtuma johtaa toiseen ja lopulta hallitsemattomaan koston kierteeseen. Lieksassa nähtiin viime viikonloppuna yhteenotto teräasein. Yhtä somalimiestä puukotettiin, ja yksi lieksalainen sai viiltohaavoja.

      "Pelottaa erittäin paljon", kuvaili somalimies HS:lle (13. 10.).

      Puukkotappelu ei ollut suuri yllätys. Alueen päälehti Karjalainen julkaisi äskettäin poikkeuksellisen haastattelun (1. 10.), jossa Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen päällikkö Kai Markkula varoitti, että Lieksa uhkaa kulkea pahempaa polkua kuin Joensuu 1990-luvulla.

      Markkulaa äimistyttää, kuinka Lieksassa asenteellinen suhtautuminen maahanmuuttajiin näkyy kaikissa sosiaalisissa ryhmissä, kun Joensuussa rasismi yhdistettiin riehuviin skininuoriin. Vaikka Lieksassa asuu vähemmän kuin joka kymmenes pohjoiskarjalaisista, siellä tehdään lähes puolet maakunnan rasismirikoksista.

      Joensuuhun vertaamisen pitäisi olla lieksalaisille melkoinen hälytyskello. Rasismiongelman ollessa pahimmillaan jotkin yritykset karttelivat Joensuuta. Leima ei ole hävinnyt vieläkään.

      Lieksa tuskin haluaa olla uusi suomalaisen rasismin symboli. On huolestuttavaa, että runsaan 12 500 asukkaan kaupunkiin ei tunnu mahtuvan 220:tä oleskeluluvan saanutta maahanmuuttajaa, semminkin kun kuihtuvasta kaupungista on lähtenyt viime vuosikymmeninä pois tuhansia ihmisiä.

      Jotkut lieksalaiset uskovat virheellisesti maahanmuuttajien saavan heitä parempaa sosiaaliturvaa. Köyhyys, suuri työttömyys ja näköalattomuus luovat herkästi maaperän rasismille ja perättömien juorujen levittämiselle.

      Negatiivista kierrettä on vaikea pysäyttää, jos sitä ei huomata. Lieksassa se on huomattu: nyt on aika korjata tilanne mitä pikimmin. Siihen tarvitaan lisää kanssakäymistä tavallisten ihmisten välillä, rohkeita päättäjiä ja avoimia kansalaistapahtumia.

      Jyrki Kataisen hallituksen ohjelma lupaa toimia "määrätietoisesti rasismia ja syrjintää vastaan".

      Hallitusohjelman nimi "Avoin, oikeudenmukainen ja rohkea Suomi" ei ole sattuma ilmapiirissä, jossa rasismi uhkaa nostaa päätään muuallakin kuin Lieksassa.

      Hallituksen tulee kartoittaa, miten se voi auttaa Lieksaa ja muita vastaavaan tilanteeseen ajautuvia yhteisöjä. Se on lieksalaisten ja maan etu

    • Tuntomerkkejä

      Puolet Pohjois-Karjalan rasismirikoksista tehdään Lieksassa

      "Ilmapiiri on huonontunut erittäin paljon", sanoo Gulled Ishaf Abdi Lieksassa. Mähkön kaupunginosan maahanmuuttaja-alueella asuvat myös Ismail Faisal Abdullah ja Siyad Ali Ahmed.

      Rasismi on keskittynyt Pohjois-Karjalassa tilastojen mukaan vahvasti Lieksaan. Kaupungissa asuu alle kymmenesosa maakunnan asukkaista, mutta rasistiseksi epäillyistä rikoksista siellä tehdään peräti puolet.

      Poliisin mukaan maakunnan rikoksista 62:ssa oli viime vuonna rasistinen motiivi. Niistä 29 tehtiin Lieksassa.

      Tavallisesti kyse on ilkivallasta, kuten maahanmuuttajien autojen rikkomisesta tai seinien töhrimisestä.

      Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden osuus väestöstä on kivunnut runsaan 12 500 ihmisen paikkakunnalla nopeasti noin 220 asukkaaseen. Suurin osa on lähtöisin Somaliasta.

      Tänä vuonna rikosten määrä on pudonnut, mutta Lieksan osuus niistä on pysynyt suunnilleen samana.

      Maahanmuuttajien osuus on paljon pienempi kuin esimerkiksi Helsingissä, mutta erityisesti somalitaustaisten tulo katukuvaan on saanut Lieksan raiteiltaan.

      Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen päällikkö Kai Markkula on huolissaan. Hän vertaa tilannetta 1990-luvun puolenvälin Joensuuhun, jossa skinijengit vainosivat maahanmuuttajia.

      "Keskustelussa kielikuvat ovat koventuneet, ja asenteet tuntuvat jyrkentyneen", Markkula sanoo.

      Lieksan tilanteesta laajemmin torstain Helsingin Sanomissa.

    • Tuntomerkkejä

      Karjalainen: Lieksan rasismi äimistyttää poliisipäällikköä

      Karjalainen: Veikko Huotari: Oletko puolellamme vai meitä vastaan?

      Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kai Markkula on hämmästynyt, suorastaan äimistynyt, millaisen ilmapiirin somalitaustaisten maahanmuuttajien asettuminen Lieksaan on kaupunkiin luonut.

      – On vaikea ymmärtää, että pari sataa uutta ihmistä on synnyttänyt niin vahvan vastakkainasettelun lieksalaisten ja maahanmuuttajien välille, hän sanoo.

      Markkulan mukaan sama asenteellisuus ja sama suvaitsemattomuus, joka hallitsi Joensuussa 1990-luvulla, on nyt Lieksan ongelma.

      – Mutta se, mikä erottaa Lieksan Joensuusta on se, että Lieksassa asenteellinen suhtautuminen maahanmuuttajiin on huomattavasti voimakkaampaa ja se näkyy kaikissa sosiaaliryhmissä, hän täräyttää.

      Joensuun rasistisia ilmiöitä johti ja hallitsi kaupungin oma skiniporukka. Lieksassa varsinaista skini-ilmiötä ei ole, vain 30–40 nuorta, jotka kokoontuvat epämääräisenä joukkona häiritsemään maahanmuuttajien elämää.

      Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

      Markkula pelkääkin, että jos lieksalaiset eivät ala korjata tapojaan, niin rasistinen ilmapiiri kääntyy vielä koko Pielisen Karjalan tappioksi.

      -Ehkäpä jo nyt joku miettii, että kannattaako Lieksassa enää asua. Eikä hän mieti sitä suinkaan maahanmuuttajien vaan ilmapiirin vuoksi.

      Vähän hakusessa

      Markkula varoittaa lieksalaispäättäjiä hakemasta oikeutusta - sellaisesta kun merkkejä on olemassa - häätää "vääryydellä ja viekkaudella kaupunkiin tulleet maahanmuuttajat" pois keinolla millä hyvänsä.

      _____________________________________________________

      Karjalainen: Veikko Huotari: Oletko puolellamme vai meitä vastaan?

      On vastenmielistä sanoa tätä ääneen, mutta lienee pakko: viime aikoina en ole kovinkaan suureen ääneen kehdannut kertoa tuntemattomille, että asun Lieksassa.

      Syy on yksinkertainen. Se johtaisi keskusteluun maahanmuutosta, väkivallasta ja oman käden oikeudesta. En jaksa sitä enää.

      Enää keskustelu ei ala Kolin maisemasta, Ruunaan koskista ja kalastuksesta, kuten vielä silloin, kun muutin tänne.

      Myös kaupungin sisällä ilmapiiri on muuttunut, eikä ainakaan parempaan suuntaan, vaikka sitä kuinka katselisi Pielisen värittämien silmälasien läpi.

      Lieksassa on parhaillaan käynnissä luultavasti suurin äkillinen kulttuurinen ja ennen kaikkea asenteellinen muutos sotien jälkeen, ellei vuosikymmeniä jatkunutta, koko maassa näkynyttä maaseudun yleistä murrosta oteta huomioon.

      Muutoksen ovat saaneet liikkeelle ne noin 200 pääosin somalitaustaista maahanmuuttajaa, jotka ovat tulleet Lieksaan parin viimeisen vuoden aikana.

      Siis hetkinen, voiko muka pieni ulkomaalaisryhmä päästä muuttamaan yli 12 000 asukkaan kaupungin ilmapiirin?

      Kyllä voi, ainakin Lieksassa. Ulkomaalaiset toivat kipinän, lopusta lieksalaiset ovat huolehtineet itse.

      Tämän päivän Karjalaisessa poliisipäällikkö Kai Markkula ihmettelee, eikö Lieksassa tosiaan ole opittu mitään 1990-luvun Joensuusta. Vastaus on helppo: ei ole.

      Täällä sovinto ja yhteistyö ovat kaukana, ja maahanmuuttokeskustelua ovat hallinneet kentän äärilaidat. Näissä, valitettavasti kaikkein äänekkäimmissä puheenvuoroissa maahanmuuttoon suhtaudutaan aivan liian yksisilmäisesti, joko täysin kritiikittömästi tai sitten Lieksa lieksalaisille -ajatuksin.

      Kummankaan ryhmän ajatuksia eivät tunnu lieventävän edes faktatiedot.

      Kumpikaan ajattelutyyli ei ratkaise Lieksan ongelmaa, ja kuten Markkulakin arvioi, lieksalaisten olisi aika herätä orastavaan rasismikaupungin maineeseensa.

      Ilmeisesti Lieksassa mennään nyt ilman jarruja helvettiin, kohti laajamittaista väkivaltaista yhteenottoa. Tilanteeseen, jossa kaupungin kaduilla kysellään vastaantulijoilta, oletko meidän puolellamme vai meitä vastaan.

      Se lienee väistämätöntä, elleivät kaupunkilaiset sitten ihan oikeasti tule järkiinsä ja pysty tekemään eroa kivikauden ajan sukulaisiinsa. Siis niihin, jotka kävivät lyömässä naapuria nuijalla, kun eivät tykänneet.

      Nyt tarvittaisiin laajaa ja ennen kaikkea molemmin puolin kiihkotonta keskustelua siitä, miten kotiuttaminen hoidetaan järkevästi. Nyt ei ole aika tapella siitä, kuka on rasisti ja kuka ei.

      Lieksan sosiaalitoimella on tähän mennessä ollut tahtoa tarjota kovia kokeneille maahanmuuttajille mahdollisimman toimivat palvelut. Jatkossa on ihan aiheellista kysyä, kuinka palvelut voidaan järjestää niin, etteivät ne rasita kunnan taloutta suhteettomasti.

      Mutta vielä tärkeämpää on se, mitä tapahtuu pään sisällä. Onko tosiaan niin, että eriväriset ihmiset eivät mahdu Lieksaan? Ihanko totta, lieksalaiset?

      • niinpä niin

        Tuputa nyt vielä muutama kerta tuota Markkulan juttua kun et
        muuta osaa kirjoittaa,kuinka monta kertaa olet jo kopsannut
        saman höpinän:Kai Markkula,,,ja Veikko Huotari läp,,läp,,läp,,,


    • ???????????
    • väkivaltaa

      Nuoren maahanmuuttajan omistamaa henkilöautoa vaurioitettiin Lieksassa Reunatie 13:n parkkipaikalla sunnuntain vastaisena yönä.
      Autosta rikottiin oikean takaoven ikkuna sekä takaikkuna. Lisäksi auton tuulilasiin oli kirjoitettu huulipunalla teksti: "I HATE NIGGERES".
      Poliisi teki rikospaikalla teknistä tutkintaa ja odottaa yhteydenottoa vahingonteon nähneiltä.

      Rikoksen uhri kertoo menettäneensä tapauksen vuoksi yöunet, eikä ruokakaan oikein maistu.
      - Jos he tekevät tällaista autolleni, niin he voivat tulla kotiinikin, hän pelkää.
      Nuorukainen tarvitsee autoa opiskeluidensa vuoksi.

      Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

      • Voi rähmä

        Somalit tapelleet ja toistensa autoja vahingoittaneet ja taas sai kantis syyt niskaan.


    • Homma karkasi....

      Kahdeksalle syytteet Lieksan Facebook-rasismista

      Kahdeksan lieksalaista saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytetyt kirjoittivat marraskuussa Facebook-ryhmään, jossa uhattiin, paneteltiin ja solvattiin maahanmuuttajia.

    • Käsistä taas...

      Hovioikeus kovensi Facebook-rasismijutun tuomiota

      Itä-Suomen hovioikeus on antanut tuomionsa niin sanotussa Facebook-rasismijutussa. Hovioikeus muutti lieksalaismiehen sakkorangaistuksen vankeudeksi. Tuomio tuli kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

    • 14+7
    • oikeus tuomitsi

      Lieksalaismies tuomittiin vankeuteen Facebook-rasismista

      Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomionsa niin sanotussa Lieksan Facebook-rasismijutussa. 35-vuotias lieksalaismies on tuomittu 60 päivän vankeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

      Viidelle langetettiin sakko ja kahden osalta syytteet hylättiin. Oikeustuomio koskee Facebook-ryhmää, jossa uhattiin ja solvattiin maahanmuuttajia.

      - Marja Vanamo


      Kihlakunnansyyttäjä Marja Vanamo sanoo, että torstaina käsitelty juttu on oikeudellisesti merkittävä.


      Lieksan seudulla on esiintynyt muutenkin rasistista rikollisuutta, mikä korostaa Facebook-kirjoittelun vaarallisuutta, kirjoitti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske jo haastehakemuksessa.

      Lieksassa tutkitaan myös toista epäiltyä rasismirikosta. Poliisi on aloittanut esitutkinnan koskien somalialaismiehen tiliotteen julkaisemista Facebookissa.

      • väkivaltaa

        Karjalainen

        Ainakin kaksi miestä sai vammoja teräaseesta viime yönä kello 4:n aikaan Lieksan keskustassa Siltakadulla. Kahakan osapuolina oli joukko lieksalaisia miehiä ja kolme somalimiestä.

        Pahimpia vammoja sai yksi somalimies, joka toimitettiin Lieksan terveyskeskukseen. Hän on tarkkailussa, mutta vammat eivät vaadi vaativampaa sairaalahoitoa.

        Lieksalaisista miehistä yhdellä on jonkinlaisia viiltohaavoja vartalossaan. Vammat eivät ole vaatineet lääkärin hoitoa.

        Mahdollisista muiden vammoista ei ole selvyyttä.

        Poliisi ei osaa sanoa vielä, mikä johti tapahtumaan. Poliisin tiedon mukaan useilla henkilöillä on ollut teräaseita.

        Poliisi on pidättänyt yhden noin 20-vuotiaan lieksalaisen miehen epäiltynä pahoinpitely-rikokseen.

        Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja pahoinpitelynä.


      • Puukot somaleilla
        väkivaltaa kirjoitti:

        Karjalainen

        Ainakin kaksi miestä sai vammoja teräaseesta viime yönä kello 4:n aikaan Lieksan keskustassa Siltakadulla. Kahakan osapuolina oli joukko lieksalaisia miehiä ja kolme somalimiestä.

        Pahimpia vammoja sai yksi somalimies, joka toimitettiin Lieksan terveyskeskukseen. Hän on tarkkailussa, mutta vammat eivät vaadi vaativampaa sairaalahoitoa.

        Lieksalaisista miehistä yhdellä on jonkinlaisia viiltohaavoja vartalossaan. Vammat eivät ole vaatineet lääkärin hoitoa.

        Mahdollisista muiden vammoista ei ole selvyyttä.

        Poliisi ei osaa sanoa vielä, mikä johti tapahtumaan. Poliisin tiedon mukaan useilla henkilöillä on ollut teräaseita.

        Poliisi on pidättänyt yhden noin 20-vuotiaan lieksalaisen miehen epäiltynä pahoinpitely-rikokseen.

        Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja pahoinpitelynä.

        Ompa taas tyypillinen kirjoitus, jossa syy vieritetään kantasuomalaisen niskaan. Se puukkosomali pidätettiin myös, poliisi haki sen terkkarista ja somali sai syytteen. Somalit oli ihan yhtä syyllisiä tapahtumaan.


      • ................
        Puukot somaleilla kirjoitti:

        Ompa taas tyypillinen kirjoitus, jossa syy vieritetään kantasuomalaisen niskaan. Se puukkosomali pidätettiin myös, poliisi haki sen terkkarista ja somali sai syytteen. Somalit oli ihan yhtä syyllisiä tapahtumaan.

        Somalin saamat vammat vakavia. Paikalla oli joukko paikallisia ja kolme somalimiestä


      • höpsis
        ................ kirjoitti:

        Somalin saamat vammat vakavia. Paikalla oli joukko paikallisia ja kolme somalimiestä

        Eikä ollut. Satun tietämään ammattini puolesta.


      • Sairaanhoitaja AMK
        höpsis kirjoitti:

        Eikä ollut. Satun tietämään ammattini puolesta.

        Taasko se ei vaitiolovelvollisuus pidä. Jos olet vaitiolovelvollinen työsi puolesta niin olet sitä 24 tuntia vuorokaudessa. Silloin ei puhuta KENELLEKKÄÄN, onko se nyt niin vaikeata käsittää. Koko ajan joku palstalla hölisee luottamuksellisia asioita.


    • /////////
    • ..................

      https://www.youtube.com/watch?v=5Z1a7LCCfdI

      Toimeentulotuet oli myönnetty työnpaljouden ja henkilökunnan vähyyden vuoksi. Käytäntöä muutettu palautteen johdosta.
      Paikalliset lieksalaiset olivat tiettävästi ostaneet mamuilta bensakuponkeja.

      • Löyhäkätistä menoa

        ----Toimeentulotuet oli myönnetty työnpaljouden ja henkilökunnan vähyyden vuoksi.----- Selityshän se tuokin on.


        Eikö saisi ostaa kuponkia jos mamu myy? Miksi mamu ei tarvinnut itse bensakuponkiaan?


    • sellinpuari

      Annetaanko kantiksille bensakuponkeja?

    • Pula-aho

      Mites ne kerkesi sen harrasterahan myöntää, jos oli työpaljous ja henkilökuntapula.

    • sostemi

      Harrasterahan myöntämisessä ei kauan nokka tohise. Siitä vaan hakemaan.

    • Mallikeskus

      Poliisin mukaan paikallisten ja maahanmuuttajien väliset jännitteet ovat lisääntyneet Lieksassa.

      Paikalliset ja mamut eivät tahdo mahtua samalle raitille.

      Helsingin Sanomat kertoo, että Lieksa on mennyt maahanmuuttajista raiteiltaan. 12 500 asukkaan paikkakunnalle on nopealla tahdilla muuttanut noin 220 pääosin Somaliasta lähtöisin olevaa turvapaikanhakijaa. Suhdeluku on yhä selvästi pienempi kuin esimerkiksi Helsingissä, mutta se on riittänyt lieksalaisten ja maahanmuuttajien välien kiristymiseen.

      Viime viikonloppuna lieksalaiset ja maahanmuuttajat kahakoivat, minkä seurauksena yhtä somalimiestä puukotettiin ja yhtä lieksalaista viillettiin. Somaliyhdistyksen puheenjohtaja Muqtar Moalin Nuur myöntää, että virheitä ovat tehneet niin lieksalaiset kuin maahanmuuttajatkin.

      "Asenteet tuntuvat jyrkentyneen"

      Helsingin Sanomien mukaan lieksalaiset uskovat, että maahanmuuttajilla olisi paremmat edut kuin muilla, vaikka virkamiesten mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen päällikkö on huomannut jännittyneisyyden kasvun.

      - Keskustelussa kielikuvat ovat koventuneet, ja asenteet tuntuvat jyrkentyneen, poliisilaitoksen päällikkö Kari Markkula sanoo Helsingin Sanomille.

      Tilastojen valossa Lieksa on Pohjois-Karjalan rasismin keskus. Vaikka maakunnan asukkaista alle 10 prosenttia asuu Lieksassa, siellä tapahtuu lähes 50 prosenttia Pohjois-Karjalan rasistiseksi epäillyistä rikoksista, Helsingin Sanomat muistuttaa. Teoista monet ovat ilkivaltaa, kuten seinien töhrimistä.

      Työttömyydestä kärsivä Lieksa on menettänyt kolmessa vuosikymmenessä yli 6 000 asukasta.

    • mitä häh

      No onhan Lieksassa kaiken faktan valossa kunnolla rasismia. Turhaahan tuota nyt on taas muunnetulla totuudella kiistää.

      • xyz1

        On on...mamut mätkii toisiaan sen minkä kerkee.


    • Pyhä Pietari

      Taas kääntyi asiat päälaelleen. Rasismi kääntyi somaleiden omaksi rasismiksi. Elikkä somalit ovatkin niitä rasisteja. Kysyn muuten käsi sydämellä, miksi lieksalaiset eivät opiskele juristiksi. Olisitte suurenmoisia rikosasianajajia kun vakuuttaisitte tuomarille asiakkaanne syyttömyyttä. Muunnetun totuuden jälkeen tuomarikollegio mitä ilmeisimmin katselisi toisiaan, silmät pyörien, mikä tässä nyt olikaan miten ja tekisivät päätöksen lieksalaisen juristin toivoman mukaan. Kunnioitan teitä, rispekt!
      Toinen paikka on varmaan pyhän Pietarin luona taivaanportilla, kun lieksalainen tulee sinne. Pietari antaa muunnetun totuuden päätteeksi taivaanportin avaimet lieksalaiselle ja sanoo, paskat minä jään eläkkeelle, sinä osaat tämän homman.

    • mullahi mullikka

      Saattaahan se allahkin antaa taivaanportin avaimet, eikä jää eläkkeelle sillä koneinsinööri on aina rehellinen ja oikeassa!

    • heh, heh

      Siinähän se on hyvä yhdistelmä. Muunnettua totuutta puhuvat lieksalaiset ja somalit. Kenelläkään ei ole harmainta hajua mihin ollaan menossa ja miten. Ainoa varma asia on muunnettu totuus.

    • hah hah

      Ollaan menossa kohti helvettiä ainakin taloudellisesti, uskontoon ja nahkanväriin katsomatta! Jos ei somput olisi alunperinkään tulleet lieksaan niin tilanne olisi paljon parempi lieksassa! Nyt on jatkuva verojenkorotus edessä noiden perässävedettävien takia!

    • Näihän se on

      Näihän se on

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe