Avopuolisoni toivoo keskenmenoa

M32v

Kirjoitan tänne koska meillä ei ole ketään kelle keskustella asiasta. Olen yrittänyt etsiä netistä keskusteluapua (ei puhelin) joistain paikoista tuloksetta. Tuntuu että näin joulun alla on kaikki paikat kiinni tms.
Tarina menee siis niin että olen 32v mies ja meillä on parisuhteessa sellainen tilanne että puoliso 32v pamahti "vahingossa" raskaaksi. No eihän se tietenkään mikään vahinko siinä mielessä ollut että pillerit olivat jätetty pois (ei raskaaksi tulon takia) ja harrastimme yhden ainoan kerran suojaamatonta seksiä ns. varmoina päivinä. No, kuukautisia ei alkanut kuulua ja pieni huoli alkoi hiipiä puseroihimme. Teimme raskaustestin vajaa viikko siitä kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa. Ajatus oli että menkat olivat myöhässä viime aikaisten jatkuvien muihin asioihin liittyvien stressien takia. Vaan eipä ollut näin, plussaahan se testi valitettavasti näytti! Sillä hetkellä tuntui että maailma pysähtyy, eikä todellakaan millään hyvällä tavalla.
Ollaan nyt raskausviikolla 6 ja tammikuun alkupuolella varhaisultra. Vaihtoehdot ovat abortti, tai että pidetään vauva. Asiaa olen kovasti pohtinut tottakai ja pikkuhiljaa olen alkanut olemaan enemmän sitä mieltä että pidetään vauva. Tuen puolisoa tässä asiassa päätyy hän mihin vaihtoehtoon tahansa. Itselläni oli tarkoitus aloittaa alkuvuodesta opiskeluja, mutta jos perheenlisäystä tulee niin se vaihtoehto on poissuljettava. Tämä harmittaa, koska olen jo vuosia miettinyt opiskeluja ja nyt tiedän mitä haluan, mutta tottakai vauva menee tässä kohtaa ykköseksi.
Suurin huolenaihe on tässä asiassa puolisoni. Tai pikemminkin hänen mielenterveytensä. Hän haluaisi tehdä abortin, mutta ei pysty siihen koska sanoo että se kostetaan jotenkin hänelle myöhemmässä elämässä. Hän ei halua pitää lasta, koska se ei ollut suunniteltu, vaan vahinko. Hänen elämässään kaikki pitää olla suunniteltua ja ei kestä jos asiat eivät mene suunnitellusti. Yleensä mokat pystyy jotenkin korjaamaan, mutta tätä mokaa ei. Hän on aivan rikki ajatuksiensa kanssa ja on sanonut että toivoo keskenmenoa. Että ylempi voima tulisi ja ottaisi sen häneltä pois. Lisäksi hänellä ei ole ketään, jolle puhua asiasta. Oma äiti vain syyllistäisi ja haluaisi että lapsi pidetään. Olen yrittänyt tukea häntä, mutta en vain osaa. Tämän takia hän sanoo että on tämän asian kanssa niin yksin. Alkanut jo puhua että haluaisi vain kuolla pois tästä maailmasta, kun tuntuu koko ajan vaan niin pahalta. Ahdistus ei hellitä vaikka mitä tekisi. Ollaan oltu yhdessä 10v ja tunnen hänet kuin omat taskuni. Tiedän ettei hän itselle mitään tee, mutta ei noita puheita ole kiva kuunnella. Itse uskon että jos ja kun lapsi syntyy niin kyllä puoliso lopulta siihen heltyy ja rakastuu, mutta mitä jos näin ei käy ja hän tosellakin vihaa lasta entistä enemmän. Olen miettinyt myös että mitä lapsesta tulee, jos koko odotusajan äiti tuntee vihaa lastaan kohtaa. Kai se jotenkin heijastuu lopulta lapsen luonteeseen... Rakastan puolisoani ja haluaisin vain olla onnellinen. Oon vain ihan väsynyt jo tähän ahdistukseen. Puolisoni on herkkä ja tunnollinen ja ihana ihminen. Uskokaa tai älkää, mutta näin on. Hänen ongelmansa vain ovat se että hän haluaa hallita maailmaansa, eikä kestä epäonnistumisia tai elämässä tapahtuvia muutoksia ja stressitilanteita. Itse koen olevani vahva ja ajattelen elämää positiivisesti. Uskon että kaikki kääntyy lopulta hyväksi, mutta täyttä varmuutta siitä ei tosiaan ole.
Puolisoni on aina sanonut ettei halua lapsia. Viime vuosina kanta on muuttunut ehkä joskus muotoon. Mutta ongelma on nyt se kuten kirjoitin että tämä raskaus tuli liian äkkiä ja yllättäen ilman suunnittelua ja siihen hän ei ole valmis. Ei tiedä onko koskaan valmis. Toisaalta voihan se olla niin että emme koskaan saisi lapsia tehtyä ilman tällaista vahinkoa, koska olemme molemmat aika huonoja tekemään päätöksiä. Ja emme ole myöskään mitään nuoria enää.

Kaipaisin nyt jotain vertaistukea. Onko muita joilla ollut sama tilanne ja miten olette selvinneet??

-Kiitos.

3

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hallinnan illuusio

      Puolisosi on viisas siinä, että ei pysty aborttiin. Raskausaika on ihmisellä onneksi pitkä. 9 kk. Hänellä on aikaa sopeutua. 6 viikon kohdalla ei vielä oikein ymmärrä raskautta. Mutta kun raskaus etenee ja vatsa kasvaa ja potkut alkavat tuntua, niin silloin uskoisin äidin alkavan kokea raskauden ihan eri lailla. Hormonit pitävät huolen siitä, että äiti kiintyy sikiöönsä. Siinä on tietty side. Jonkun mielestä ehkä pelkkä biologinen side. Itse uskon siteeseen sielujen välillä. 32 v terve nainen...ei mitään syytä aborttiin. Ahdistus ei ole syy, siinä puolisosi on ihan oikeassa. Ahdistus sitä paitsi liittyy raskauteen...hormonit sen aiheuttavat ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana. Minulla raskaudet ovat tuoneet tullessaan pakko-oireita, jotka sitten hellittävät myöhemmin. Raskaus on naisella kuin uusi teini-ikä siinä suhteessa, että raskaudessa nainen saa uuden mahdollisuuden muuttua...esim bulimia voi parantua ja moni fyysinenkin sairaus saattaa muuttua. Puolisosi ei kestä mitään ennakoimatonta ja haluaa hallita elämää, näin kerrot. Tässäkin raskaus ehkä on tullut parantamaan häntä...hän ei todellakaan enää voi hallita elämäänsä. Raskaus ja synnytys ovat tavallaan hallitsemattomia asioita. Me emme voi suunnitella niitä...tai voimme...mutta siltikään kumpikaan, ei raskaus eikä synnytys, ole meidän hallinnassamme. Ja lapsi tulee opettamaan puolisollesi paljon...elämän hallitsemattomuudesta...tai oikeastaan siitä, että kuvitelmamme siitä, että elämämme on omassa hallinnassamme, on illuusiota.

      • illuusiot mennyttä :)

        Voimia tilanteeseenne.
        itselläni tilanne, että perheen lapsiluku oli täynnä kun tein ylläriplussan. Mietittiin ja pohdittiin ja abortti tuntui mahdottomalta, samoin uusi vauva, oli ollut kotons jo vuosia ja teki mieli työelämään, ikää oli molemmilla yli 40. Uusi vauva olisi tehnyt elämän aika vaikeaksi... Mies varsinkin oli hyvin nihkeä uudelle vauvalle, mutta ei halunnut painostaa minua mihinkään. No, hiljalleen annoimme asian edetä, kävin varhaisultrassa ja kaikki oli hyvin. Aloitin minulle välttämättömän raskausaikaisen lääkityksen, kävin niskapoimu-ultrassa ja annoin tehdä veriseulankin tällä kertaa. Ja kaikki hienosti. Aloimme,sopeutua ja miettiä elämää uuden vauvan kanssa suurperheenä..kunnes...raskaus meni kesken rv15. Tunteet heittelivät,vuoristorataa ja oli kamalaa surra jotain, mitä ei ole edes halunnut alunperin. Mieskin suri. Ja oli surullinen siitä, että oli niin huonosti hyväksynyt odotuksen.

        Puoli vuotta meni tokeentumiseen ja sitten sain upean yllärityöpaikan, jossa aloitin laskettuna päivänä. En usko mihinkään korkeampaan voimaan, mutta tuntuu että asiat menivät,niinkuin niiden piti.

        Emme voi koskaan hallita elämäämme, mutta voimme hallita sitä miten suhtaudumme siihen.


    • ku.juuri takana

      Kannatte tietysti vastuun teostanne, teillä ei ollut ehkäisyä käytössä, olisithan sinä voinut käyttää kondomia.....

      Aina kun on yhd. voi tulla raskaaksi, ehkäisy vain pienentää sitä mahdollisuutta. Outoa että aikuiset ihmiset leikkivät moisella asialla.

      Menkää keskustelemaan ulkopuolisen ammattiauttajan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe